Home  /  AllesCROsocial media  / ‌Hoe‌ ‌in‌ geld te verdienen‌ met je‌ ‌Instagram‌-account‌ ‌in‌ ‌5‌ ‌Eenvoudige‌ ‌stappen

‌Hoe‌ ‌in‌ geld te verdienen‌ met je‌ ‌Instagram‌-account‌ ‌in‌ ‌5‌ ‌Eenvoudige‌ ‌stappen

Nadat je je Instagram-profiel hebt gemaakt en naar jouw smaak hebt gemaakt, is de volgende stap het verzilveren van al het harde werk.

Om geld te verdienen met die zuurverdiende likes en reacties, moet je aandacht besteden aan een reeks taken die je moet voltooien.

Allereerst kost het tijd en geduld om zo'n complex bedrijf op te bouwen, en wat je nodig hebt is een constante toestroom van ideeën en trucs.

De aandacht vasthouden en relevant zijn is eigenlijk een stuk moeilijker dan het lijkt, dus ga zo snel mogelijk aan de slag.

Hier zijn 5 eenvoudige stappen om inkomsten te genereren met je Instagram-account, dus probeer ze uit en blijf op de hoogte van een steeds groter wordende online zakenwereld!

1. Houd voortdurend de betrokkenheid van je volgers bij 

Om je volgers te betrekken, moet je inhoud creëren die hun aandacht vasthoudt en hun problemen op een snelle en leuke manier oplost.

Normaal gesproken willen je volgers graag profiteren van het bezoeken van je Instagram-profiel, en je moet ze elke keer iets waardevols geven, waardoor ze terugkomen voor meer.

Je doet dit niet alleen door het aantal volgers bij te houden, maar ook door hun vind-ik-leuks, reacties en deelacties van je berichten bij te houden.

Als je de meest elementaire voorwaarden wilt controleren om de invloed, het aantal loyale volgers en meer op de gemakkelijkst mogelijke manier te vergroten, let dan op de volgende items:

 • Plan en organiseer winacties

Giveaways zijn een geweldige manier om verkeer te genereren en de betrokkenheid te vergroten.

Een manier om je volgers betrokken te houden, is door promoties te maken. Door iets gratis weg te geven, bijvoorbeeld deze samengestelde lijst van SnackNation, zullen mensen je eerder volgen en ontdekken waar je allemaal voor staat!

 • Creëer een opvallende biografie

Je moet kort, precies en eenvoudig zijn, maar tegelijkertijd moet je ook iets speciaals toevoegen waarmee je je onderscheidt. 

Geef het doel van uw profiel aan en geef uw volgers een reden om u te vertrouwen. Los hun problemen op. 

Naar verhoog het aantal volgersSterker nog, bied ze de mogelijkheid om je te volgen of je een bericht in DM te sturen. 

 • Benut het potentieel van hashtags

Het is erg belangrijk hoe je de hashtags gebruikt en hoeveel ervan je in elke foto gebruikt. 

Een gemiddelde van vier hashtags per afbeelding klinkt solide. Je moet het niet overdrijven, maar je moet ook niet te opvallend zijn en gewone hashtags gebruiken, omdat het doel is om mensen vaker naar je inhoud te laten zoeken. Probeer creatief te zijn.

Je kunt bepaalde tools gebruiken om relevante hashtags voor je profiel te krijgen, maar ze zijn niet allemaal even effectief, dus wees voorzichtig.

 • Doe je best als het om berichten gaat

Het is niet alleen belangrijk om elke dag foto's te uploaden, maar het is veel belangrijker wat de kwaliteit van die foto's is. 

Verveel uw volgers niet met soortgelijke, herhalende bijschriften en uw profielverhaal dat niets met hen te maken heeft en niet relevant is. Bied hen kwaliteit en eerlijkheid als het om uw producten gaat.

Dus, gebruik verhalen en IGTV om de betrokkenheid te vergroten, of voeg enkele video's toe aan uw inhoud.  

 • Upload regelmatig inhoud

Hoe meer je post, hoe groter de kans dat de betrokkenheid toeneemt. Let echter wel op de bovengenoemde zaken en creëer een balans. 

Houd ook voortdurend contact met uw bezoekers, hetzij via berichten of via de commentaarsectie, want dit is de enige manier om vertrouwens- en kwaliteitsrelaties op te bouwen. Ze moeten het gevoel hebben dat je om ze geeft.

2. Deel de link naar jouw online winkel op je Instagram-profiel

We hebben de biografie al op je Instagram-profiel vermeld en hoe belangrijk deze is.

Als u een online bedrijf heeft, is het niet alleen informatief en geestig, je bio moet een link naar uw online winkel bevatten, omdat dit erg handig is en u het meeste uit uw Instagram-profiel kunt halen.

Meestal wordt hiervoor de populaire call to action ‘Link in Bio’ gebruikt, waarmee je volgers direct vanuit de Instagram-app naar je online winkel kunnen overstappen en zo meer over je producten kunnen informeren. 

geld verdienen met instagram-account funneloverload instagram-link in bio

Source: Trechteroverbelasting

Tegelijkertijd kunt u met behulp van bepaalde tools aan uw Instagram-account werken en de conversies op uw website verhogen.  

