Home  /  Allese-commercesocial media  / Influencers vinden voor uw e-commercemerk: de enige gids die u ooit nodig zult hebben

Influencers vinden voor uw e-commercemerk: de enige gids die u ooit nodig zult hebben

Influencer marketing is van een ondersteunende marketingmethode nu een begrip geworden 8-10 miljard dollar industrie wereldwijd. 

Waarom? 

Het doet wonderen voor bedrijven! Hier zijn nog enkele statistieken voor het geval u twijfelt aan de potentie van influencer-marketing in e-commerce.

 • 89% van alle marketeers vindt de ROI van influencer marketing vergelijkbaar met of beter dan die van andere marketingkanalen. 
 • 50.7% van de merken die met influencers werken, runt e-commercewinkels. 
 • 61% van de consumenten vertrouwt op de aanbevelingen van influencers 

Als je de kracht van influencer-marketing wilt benutten, of je huidige influencer-marketingstrategie wilt optimaliseren, hebben we een korte handleiding gemaakt met precies de informatie die je nodig hebt. 

De voordelen van influencermarketing

Het maakt niet uit of je samenwerkt met een mega-influencer-beroemdheid als Kim Kardashian, die er miljoenen heeft Instagram volgers, of een niche-influencer-blogger zoals Karrie Truman, die instapot-recepten deelt met haar 24 Instagram-volgers (vanaf september 2021), zul jij als bedrijf altijd winnen. 

Dit gaat verder met te zeggen dat influencer marketing een zegen is voor kleine bedrijven, zoals je kunt influencers inhuren volgens uw budget en het veroorzaakt geen grote kosten in uw boekhoudsoftware. Terwijl u geld kunt besparen en niet hoeft te betalen voor gigantische billboards en tv-advertenties. 

Hier volgen meerdere manieren waarop influencers uw e-commercebedrijf kunnen helpen: 

 • Bouw je merk op
 • Helpt u de ideale doelgroep te bereiken
 • Vergroot je volgers op sociale media
 • Geef je goed sociaal bewijs 
 • Helpt u backlinks van hoge kwaliteit te krijgen
 • Genereer leads en verhoog de omzet

Nu de voordelen van influencers duidelijk zijn, gaan we kijken naar de verschillende manieren waarop u ze kunt gebruiken voor uw marketingcampagnes.

Er zijn verschillende soorten influencer-campagnes

Hier zijn enkele manieren waarop u influencers een marketingcampagne voor u kunt laten uitvoeren.

MerkambassadeursMaak van een influencer uw merkambassadeur die regelmatig uw merk promoot in ruil voor kortingen en voordelen van uw merk.
KortingscodesGeef influencers de mogelijkheid om kortingscodes te geven voor uw producten en diensten.
AffiliatesHet delen van speciale partnercodes met influencers, zodat zij geld kunnen verdienen elke keer dat iemand door hun trechter komt en aankopen doet bij jouw merk.
Overname van influencerEen influencer toestaan ​​om gedurende een bepaalde tijd de leiding te nemen over uw sociale media-accounts (uiteraard bepaalt u zelf het aantal berichten dat moet worden geplaatst).
giftingInfluencers geven merkgeschenken in ruil voor influencer marketingactiviteiten
Gesponsorde contentBetaal influencers om uw inhoud te delen of nieuwe inhoud te creëren die rond uw merk is gemaakt en deze op hun sociale netwerken te delen.
GastberichtenVraag een influencer om jouw artikel op hun blog te plaatsen. 

Nu u de voordelen van influencer-marketing heeft geleerd en hoe u met influencers kunt werken, gaan we kijken hoe u de juiste influencers voor uw e-commercebedrijf kunt vinden.

Snelle tips om beïnvloeders te vinden 

Hier zijn de beste tips om het juiste type influencers voor uw e-commercebedrijf te vinden. 

1. Kijk naar je bestaande volgers

Verrassend, nietwaar? Maar het is waar: je beste beïnvloeders zitten misschien wel vlak onder je. Kijk daarom eerst naar uw bestaande klanten voordat u op zoek gaat naar influencers.

Ontdek wie je grootste fans zijn? Wie tagt jou in hun Instagram Stories? Wie vermeldt jou in hun visuele inhoud, zoals YouTube-video's enz.? Wie zijn uw meest vaste klanten? Wie heeft u hoog beoordeeld en beoordeeld? 

