Home  /  Allemaale-handelverkoopwebsiteontwikkeling  /  How to Set Up Your Own Online Grocery Store

Hoe kunt u uw eigen online kruidenierswinkel opzetten?

online supermarkt hoe je

Wij zijn in die periode waar alles, van hoogwaardige spa-diensten tot kant-en-klare maaltijden, tot aan onze deur wordt geleverd.

En dus is het pas de volgende stap dat we ook onze dagelijkse proviand en boodschappen online gaan kopen! 

online-kruidenierswinkel

Online-kruidenierswinkels zijn de next-in-thing geworden in de wereld van eCommerce Marketplace Business. 

Wat is een online kruidenierswinkel?

Definitie wijs, een Online Kruidenier is niets anders dan een traditionele supermarkt of een kruidenierswinkel die het mogelijk maakt om te bestellen via het internet. Het was mogelijk via -

  • Ofwel hun eigen website of een andere eCommerce website of zelfs via een mobiele applicatie. Dit maakte het leven van gewone mannen, vooral arbeiders, veel eenvoudiger, omdat ze alleen maar items moesten selecteren en online moesten betalen zonder de rommelige, lange wachtrijen bij het afrekenen.
 • Ze konden het zelf ophalen door op weg naar huis de winkel te bezoeken of het bij hen thuis laten bezorgen als die winkel zich binnen de geografische straal van de levering bevond.

Toen er een enquête werd gehouden vanuit het oogpunt van de klant met betrekking tot online boodschappen doen, was dit het resultaat:

resultaat online supermarkt

Hoe zet je je eigen online kruidenierswinkel op?

Dit concept is niet nieuw, Webvan en HomeGrocer.com werden al in de jaren '90 gelanceerd.

Ze hebben zelfs grote investeringen verkregen die hen in staat stelden de nodige infrastructuur te creëren om het bedrijf te ondersteunen, met inbegrip van magazijnen en een vloot van bestelwagens.

Hun vroege groei zag er zeer veelbelovend uit en medio 2000 was de omzet meer dan 1 miljoen dollar per dag. 

Maar waar zijn deze online winkels nu?

Wat was de reden voor hun ondergang?

Hier zijn enkele van hun cruciale misstappen:

 • Ze hebben de winstmarge van de online bestellingen overschat.

  In een traditionele kruidenierswinkel komt de klant naar de supermarkt, kiest zelf producten uit en neemt deze mee naar huis.

But, in online stores that’s not the case. The vendor picks products and delivers them to customers. Unfortunately, customers are not willing to bear the cost of delivery and handling fees.

Dit resulteert in relatief lagere winstmarges.

 • De bedrijven hielden geen rekening met de ROI.

Het feit dat de kruidenierssector weliswaar een hoge omzet genereert, maar dat de marges laag zijn; dat betekent dat het rendement van de enorme investeringen extreem laag is.

De zeer snelle expansie heeft een negatieve invloed gehad op de balansen.

 • De impact van een online kruidenierswinkel werd overschat.

Zoals bij de meeste voorspellingen over online winkels in de jaren '90, werd de impact van dit online business model ernstig overschat.

Zij waren van mening dat dit een revolutie zou teweegbrengen in de industrie, maar werden slecht misleid. Dit was slechts goed voor meer dan 0,09% van alle uitgaven van de online kruidenierswinkels, wat niet in de buurt kwam van wat de startups hadden ingeschat.

Laten we dus, met deze lessen als onze voorzorgsmaatregelen, nu eens kijken hoe we een online kruidenierswinkel kunnen opzetten en efficiënt kunnen werken om grote winsten te behalen. 

Wat je moet voorbereiden:

    • Plannen en strategieën voor uw onlinewinkelbedrijf

     Dit is de oprichtingsfase van uw bedrijf. Deze fase heeft het grootste deel van uw tijd nodig, want hier plant u uw hele bedrijfsmodel en de operationele details ervan.

