Home  /  Allesgroeihackingsocial media  / Hoe u websiteverkeer met een hoge intentie kunt genereren met slimme sociale advertenties

Hoe u websiteverkeer met een hoge intentie kunt genereren met slimme sociale advertenties

Niet elk websitebezoek heeft echte bedrijfswaarde. Je kunt dag en nacht aan de slag trek mensen naar uw pagina's, maar als het niet de juiste mensen met de juiste gemoedstoestand zijn, dan kom je met nul omzet weg. Dat is de reden dat slimme marketeers zich minder op het verkeer richten omwille van het verkeer, maar zich in plaats daarvan richten op het verkrijgen van het juiste soort verkeer, op grote schaal. 

De meeste bedrijven zullen zowel zoekmachines als sociale media gebruiken als manieren om bezoekers te werven met advertentiecampagnes, maar deze twee kanalen zijn heel verschillend van aard. 

Als het om Google Ads gaat, kunt u eenvoudig bieden op zoekwoorden met een hoge intentie, zoals ‘beste deal voor [productcategorie]’. Hoewel dit, afhankelijk van uw branche, duur kan zijn, trekt u waarschijnlijk mensen aan die bereid zijn afscheid te nemen van hun bedrijf. contant geld. Het leadconversiepercentage kan via deze methode behoorlijk goed zijn.

Toch zijn sociale media een ander beestje. De meeste mensen gaan niet naar sociale media om iets te kopen; ze willen in contact blijven met dierbaren en in plaats daarvan vermaakt worden. Uw advertentie staat hen in de weg om de volgende hilarische meme of kattenvideo te vinden. Dit maakt het veel moeilijker om de soorten conversiepercentages te matchen die u mogelijk tegenkomt bij het bieden op zoekwoorden met een hoge intentie in de zoekresultaten.

Bron: Statista

Bedrijven kunnen enorme aantallen volgers op hun accounts verzamelen zonder dat dit daadwerkelijk tot aankopen leidt. Deze toeschouwers zijn er gewoon om van de inhoud te genieten terwijl ze hun werk uitstellen of op een bus wachten. Toch zijn er manieren om hier slimmer mee om te gaan en kwalitatieve leads te genereren. Het vergt een beetje creativiteit en kennis van de krachtige tools die beschikbaar zijn.

Gebruik demografische informatie

Het is niet ongebruikelijk dat mensen verrast zijn door wie hun producten daadwerkelijk koopt. Hetzelfde geldt voor wie op hun berichten reageert. U denkt misschien dat u zich perfect op één markt richt, maar ontdekt dat een heel ander publiek geïnteresseerd is in kopen.

Facebook-pixelgegevens is hier geweldig voor. U kunt de demografische gegevens zien van wie interactie heeft met berichten en welke mensen conversies genereren. U kunt targetinggegevens gebruiken om Lookalike Audiences te creëren die bestaan ​​uit mensen die lijken op degenen die al interactie hebben met uw website, waardoor de kans groter wordt dat zij een aankoopintentie hebben. 

Growthcave deed precies dit voor een van hun klanten en vond een toename van 44.84% in de rendement op advertentie-uitgaven (ROAS).

Bron: Groeigrot

Een oude truc die marketeers gebruikten was het kopen van advertenties die mensen targetten in delen van de wereld waar klikken niet zoveel kosten, in de hoop dat dit zou leiden tot een grotere algehele betrokkenheid bij de nieuwsfeed. Deze techniek is echter aan het uitsterven, omdat deze levert eenvoudigweg geen betalende klanten op. Hoe dan ook, targeting op geolocatie is misschien niet de parameter die zo’n groot verschil maakt voor uw campagnes – het kan het geslacht, de leeftijdsgroep of een aantal andere opties zijn. 

Het is het beste om een ​​open geest te houden en u te laten leiden door de gegevens. Als u merkt dat uw best converterende klant niet de persoon is waarvoor u een advertentie heeft ontworpen, kan deze feedback u aanmoedigen om in de toekomst nieuwe advertenties te maken met deze mensen in gedachten, wat in de loop van de tijd tot meer klantbezoeken met een hoge intentie zal leiden. 

