Home  /  Allescontent marketingSEOwordpress  / Verborgen SEO-trucs op de pagina om uw WordPress-inhoud een boost te geven

Verborgen SEO-trucs op de pagina om uw WordPress-inhoud een boost te geven

Verborgen SEO-trucs op de pagina om uw WordPress-inhoud een boost te geven

WordPress is supercomfortabel en SEO-vriendelijk in gebruik. Geen wonder dat zoveel websitemakers het kiezen voor zaken en verkoop:

Ze begrijpen het belang van een goede optimalisatie voor hogere rankings, verkeer en conversie en willen de inhoud op de best mogelijke manier organiseren.

Twee problemen:

 1. De meeste WordPress SEO-handleidingen zijn te technisch om snel onder de knie te krijgen.
 2. Google verandert algoritmen zo vaak (500-600 keer per jaar, met een record van 4,500 keer in 2020!) dat we niet alle updates kunnen bijhouden om alles volgens de nieuwe regels te optimaliseren.

Iets wat je hier kunt doen?

Houd u aan de bewezen en consistente factoren op de pagina die Google gebruikt om uw inhoud te ‘lezen’ en deze dienovereenkomstig te rangschikken.

In dit artikel leer je de basisprincipes achter on-page SEO in 2023 en de zeven verborgen SEO-tactieken voor het optimaliseren van je WordPress-inhoud om deze hoger te rangschikken.

Eerste dingen eerst:

Wat is SEO op de pagina?

SEO op de pagina is een reeks praktijken om de inhoud van uw webpagina te optimaliseren voor zoekmachines en gebruikers. Met off-page en technische SEO beïnvloedt het de zichtbaarheid, rankings en verkeer van uw website.

Terwijl technisch en off-page SEO gaat over het optimaliseren van de gehele website en de signalen die daarvandaan plaatsvinden (backlinks of merkvermeldingen), on-page SEO-tactieken richten zich op afzonderlijke pagina's, niet op de hele website.

Je kent het gewone on-page SEO oefent al, nietwaar? Het gaat om het optimaliseren van title-tags, URL's, interne links en inhoud voor een bepaald zoekwoord. Ze werken allemaal, maar:

Iedereen optimaliseert zijn pagina’s op die manier, terwijl er maar een paar in SERP’s verschijnen.

U kunt verder gaan dan de standaardpraktijken voor een pagina hoger scoren. Je hebt een aantal geavanceerde (verborgen) SEO-trucs op de pagina nodig die je helpen je inhoud naar een hoger niveau te tillen. In 2023 gaat contentoptimalisatie niet alleen over zoekwoorden, maar ook over gebruikerservaring, zoekintentie, bouncepercentage/dwell-tijd en CTR.

Hieronder vindt u methoden waarmee u de pagina-inhoud dienovereenkomstig kunt optimaliseren.

7 SEO-trucs op de pagina om uw inhoud een boost te geven

Verbeter de zichtbaarheid, rankings en organisch verkeer van uw webpagina met de volgende SEO-praktijken op de pagina:

1 – Kies een goed doelzoekwoord

Hoe kiest u een doelzoekwoord voor een bepaalde pagina? 

De meeste gaan naar gratis of betaald hulpprogramma's voor zoekwoorden en controleer het zoekvolume, het potentiële verkeer en de moeilijkheidsgraad van een zoekwoord: dit zijn allemaal kritische factoren die de beslissing beïnvloeden. Maar er is nog een andere factor waarmee u rekening moet houden als u wilt dat uw pagina aantrekkelijk is en betere resultaten oplevert:

Zoekintentie.

Zoekintentie is de reden achter de zoekopdracht van een gebruiker, d.w.z, wat ze verwachten in uw inhoud te zien na het typen van een zoekterm.

Hebben ze gezocht naar onderzoek over het onderwerp of willen ze producten vergelijken en iets kopen? 

Wanneer uw inhoud voldoet aan de zoekintentie van gebruikers, blijven ze langer op de pagina en hebben ze er interactie mee. Het beïnvloedt gedragsfactoren (verblijfstijd en bouncepercentage) en geeft aan Google door of uw pagina relevant is voor de gegeven zoekterm, waardevol genoeg is en de moeite waard is om hoger te scoren.

Wat zijn de soorten zoekintenties?