     U moet ook rekening houden met alle factoren die betrokken zijn bij het leveren van voedselartikelen, zoals de levensduur, bederfelijkheid, duurzaamheid en nog veel meer.

     Hieronder vindt u een grafische weergave van het basisbedrijfsmodel dat u kunt volgen voor uw Online Kruidenierswinkelbedrijf.

     strategie voor online supermarkten

Er is altijd ruimte om te improviseren en het aan te passen aan uw wensen. 

    • Analyseer uw concurrenten

Er is altijd iets te leren van je collega's en tegenhangers. Aangezien velen al een voet aan de grond hebben gezet op dit gebied, kun je hun methodes, tactieken, etc. bestuderen.

U kunt er een SWOT-analyse op uitvoeren en die gegevens gebruiken om uw bedrijf te begrijpen en op te bouwen.

    • Vind uw niche

Het vestigen van uw bedrijf kan een moeilijke taak blijken te zijn, aangezien de markt al een gevestigde en populaire kruidenierswinkels heeft.

Je zult dus onderzoek moeten doen en plannen moeten maken, zodat je je kunt onderscheiden van de rest. 

Bijvoorbeeld: U kunt zich concentreren op een enkele categorie producten en meer fruit of granen of groenten verkopen in plaats van elk product te verkopen.

    • Partner met betrouwbare leveranciers van kruidenierswaren

Since you are just starting your business, it is better to start off with lesser geographical locations. Do wide research and analysis and zero in on the best available partners.

De belangrijkste leveringspartners die nodig zijn voor de online-kruidenierswinkels zijn: 

    • Leveringspartners
    • Groothandelaren en
    • Boerderijen
    • Magazijnen
    • Kruidenierswinkels
 • Ontwikkel uw toepassing

Zodra u zeker bent van alle documentatie die u nodig heeft om uw online supermarkt te bouwen, is het tijd om de applicatie tot leven te brengen. Er zijn drie belangrijke manieren waarop u uw applicatie kunt bouwen. 

Bouw het vanaf nul: 

Kies de meest geschikte methode op basis van uw vermogen om te investeren. U zult zeker een budget, een tijdsbestek en een plan in uw hoofd hebben. Beoordeel welke het beste past bij deze drie voorwaarden en ga ermee akkoord. 

Zodra u uw applicatie heeft gebouwd, moet u deze te gelde maken. U kunt een van de onderstaande methoden voor dit doel implementeren. 

Hoe kunt u uw online kruidenierswinkel te gelde maken?

    • Op commissiebasis te gelde maken

Voor elke bestelling die uw partners krijgen, kunt u een bepaald percentage als uw commissie vaststellen. Dit model van monetisatie zal ook helpen om uw groei te versnellen.

    • Abonnementsgebonden tegeldemaking

Dit is een model waarbij u uw klanten met een vast, periodiek abonnement een bedrag in rekening brengt. Om dit plan aantrekkelijker te maken voor uw klanten, kunt u ook een paar kortingsbonnen toevoegen, of gratis leveringstoegang voor een paar bestellingen, en veel van dergelijke innovatieve aanbiedingen. 

    • De hybride oplossing

Het beste van beide werelden. U kunt uw partners met de commissie belasten en uw klanten met een abonnementsbedrag.

Dit is het model dat de meeste succesvolle online kruideniers gebruiken.

De lancering van uw applicatie is de laatste en belangrijkste stap. U zult opvallende aanbiedingen moeten opnemen om de menigte in te lokken. En personalisatie is de sleutel tot een succesvolle lancering. 

Hier zijn een paar tips waar u aan kunt werken. 

    1. Geef enkele innovatieve recepten
    2. Voeg extra kortingen en aanbiedingen toe als er vriend(in)/familie-referenties zijn.
    3. Een optie inschakelen waarin ze een lijst kunnen uploaden en automatiseren om deze periodiek te leveren
    4. Voeg een functie toe waarbij ze een winkelwagen kunnen delen met andere klanten

Hoe gebruik je digitale marketing voor je online supermarkt?