Gebruik de Facebook-advertentiebibliotheek

Een belangrijke bron waarnaar u kunt verwijzen bij het maken van campagnes met een hoge intentie is de Facebook-advertentiebibliotheek. Om transparantieredenen laat Facebook iedereen alle advertenties op het platform zien en, voor sommigen, hoe goed ze presteren. Dit is een fantastische manier om van de experimenten van anderen te leren en uzelf tijd te besparen.

Een opmerkelijk aspect is dat je de verschillende versies kunt zien van elk bericht dat een concurrent plaatst. Hieruit kun je zien waar ze mee experimenteren, en door in de loop van de tijd bij te houden, kun je erachter komen welke opties voor hen hebben gewerkt als ze in de toekomst dezelfde stijlen blijven gebruiken. Dit geldt voor de beeldstijl, maar ook voor de kopie en de toon ervan. Als er een merkbare verschuiving is waarbij er ooit tien versies van een berichtonderschrift waren en er nu nog maar één is, kun je er vrij zeker van zijn dat ze de beste weg hebben gekozen.

Bron: Facebook-advertenties

Een goede truc hiervoor is om te controleren of uw concurrenten UTM-parameters in hun links gebruiken. Als dat zo is, kunt u zien wat hun meest succesvolle advertentie is en de link kopiëren en in een teksteditor plakken. Je kunt het vervolgens analyseren om te zien wat ze hebben ingesteld voor utm_campaign, utm_medium, utm_content en utm_term. Marketeers kunnen in deze tags vaak nuttige aanwijzingen voor hun plannen achterlaten. Neem bijvoorbeeld deze advertentie van Hootsuite waar je de naam van de campagne kunt vinden: selfserve-alwayson-prospecting.

Bron: Facebook-advertentiebibliotheek

Een andere waardevolle reden om uw concurrenten te bespioneren is om te zien of ze allemaal samen een verandering lijken door te voeren waar u niet aan had gedacht. Door bij te houden wat de markt als geheel doet, kan dit u ervan weerhouden verouderde methoden te gebruiken waar uw concurrenten niet langer in geloven.

Uw concurrenten proberen precies hetzelfde te doen als u. Ze willen verkeer met een hoge intentie en zullen hun strategie aanpassen om dit doel te bereiken. Als u met tegenzin hun competentie kunt toegeven, kunt u hun tactieken gebruiken om uw eigen verkeer met een hoge intentie te vergroten.

Experimenteer gulzig

Het is algemeen bekend dat marketeers advertenties moeten herhalen en verschillende opties moeten uitproberen om te zien wat het beste presteert. Toch kan dit in de praktijk lastig zijn, vanwege de tijdinvestering in het maken van advertenties van hoge kwaliteit die consumenten kunnen aantrekken en het merk goed kunnen vertegenwoordigen.

De ideale inhoud om te posten voor klikken met een hoge intentie volgt geen universele regels, en wat u ook denkt dat uw richtlijnen zijn, kan mislukken in het aangezicht van echte leden van het publiek. Het experimenteerproces accepteert dit in plaats van het te bestrijden. 

Wanneer u experimenten in Facebook-advertenties combineert met de pixel, kunt u zien hoe goed een stukje inhoud presteert wat betreft het aantrekken van mensen naar uw website die vervolgens conversies genereren. U kunt alle alternatieve versies gedurende een bepaalde periode tegelijkertijd uitvoeren en vervolgens de resultaten bekijken en meer geld toewijzen aan de advertenties met de beste conversieratio.


In het geval van videoadvertenties kan het uitvoeren van agile experimenten echter een uitdaging zijn, simpelweg omdat er vaak langere en duurdere productiecycli zijn. Het gebruik van een geweldige video-editor kan echter het verschil maken. Videoleap, maakt het bijvoorbeeld gemakkelijk om snel veel verschillende versies van een video te maken. Het neemt een groot deel van het handmatige werk uit de experimenteerfase weg om marketingmiddelen vrij te maken.

In tegenstelling tot andere editors kun je met weinig moeite effecten en filters toevoegen. Bij sommige advertenties kunt u bijvoorbeeld tekst bovenop de video toevoegen, bij andere kunt u dichterbij inzoomen of een filter toevoegen zodat de video een 'warmere' of 'koudere' sfeer toevoegt. Als je ziet wat het beste presteert, kun je deze lessen ook toepassen op toekomstige video's die je maakt.

