Home  /  Allesgroeihacking  / Intiem worden: het groeihackproces uit de doeken doen

Intiem worden: het groeihackproces uitkleden

Het groeihackproces uit de doeken doen

Wat is groeihacken?

Groeihacking. Wat is het? Hoe werkt het? Wie zijn de hackers en wat hacken ze? Dit soort vragen hoort bij het vakgebied, en hoewel de term growth hacking zelf relatief nieuw is, is de geïmplementeerde filosofie erachter dat niet. Growth hacking staat bekend als de kunst van het produceren van snelle groei voor kleine bedrijven en startups, zodat ze voldoende grip kunnen krijgen om zo snel mogelijk duurzaam en winstgevend te worden. Een andere veel voorkomende gedachte is dat growth hackers marketeers vervangen en omgekeerd. Nee, niet eens in de buurt. Deze twee richten zich wel op het verhogen van de omzet en het laten groeien van een bedrijf, maar het zijn de tactieken, methoden en tijd van de geproduceerde resultaten die deze twee scheiden. Laten we eens kijken waar het woord 'growth hacking' vandaan komt, wat deze innovatieve denkers drijft, en een paar actuele voorbeelden geven om te laten zien hoe growth hacking kleine bedrijven kan helpen uitgroeien tot grote bedrijven.

 

De korte en mooie geschiedenis van het controversiële 'Growth Hacking'-concept

De term "groei hacker” werd voor het eerst geïntroduceerd door Sean Ellis in 2010. Toen hem werd gevraagd waarom hij deze zin moest verzinnen, gaf Sean de eer aan zijn frustraties omdat hij een geschikte marketingvervanger voor de aanwerving moest vinden, die zijn schoenen zou kunnen vullen. Laat het me uitleggen.

In de loop van zijn carrière heeft Sean bij een aantal internetbedrijven gewerkt, waar hij hen heeft geholpen hun bedrijf exponentieel te laten groeien, waarbij een aantal van zijn klanten met succes hun internetbedrijven lanceerden. IPO's. Als gevolg hiervan werd Sean bekend als dé expert in de vallei waar je terecht kon als bedrijven klaar waren om uit te breiden en te groeien. Het is duidelijk dat Ellis, in ruil voor betaling en andere vormen van eigen vermogen, extreme groei voor bedrijven heeft gerealiseerd, wat hem de titel ‘De Vader van de Groei’ opleverde. Hij ontpopte zich als een droomwinkel voor ondernemers, die in staat was om besturingssystemen en processen te ontwerpen en de mentaliteit van individuen te reconstrueren om op zijn niveau te kunnen opereren, zodat zij zijn baan konden overnemen. Toen hij eenmaal de ontwikkeling van zijn groeimodel succesvol had afgerond, creëerde hij de mogelijkheid om de verantwoordelijkheid voor het runnen van zijn groeisysteem aan een andere professional over te dragen, waar hij weg kon lopen om van andere dingen te genieten.

Dit is wat het probleem heeft veroorzaakt. Bij het zoeken naar vervangers ontving Ellis vaak gekwalificeerde sollicitaties die authentiek waren, maar niet de vereiste relevantie vertoonden. Deze kandidaten waren professionele marketeers en hadden ervaring in marketing, maar misten nog steeds de vonk die Ellis nodig had. Sean wist dat zijn tactieken niet op universiteiten werden onderwezen en dat het geen traditionele bewegingen waren die typische marketeers zouden maken. Sean had een extreem diepgaand inzicht in de soorten strategieën die hij gebruikte, en hij wist dat als hij dit soort marketeers zijn standpunt zou laten innemen, de relatie niet zou werken en de perfecte puzzel niet goed in elkaar zou passen, omdat hun vaardigheden pasten niet het beste bij zijn visies en geïmplementeerde technieken.

Traditionele marketeers hebben een breed of niet-geconcentreerd expertisegebied, waardoor ze een alleskunner zijn, maar geen meester. En hoewel hun vaardigheden van enorme waarde zijn, bieden ze niet wat het meest nodig is wanneer een startup tot leven wordt gebracht. Tijdens de eerste fase van een startup, ‘het ontwikkelen en beheren van een marketingteam’ of ‘het omgaan met externe leveranciers’ of zelfs ‘het lanceren van een strategisch marketingplan om bedrijfsdoelen te bereiken’ of andere doelstellingen waar marketeers zich op richten, en die geen van allen zijn nodig zijn. Er is maar één ding dat een startup nodig heeft in de beginfase. GROEI!!!