Deze mensen die over u posten, zijn al loyaal aan uw e-commercemerk. 

Bekijk dus hun sociale media en kijk naar het aantal volgers, en als ze een aanzienlijk aantal van de volgende volgers hebben, neem dan contact met hen op voor samenwerkingsmogelijkheden.

2. Vind influencers die gespecialiseerd zijn in e-commerce

Wanneer u op zoek gaat naar influencers in uw niche, kunt u het beste beginnen bij bekende en beroemde mensen in uw branche. Beïnvloeders uit de branche helpen uw woord sneller te verspreiden en merkbekendheid bij uw doelgroep op te bouwen! 

Om dergelijke beïnvloeders te vinden, kunt u Google-zoekopdrachten instellen voor uw branchegerelateerde zoekwoorden en zien wie regelmatig inhoud schrijft of een video of afbeelding over hetzelfde maakt. U kunt ook door forums bladeren om te zien wie regelmatig vragen beantwoordt die betrekking hebben op uw branche.

3. Vind influencers die jouw concurrenten promoten

Dit is een andere snelle en gemakkelijke manier. Neem contact op met influencers die al met uw concurrenten samenwerken. Dit betekent niet dat ze uw producten niet kunnen promoten. Integendeel, de influencers die al over uw branche schrijven en posten zullen eerder inhoud over uw bedrijf delen dan degenen die nooit andere merken uit uw branche noemen.

Je kunt dergelijke beïnvloeders vinden door te zoeken op branchegerelateerde hashtags op sociale media om te zien wie dergelijke inhoud regelmatig deelt. U kunt zelfs eenvoudigweg de sociale media van uw concurrenten stalken.

4. Meet de autoriteit van de influencer

Terwijl u de juiste influencer voor uw e-commercecampagne kiest, moet u hun autoriteit evalueren. Dit zal bepalen of ze een relevant en organisch bereik hebben om u te helpen uw doelen te bereiken. Je wilt geen influencers met nep- of betaalde volgers. 

Houd rekening met de volgende rankingfactoren van influencers om hun autoriteit te meten: 

 • Hun aantal volgers
 • Of al hun volgers echt zijn en niet nep of gekocht. 
 • Betrokkenheidspercentage van volgers
 • Alexa Rang van website
 • Hun inhoudskwaliteit
 • Hoe diepgaande kennis bezitten zij over de sector? 

5. Volg uw resultaten

Wat u niet kunt meten, heeft geen nut voor uw bedrijf. Net als elk ander zakelijk aspect van u, moet u de KPI’s van uw influencer-marketing bijhouden. Nadat uw campagne is voltooid, kunt u de resultaten bekijken om te bepalen of de campagne een succes was of moet worden geoptimaliseerd. 

Als de associatie met een bepaalde influencer bijvoorbeeld resulteert in het aantal en de kwaliteit van de leads die je hoopte te krijgen, voer dan meer soortgelijke campagnes uit. Als u er echter niet in slaagt uw doelen met een bepaalde influencer te bereiken, kunt u de associatie stopzetten of een nieuwe strategie bepalen om te zien of u betere resultaten kunt behalen. 

Hier zijn enkele van de KPI’s die u nodig heeft om uw influencermarketing voor e-commerce bij te houden: 

 • Aantal websitebezoeken
 • Aantal nieuwsbriefaanmeldingen 
 • Aantal verkopen gegenereerd via affiliate links
 • Aantal volgers op uw merkaccount
 • Betrokkenheid bij de campagnehashtag
 • De hoeveelheid nieuwe merkinhoud die is gecreëerd

TL; DR?

Als het bovenstaande gedeelte te lang was om te lezen, stel jezelf dan eenvoudigweg deze vragen terwijl je een influencer zoekt:

 • Kan ik zien dat deze specifieke influencer mijn product gebruikt en ervan houdt?
 • Is het publiek van de influencer relevant voor mijn doelgroep?
 • Komt de bestaande inhoud van deze influencer overeen met mijn merkwaarden en bedrijfsdoelstellingen?
 • Wil ik dat deze influencer mijn merk vertegenwoordigt?
 • Heeft deze influencer nep- of gekochte volgers?
 • Past deze influencer in mijn budget?
 • Welk platform wil ik gebruiken en welke influencer is daar actief? 

