Home  /  AllesCROe-commercelead generatie  / Hoe u een videopop-up voor uw website maakt

Hoe u een videopop-up voor uw website maakt

Mensen kijken graag naar video's, en omdat we in de eerste plaats visuele wezens zijn, wordt het aanbevolen om dit soort formaten op te nemen in de e-commercewebsite om bezoekers te verrassen.

Naast dat ze zeer conversiegericht zijn, video pop-ups zijn leuk, interessant en een zeer populair marketinginstrument.

Videopop-ups kunnen u helpen:

 • Rijd weergaven
 • Verhoog de conversieratio's
 • Krijg meer omzet

De kans is groter dat iemand zich herinnert dat hij een bepaald product in een video heeft gezien en daarom is het belangrijk om bezoekers de kans te geven die ervaring ook te proberen.

Met de juiste tools heb je zelfs geen codeervaardigheden nodig.

Het is uiterst nuttig gebleken om bezoekers dit soort inhoud te bieden, dus bekijk deze nuttige adviezen die we voor u hebben geselecteerd en maak geweldige videopop-ups voor uw website.

Laten we meteen beginnen!

Kies het juiste ontwerp voor de pop-up 

Omdat dit geen gewone pop-up is en er een video in moet staan focus, je moet er het meest geschikte ontwerp voor kiezen.

Zorg ervoor dat het er zo goed mogelijk uitziet en kies het type pop-up dat de bezoekers van uw website een hoogwaardige gebruikerservaring biedt.

Er mogen geen problemen zijn bij het openen of bekijken van een video, omdat dit uw potentiële klanten kan frustreren en ervoor kan zorgen dat ze u als onprofessioneel zullen herinneren.

Het gebruik van een pop-up-overlay is een zeer succesvolle optie gebleken als het gaat om het presenteren van video's in een pop-up, omdat deze wordt uitgevouwen tot volledig scherm.

Het trekt automatisch de aandacht van uw bezoekers en boeit ze.

Om u te helpen de juiste sjabloon voor uw pop-up te kiezen en misschien andere soorten pop-ups voor uw e-commercewebsite te proberen, gebruikt u Poptin.

Naast de talrijke aanpassingsmogelijkheden heeft deze tool een pop-upgalerij met verschillende kant-en-klare sjablonen om uit te kiezen:

image1Er is een breed scala aan ontworpen sjablonen die u kunt proberen:

Een lightbox-pop-up voldoet bijvoorbeeld aan alle criteria om ideaal te zijn voor het presenteren van dit soort inhoud.

Het helpt je bezoekers kijken graag naar een video omdat het de achtergrond, dat wil zeggen de rest van uw website, dimt en een video precies in het middelpunt van hun aandacht plaatst:

image3

Bron: Bouwdoos

Je kunt zelfs een bepaalde achtergrondkleur instellen.

En het allerbelangrijkste: uw boodschap wordt op deze manier duidelijk overgebracht.

Zorg ervoor dat uw pop-up er visueel geweldig uitziet

Een ander belangrijk element van een pop-up zijn de visuele in beroep gaan.

Eerst en vooral moet het opvallen en de aandacht van uw bezoeker trekken.

Met de drag-and-drop-editor van Poptin kunt u uw pop-up volledig aanpassen en kleuren, lettertypen wijzigen, bepaalde elementen toevoegen of verwijderen, en meer, zodat deze bij uw website-ontwerp passen:

image2

Bron: Poptin

U wilt dat uw bezoekers precies weten welk merkproduct ze bekijken. Voeg daarom een ​​logo of een aantal patronen toe die specifiek zijn voor uw merk om er professioneler uit te zien.

Maak uzelf herkenbaar door kleuren en lettertypen op elkaar af te stemmen en zorg er tegelijkertijd voor dat uw pop-up er geweldig uitziet.

Het gebruik van verschillende kleuren en het drastisch veranderen van het ontwerp kan uw potentiële klanten in verwarring brengen, dus probeer vast te houden aan wat bekend is.

Besteed aandacht aan deze visuele details en stel een video scherp in beeld voor maximaal effect en topprestaties.

Pas uw video-instellingen aan voordat u een pop-up publiceert

Voordat u een video in de pop-up van uw website insluit, moet u de instellingen aanpassen en ervoor zorgen dat alles goed functioneert.

Om een ​​perfecte video voor je pop-up te maken, heb je het volgende nodig:

 • Pas de grootte aan 
 • Houd rekening met de schermverhouding

Think statistiek, gemiddeld, bijna 20% van alle internetgebruikers gebruikt de schermverhouding 1980×1080

Met andere woorden: een groot aantal mensen geeft de voorkeur aan de FHD-resolutie als het om schermen gaat.

Als je nadenkt over de grootte van de video, is het belangrijk dat deze niet te veel of te weinig schermruimte in beslag neemt (vooral op desktopapparaten).

Over het algemeen wordt geadviseerd dat een videopop-up minimaal 50% van het scherm in beslag neemt.

Een video mag niet opdringerig zijn voor de bezoekers van uw website, maar alle elementen van een speler moeten toch voldoende zichtbaar zijn.

