Home  /  Allese-commerce  / Gratis advertentie-ideeën voor online retailers en restaurants

Gratis advertentie-ideeën voor online retailers en restaurants

Stel je voor: je serveert in het weekend diner aan klanten en er is geen enkele tafel vrij. Klanten prijzen uw eten, geven borden door en bestellen veel heerlijke gerechten. Daarnaast heb je een stevige reserveringslijst voor een maand. Restauranteigenaren dromen vaak van dit scenario, maar slechts weinigen beseffen het.

Hetzelfde geldt voor online retailers. Ongeacht de bedrijfsgrootte en het type bedrijf is het runnen van een bedrijf geen eenvoudige opgave. Van het helpen van klanten bij het oplossen van hun problemen tot het bijhouden van de voorraad en het promoten van een bedrijf in de digitale wereld: er zijn meerdere dingen waarmee u rekening moet houden voor een consistente bedrijfsgroei. Welke specifieke stappen onderneemt u om uw restaurant- of detailhandelsbedrijf te laten groeien? Kosten deze stappen u meer? Verlagen deze stappen uw winstgevendheid? 

Het internet is geen geheim als het gaat om het ontdekken van nieuwe restaurants, het schrijven van recensies, het bekijken van menu's en het maken van reserveringen. De digitale wereld van vandaag maakt het moeilijk voor restaurants om zichzelf effectief op de markt te brengen. Want er zijn voldoende marketingkanalen en ook de voorkeuren van klanten blijven evolueren. 

Een gemiddelde van 80% van de restaurants sluit binnen de eerste vijf jaar van exploitatie. Onverwacht heeft de kwaliteit van het eten of de inrichting ook geen invloed op de beoordeling. Het is vooral de locatie die ervoor zorgt dat restaurants sluiten. Mensen komen niet op een toplocatie binnen als ze niet weten dat je er bent, maar het is best duur om daar te blijven.

Dus als u niet over de beste locatie beschikt, hoe kunt u er dan voor zorgen dat mensen weten waar u zich bevindt? Ja, om ervoor te zorgen dat klanten terugkomen naar uw restaurant en online winkel zijn creatieve marketingideeën nodig! Hier komen kosteneffectieve marketingideeën te hulp.

Low-budget marketingideeën die werken voor restaurants en online retailers

Het belang van restaurantmarketing kan niet genoeg worden benadrukt. Als u over beperkte middelen beschikt, kan het moeilijk zijn om unieke marketingideeën te vinden die goed werken voor elk type bedrijf. Bedrijfseigenaren met een beperkt of verwaarloosbaar marketingbudget kunnen deze nieuwe marketingideeën zonder budget (of goedkope) gebruiken om hun huidige klanten aan te trekken en te betrekken. Laten we beginnen. 

Besteed aandacht aan lokale SEO

Het idee achter het promoten van uw bedrijf op internet is ongetwijfeld het verspreiden van positieve woorden over uw producten en diensten. Maar voordat u internationaal gaat, moet u lokale klanten aantrekken. Als uw bedrijfsreputatie goed is op de lokale markt, wordt het gemakkelijk om uw zakelijke horizon zonder enige beperking te verbreden. 

Daarom is lokale SEO belangrijk, of u nu een restaurantbedrijf of een online winkel runt. Als u niet in lokale zoekopdrachten voorkomt, heeft u weinig kans om klanten te krijgen. Als een gebruiker zoekt naar een trefwoord als 'beste pizza', zou hij uw lokale pakket moeten zien, ook wel de drie toplocaties op Google Maps genoemd.

Omdat ze tot de eerste weergegeven resultaten behoren, is de kans groter dat deze top drie restaurants verkeer van gebruikers ontvangen. En gebruikers vinden er alle relevante informatie. Als u een online bestelmogelijkheid aanbiedt, details met betrekking tot bezorgplatforms zoals website en app, beoordelingen van klanten etc. worden hier ook weergegeven. 

Ga daarom aan de slag met de Google Mijn Bedrijf-vermelding, want deze toont uw klanten wanneer u open bent, foto's gedeeld door klanten, een digitale menukaart en nog veel meer. En ja, dit is geheel gratis. 