Toen Sean op zoek ging naar marketeers, vond hij zeker marketeers. Daarom moest Sean zich meer concentreren op wat hij zocht. Zijn keerpuntblogpost met de titel ‘Vind een groeihacker voor uw start-up’ wakkerde de viriliteit aan van growth hacking zoals we die vandaag de dag kennen.

Een growth hacker vervangt geen marketeer. Een growth hacker bevindt zich niet op een trede boven of onder een marketeer. Growth hackers hebben verschillen die hen onderscheiden van een marketeer, om het in termen te verwoorden die Sean in zijn post gebruikte om het idee duidelijk te maken: “Een growth hacker is iemand wiens ware noorden de groei is.”

groei

 

Growhackers zijn verslaafd aan groei

Elke beslissing die een growth hacker neemt, is gebaseerd op groei. Elk plan, elke handeling, elk vermoeden is gecentreerd rond het doel van pure groei. Groei is de drijvende kracht achter een Growth Hacker, en zij leven en sterven door hun uitingen en passie voor groei. Zeker, reguliere universitair afgestudeerde marketeers houden zich ook bezig met groei als onderdeel van hun bedrijfsstrategieën, maar niet op het niveau of in de mate waarin een Growth Hack Expert (GHE) dat doet. Het is belangrijk om te begrijpen dat het enige, bijzondere en meest obsessieve doel één specifiek doel is en door geen energie, aandacht of zorg aan iets anders te besteden, kunnen ze uiterst effectief zijn in het uitvoeren van het doel dat in het begin het belangrijkst is. van de reis van een startup: GROEI!!!

Deze laserfocus op groei heeft de opkomst mogelijk gemaakt van methoden, tools, technieken, strategieën en best practices die eenvoudigweg niet beschikbaar waren in het traditionele marketingrepertoire, en naarmate er meer innovaties worden geïntroduceerd, wordt de kloof tussen de twee marketingdisciplines steeds intenser.

 

Growth Hacking herdefinieert producten

Ouderwetse markers hebben veel kennis van traditionele producten, maar internet heeft een verregaande uitbreiding mogelijk gemaakt van wat een product eigenlijk is. Jarenlang werd een product altijd beschouwd als een fysiek goed, maar nu kunnen producten bits en bytes zijn die samen digitale producten vormen. Vroeger waren producten objecten zoals televisies, tandpasta, banken en apparaten. Nu is Facebook een product, Google is een product, en in principe is internet in het algemeen een product in een of andere vorm. Zelfs jouw Hosting diensten voor uw website is een product. Dingen zijn niet tastbaar waar je ze kunt aanraken, voelen en vasthouden zoals je dat in het verleden kon. Nu zijn producten direct, spontaan vormbaar en aanpasbaar om aan de behoeften van een diversifiërende markt te voldoen. Het is deze digitale evolutie die uiteindelijk heeft geleid tot de creatie of behoefte aan new age growth hackers. Het internet voorzag de wereldgemeenschap van een geheel nieuw type product.

De kijk op deze veranderende definitie van wat producten zijn, heeft het voor het eerst mogelijk gemaakt dat producten zichzelf kunnen schalen en ervaringen op maat kunnen maken. Klinkt een beetje vergezocht, maar luister eens? Met een nieuw product als Twitter kun je hun versie van het product rechtstreeks met andere mensen delen, ongeacht hun mondiale positionering. Kun jij zo makkelijk een kopje suiker delen met je buurman? Om van het product te kunnen genieten, moet je het in de eerste plaats met iemand anders delen. Zou jij jouw tandpasta op deze manier delen? Met een product als DropBox kunt u bijvoorbeeld gratis cloudopslag verdienen als u iemand anders overtuigt om een ​​account bij hem of haar aan te maken. Kan uw bank u meer zitplaatsen bieden om extra gasten mee naar huis te nemen?