 1. Informatief. Een gebruiker komt om de informatie over iets te vinden en te lezen: Woorden als ‘wat’, ‘hoe’, ‘manieren’, ‘tips’, enz. in trefwoorden en inhoud titels zijn indicatoren van een dergelijke intentie.
 2. Navigatie. Een gebruiker zoekt naar een specifieke pagina door merk- of auteursnamen in Google Zoeken te typen.
 3. Reclame. Een gebruiker bezoekt zoekmachines om onderzoek te doen voordat hij een aankoop doet. Woorden als "Top" or "het beste" zijn indicatoren van commerciële bedoelingen.
 4. Transactioneel. Een gebruiker komt iets kopen. Woorden als ‘kopen’, ‘registreren’, ‘downloaden’, etc. onthullen een dergelijke bedoeling.

Afhankelijk van de zoekintentie achter uw doelzoekwoord, is het van cruciaal belang om uw inhoud dienovereenkomstig te schrijven en te optimaliseren. De eenvoudigste manier om de bedoeling te begrijpen, is door uw doelzoekwoord in Google te typen en de SERP-resultaten te bekijken:

 • Controleer woordindicatoren
 • Kijk welke inhoudstypen de overhand hebben - en structureer uw pagina dienovereenkomstig: is het een 'wat'-inhoudsitem, een lijst, een how-to-artikel of iets anders?
 • Denk eens aan het gedeelte 'Mensen vragen ook': welke inhoudstypen zie je daar?

2 – Plaats uw doelzoekwoord als een baas

Zoekwoordfrequentie en juiste plaatsing zijn eindeloze discussies onder SEO-specialisten. Sommigen staan ​​erop een doelzoekwoord in titels en eenmaal in de tekst te plaatsen om opvulling te voorkomen, terwijl anderen niet bang zijn om het zo vaak mogelijk te gebruiken.

Dit is de waarheid:

Het is prima om uw zoekwoord te plaatsen een paar keer door de inhoud heen, zodat Google begrijpt dat uw pagina over dat onderwerp gaat inderdaad.

Wat zijn die paar keer? Waar u een doelzoekwoord kunt plaatsen om Google tevreden te stellen, vermijd het overmatig gebruik van zoekwoorden en maak gebruik van uw SEO voor groei?

 • URL (Maak het ook kort om hoger te scoren en meer klikken te krijgen.)
 • SEO-titel en -beschrijving
 • H1
 • Binnen de eerste 100 woorden van uw tekst (Google hecht meer waarde aan termen die bovenaan de pagina worden geplaatst.)
 • Eén keer in H2 of H3
 • In de laatste alinea van uw tekst

3 – Overweeg alternatieve typen zoekwoorden

Tien jaar geleden was het voor Google voldoende om productbepalende en kortetermijnzoekwoorden in de inhoud te plaatsen om uw pagina hoog te laten scoren.

Tegenwoordig werkt deze truc niet:

Google wordt nu door AI aangedreven, dus het maakt niet uit hoeveel zoekwoorden u plaatst. Semantisch zoeken helpt motoren de context te begrijpen en de meest nauwkeurige SERP-resultaten te genereren.

Om ervoor te zorgen dat Google uw inhoud naar behoefte kan ‘lezen’, moet u uw best doen om ‘verborgen” trefwoorden" in het:

 • Niche-zoekwoorden. Je kent ze als LSI (Latent Semantic Indexing), nauw verwante termen die je aan inhoud toevoegt zodat Google het onderwerp en de context kan begrijpen. Gebruik hulpmiddelen zoals LSI-grafiek om de meest relevante LSI voor uw stuk te vinden, of ga naar Google, voer uw doelzoekwoord in en vink het gedeelte 'Gerelateerde zoekopdrachten' aan:
 • Door gebruikers gegenereerde trefwoorden. Gesproken zoekopdrachten zijn in opkomst en zoekers gebruiken vaak lange zoekopdrachten om antwoorden op hun vragen te krijgen. Overweeg vragen uit uw hulpprogramma's voor zoekwoordonderzoek, of ga naar actuele forums of vraag- en antwoordwebsites (denk aan Reddit) en 'Mensen stellen ook' om vragen te zien die gebruikers over uw onderwerp willen leren. Indien van toepassing, dat kan maak een sectie met veelgestelde vragen op uw pagina om antwoorden te geven op die lange vragen.
 • Verticale zoekwoorden. Ze komen uit gerelateerde niches en kunnen u helpen een breder publiek aan te trekken. Overwegen Sean Si's uitleg van het fenomeen van deze trefwoorden en gebruik een analyse van de concurrentie (en die van uw zakenpartners) om ze te definiëren.