Mond-tot-mondreclame: laat uw klanten u promoten

U krijgt altijd gratis reclame van uw klanten. Sociale netwerken hebben ze waardevoller dan ooit tevoren gemaakt als bron van verwijzingen via mond-tot-mondreclame.

Bedrijfseigenaren moeten hun gasten aanmoedigen om op Instagram te posten en hashtags te gebruiken om de sociale media-accounts van hun klanten te maximaliseren. Bent u bijvoorbeeld bezig met een online kledingwinkel, dan kunt u uw klanten foto's van hun bestelde kleding op Instagram laten plaatsen met de hashtag waarop de naam van uw merk staat, samen met een korting of een gratis starter.

Dit zal andere klanten aanmoedigen om uw producten te kopen en meer verkeer naar uw website en applicatie leiden. 

Bied een unieke klantenservice

Een sterk klantenbestand is de sleutel tot een succesvol bedrijf, maar hoe bouw je een solide klantenbestand op? Het simpele antwoord is klantenservice. Volgens Microsoft 96% van de klanten geeft toe dat klantenservice een belangrijke factor is als het gaat om het bepalen van merkloyaliteit. 

Mond-tot-mondreclame is een van de oudste en meest effectieve manieren om gratis reclame te maken voor een bedrijf! Maar het werkt alleen als gasten uitzonderlijke service en eten krijgen. Om ervoor te zorgen dat uw gasten terugkeren naar uw restaurant en het aan hun familie en vrienden aanbevelen, moet u een gezonde klantervaring bieden. 

Het kost niets om indruk te maken op klanten met vriendelijk personeel, een hygiënische omgeving en snelle service. Als u met een online bedrijf bezig bent, kunt u ook gebruik maken van chatbots, aangezien deze klanten XNUMX uur per dag kunnen helpen en u kunnen helpen bij het verzamelen van belangrijke klantgegevens. 

Stimuleer klanten samengestelde inhoud 

Het delen van uw klanten op sociale media is een van de beste manieren om online volgers te krijgen. Val niet in deze verouderde manier van denken; sommige restaurants ontmoedigen diners om hun telefoon te gebruiken terwijl ze dineren. Promoot het maken van foto's van eten, cocktails of jezelf voor een grappig standbeeld op de bar door borden te plaatsen.

Creëer mogelijkheden voor gasten om te delen. Voeg woordbellen toe aan de muur van het schoolbord wanneer ze binnenkomen. Stimuleer aandelen door beloningen aan te bieden. Laat uw gasten weten welke sociale netwerken uw restaurant gebruikt; geef ze een hashtag die ze in hun berichten kunnen gebruiken. Jouw hashtag moet worden opgenomen in een wedstrijd die je organiseert.

Bekendheid verkrijgen via de klanten van uw restaurant berichten op Instagram en andere sociale netwerken is gratis! Bied ze iets speciaals aan voor hun geweldige bijdragen door hun berichten op je profielen te delen. 

Een goede manier om uw restaurant meer bekendheid te geven, is door uw klanten aan te moedigen online met uw merk te communiceren. Een virale aanpak kan ook de omzet van uw restaurant vergroten, omdat deze methode de kans vergroot dat het viraal gaat. Deel uw creativiteit online met uw community. Maak ze enthousiast met je grappige fooi potten, gezellige sfeer en smakelijke maaltijden.

Maak gebruik van blogplatforms om nieuwe klanten te bereiken

“Inhoud is koning.” Hoe superieur uw product en service ook zijn, u zult niet overleven in deze digitale wereld zonder informatieve en kwaliteitsvolle inhoud. De voordelen van bloggen voor uw merk zijn onder meer het genereren van leads en een verbetering van de ranking in zoekmachines. 

Massimo Chieruzzi zegt het zo: “Contentmarketing biedt op de lange termijn een oneerlijk voordeel. Iedereen kan meer geld inzamelen en u overbieden op betaalde kanalen. Maar SEO kost tijd en moeite. Als je eenmaal jouw niche domineert, zullen de concurrenten het heel moeilijk hebben om je te verslaan.”

De contentstrategie van een succesvolle blog is duidelijk. De reden hiervoor is dat lezers van uw blog de zoekmachine-autoriteit van uw site vergroten, waardoor uw bedrijf hoger kan scoren dan zijn concurrenten. Om uw publiek betrokken te houden bij uw blog, moet u ervoor zorgen dat u een redactionele kalender heeft waarin uw blog wordt georganiseerd.