Als je deze nieuwe positionering van producten die het internet mogelijk heeft gemaakt niet volledig omarmt, zal het uiterst moeilijk voor je zijn om de concepten van growth hacking volledig te begrijpen. Sean Ellis, de bedenker van de term 'growth hacker', was ook de eerste die de groei van Dropbox vaststelde. Hij begrijpt wat er zo intrigerend is aan internetproducten. En net als hij begrijpen growth hackers het bestaande potentieel van digitale producten om groei te creëren, waardoor het de verantwoordelijkheid van de software wordt om het bestaande potentieel om te zetten in de bestaande realiteit.

 

Distributie opnieuw definiëren op de Growth Hack Way

Ondanks de noodzaak van producten zou het een grote vergissing zijn om je focus op zonne-energieproducten te beperken. Hetzelfde internet dat producten opnieuw definieerde, heeft met succes de distributie opnieuw gedefinieerd. En het is belangrijk om deze nieuwe distributie te begrijpen, niet alles, maar een groot deel ervan, om te weten hoe je bedrijfsproducten effectief kunt laten groeien. Professionals met diepgaande kennis van hoe mensen werken en online producten waarnemen, zullen dit inzicht kunnen gebruiken voor de groei van de startup van een klant.

Dat ding over de snelwegsystemen die in heel Amerika werden aangelegd vanaf de jaren vijftig. Benzinestations zoals Shell begrepen dat de aanleg van deze wegen ook het creëren van een trechter betekende waarmee klanten in voorspelbare richtingen konden worden geleid, en zij maakten daar optimaal gebruik van. Al snel worden de afritten van snelwegen tot op de dag van vandaag gemonopoliseerd door deze tankstations. Dit is een duidelijk voorbeeld van wat offline growth hacking vóór het internet en vóór growth hacking ooit werd ingeburgerd.

Het internet is een moderne kopie van dit voorbeeld, maar dan in een digitale versie. Als u de online kanalen kent die richting geven aan mensen, informatie en ideeën, dan kunt u uw eigen Shell-tankstation opzetten waarvan u weet dat het druk bezocht zal worden. Hier zijn enkele eenvoudige voorbeelden die ervoor zorgen dat de sappen in uw hersenen u in de richting sturen die nodig is voor groei:

  • In plaats van dat snelwegen een route bieden naar fysieke bedrijven, kun je zoekmachines zoals Google hergebruiken om de weg naar virtuele bedrijven te vinden. Je kunt gebruiken SEO-planning om long-tail zoekwoorden te targeten – Degenen die op de juiste manier in dienst zijn SEO Strategieën vangen gemakkelijk het verkeer op van de onderzoekers die zich op dat digitale pad bevonden.
  • In plaats van dat de straten ons naar het plaatselijke theater brengen, kiezen we ervoor om een ​​Roku-box aan te sluiten en op Netflix te surfen. De mensen die dit concept met een duidelijk begrip in kaart brengen, zijn de individuen die een product vanuit een groot aantal verschillende perspectieven kunnen waarnemen.
  • In plaats van dat wegen routes naar het huis van onze vriend leveren, kiezen we ervoor om sociaal te zijn via Twitter en Facebook. Mensen zullen dit opmerken, omdat het hen de mogelijkheid geeft om hun eigen agenda te creëren en deze impliciet en expliciet in het gesprek te integreren.

Er zijn talloze andere voorbeelden van hoe de online-infrastructuur de creatie van enorme productinnovaties mogelijk heeft gemaakt die kansen bieden voor diverse productdistributie. Maar het punt is dat degenen die online een nauwkeurige beoordeling van menselijke activiteiten verzamelen, de echte groeivoordelen zullen ervaren waarvan anderen nooit hadden gedacht dat ze die zouden proberen om vergelijkbare resultaten te bereiken. Alle voorgaande voorbeelden zijn gemakkelijk te begrijpen. Er zijn nog honderden andere voorbeelden om te ontdekken hoe hun denkwijze hen ertoe bracht een kans op groei te verzilveren, en dat is waar de rol van een echte growth hacker van pas komt.

 

Hacker Geen hacking: wat de ‘hacker’ in Growth Hacker betekent?

Er zijn verschillende verklaringen en implicaties van het woord hacker die u binnen een bepaalde context een informatieve betekenis aan het woord zouden geven. Er zijn variaties en betekenissen in de manier waarop verschillende soorten hackers kunnen werken.

