Home  /  Allese-commerce  / Wat is geotargeting en de voordelen ervan voor e-commerce

Wat is geotargeting en de voordelen ervan voor e-commerce

Wat is geotargeting en de voordelen ervan voor e-commerce

Wat als u uw advertenties alleen zou kunnen richten op mensen in een specifiek geografisch gebied? Met geotargeting kunt u precies dat doen.

Geotargeting is het proces waarbij een bepaalde doelgroep wordt getarget op basis van hun locatie. Marketeers kunnen bijvoorbeeld hun doelgroep bereiken met behulp van hun postcode, Internet Protocol (IP)-adres of Global Positioning System (GPS)-coördinaten.

Geotargeting is een waardevol hulpmiddel voor e-commercewinkels omdat ze zich hiermee op specifieke gebieden kunnen richten op consumenten.

Door gebruik te maken van geotargeting kunnen bedrijven ervoor zorgen dat ze de juiste mensen bereiken met hun reclame- en marketinginspanningen.

Lees verder voor meer informatie over geotargeting en hoe uw e-commerce winkel hiervan kan profiteren. 

Wat is geotargeting en hoe werkt het?

Geotargeting is een techniek waarmee bedrijven zich met hun reclame- en marketingcampagnes op specifieke markten kunnen richten.

Bedrijven kunnen hun beoogde doelgroep effectief bereiken en omzetten in klanten door zich te concentreren op consumenten op bepaalde locaties.

Marketeers kunnen verschillende geotargetingmethoden gebruiken om hun doelmarkt te bereiken. Eén standaardmethode is om klanten te targeten op basis van hun locatie.

Als een bedrijf zich bijvoorbeeld richt op consumenten in de Verenigde Staten, kan het geotargeting gebruiken om advertenties te targeten op klanten in bepaalde staten of regio's.

Een andere methode is om kopers te targeten op basis van hun postcode. Met deze tactiek kunnen bedrijven advertenties targeten op klanten in een exact geografisch gebied. 

Naast de eerder genoemde kunnen bedrijven consumenten geotargeten op basis van hun IP-adressen. IP-targeting kan advertenties weergeven op smartphones, tablets, laptops of andere gadgets die op een WIFI-netwerk zijn aangesloten.

Bovendien kunnen bedrijven geotargeting gebruiken om advertenties op mobiele apparaten te targeten. Met deze methode kunnen bedrijven zich richten op consumenten die een specifiek type mobiel apparaat gebruiken. 

De voordelen van geotargeting voor e-commerce winkels

E-commerceplatforms zijn nu toegankelijker dan ooit, met de komst van nieuwe technologieën zoals 5G en het internet der dingen.

Geografische grenzen zijn niet langer beperkingen en online shoppers kunnen overal goederen kopen.

geotargeted pop-ups campagnes geotargeting e-commerce

Aan de andere kant betekent deze verklaring niet dat bedrijven zich niet op hun eigen land moeten concentreren als het om e-commerce gaat. In plaats daarvan zouden ondernemers geotargeting moeten overwegen om hun lokale doelmarkt te bereiken. Hier zijn enkele voordelen van geotargeting voor e-commercewinkels:

Bereik een groter publiek

Met internet kunnen bedrijven verbinding maken met een wereldwijd publiek. Niet alle consumenten zijn echter even geïnteresseerd in producten van over de hele wereld.

Met geotargeting kunnen bedrijven advertenties richten op klanten in specifieke regio's of landen, en ervoor zorgen dat de advertenties relevant zijn. 

Verhoog de conversieratio's

Bedrijven kunnen hun omzet vergroten conversie tarieven door consumentenadvertenties op een bepaalde locatie te targeten. Als gevolg hiervan zullen klanten eerder producten kopen die geschikt zijn voor hun huis.

Klanttevredenheid verbeteren

Bovendien kunnen bedrijven de klanttevredenheid verbeteren met geotargeting. Sommige onderzoeken beweren bijvoorbeeld dat klanten eerder geneigd zijn iets te kopen bij een e-commerce winkel dichter bij hun gebied. 