Een van de beste tools die u kunt gebruiken om conversies te verhogen is de Poptin-tool

Hiermee kunt u:

 • Creëer zeer aantrekkelijke pop-ups om de aandacht van uw bezoekers te trekken
 • Bouw ingebedde vormen om uw website nog gebruiksvriendelijker te maken
 • Stuur automatische e-mails naar uw abonnees om uw loyale klantenbestand uit te breiden

Pop-ups, formulieren en automatische e-mails kunnen dienen als herinnering voor bezoekers om u te volgen op uw zakelijke Instagram-account.

Door een link naar uw online websitewinkel op uw Instagram-profiel te delen en deze opvallende tools te gebruiken, verhoogt u de omzet in slechts een paar klikken. 

3. Verkoop aangesloten producten en begin meteen met verdienen

Affiliate marketing houdt in dat u tegen een bepaalde vergoeding de producten van andere merken op uw profiel promoot.

Het punt is dat je via je inhoud aangepaste links met je volgers moet delen en dat je dan een percentage krijgt dat je verdient voor elke aankoop die op die manier gebeurt, wat voor iedereen gunstig is.

U hoeft zich alleen maar aan te melden en u bent klaar om te gaan.

Als je besluit een affiliate marketingprogramma te starten, doe dan het volgende:

 • Kies voor een van de geweldige aangesloten netwerken die u alles bieden, van de beste trackingtechnologie naar de commissiestructuur die voor u het meest geschikt is. 
 • Kies zorgvuldig influencers met wie u kunt samenwerken.
 • Gebruik de rapportage die uw aangesloten netwerk u heeft gegeven en houd alles bij wat er met uw links gebeurt, hoeveel klikken ze hebben verzameld en hoeveel inkomsten ze u hebben opgeleverd.

In de eerste plaats is het belangrijk om voor affiliate partners merken te kiezen die zich in dezelfde niche bevinden als jouw producten en die over het algemeen samen zinvol zijn. 

geld verdienen met instagram-account instagram-partnerprogramma

Bron: Instagram

Op deze manier krijgen je volgers het hele plaatje en kunnen ze zich meer identificeren.

4. Creëer gesponsorde berichten om het volledige potentieel van een influencer te benutten

Wat sponsoring onderscheidt van affiliatepartnerschap is het feit dat je geld krijgt per bericht of reeks berichten en niet een percentage van de inkomsten.

Als u een influencer bent, neem dan contact op met merken die u mogelijk in uw berichten vermeldt, om hen te helpen de merkbekendheid te vergroten. 

Gesponsorde berichten bestaan ​​meestal uit het vermelden van hun product en uw eigen korte indruk ervan. 

Het is belangrijk dat dit product past bij wat jij benadrukt op je eigen Instagram-profiel en dat het aansluit bij jouw profiel. 

Tegenwoordig is er op Instagram een ​​functie genaamd ‘Betaald partnerschap met’ waarmee je je partner kunt taggen, wat het allemaal nog eenvoudiger maakt. 

inkomsten genereren met instagram-account huublagram gesponsorde berichten

Bron: Huublagram 

Hoeveel geld je kunt verdienen en hoeveel populaire merken je voor dit soort samenwerking kunt aantrekken, hangt vooral af van je aantal volgers en hoe goed jij en 'jouw verhaal' over het algemeen populair zijn onder de mensen.

5. Benut de voordelen van productplaatsingsvideo’s door Instagram-verhalen te posten of via IGTV

Video's met productplaatsing werken meestal doordat een bepaald merk u betaalt om reclame te maken voor hun product als onderdeel van een video.

Deze zakelijke tactiek is tegenwoordig enorm populair omdat het concept van de video zo eenvoudig toe te passen en bijna altijd beschikbaar is geworden.

Het kan een video zijn waarin je uitlegt hoe een bepaald product wordt gebruikt, zoals een korte tutorial, en als je een langere video wilt opnemen, dan kun je het beste gebruik maken van IGTV.

Het is belangrijk dat deze advertentie natuurlijk aanvoelt voor uw publiek en niet om ze te irriteren, maar om ze echt het product te laten willen hebben en u zelfs dankbaar te zijn dat u ze er kennis mee heeft gemaakt.

inkomsten genereren met instagram-account planoly igtv video's met productplaatsing

Bron: Planoly

Hoeveel geld je met deze video's verdient, kun je berekenen op basis van hun CPM, dat wil zeggen de kosten per 1.000 weergaven. 

Op te sommen

Statistieken zeg dat ruim 500 miljoen gebruikers maken dagelijks regelmatig gebruik van Instagram, dus het is het juiste platform om te experimenteren met verschillende soorten inhoud en tactieken om wat geld te verdienen. 

Voor mensen die zich bezighouden met online zakendoen is het vooral belangrijk om elk segment ervan te verzilveren, inclusief alles wat een goed doordacht Instagram-profiel met zich meebrengt.

Naast het adverteren voor de producten van anderen, kunt u natuurlijk ook reclame maken voor uw eigen producten. Het beste kunt u dit waar mogelijk op internet doen.

Om de conversies van bezoeker naar klant verder te vergroten, gebruik de Poptin-tool en de verschillende functies ervanen maak uw website aantrekkelijker.

Volg deze 5 eenvoudige stappen om inkomsten te genereren met je Instagram-account en je inkomsten maximaal te verhogen!

Aazar Ali Shad is een ondernemer, groeimarketeer (geen hacker) en een doorgewinterde SaaS-man. Hij houdt ervan om inhoud te schrijven en wat hij heeft geleerd met de wereld te delen. Je kunt hem volgen op Twitter @aazarshad of aazarshad.com