Home  /  Allessocial media  / Hoe u uw socialemediastrategie goed kunt krijgen

Hoe u uw sociale mediastrategie goed kunt krijgen

Hoe u uw sociale media op de juiste manier kunt inzetten

Bijna de helft van de wereldbevolking (3.03 miljard mensen) zijn actieve gebruikers van sociale media. Socialmediamarketing is uitgegroeid tot een van de sterkste strategieën van de hedendaagse bedrijven. Daarom is het belangrijk om de juiste socialemediastrategie te ontwikkelen. Het is een zeer krachtig hulpmiddel en heeft voor veel bedrijven wonderen gedaan.

Wanneer u uw bedrijf op sociale media op de markt brengt, moet u echter bepaalde tactieken gebruiken en specifieke stappen ondernemen, anders kunt u helemaal de fout in gaan.

Als u zich gefrustreerd voelt omdat uw socialemediacampagnes weinig of geen resultaten opleveren, dan moet er iets zijn dat u niet goed doet.

Waarom bedrijven falen in socialemediamarketing

Het is inderdaad uitdagender dan je ooit had gedacht, maar als je bepaalde vuistregels volgt, komt alles goed!

Laten we een paar redenen opsommen waarom uw strategie mogelijk niet werkt.

  1.    Je probeert het allemaal te doen!

Als je dit al doet, moet je stoppen. Ik bedoel, je moet nu meteen stoppen.

Je hoeft niet op elk sociaal netwerk aanwezig te zijn om impact te maken. Ik kan het belang van dit feit niet genoeg benadrukken!

Je moet je publiek analyseren: waar hangen ze het meest? Welke inhoud consumeren ze?

Dit is zo simpel als het klinkt. Als u eenmaal begrijpt waar uw doelgroep bestaat en wat ze doen, wordt het veel gemakkelijker om erachter te komen welk sociaal netwerk u moet kiezen.

Zodra u dit heeft ingeschat, kunt u zich concentreren op het opbouwen van vertrouwen en betrokkenheid verkrijgen. U zult het platform moeten gebruiken dat de grootste impact op uw bedrijf zal hebben.

Als uw product bijvoorbeeld visueel is en gerelateerd is aan de detailhandel, mode, beauty of reisbranche, moet u Instagram gebruiken. Als je er nog niet bent, moet je er serieus over nadenken.

  1.    Je maakt het te ingewikkeld!

Sociale media zijn geen complex Google-algoritme en het is geen rocket science.

Als je goede communicatieve vaardigheden hebt en de bedoelingen van gebruikers op elk sociaal netwerk begrijpt, dan is het voor jou een fluitje van een cent.

Het is belangrijk om te begrijpen hoe gebruikers omgaan met Facebook tijdens hun downtime. Terwijl je op LinkedIn moet weten hoe gebruikers omgaan met inhoud om professioneel te kunnen leren en groeien.

Wat de meeste mensen verkeerd doen, is dat ze de zaken te ingewikkeld maken. Ze analyseren alles te diep, zelfs als dat niet nodig is.

Zie het zo: het enige wat je doet is met mensen praten, iets wat je de hele tijd doet. Het enige verschil is dat je het nu digitaal doet en de hele wereld naar je kan luisteren.

Wees dus gewoon natuurlijk, begrijp de gebruikers en houd het simpel maar toch interessant. Het is toch niet zo moeilijk om interessant te zijn?

Zie hoe eenvoudig Starbucks houdt het en toch zijn ze het populairste merk ter wereld.

Starbucks

  1.    Je gebruikt sociale media alleen als verkoopinstrument!

Eén ding om te begrijpen is dat sociale media geen hulpmiddel zijn om jezelf te verkopen. U moet waarde bieden: waardevolle inhoud die relevant is en aansluit bij de behoeften van de gebruikers.

Hoe zou u zich voelen als iemand alleen maar met u over zijn producten praatte en u elke keer dat u elkaar ontmoette iets probeerde te verkopen? Raar toch.

Je zou die persoon zelfs als een engerd kunnen categoriseren en hem kunnen uitschakelen. Zorg er dus voor dat je op sociale media niet in die categorie valt. Veel bedrijven slagen er niet in een online verbinding met hun klanten op te bouwen, omdat ze voortdurend producten pitchen.

Geef gratis waardevolle inhoud, het is de inhoud die de betrokkenheid stimuleert! Dit is het eerste dat moet worden gedaan op sociale media. Bouw vervolgens een band op met uw kijkers, niet alleen een klant-verkoperrelatie, maar ook een goede vriendschappelijke relatie. Geloof me, het is niet zo moeilijk. Met slechts een klein beetje tijd en moeite kunt u de dag redden.

  1.    Je inhoud is waardeloos!

Als je niet zegt wat je doet op een manier die aantrekkelijk is voor je publiek, dan is dat rotzooi!

Het zou hetzelfde zijn als wanneer je een leerling uit de tweede klas de syllabus van de tiende klas leert.

Het is allemaal verkeerd. Eerst moet u uw bedrijf begrijpen en als u dat eenmaal hebt gedaan, moet u de inhoud begrijpen die uw bedrijf beschrijft.

Schrijf niet over buitenlands beleid als uw zaken over papieren bekertjes gaan. Het is zo simpel.

Zie hoe de op een na grootste warenhuisketen is doelwit zegt wat het te zeggen heeft en houdt het fris.

doelwit

Dit is het type inhoud waardoor uw doelgroep een gesprek met u begint. U moet proactief samenwerken met iedereen die een punt probeert te maken. Zo bouw je relaties op.