De inventieve hacker

Dit type wordt in context geassocieerd met het woord hacker, omdat het wordt gebruikt als je verwijst naar een persoon die slim, uniek of innovatief genoeg is om nieuwe manieren te bedenken om activiteiten of taken gemakkelijker te maken. Ze leren vindingrijk te zijn bij het creëren van oplossingen waar anderen misschien onbewust voorbij hebben gekeken. Een lifehacker is een goed voorbeeld van deze term, en op dezelfde manier kan dezelfde aanpak worden geïdentificeerd met growth hackers, omdat het hun algemene taak is om innovatief denken te gebruiken om een ​​plan te ontwikkelen om groei te verwerven. Paden die naar groei leiden zijn heel goed verborgen en normaal gesproken niet voor de hand liggend, dus het vereist een delicate en intense hoeveelheid creativiteit om hun locaties te onthullen.

De softwarehacker

Een hacker is zich ervan bewust dat hij/zij vaak wordt gezien als een software-ingenieur of programmeur, ook al zijn ze dat wel of niet. Growth hackers gebruiken software, databases, API’s en andere bijbehorende tools om de startup uit te breiden. Als de growth hacker toevallig ook een programmeur is, zal hij of zij het vermogen hebben om slechter efficiënt te zijn in het boeken van vooruitgang, hoewel deze vaardigheid geen vereiste is. Niettemin moet een growth hacker over diepgaande kennis en begrip van technologie beschikken om succesvol te kunnen zijn. Als de growth hacker geen ervaren programmeur is, zal hij nog steeds begrip van programmeren moeten hebben om te kunnen coördineren met de mensen die de code daadwerkelijk schrijven. Houd er rekening mee dat producten nu digitaal zijn en worden geleverd in de vorm van software of technologie. Het beheersen van deze technologie zal van cruciaal belang zijn om de groei onder de knie te krijgen.

De illegale hacker

Het woord hacker is bedacht als een woordgebruik dat verwijst naar een persoon die ongeautoriseerde methoden gebruikt om toegang te krijgen tot een systeem, simpel gezegd; ze breken in in een systeem of database zonder eerst toestemming te hebben gekregen. Een growth hacker doet niets illegaals in de letterlijke zin van het woord, maar hij zal buiten de gebaande paden denken en de grenzen van wat als normaal of gebruikelijk wordt beschouwd, nauw benaderen. Een veelgebruikt idee bij het hacken van computers zijn ‘zero-day exploits’, dit zijn gaten in de beveiliging die onmiddellijk een kwetsbaarheid creëren wanneer deze worden ontdekt. Simpel gezegd: er zitten geen dagen tussen het blootleggen van het gat en de exploitatie van het beveiligingsprobleem. Wanneer nieuwe sociale platforms hun API’s vrijgeven/onthullen, kan een growth hacker deze gebruiken om toegang te krijgen tot bezoekersgegevens van het platform voordat de API wordt gerepareerd, om zo het gebruikte gat te dichten. Growth hackers zoeken en jagen naar oplossingen die gebruikt kunnen worden als groeipad.

 

Hoe ziet growth hacking er in de praktijk uit?

Op dit punt hebben we een zeer filosofische verkenning van growth hacking gehad. We zijn begonnen met de geschiedenis en hebben de definitie onderzocht van wat het idee zo innovatief maakt op de markt. Maar ik weet zeker dat je nu denkt of er echt een voorbeeld is dat dit idee van growth hacking zichtbaar duidelijk kan maken.

In de toekomst zullen we kijken naar een van de vele bedrijven die zich al richten op bedrijven die enorm hebben geprofiteerd van de groeihacks en biedt een solide voorbeeld en casestudy om dit soort startup-hacking in actie te zien. Er zijn talloze voorbeelden, maar waarom zou je niet kiezen voor wat wordt beschouwd als het schoolvoorbeeld van real live growth hacking. Airbnb in de schijnwerpers plaatsen voor growth hacking 101. De meesten kennen AirBnB omdat het mensen de mogelijkheid biedt om extra slaapkamers in hun huis te verhuren, net zoals hotels kamers boeken. Het idee is innovatief, de uitvoering was geweldig, maar growth hacking is in de eerste plaats verantwoordelijk voor hun bestaan ​​en hun ongelooflijke vermogen om hun groei op te schalen.

