Home  /  Allese-commerce  / Hoe u vanaf nul een e-commercemerk kunt opbouwen

Hoe u vanaf nul een e-commercemerk kunt opbouwen

Hoe u vanaf nul een e-commercemerk kunt opbouwen

De e-commercesector groeit, waarbij klanten goederen kopen bij online retailers. De meeste consumenten investeren echter het liefst in bekende merken; het creëren van een herkenbaar e-commercemerk is dus van cruciaal belang als je op de lange termijn wilt slagen in dit spel. 

Het creëren van een e-commercemerk is een uitdaging, en het creëren van een asset die echte waarde toevoegt aan de markt vereist dat er een langetermijnvisie wordt opgebouwd. In dit artikel wordt het belang van branding in de e-commerce-industrie uitgelegd en de acties die u kunt ondernemen om uw e-commerce-merk te promoten.

Wat is een e-commercemerk en waarom is het belangrijk om er een te bouwen?

Elk bedrijf dat producten of diensten online aanbiedt en verkoopt, is een e-commercemerk en zal online transacties uitvoeren door digitaal geld en gegevens over te dragen.

Echter, uw e-commerce merk is meer dan uw naam, logo en een pakkende slogan; het is ook hoe mensen uw bedrijf en het karakter ervan zien. Het is de perceptie die klanten hebben over een online retailer met wie ze enige vorm van interactie hebben gehad. 

Er is nog nooit een betere kans geweest om een ​​online bedrijf te starten, waarbij de detailhandelsverkopen in e-commerce in 6.8 naar verwachting wereldwijd de 2023 biljoen dollar zullen overschrijden.

Maar hoeveel kost het om een ​​e-commercebedrijf te starten dat geld op tafel brengt? Dit is wat we in de volgende sectie zullen onderzoeken.

Hoeveel kost het om een ​​e-commercebedrijf te starten?

Een e-commercebedrijf kan beginnen met een minimumbudget van $ 100, inclusief een abonnement op een e-commerceplatform zoals Shopify of BigCommerce en een thema om te beginnen met het vormgeven van uw online aanwezigheid. 

E-commercebedrijven zijn goedkoper dan fysieke winkels omdat ze niet zoveel licenties en toestemmingen nodig hebben en geen huur hoeven te betalen voor een winkelpui. Het starten van een dropshipping-bedrijf zal bijvoorbeeld waarschijnlijk goedkoper zijn, omdat u niet hoeft te investeren in voorraad, grondstoffen of andere kosten. Hierdoor heeft u meer tijd om aan marketing en marketing te besteden het optimaliseren van het pick- en pack-retailproces.

In het eerste jaar kunnen nieuwe eigenaren van e-commercewinkels anticiperen op bedrijfskosten tot wel $ 40,000, die worden gecompenseerd door winstmarges en teruggegeven aan de eigenaar. Dit betekent echter niet dat u $ 40,000 moet uitgeven aan de lancering van uw online winkel. 

Afhankelijk van de branche, het e-commercebedrijfsmodel en of het bedrijf een voltijdbaan heeft, kunnen deze kosten aanzienlijk veranderen. Het volgende diagram illustreert de secties waarin e-commercebedrijven hun budget in het eerste jaar besteden:

((bron))

We kunnen zien dat er verschillende secties zijn waarin een bedrijfseigenaar in het begin geld moet investeren, maar alles hangt af van de bedrijfsdoelstellingen en het bedrijfsplan voor de lange termijn dat u heeft opgesteld.

Veel ondernemers geven er de voorkeur aan om laag te beginnen en het bedrijf op te schalen omdat het steeds meer inkomsten genereert.

Zeven manieren om een ​​e-commercemerk te creëren

Definieer de doelgroep van uw merk

Het succes van elk e-commercebedrijf hangt af van de concentratie op de juiste doelgroep en het produceren van zoveel mogelijk waarde. Zelfs als uw product perfect is, zult u het moeilijk hebben als u de beoogde markt niet bereikt. 

Potentiële kopers maken instinctief verbinding met doelgroepgerichte marketing, zodat ze bereid zijn voor uw product te betalen omdat ze het al willen. Daarom kan het creëren van een koperspersona en het hebben van een diep inzicht in waar uw potentiële klant tijd en geld aan besteedt, uw kansen op succes drastisch vergroten.