Stimuleer lokale verkopen

Naast het verbeteren van de klanttevredenheid kan geotargeting bedrijven helpen de lokale verkoop te stimuleren. De techniek kan meer verkopen opleveren en het aantal bezoekers naar fysieke winkels vergroten. Als u websitepop-ups gebruikt, kunt u deze optimaliseren met de geotargetingfunctie maak geogerichte pop-upcampagnes voor uw lokale markt.

geotargeted pop-ups campagnes geotargeting e-commerce

Leads genereren

Op dezelfde manier kan geotargeting consumenten aanmoedigen om de website te bezoeken websites van het merk of fysieke winkels en leer meer over de producten. 

Bevorderen van merkbekendheid

Door zich op een specifieke regio te richten, kunnen bedrijven in contact komen met potentiële klanten die mogelijk niet bekend zijn met hun merk. Geotargeting kan bedrijven helpen bij het promoten naamsbekendheid en hun bereik vergroten. 

Bespaar op advertentiekosten

Ten slotte kunnen bedrijven besparen op advertentiekosten door advertenties op specifieke locaties te targeten. Geotargeting kan bedrijven helpen voorkomen dat ze geld verspillen aan advertenties die niet compatibel zijn met hun doelmarkt. 

Hoe u geotargeting voor uw winkel instelt

Geotargeting is inderdaad een uitstekende manier om ervoor te zorgen dat uw e-commerce winkel door de juiste mensen op de juiste locatie wordt gezien.

Door een bepaald geografisch gebied te targeten, kunt u ervoor zorgen dat mensen die ontvankelijk zijn voor uw producten en services, uw advertenties zien. 

geotargeted pop-ups campagnes geotargeting e-commerce
bron

Er zijn verschillende manieren om geotargeting in te stellen, maar onthoud: de beste e-commerceplatforms maken het gemakkelijk om specifieke landen, regio’s of zelfs stadsblokken te targeten. Hoe dan ook, hieronder vindt u enkele technieken voor het instellen van geotargeting voor uw winkel: 

Gebruik een geogericht e-commerceplatform

De eerste en meest eenvoudige manier om geotargeting in te stellen, is door een e-commerceplatform te gebruiken dat deze functie biedt. Enkele van de belangrijkste programma's die momenteel op de markt beschikbaar zijn, maken het gemakkelijk om de regio's of landen te kiezen waarop u zich met uw winkel wilt richten.

Het enige dat u hoeft te doen, is het land of de landen die u wilt targeten selecteren in een vervolgkeuzemenu, waarna het platform deze locaties automatisch geotarget.

Gebruik een plug-in voor geotargeting

Als uw e-commerceplatform geen ingebouwde geotargeting biedt, kunt u een plug-in installeren om deze functionaliteit toe te voegen. Als u bijvoorbeeld geotargeted pop-upcampagnes wilt maken, kunt u dit gebruiken Poptin pop-upbouwer omdat ze een ingebouwde geotargetingfunctie hebben.

Sommige e-commerceplatforms staan ​​plug-ins toe, zodat u geotargeting in uw winkel kunt implementeren. Met sommige plug-ins kunt u ook de landen of regio's selecteren die u wilt targeten. 

Gebruik een Geo-Redirect-service

Een andere methode om geotargeting in te stellen is het adopteren van een geodirecte dienst. Deze service leidt bezoekers automatisch door naar uw e-commerce winkel op basis van hun locatie. Als u bijvoorbeeld bezoekers uit de Verenigde Staten wilt targeten, kunt u automatisch een geo-omleidingsservice gebruiken om ze door te sturen naar uw Amerikaanse winkel.

Gebruik een CDN

Een CDN, of Content Delivery Network, is een uitstekende manier om ervoor te zorgen dat de juiste mensen op de juiste locatie uw e-commerce winkel zien. Een CDN weerspiegelt uw winkel op meerdere servers wereldwijd, waardoor bezoekers uw winkel gemakkelijk kunnen vinden en openen, ongeacht hun locatie. 

Voorbeelden van succesvolle geotargeting-campagnes

Bedrijven maken steeds vaker gebruik van geotargeting om hun doelgroepen te segmenteren personaliseer hun berichten. Merken kunnen geotargeting inzetten voor online en offline marketingcampagnes. Als het correct wordt gedaan, kan het een proactieve manier zijn om doelgroepen te bereiken en conversies te stimuleren.