Ze konden Craigslist gebruiken, een platform dat miljoenen bezoekers trekt die op zoek zijn naar kameraccommodatie, om hun groei te stimuleren en hun gebruikersbestand exponentieel uit te breiden. Op het moment dat je een formulier invult om het huis op Airbnb te plaatsen, bieden ze een optie waarmee je bericht op Craigslist kan worden geplaatst. Indien geselecteerd, verschijnt je advertentie daar ook, wat op zijn beurt een inkomende link voor jullie beiden creëert. en Airbnb.

Achteraf gezien lijkt het vanuit marketingoogpunt belachelijk duidelijk, waardoor je je hoofd zult krabben over de vraag waarom zoveel andere en veel grotere bedrijven er niet al aan hadden gedacht dit platform te verzadigen met dit soort cross-posting-strategieën, waardoor Craigslist een populaire naam werd. schaduw voor het werven van nieuwe klanten. Grote vraag. Het antwoord wordt onthuld als je begrijpt dat Craigslist geen API's heeft gepubliceerd. Simpel gezegd had Craigslist tot nu toe geen manier gecreëerd voor bedrijven om op de dienst op hun platform te posten, buiten het bezoeken van Craigslist zelf. Er was geen gevestigd digitaal systeem waarmee bedrijven en bedrijven hun vermeldingen eenvoudig konden gebruiken om automatisch op het Craigslist-platform te verschijnen. In plaats daarvan moest Airbnb reverse engineering gebruiken om te analyseren hoe Craigslist was gestructureerd en hoe het werkt. Van daaruit ontwikkelden ze hun product zodat het compatibel was met de codebasis van Craigslist. Toegang tot API's is eenvoudig. Reverse engineering is dat echter niet.
Laten we met behulp van deze case study eens nadenken over hoe onze filosofische discussies zich manifesteren in echte resultaten in termen van growth hacking.

  • Ten eerste bereikt Airbnb iets dat traditionele markers nooit voor ogen hadden gehad, laat staan ​​geïmplementeerd. De manier waarop marketing leunt; een universitair of bachelordiploma zal je niet uitrusten met de vaardigheden van zelfs de meest fundamentele en conceptuele ideologie om dit soort diepgeïntegreerde ideeën over Craigslist af te leiden, vooral als API's de enige manier zijn waarop je weet hoe je een platform moet infiltreren.
  • Ten tweede creëerde Airbnb hun product zo dat het zou worden gebruikt als zijn eigen primaire distributiemethode, geïntegreerd in het raamwerk van Craigslist. Dit was geen extern onderdeel van de activiteiten van Airbnb. Het was in feite het centrale deel ervan. Ze voerden geen uitgebreid marketingplan uit en hoopten dat het verkeer het product zou overspoelen. Het product zelf genereerde zijn eigen enorme hoeveelheid verkeer.
  • Ten derde realiseerde Airbnb zich dat Craigslist slechts een distributiemechanisme was dat ze moesten hacken. De informatie die nodig is, is niet netjes opgeslagen op een gemakkelijk toegankelijke plaats, en de klanten waarop ze zich richtten, stroomden al in groten getale naar Craigslist. Dus dat trok hun aandacht en trok hen naar het podium.
  • Ten vierde waren ze briljant. Simpel gezegd. Airbnb kan geen onderzoek doen naar andere mensen die Craigslist hebben gebruikt als een manier om hun product te promoten. Omdat deze nog niet gehackt was. Deze vernieuwende ideeën ontwikkelden zij zelf. Vervolgens gingen ze aan de slag met de actie die nodig was om een ​​perfecte match uit te voeren, zelfs als er geen garantie was dat hun idee succesvol zou worden.
  • Ten vijfde was het groeimechanisme sterk gebaseerd op technologie. Het team bij Airbnb dat de strategie uitvoerde, had veel kennis van coderen en had een diepgaand inzicht in hoe digitale producten worden ontwikkeld om het Craigslist-platform te reverse-engineeren.
  • Ten zesde profiteerde Airbnb van de kwetsbaarheden van een bestaand platform om zijn gebruikersbestand op te bouwen. Er is een reden waarom Craigslist geen openbare API heeft gemaakt. De eigenaar van de website, Craig Newmark, is er niet in geïnteresseerd dat u deze acties op zijn platform uitvoert. Airbnb drijft de grenzen op door ervoor te kiezen geen toestemming of een API van Craigslist te verkrijgen, en in plaats daarvan verder te gaan met een plan dat zelfs geen verleende toestemming of toegang vereist om te kunnen worden uitgevoerd.