4 — Volg de EEAT-richtlijnen

In 2023 gaat on-page SEO niet alleen over zoekwoorden, maar over de kwaliteit van de inhoud. En Google geeft ons duidelijke richtlijnen voor wat inhoud van hoge kwaliteit betekent:

Het volgt EEAT.

 1. Uw inhoud komt uit ervaren schrijvers die weten waar ze het over hebben.
 2. U plaatst inhoud op een expert bron dus gezaghebbend genoeg en heeft enige reputatie in de niche.
 3. Uw inhoud is origineel, uitgebreid en waardevol voor gebruikers; zijn betrouwbaar en brengt iets nieuws: nieuwe inzichten, casestudies, praktische strategieën, enz.

Hoe weet Google of jouw pagina volgt? EEAT-richtlijnen en is het een hoge ranking waard?

Gedragsfactoren. Er wordt rekening gehouden met de verblijftijd, het bouncepercentage en andere details (klikken op interne links, scrollen, delen van inhoud, enz.) om te begrijpen hoe gebruikers omgaan met uw pagina. Voor Google is het duidelijk dat gebruikers langer zullen blijven en actiever zullen zijn als een pagina relevante en waardevolle informatie deelt die voldoet aan hun zoekintentie.

Het zal dergelijke pagina’s hoger rangschikken.

Om uw inhoud waardevoller te maken, moet u letten op de diepgang en bruikbaarheid ervan:

 • Nodig deskundige schrijvers met ervaring uit de eerste hand uit om het te maken.
 • Structureer het met bruikbaarheid en leesbaarheid in gedachten (meer hierover hieronder).
 • Voeg bruikbare details toe (tips, stappen, schermafbeeldingen, instructies) zodat gebruikers ermee kunnen oefenen.
 • Deel bijgewerkte informatie; ondersteun het met feiten, gegevens, statistieken, citaten van deskundigen en ander bewijsmateriaal.

5 — Formatteer inhoud om blunders op het gebied van bruikbaarheid te voorkomen

De bruikbaarheid en leesbaarheid van uw inhoud zijn ook van invloed op de algehele ranglijst. Het bepaalt de signalen die Google krijgt om te meten hoe gebruikers omgaan met uw webpagina en deze dienovereenkomstig te rangschikken. Deze signalen omvatten verblijftijd, bouncepercentage, paginasnelheid, inhoudopmaak en visualisaties.

Het goede nieuws is dat u deze bruikbaarheidssignalen op de pagina kunt beïnvloeden:

Structureer en formatteer uw inhoud volgens de regels van webschrijven om het publiek te betrekken en hen te motiveren langer op uw pagina te blijven.

Dat is wat je kunt doen:

 • Maak korte alinea's en houd rekening met de witruimte ertussen, zodat u ze gemakkelijker kunt scannen.
 • Gebruik opsommingstekens.
 • Voeg subkoppen toe; gebruik hiervoor H2- en H3-tags.
 • Overweeg visuele elementen: mix tekstblokken met afbeeldingen, video's, screenshots, interactieve elementen, enz. om de aandacht te trekken en lezers te boeien.
 • Formaat voor betere leesbaarheid: voeg blokken toe met definities of samenvattingen, ontwerp bepaalde informatie als citaten om te delen op Twitter, maak een inhoudsopgave als de inhoud van uw pagina lang is (meer dan 2,500 woorden), maak subkoppen op als lijstjes, indien van toepassing, enz.

Besteed aandacht aan uw typografie van webpagina's: juiste uitlijning, lettergrootte en kleurcontrastverhouding – allemaal belangrijk voor de gebruikerservaring.

Last but not least:

Denk aan interne backlinks. Maak er een gewoonte van om ten minste drie blogposts van uw website aan elkaar te koppelen: het zal het aantal paginaweergaven vergroten, de verblijftijd verlengen en de algehele SEO-score van uw pagina verbeteren.

6 — Optimaliseren voor aanbevolen fragmenten

Een aanbevolen fragment, ook bekend als Position Zero of Answer Box, is een kort antwoord dat een gebruiker op zijn vraag krijgt zonder dat hij hoeft te klikken en een pagina te bezoeken.