Geef uw meest plakkerige inhoud automatisch een boost

Sommige marketeers zijn zich niet bewust van de optie 'Boosted post' op Facebook, of zijn te snel om deze af te wijzen, en ze lopen deze kans mis. Een gepromoot bericht is een normaal Facebook-bericht dat tegen een kleine vergoeding naar een groter publiek kan worden gepusht. Een bericht gemaakt via Facebook Ad Manager heeft meer aanpassingsmogelijkheden, maar dit betekent uiteraard dat het langer duurt en duurder is. Dit betekent dat gepromote berichten vaak de betere keuze zijn voor meer experimenten en snelle feedback.

Het beste van gepromote berichten is de optie voor automatisch gepromote berichten. Het is een maandelijks advertentieplan dat de beste berichten op uw pagina vindt en deze een boost geeft. Het enige dat u hoeft te doen, is het budget instellen en hoe vaak u wilt dat berichten worden gepromoot.

De basisstatistiek waar Facebook op let is wanneer een bericht 80% meer krijgt reacties, opmerkingen of deelacties dan uw andere berichten. Wanneer dit gebeurt, kan Facebook deze berichten automatisch promoten met behulp van uw budget. Het betekent dat je ervoor kunt kiezen om dit helemaal niet te monitoren en Facebook voor je te laten werken. 

Hoewel het slimmer is om goedkeuringen in te bouwen, kunt u controleren of de extra sociale betrokkenheid zich omzet in verkopen voordat deze een boost krijgt. Toch vereenvoudigt het uw proces omdat u alleen de berichten hoeft te controleren die Facebook aanbeveelt, in plaats van alles wat u handmatig plaatst.

Bij correct gebruik kunnen automatisch gepromote berichten een goedkopere manier zijn om berichten die goed converteren naar een breder publiek te laten gaan, waardoor het verkeer met een hoge intentie naar uw site toeneemt.

Adverteer voor eerdere bezoekers

Een ander groot voordeel van het gebruik van de Facebook-pixel is dat u opzettelijk mensen kunt targeten die uw site al hebben bekeken, maar nog niet daadwerkelijk een aankoop hebben gedaan. Deze mensen waren nieuwsgierig genoeg om door te klikken naar uw site, maar waren er nog niet helemaal klaar voor. Het betekent dat ze al enige bekendheid hebben met uw merk, waardoor ze van hoge waarde zijn. 

De marketingregel van zeven stelt dat mensen je merk zeven keer moeten zien voordat ze iets kopen, en dat ze misschien net dat extra zetje nodig hebben.

U kunt specifieke advertenties maken om ze te verleiden. Eén optie is om ze een tijdgevoelige aanbieding te geven, waarbij ze, als ze binnen bijvoorbeeld de volgende 24 uur iets kopen, 10% korting krijgen. Deze extra druk kan ervoor zorgen dat sommigen van potentiële klanten naar betalende klanten overstappen.

Een andere optie is om getuigenissen van andere mensen zoals zij te laten zien. Het kan zijn dat u te nieuw was om te kopen toen ze uw site voor het laatst bezochten, maar een positieve recensie door een echt persoon kan ervoor zorgen dat ze denken dat u betrouwbaar bent. U kunt experimenteren om te zien welk type getuigenis uw publiek het meest aanspreekt. Little Spoon heeft succes geboekt door beoordelingen van klanten te gebruiken in plaats van verkooptaal in hun advertenties.

Je kunt ook kiezen voor de minder subtiele aanpak, zoals ModCloth, en klanten eenvoudigweg vertellen dat je ze terug wilt

Er zijn weinig manieren om verkeer met een hogere intentie via sociale media te genereren dan door daadwerkelijke bezoekers van uw website te targeten. Websitebezoekers die opnieuw worden getarget, zijn dat wel 43% meer kans op conversie.

verpakken

Stop met het achtervolgen van verkeer puur omwille van hoge weergaven. Gebruik in plaats daarvan de technieken in dit artikel om uw verkeer met een hoge intentie te vergroten en de verkoop te stimuleren die uw bedrijf of klant nodig heeft. Alles wat hier wordt vermeld, is gemakkelijk toegankelijk en u kunt er vandaag nog mee aan de slag.

Even de tijd nemen om op een creatieve manier met verschillende functies te experimenteren, kan een groot verschil maken voor de bedrijfsresultaten. Sociale media kunnen effectief worden gebruikt om potentiële kopers naar uw site te leiden. Gebruik slimmere advertenties op sociale media om vooruit te komen.