Met deze pop-up kun je ook de e-mailadressen van bezoekers verzamelen, dus vergeet niet een duidelijke CTA-knop in een opvallende kleur op te nemen:

image4

Bron: Menselijkheid en inclusie

Om bezoekers niet te irriteren en weg te sturen, zorg ervoor dat u een afrit optie.

Het ziet er geweldig uit, toch?

Optimaliseer uw videopop-up voor mobiele apparaten

Het volgende dat u hoeft te doen, is uw videopop-up optimaliseren voor mobiele apparaten.

Het creëren van een mobiele versie van uw videopop-up is belangrijk als u wilt dat deze goed werkt op alle soorten apparaten en zo een groot aantal mensen wilt betrekken die liever een mobiele telefoon gebruiken bij het online winkelen.

Er zijn een paar dingen waar u op moet letten:

 • Voeg een CTA-knop toe om een ​​video af te spelen
 • Optimaliseer bestandsgroottes
 • Gebruik een korte en duidelijke kopie
 • Volg specifieke Google-richtlijnen

Het eerste dat verschilt van desktopapparaten is dat video niet automatisch kan worden afgespeeld op mobiele telefoons. Daarom moet u een CTA-knop toevoegen zodat uw bezoekers erop kunnen klikken en deze kunnen afspelen.

Om hun laadsnelheid te behouden, optimaliseert u hun bestandsgroottes.

Beperk ook de formuliervelden tot een minimum, gebruik kortere zinnen met duidelijke doelen en zorg ervoor dat uw pop-up kan worden verplaatst, zodat bezoekers de rest van de website-inhoud niet kunnen zien.

Als het gaat om de richtlijnen van Google, onthoud dan de volgende twee items:

 1. Uw videopop-up mag de daadwerkelijke inhoud van de website niet bedekken, dus maak deze kleiner (ongeveer 30% in plaats van de gebruikelijke 50% van het scherm) 
 2. Plaats uw videopop-up niet op een landingspagina als dit de rest van uw website-inhoud minder toegankelijk maakt

Door deze optimalisatietips voor mobiele apparaten te volgen, kunt u uw bezoekers op elk moment laten profiteren van uw pop-ups.

Vind het juiste moment en activeer uw pop-up dienovereenkomstig

Timing is belangrijk, dus let op wanneer u uw videopop-up instelt.

Jouw publiek moet het juiste aanbod op het juiste moment kunnen zien. Kies dus afhankelijk van het type aanbod de juiste trigger om jouw bezoekers te verrassen.

Welk type pop-up u ook gebruikt, over het algemeen wordt geadviseerd deze niet aan een bezoeker te laten verschijnen zodra hij uw website bezoekt.

Je moet hem minstens een paar seconden de tijd geven om een ​​eerste indruk te krijgen en hem dan enige waarde te geven.

met De pop-ups van Poptin, kunt u kiezen uit verschillende triggers:

 • Vertraging 
 • Scrollen
 • Bij klikken 
 • Na het bezoeken van X-pagina's 
 • Na X klikken 
 • Exit-intentie 

Als u uw publiek in het algemeen wilt betrekken, kunt u ze het beste een aanbieding aanbieden nadat ze een paar seconden op de landingspagina van uw website hebben doorgebracht, of u kunt instellen dat deze op een specifieke webpagina wordt weergegeven.

Als u echter wilt proberen bezoekers tegen te houden die van plan zijn uw website te verlaten zonder enige noemenswaardige actie te ondernemen, gebruikt u de exit-intent-trigger voor uw pop-up.

Gebruik dit moment om ze te betrekken met een geweldige video en verzamel zelfs e-mailadressen met opt-in-formulieren om uw e-maillijst te laten groeien.

Pas ook de frequentie-opties aan en kies hoe vaak u uw videopop-up wilt laten verschijnen en voor wie.

Je wilt niet dat dezelfde pop-up steeds opnieuw voor dezelfde websitebezoeker verschijnt.

Gebruik het juiste moment om het juiste aanbod te tonen en overdrijf niet.

Dat is de sleutel tot succes.

The Bottom Line

Het gebruik van video-inhoud op de e-commercewebsite is de beste beslissing die een online bedrijfseigenaar kan nemen.

Vooral de combinatie met aantrekkelijke pop-ups kan een geweldige marketingstrategie zijn om nog meer bezoekers aan te trekken en uiteindelijk te converteren.

Als u het echter effectief wilt doen, moet u bepaalde stappen volgen en hulpmiddelen gebruiken om het maken en aanpassen van pop-ups gemakkelijker te maken.

Een videopop-up verschilt in meerdere opzichten van andere pop-ups, maar het belangrijkste is om alle instellingen aan te passen in overeenstemming met dit type formaat, en succes is gegarandeerd. 

Als u een alles-in-één oplossing nodig heeft, gebruik dan Poptin.

Met deze tool kunt u eenvoudiger dan ooit uw pop-up aanpassen, de juiste sjabloon kiezen en de juiste triggers instellen.

Volg deze tips en maak nu verbluffende en effectieve videopop-ups!

Aazar Ali Shad is een ondernemer, groeimarketeer (geen hacker) en een doorgewinterde SaaS-man. Hij houdt ervan om inhoud te schrijven en wat hij heeft geleerd met de wereld te delen. Je kunt hem volgen op Twitter @aazarshad of aazarshad.com