Enkele kenmerken waarmee u rekening moet houden zijn:

  • Wie zijn zij? (zoek verder dan demografische gegevens en probeer interesses, behoeften en gedragspatronen te vinden)
  • Waar brengen ze tijd door? (Zoek de platforms, sociale media of groepen waarmee u verbinding kunt maken en een band kunt opbouwen)
  • Waar worstelen ze mee? (Onderzoek hun pijnpunten en de problemen waarmee zij worstelen en die uw product zou kunnen oplossen)
  • Welke zoektermen gebruiken ze? (Vind de zinnen en trefwoorden die ze gebruiken om naar producten te zoeken, zodat u uw exemplaar kunt optimaliseren om ze organisch naar uw winkel te lokken)

Geef een overzicht van de voordelen van uw merk

Soortgelijke tools worden tegenwoordig vaak door merken gebruikt om uw producten te onderscheiden van die van uw concurrenten in een drukke markt en om de kenmerken te benadrukken die uw merk en product onderscheiden van anderen.

Zorg ervoor dat u opvalt door:

  • Focussen op smalle doelmarkten.
  • Gebruik een slogan die uw missie en waarden uitdrukt
  • Een extra laag toevoegen aan uw product of dienst die uw concurrenten negeren
  • Het unieke perspectief van uw producten of diensten benadrukken

De optimale manier om deze onderwerpen te benaderen is via verhalen. Als mensen herinneren we ons en gaan we op emotioneel niveau met anderen om door middel van het vertellen van verhalen dan door enige andere vorm van communicatie.

U moet het verhaal van uw merk communiceren op een manier die vertrouwen wekt bij potentiële klanten en hen toegang geeft tot de innerlijke ziel van uw bedrijf. Deel daarom hoe je uiteindelijk deze startup hebt opgebouwd. Waarom ben je hier? Waarom zou iemand ervoor kiezen iets bij jou te kopen?

Dat zijn vragen die elke nieuwe bezoeker van uw e-commerce website zal stellen. Klanten willen u over het algemeen graag leren kennen, ook al kunnen ze door sommige dingen verliefd worden en een aankoop doen voordat ze zelfs maar om u geven.

Pro Tip: De antwoorden moeten allemaal in uw merkstrategie en help uw bedrijf zich te onderscheiden van de concurrentie. In de volgende stappen onderzoeken we tactieken zoals e-mailmarketing en het maken van inhoud die u kunnen helpen de voordelen van uw e-commerce winkel in beeld te brengen.

Creëer diverse inhoudstypen

Elk e-commercemerk zou inhoud moeten produceren op blogs, podcasts of YouTube-video's. Lees dat nog eens. 

Online aanwezigheid is van cruciaal belang in de huidige marketingwereld; inhoud die door de schermen van uw potentiële klanten kan dringen, kan baanbrekend zijn. Als merk moet u inhoud produceren die zowel aantrekkelijk is als waarde toevoegt aan uw potentiële klanten. 

De gemakkelijkste manier om dat te doen is door een blog maken dat uw lezers informeert over uw niche. Je kunt meer kanalen toevoegen aan je merkstrategie met podcasts of video's.

Het maken van podcasts kan budgetvriendelijk zijn en heeft veel voordelen voor uw online aanwezigheid. U kunt interviews afnemen van zeer gezaghebbende mensen in uw niche verhoogt de geloofwaardigheid van uw merkof deel uw mening over verschillende onderwerpen die de pijnpunten van klanten oplossen.

Dezelfde regels zijn van toepassing op video's die het budget voor de productie ervan kunnen verhogen, maar het is een van de meest essentiële tools in je arsenaal als je snel wilt groeien en tegelijkertijd betekenisvolle verbindingen met je publiek wilt creëren.

Investeer in e-mailmarketing

We hebben geanalyseerd waarom inhoud essentieel is voor de groei van uw e-commercebedrijf, maar nu moeten we een manier vinden om deze inhoud onder potentiële klanten te distribueren. E-mailmarketing is een uitstekend kanaal, en het beste is dat je het alleen maar nodig hebt email marketing software om uw e-mailcampagnes een kickstart te geven.

Speciale e-mailmarketingsoftware kan u helpen uw campagnes te optimaliseren, leads vast te leggen via landingspagina's en opt-in formulierenen creëer een e-mailmarketingtrechter met een hoge conversie.

Gebruik van aangepast responsieve sjablonen, kunt u een e-mailontwerp maken dat uw best presterende inhoud, uw sociale-mediakanalen en andere waardevolle tips en nieuws combineert dat u met uw publiek wilt delen. Zo eenvoudig is het, letterlijk.

Pro Tip: Een uitstekende strategie voor e-commercemerken is het opzetten van e-mailautomatisering voor de specifieke acties van hun klanten. Naast de nieuwsbrieven die u naar uw klanten kunt sturen, kunt u ook e-mails over het verlaten van een winkelwagentje of andere gedragsstimulerende e-mails instellen, zodat u zich meer kunt richten op het genereren van extra inkomsten voor uw bedrijf.