Een voorbeeld van een geotargeted campagne is wanneer een e-commerce winkel winterkleding verkoopt. Het merk zou advertenties kunnen richten op gebruikers op locaties met koud weer. Deze techniek zou een effectief gebruik van marketingmiddelen zijn dan het targeten van advertenties op alle gebruikers, ongeacht de locatie. Er zijn talloze voorbeelden van succesvolle geotargetingcampagnes. Hier zijn er een aantal:

  • Toyota: Het beroemde automerk creëerde een 'Let's Go Places'-campagne gericht op specifieke Amerikaanse locaties. Met behulp van geofilters promootte het bedrijf lokale hotspots via een trendy platform en spoorde het gebruikers aan om hun omgeving te verkennen terwijl ze in een Toyota-voertuig reden. Het resultaat was een toename van de naamsbekendheid en omzet.
  • Ikea: Ondertussen voerde Ikea een geogerichte advertentiecampagne uit waarbij gebruik werd gemaakt van bakens om klanten in de buurt van een Ikea-winkel te targeten. De advertenties maakten reclame voor speciale aanbiedingen en producten die verkrijgbaar zijn in de nabijgelegen winkel. Hun campagne resulteerde in een stijging van 5.7% in winkelbezoeken.
  • Uniek: Aan de andere kant lanceerde deze Japanse retailer in vrijetijdskleding in 2012 zijn campagne 'Uniqlo Check-in Chance'. Met dit initiatief konden shoppers die incheckten bij geselecteerde Uniqlo-locaties op Foursquare prijzen winnen. De campagne leidde met succes tot meer bezoekers naar de winkels en genereerde buzz rond het merk. 

Zoals u kunt zien, zijn er verschillende voorbeelden van succesvolle geotargeting-campagnes. Bedrijven kunnen hun bereik en conversies vergroten door advertenties en promoties op een bepaalde locatie te targeten. Als u een winnende geotargetingcampagne wilt voeren, overweeg dan om ter inspiratie enkele voorbeelden hierboven te gebruiken. 

Tips voor het optimaliseren van uw geotargetingstrategie

Nu u geotargeting volledig begrijpt, volgen hier enkele tips om u te helpen uw strategie te optimaliseren:

  • Identificeer uw doelgroep: Wie zijn de klanten die u probeert te bereiken met uw campagne? Zorg ervoor dat u uw doelgroep segmenteert op locatie, leeftijd, geslacht, interesses en andere factoren. Vergeet niet plaatsen uit te sluiten die u niet wilt targeten.
  • Personaliseer uw bericht: Wat is de beste manier om uw publiek op elke locatie te bereiken? Hoe kunt u uw boodschap aanpassen zodat deze elke groep aanspreekt? Houd er rekening mee dat u bij het targeten van lokale klanten hun taal moet kennen. Voeg daarom inheemse zinnen en woorden toe aan uw content om het meer herkenbaar te maken.
  • Testen en meten: Probeer verschillende geotargetingstrategieën en kijk wat het beste werkt voor uw e-commerce winkel. Vergeet niet uw gegevens bij te houden, zodat u uw aanpak in de loop van de tijd kunt verfijnen.

Veelgestelde vragen over geotargeting en e-commercewinkels

Omdat verschillende e-commercewinkels gebruik maken van geotargeting, is het geen verrassing dat u op internet talloze veelgestelde vragen vindt. Hier zijn er een aantal:

  • Hoe wordt geotargeting gebruikt in marketing?

Geotargeting is een techniek die bedrijven gebruiken om specifieke markten te targeten met hun reclame- en marketingcampagnes. Door consumenten op bepaalde locaties te targeten, kunnen bedrijven hun doelgroep effectiever bereiken en omzetten in klanten.

  • Wat is het verschil tussen geofencing en geotargeting?

Om de nadruk te leggen: geotargeting is een methode om advertenties en promoties op bepaalde locaties te targeten. Ter vergelijking: geofencing is een techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van GPS-technologie om een ​​virtueel hek rond een specifieke locatie te creëren.

Nauwkeurige marketing voor uw e-commerce winkel

Geotargeting is een krachtig hulpmiddel waarmee e-commercewinkels hun verkoop- en marketinginspanningen kunnen vergroten. Bedrijven kunnen campagnes opzetten om klanten te bereiken en meer winst te genereren door te begrijpen hoe geotargeting werkt en de voordelen ervan te leren kennen.

Met de juiste strategie kan deze techniek een ongelooflijk effectieve manier zijn om uw online verkopen te versterken. 

Converteer meer bezoekers naar klanten, leads en e-mailabonnees met Poptin's prachtige en zeer gerichte pop-ups en contactformulieren.