Deze onderwerpen kunnen zijn:

  • Kooktips en receptenhandleidingen
  • De geschiedenis van uw bedrijf
  • Ingrediënten die u gebruikt voor uw kenmerkende gerechten
  • Gelukkige klantverhalen
  • Gastposts van lokale klanten 

SMS Marketing

Ongetwijfeld vinden sommigen, levend in de instant messaging-apps, sms-marketing verouderd. Maar het is een mythe. Een bedrijfseigenaar moet sms-marketing gebruiken omdat dit een nieuwer marketingkanaal is. Door sms-berichten te verzenden, kunt u communiceren met klanten, waaronder 90% wordt gelezen. Bovendien blijkt uit een onderzoek dat 64% van de consumenten vindt dat bedrijven hen vaker moeten sms'en.

Met sms-marketing kunt u meer klanten naar uw bedrijf lokken. Maar zorg ervoor dat uw bedrijf ook enige waarde biedt, zoals de mogelijkheid om reserveringen te maken, betalingen te doen, klantrecensies te bezoeken en nog veel meer. 

Het kan worden gebruikt als persoonlijk communicatiekanaal of als zakelijk hulpmiddel. Het heeft een lage leercurve en vrijwel geen barrières. Sommige marketeers combineren dit met pushmeldingen, maar het is anders. Hier hoeft u de app niet te downloaden om realtime berichten te ontvangen. Sms-berichten kunnen door iedereen met een mobiel apparaat worden verzonden en ontvangen zonder een app te downloaden.

De enige waarschuwing? De ontvangers van uw sms-berichten moeten zich aanmelden om uw berichten te ontvangen.

Word sociaal met socialemediamarketing

Soms lijkt het alsof social media marketing de wereld kleiner heeft gemaakt dan ooit tevoren. Van het verbinden met veel mensen tot het leggen van verbindingen tot het promoten van producten en diensten tot het voeren van een advertentiecampagne, merken benutten de kracht van sociale media om de aandacht van maximale aandacht te trekken. 

Zoals de hoofdanalyse van Fishbowl vertelde CNBC in een interview “geeft sociale media kleinere, onafhankelijke en regionale [merken] de kans om zich uit te spreken.” Met andere woorden: sociale media zijn een van de beste tactieken waarmee merken opgemerkt kunnen worden bij miljarden mensen zonder ook maar een cent te betalen, totdat je kiest voor betaalde advertenties. 

Als u bovendien een Shopify-winkel heeft, kunt u deze koppelen aan uw bestaande sociale media-accounts om de verkoop en inkomsten te stimuleren. Als u actief bent op verschillende sociale platforms, biedt het gebruik van tools voor beheer van sociale media zoals Buffer, Hootsuite, enz. u ook talloze andere voordelen. U hoeft echter niet te gebruiken meerdere sociale media-accounts, de beste platforms zijn Facebook, Twitter, Instagram en Pinterest. Zoals u kunt zien, maken miljarden mensen actief gebruik van deze platforms om verbinding te maken en te delen. 

Breng uw online bedrijf gratis op de markt 

Het promoten van een restaurant of detailhandel, of het nu uw eerste of tiende pop-up is, kan lastig zijn. U hoeft geen cent te betalen om uw bedrijf op de markt te brengen: er zijn veel gratis opties beschikbaar. Wanneer de meeste mensen het woord 'marketing' horen, denken ze aan dure marketingstrategieën en buitensporige uitgaven. U kunt uw bedrijf echter gratis op de markt brengen. In dit bericht worden zeven gratis marketingstrategieën belicht die u nu kunt gebruiken om verkeer naar uw online bedrijf te leiden. 

Auteur Bio:

Nirav Parmar is een online marketeer en blogger met praktische ervaring in het maken van creatieve inhoud. De vaardigheden die hij heeft op het gebied van creatief schrijven zijn fantastisch, omdat zijn vermogen om boeiende inhoud te schrijven de lezers aantrekt. Zijn enthousiaste benadering van het onderzoeken van de feiten met betrekking tot de onderwerpen is fenomenaal. Hij kent de nieuwste trends op het gebied van bezorgdiensten, strategieën om het MKB te digitaliseren, de veranderende marktdynamiek enz.