Experimenteer met adverteren

Met organisch verkeer kunt u ver komen, maar met adverteren kunt u snel komen. Het enige voorbehoud is dat je veel budgetten nodig hebt als je prioriteit wilt geven aan dit kanaal. Als het om adverteren gaat, is vallen en opstaan ​​een must, en u moet bereid zijn veel geld te besteden aan inhoud en advertenties.

Veel e-commercemerken gedijen echter met advertenties, dus misschien wordt u binnenkort een van hen. U moet eerst begrijpen waar uw publiek zich bevindt en welk type inhoud het beste is om hun aandacht te trekken. Het kan een visueel aantrekkelijke afbeelding zijn, een productdemonstratievideo of een infographic waarin de voordelen van uw product of dienst worden getoond.

De meeste merken geven de voorkeur aan Instagram en Facebook vanwege het targetingalgoritme, terwijl TikTok de laatste tijd steeds populairder wordt vanwege de lagere kosten van de advertenties. Google is een ander reclamebeest waarbij u uw advertenties kunt plaatsen als 'zoekresultaat', als display-advertentie of zelfs als preroll YouTube-video.

met betaalde advertenties, de mogelijkheden zijn eindeloos, en u moet experimenteren als u een snellere groei voor uw e-commercebedrijf wilt zien.

Investeer in bereik en linkbuilding 

Zoals we al zeiden, is het opbouwen van een solide band met uw publiek cruciaal voor de groei van uw bedrijf. In deze situatie is een website met een hoge autoriteit een must, en om er een te maken, moet u links creëren die verkeer naar uw inhoud leiden.

Je kunt dit bereiken door koude outreach te gebruiken, wat een uitstekende manier kan zijn om in contact te komen met gelijkgestemde mensen en samen te werken. Hoewel outreach voor veel mensen intimiderend kan zijn, komt het beide partijen ten goede, omdat u het kunt gebruiken om links naar uw website op te bouwen of partnerschappen te creëren.

Extra exposure die terugverwijst naar jouw producten of diensten is essentieel om jouw merk naar een hoger niveau te tillen en de omzet te verhogen. Jij kan gebruik maken van speciale kortingen, die u uw partners bijvoorbeeld kunt aanbieden om met hun publiek te delen. Jij kan een partnerprogramma starten om u te helpen een nieuwe inkomstenstroom aan uw bedrijf toe te voegen.

Zorg voor een aanwezigheid op sociale media

De meeste mensen hebben minstens één sociale media-account, of het nu Facebook, Instagram of LinkedIn is. Online aanwezig zijn is een absolute must voor e-commercebedrijven die een diepere verbinding met hun doelgroep willen opbouwen.

Het opbouwen van volgers op sociale media kan echter een uitdaging zijn, dus het is essentieel om je te concentreren op kanalen die waarde hebben voor jouw type publiek. Als je bijvoorbeeld van cosmetica houdt, is Instagram een ​​uitstekend kanaal voor je bedrijf. Het plaatsen van QR-codes (gemaakt met een van deze beste QR-codegeneratoren) die naar productpagina's verwijzen, kan u helpen uw omzet verder te verhogen.

Als u echter meer van op advies gebaseerde diensten houdt, kunt u overwegen LinkedIn te gebruiken en tijd te besteden aan het voorlichten van uw publiek met waardevolle tips over uw niche.

Hoe het ook zij, e-commercemerken die de kracht van sociale media enorme groei realiseren. Als je mee wilt met de golf, kun je beter beginnen met het effectief opbouwen van je sociale media-accounts.

Ons advies

Het starten van een e-commercebedrijf is een uitdaging, maar u kunt een toekomstig imperium creëren met de juiste hulpmiddelen en blauwdruk. Begin met zo weinig mogelijk geld en verleg de grenzen terwijl uw bedrijf organisch groeit.

Maak gebruik van inhoud en gebruik distributiekanalen zoals e-mailmarketing en betaalde advertenties om uw waarden aan het gewenste publiek over te brengen. De aanwezigheid op sociale media is ook van cruciaal belang voor het vestigen van een goed herkenbaar merk, aangezien steeds meer mensen urenlang online winkelen.

Vergeet niet dat het opbouwen van een bedrijf tijdrovend is, dus haal diep adem en duik diep in een oceaan vol mogelijkheden.

Auteur Bio: Alex werkt bij Moosend als contentschrijver. Hij waagde het erop en stapte van zijn professionele architectuurcarrière over naar het gebied van digitale marketing en heeft niet achterom gekeken. In zijn vrije tijd reist hij graag naar nieuwe gebieden over de hele wereld.

Zij is de marketingmanager van Poptin. Haar expertise als contentschrijver en marketeer draait om het bedenken van effectieve conversiestrategieën om bedrijven te laten groeien. Als ze niet werkt, verwent ze zich met de natuur; het creëren van unieke avonturen en het verbinden met allerlei soorten mensen.