De inhoud moet strategisch en goed gepland zijn.

Wat de meeste mensen verkeerd doen, is dat ze overal willen zijn, maar hun inhoud is van lage kwaliteit en maakt geen indruk op de lezers. Meestal is de inhoud erg onduidelijk en legt het doel niet goed uit, of soms is het gewoon te saai voor het publiek.

  1.    Je hebt geen geduld.

Terwijl u aan marketingcampagnes op sociale media werkt, moet u geduld hebben met de resultaten. De goede resultaten komen niet binnen één dag.

Het kan maanden of zelfs een paar jaar duren voordat je eindelijk je ideale aantal volgers bereikt.

Mensen denken dat als ze eenmaal een account op sociale media hebben aangemaakt, iedereen zich om hen heen zal verzamelen, hen zal waarderen en alles van hen zal kopen. Dat is echter niet het geval, het kost tijd en je moet geven, geven en geven voordat je iets van hen vraagt.

Overweeg ook om verschillende soorten te gebruiken sociale mediahulpmiddelen om u te helpen dingen efficiënt, maar met veel groter gemak te doen.

Hoe u uw sociale mediastrategie goed kunt krijgen

  1.    Zorg dat uw inhoud op orde is

. het creëren van uw sociale mediastrategie, richt u op het produceren van hoogwaardige, frisse en unieke inhoud voor uw bedrijf. Uw inhoud zal uw eerste indruk op de lezers maken. Zoveel kansen heb je niet vanwege de zware concurrentie met miljoenen anderen. Benut deze kans dus zo goed als je kunt.

  1.    Het type inhoud

Het hangt van jou af wat voor soort inhoud je wilt gebruiken. Het kan tekst, afbeeldingen of video's zijn. Meestal de nieuwe marketingtrend is verschoven naar video's. Mensen zijn nu meer geïnteresseerd in het bekijken van een video of het zien van een foto dan in het lezen van enkele paragrafen. Video's zijn een betere manier om uw punt over te brengen, zelfs in twee of drie minuten. Als het interessant is en de interesses van de kijker aanspreekt, dan gefeliciteerd – je bent op de goede weg.

Als alternatief, sommige merken hebben afbeeldingen of ander beeldmateriaal nodig om hun punt over te brengen, vooral als hun inhoud surrealistisch overkomt. Om het beste uit uw inhoud naar boven te halen, moet u tools gebruiken zoals AI Vervangen en AI Achtergrond vanuit Picsart om objecten onmiddellijk te verwijderen, in een ander kader te plaatsen of door iets anders te vervangen.

  1.    Richt u op het juiste soort publiek

Dit is het meest cruciale onderdeel van uw marketingstrategie voor sociale media. Op wat voor soort doelgroep richt u zich? Het hangt ervan af wat voor soort service u levert. U kunt alleen goed geld verdienen als u de deal aan de juiste persoon voorlegt. Voordat u begint met het maken van uw inhoud, moet u weten voor welk soort publiek u deze maakt. Op sociale media zijn betekent niet dat je zomaar over alles kunt schrijven en dat je volgers krijgt. Het gaat veeleer om het zeggen van het juiste, op de juiste plaats, op het juiste moment.

  1.    Put jezelf niet uit

Er zijn veel sociale mediaplatforms, maar je hoeft ze niet allemaal te gebruiken. Als je jezelf onder druk zet door op alle platforms te zijn, zul je jezelf alleen maar uitputten, omdat het niet eenvoudig is om op zoveel platforms aanwezig te zijn. Bepaal dus vooraf welk platform het beste is voor uw bedrijf en concentreer vervolgens al uw aandacht op één plek. Ontwikkel tactieken in uw socialemediastrategie die zijn afgestemd op de platforms die u hebt gekozen.

  1.    Presenteer jezelf op een goede manier

Dus, hoe vaak heb je een aantal promotionele advertenties overgeslagen omdat het gewoon te saai was om te lezen? Het antwoord is waarschijnlijk vele malen. Stel je voor dat jouw klanten hetzelfde bij jou doen. Bedenk enkele unieke ideeën om uw bedrijf onder de aandacht te brengen, zoals personeel aannemen merkambassadeurs. Presenteer uw organisatie als een plek waar mensen met plezier werken en waar mensen met plezier hun tijd doorbrengen en de beste resultaten ooit behalen.

Nog een laatste opmerking:

Sociale media zijn ongelooflijk effectief. Maar ook al is het slechts een eenvoudig communicatiemiddel, veel bedrijven doen het nog steeds niet goed en falen ernstig op sociale media vanwege de hierboven genoemde redenen. Nu u weet waarom bedrijven falen, moet u voorkomen dat u dezelfde fouten maakt.

Concentreer u op het creëren van geweldige inhoud en richt deze op de juiste mensen op het juiste platform. Killer-content gaat over het vertellen van verhalen, het creëren van ervaringen van onschatbare waarde en het delen van nuttige informatie.

Auteur Bio:

Surya Maneesh is de merkstrateeg bij SMS-krijgers, slimme sms-marketingsoftware waarmee marketeers en bedrijven sneller kunnen communiceren en zichzelf beter kunnen promoten via sms-berichten.

Surya Maneesh is de merkstrateeg bij SMS-krijgers, slimme sms-marketingsoftware waarmee marketeers en bedrijven sneller kunnen communiceren en zichzelf beter kunnen promoten via sms-berichten.