Het lijkt er zelfs op dat Craigslist de kwetsbaarheden heeft gerepareerd die deze integratie mogelijk maakten. Als reactie daarop heeft Airbnb een antwoord op het tabblad Veelgestelde vragen, waarin staat dat ze hun advertenties niet langer op Craigslist plaatsen. Dit biedt een waardevolle les voor growth hackers om kennis van te nemen. In de meeste gevallen zullen de groeimechanismen slechts een beperkte levensduur hebben om hun potentieel te maximaliseren. Het zou niet slim zijn als Airbnb zou aannemen dat ze de komende tien jaar de mogelijkheid zouden hebben om op Craigslist te posten alsof de eigenaar er volledig tolerant voor zou zijn dat ze beetje bij beetje gebruikers van het platform zouden overhevelen. Maar dat is prima. Volledig profiteren van deze kortetermijnkans om hen de basis voor groei te bieden die het momentum werd dat het bedrijf vooruit stuwde.

 

De groeiende toekomst van internetbedrijfshacking

Growth hacking is een intrigerende trend die ons een miniatuurkijkje geeft in de toekomst van opkomende internetgebaseerde oplossingen. Vaak is er een barrière geweest tussen het team dat verantwoordelijk is voor het maken van het product en het team dat verantwoordelijk is voor het beveiligen van gebruikers voor het product. Hoe kouder het is gebouwd. De marketeers promoten. Dat lijkt de magische oplossing die een tijdje het beste werkt. Nu worden degenen die verantwoordelijk zijn voor de groei gedwongen te leren wat een API is, en degenen wier taak het programma is, worden gedwongen zich de klantervaring binnen het product voor te stellen. Twee tegengestelde werelden botsen.
Deze prachtige kruisbestuiving tussen platforms is volkomen logisch. Als groei echt de bloedlijn van een organisatie is, waarom zou je groei dan niet in elk aspect van de organisatie integreren? Zelfs mensen die zich richten op groei moeten op de afdeling klantenondersteuning worden ingezet, omdat boze klanten moeten worden aangesproken met het oog op uitbreiding. En ontwerpers moeten zich ontwikkelen met minimaal de helft van hun aandacht voor groei, want aantrekkelijke creaties alleen garanderen niet altijd dat gebruikers het amusant zullen vinden. De toekomst van internetbedrijven en de samenwerkende teams die ze creëren, zal in geen enkel opzicht lijken op de manier waarop ze in het recente verleden hebben geopereerd.
Een vertrek echter met betrekking tot de toekomst van groei. Voorlopig is growth hacking beperkt tot start-ups. Uiteindelijk zal growth hacking volledig worden samengevoegd met Fortune 500-bedrijven. Startende bedrijven beschikken over het algemeen over weinig middelen en hebben ook geen relaties ontwikkeld, die hen in staat stellen effectief te zijn met de strategieën die door een traditionele marketeer worden toegepast, zodat hun hand enigszins gedwongen wordt deel te nemen aan growth hacking. Niettemin is er niets aan growth hacking dat het niet toepasbaar maakt voor grote bedrijven. Als growth hacking succesvol kan blijken te zijn zonder het gebruik van middelen, stel je dan eens de capaciteiten, mogelijkheden en prestaties voor die het zou hebben als het gebruik zou maken van het soort middelen dat beschikbaar is voor grote bedrijven. kleine bedrijven gebruiken groeihackers om op te schalen en marketeers om in stand te houden. In plaats van de twee als afzonderlijke entiteiten te zien, zouden marketeers en growth hackers deel moeten uitmaken van elk succesvol bedrijfsplan dat zich in het digitale tijdperk voortbeweegt.

Dit artikel is geschreven door Eliav Lankri, CEO @ GH.A – Digitaal marketingbureau voor startups en bedrijven