Hoe kies je het beste sociale-mediaplatform voor influencer-marketingcampagnes?

Het kiezen van het platform waarop u uw influencer-marketingcampagne wilt uitvoeren, is een fundamenteel belangrijke stap. 

Moet je het op Facebook, Instagram of Snapchat doen? Hoe zit het met Twitter en YouTube of zelfs TikTok?

Welnu, het antwoord hangt van twee dingen af: je publiek en je doelen.

Ontdek welke sites of apps populair zijn bij uw doelgroep, in welke netwerken ze bezoeken en hoe ze verschillende sociale platforms gebruiken? 

Dan moet je nadenken over je kortetermijndoel. Bent u op zoek naar bewustwording? Meer verkeer of meer conversies? Of is verkopen jouw doel? 

Laten we dieper gaan en u helpen bij het kiezen van het platform! 

Instagram-influencermarketing 

Geweldig om een ​​jonger publiek te targeten, volgens Business Insider meer dan 90% van de Instagram-gebruikers is jonger dan 35 jaar. Tegenwoordig is Instagram het beste platform om je volgers en merkbekendheid te vergroten. Instagram Stories blijft populair, waardoor het een krachtig platform is voor het leveren van realtime en spontane inhoud.

Dat gezegd hebbende, hoewel je verkeer en verkopen via Instagram kunt genereren, kan het algehele proces nog steeds behoorlijk omslachtig zijn voor de app.

Snapchat-influencermarketing 

Dit platform werkt het beste als je doelgroep nog jonger is. Volgens StatistaIn 2017 was 83.4% van de Amerikaanse mobiele telefoongebruikers tussen 18 en 24 jaar actief op Snapchat. Bovendien was 78.6% van de gebruikers tussen 18 en 24 jaar actieve Snapchat-gebruiker, terwijl slechts het percentage actieve gebruikers tussen 25 en 34 jaar slechts 47.6% bedroeg. 

Snapchat werkt ook goed voor het promoten van realtime inhoud. Met een citaat van BigCommerce: “Snapchat-beïnvloeders werken goed voor het vergroten van het bewustzijn en het creëren van buzz rond realtime evenementen zoals productlanceringen of producten die zich richten op een jong publiek (denk aan gummibeertjes).” U kunt ook profiteren van het voordeel van Snapchat voor bedrijven om er het maximale uit te halen.

Als je echter rechtstreeks verkeer of verkopen vanuit je campagne wilt genereren, is Snapchat mogelijk niet de beste keuze vanwege het gebrek aan in-app-functionaliteiten.

Twitter-influencermarketing

Twitter is een uitstekend platform om millennials te bereiken. Volgens Hootsuite gebruikt “36% van de Amerikanen tussen 18 en 29 jaar Twitter, wat meer is dan welke andere leeftijdsgroep dan ook. Het gebruik neemt echter af naarmate de leeftijd stijgt: 22% van de 30 tot 49-jarigen gebruikt het, 18% van de 50 tot 64-jarigen en slechts 6% van de 65-jarigen en ouder.”

Uit een door Twitter uitgevoerd onderzoek van Nielsen bleek dat “1 op de 4 kopers van nieuwe auto’s in de VS Twitter als input had voor hun beslissing om een ​​auto te kopen.”

Twitter-chats zijn ideaal om gesprekken te starten en blijven populair, waardoor influencers en merken voortdurend in contact kunnen blijven met een bestelling door verhalen te vertellen en het publiek te informeren over de laatste updates. 

YouTube-influencermarketing 

YouTube is het beste om millennials en (jongere) boomers te bereiken. Volgens gegevens verzameld door Filmora kijken mensen tussen de 25 en 44 jaar de meeste YouTube-video's. En tweeënzestig procent van de YouTube-kijkers is man, terwijl slechts 38% vrouw is.

Het is echter noodzakelijk om op te merken dat het gebruikersbestand van YouTube ongelooflijk groot is (meer dan 1 miljard gebruikers), dus je hebt het voordeel dat je een breder publiek bereikt, aangezien je weet hoe je het YouTube-algoritme moet behagen.