Het ziet er als volgt uit:

Uitgelichte fragmenten omvatten uw paginatitel en URL, waardoor gebruikers worden aangemoedigd het onderwerp waarnaar ze hebben gezocht, te bezoeken en er meer over te leren. Aangezien het fragment zich boven de SERP’s bevindt, kan het bereiken daarvan een groot verschil maken in uw CTR en verkeer.

En raad eens?

Door uw inhoud dienovereenkomstig te optimaliseren, kunt u de kansen van een pagina vergroten om daar te komen.

De te volgen regels:

 1. Zorg ervoor dat uw pagina in de top 10 van Google SERP staat voor uw doelzoekwoord.
 2. Controleer welk fragmenttype er nu is: een alinea, een lijst, een tabel of een video.
 3. Optimaliseer uw pagina dienovereenkomstig: voeg definities toe, structureer deze als een stap-voor-stap handleiding, voeg tekstvelden toe en andere inhoudsblokken met veelgestelde vragen of genummerde lijsten, enz.

7 — Gebruik aangepaste afbeeldingen

Vergeet algemene afbeeldingen uit collecties stockfoto's: pagina's met unieke, aangepaste afbeeldingen zijn beter dan pagina's die stockfoto's gebruiken.

Waarom?

Aangepaste afbeeldingen zijn een extra signaal voor zoekmachines dat uw inhoud origineel is en iets nieuws of waardevols voor gebruikers biedt. Terwijl andere websites dezelfde stockfoto's keer op keer opnieuw publiceren, moet u uw best doen om originele beelden voor uw WordPress-inhoud te ontwerpen.

Infographics, schermafbeeldingen, mindmaps, statistieken, grafieken en meer: ​​u kunt ze maken in gratis grafische ontwerptools zoals Canva or VistaCreëren. Dood twee vogels met een steen:

 1. Originele beelden aandelen aanmoedigen met backlinks naar de bron. (Op deze manier versterkt u een backlinkprofiel.)
 2. Aangepaste afbeeldingen zijn een andere kans om in de aanbevolen fragmenten te komen. Soortgelijk:

Zoals u ziet, is het informatiefragment afkomstig van één website, terwijl de afbeeldingen van andere zijn!

Om uw aangepaste afbeeldingen te laten werken, optimaliseert u ze als een baas: geef ze dienovereenkomstig een naam (gebruik trefwoorden in bestandsnamen, streepjes tussen woorden en wees beknopt) en gebruik beschrijvende afbeeldingen alt teksten bij het plaatsen van de afbeeldingen in uw WordPress-beheerderspaneel.

Het geeft Google aanwijzingen over de context van uw afbeeldingen.

Afsluiten

Zoekmachines worden elk jaar slimmer en innovatiever, waardoor makers van inhoud elk detail tellen. En hoewel de standaard SEO-praktijken op de pagina nog steeds werken, moeten we een stap verder gaan en een aantal geavanceerde tactieken implementeren om beter te presteren dan de concurrentie.

Laten we het meeste uit inhoudspagina's halen:

 • Target de juiste zoekwoorden, rekening houdend met de zoekintentie erachter.
 • Plaats trefwoorden op de juiste manier in de inhoud: voorkom opvulling door alternatieve trefwoordtypen toe te voegen.
 • Zorg ervoor dat uw inhoud voldoet aan de EEAT-richtlijnen, van hoge kwaliteit is en waarde biedt.
 • Formatteer het voor een betere UX, optimaliseer het voor aanbevolen fragmenten en vermijd bruikbaarheidsblunders.
 • Besteed aandacht aan de visuele elementen: ontwerp aangepaste afbeeldingen en optimaliseer ze zodat Google de context begrijpt.

Wanneer uw WordPress-inhoud uitgebreid en waardevol is, voldoet aan de zoekintentie van de gebruiker en is geformatteerd voor een betere gebruikerservaring, heeft deze inhoud 100% kans om de SERP’s van Google te winnen. Onderschat SEO op de pagina niet – en je zult positieve resultaten zien.

Auteur Bio: Lesley is een professionele copywriter en gastbijdrager en blogt momenteel bij GemakkelijkEssay, een platform dat studenten en auteurs helpt met schrijfoplossingen. Ze is gespecialiseerd in dataonderzoek, het schrijven van webteksten en contentpromotie en is verliefd op woorden, non-fictieliteratuur en jazz.