YouTube kan zowel worden gebruikt voor het vergroten van de merkbekendheid als voor het genereren van verkeer voor uw e-commercebedrijf. Zoals BigCommerce opmerkt: “YouTube is vooral bijzonder omdat het goed werkt in elk deel van de trechter – en zowel visuele brandingmogelijkheden biedt als toewijsbaar verkeer naar uw site.”Image Source

De beste tools om influencers voor uw e-commercebedrijf te vinden

Hier zijn enkele van de tools die u zeker moet bekijken.

1. Dealspotr

De LinkedIn voor influencer-marktplaats.

Dealspotr is een platform dat influencers met bedrijven verbindt en kortingscodes aanbiedt via hun website. 

Hier kunt u ‘gratis productcampagnes’ aanbieden waarbij u tegen betaling gratis goederen aan influencers levert, of u kunt kiezen voor een ‘promotievergoedingscampagne’, waarbij zij influencers een vast bedrag als vergoeding betalen. 

Ook kun je influencers een exclusieve kortingscode voor hun volgers aanbieden op jouw producten.

Dealspotr raadt aan om minimaal $ 100 uit te geven als je met kleine tot middelgrote influencers wilt werken.

Dealspotr biedt geen verkooppuntoptie, wat betekent dat hun klanten deals op het platform kunnen instellen, maar ze zullen oplossingen moeten vinden om die kortingen op hun bestellingen te laten toepassen.

2. heepsy

Heepsy is een andere influencer-marktplaats die bedrijven met influencers verbindt. Het heeft meer dan 11 miljoen influencers op sites als Instagram, YouTube, TikTok, Twitter en Facebook.

Het biedt gegevens over het publiek van influencers, de betrokkenheidspercentages en geeft influencers een ‘authenticiteitsscore’.

Het zal je ook helpen ervoor te zorgen dat ze niet veel nepvolgers hebben en zelfs de effectiviteit van campagnes te controleren.

Hun datagestuurde aanpak maakt het voor e-commercebedrijven gemakkelijker om de juiste influencers te vinden en zorgt er ook voor dat jouw influencer-campagnes de verkoop stimuleren.

Andere krachtige hulpmiddelen zijn onder meer: 

 • Klear
 • BuzzSumo
 • BuzzStream
 • Traackr
 • Upfluence
 • Awario
 • Followerwonk 
 • AspireIQ
 • Groepshoogte
 • Cision
 • TapInfluence 

3. Modesj

Modash heeft een enorme database met influencers, met meer dan 200 miljoen makers op Instagram, TikTok en YouTube.

Haar platform voor het ontdekken van influencers laat je filters toepassen om de beste influencers te vinden voor elk e-commercebedrijf, ongeacht hoe niche. U kunt filters toepassen voor:

 • Locatie, leeftijd en geslacht van de influencer
 • Volger bereik
 • Onderwerpen, gebruikte hashtags en bio-trefwoorden
 • Uitsplitsing van het publiek: demografie en geografie
 • Minimale betrokkenheidspercentages
 • Beperkt aantal nepvolgers

En meer. Nadat u een aantal makers voor uw merk op de shortlist heeft gezet, kunt u ze aan een lijst toevoegen en contactgegevens exporteren om te beginnen met werven.

Ten slotte heeft Modash ook monitoringfuncties voor influencers die campagnes helpen zodra ze live zijn. Het kan automatisch inhoud verzamelen en u helpen rapporteren hoe partnerposts presteren

Influencer-marketing: een must voor een e-commercebedrijf om een ​​merk te worden 

Als eigenaar van een e-commercebedrijf is het de hoogste tijd dat u gebruik maakt van de kracht van influencermarketing als het uw doel is om enorm te groeien en enorme verkopen te realiseren. Door de pandemie hebben steeds meer bedrijven online winkels geopend, van gewone winkels tot grote offline retailers. 

Nogmaals, een influencer betekent niet noodzakelijkerwijs een beroemdheid met een heel groot publiek; ga voor relevante micro-influencers. Ik hoop dat deze gids u zal helpen om aan de slag te gaan of uw influencer-marketingcampagne te optimaliseren, zodat uw e-commercebedrijf de erkenning en omzet krijgt die het verdient.

Auteur Bio:

Shubham Rajpara is een T-vormige marketeer en schrijven is zijn sterkste kant. Hij is afgestudeerd in de psychologie en kan hem helpen overtuigende teksten te schrijven. Hij heeft veel geschreven voor SaaS-bedrijven en marketingbureaus. Voor al uw copy- en contentwensen kunt u bij hem terecht LinkedIn.