In de huidige pandemische situatie is er veel vraag naar deze dienst. Zorg ervoor dat u verstandig en optimaal gebruik maakt van deze mogelijkheid en maak uzelf een niche in de eCommerce zakenwereld. Om u te helpen met digitale marketing, volgen hier enkele tips.

    • Selecteer uw doelpubliek

Dit is een van de cruciale onderdelen van de groei van uw bedrijf. Weten voor wie uw product perfect geschikt is, is een cruciaal onderdeel.

Onderzoek en het leren kennen van hun levensstijl, demografie en interesses zal u helpen bij het ontwerpen en ontwikkelen van uw marketingplan dat gericht is op die gebieden.

Dit zorgt voor goede content marketing strategieën, opent sterke communicatiekanalen en zorgt voor een betere weergave van de merkboodschap. 

    • Social Media Marketing

Social Media is een enorm platform geworden dat mensen wereldwijd met elkaar verbindt en het is zo'n platform dat internationale zichtbaarheid biedt.

Als u dit platform op de juiste manier gebruikt, kunt u het verkeer naar uw online supermarktwebsite ook gebruiken. 

Enkele van de meest gebruikte Social Media platforms zijn - Facebook, Instagram en Twitter. Maak een account aan en maak jezelf zichtbaar voor de social media familie.

Creëer unieke inhoud, opvallende graphics en probeer de aandacht van het publiek te trekken. Dit is een van de meest effectieve manieren om uw klantenbestand te vergroten.

    • Beïnvloeding van de marketing

In de huidige tijd zijn mensen meer bezig met het onderzoeken van een product door middel van reviews, beoordelingen en het verkrijgen van inzicht door de ervaringen van andere mensen.

Invloed uitoefenen op sociale media is een geweldige manier om een digitale marketingstrategie te creëren.

Een influencer laten praten over of demonstreren van uw applicatiewebsite zal zeker de aandacht van zijn of haar volgers trekken en zo helpen bij het omzetten van deze kijkers in potentiële klanten.

De "vertrouwensfactor" speelt een grote rol in de Influencer Marketing-strategie en is daarmee een directe weerspiegeling van de omzettingsgraad van de klant.

    • E-mailmarketing

Dit is een geweldige manier om een bepaalde niche van het publiek te bereiken. E-mailmarketing is een van de beste strategieën om gebruikersbetrokkenheid op uw website te krijgen.

De vangst is, de juiste inhoud. Als de inhoud niet geschikt is of niet oogstrelend en nauwkeurig, dan is de kans groot dat u als spam wordt gecategoriseerd.

Gemiddeld besteden mensen niet meer dan 3 minuten aan één e-mail. En daarom moet u, met dit korte tijdsbestek in het achterhoofd, uw inhoud dienovereenkomstig formatteren.

Het aanbieden van aanbiedingen en kortingsbonnen is een manier om een publiek aan te trekken via e-mailmarketing.

    • SEO-optimalisatie

Google is de meest gebladerde zoekmachine.

Hier is wanneer SEO (Search Engine Optimization) in het spel komt. Het juiste gebruik van de trefwoorden, goede content, het ontwikkelen van een creatief maar efficiënt websiteontwerp en een snellere laadsnelheid spelen een centrale rol.

Dit zal helpen om de vereiste ranking op uw zoekmachine te krijgen en zo de aandacht van het publiek te trekken. Dit zal op zijn beurt het verkeer naar uw website verhogen.

Ik hoop dat u nu wat kennis hebt opgedaan over hoe u uw Online Kruidenierswinkel op gang kunt brengen. Maak je geen zorgen als je tegen een wegversperring aanloopt. We zijn slechts een klik verwijderd om u te helpen met een van uw zakelijke behoeften!

Bio van de auteur

Jessica Bruce

I am a professional blogger, guest writer, Influencer & an eCommerce expert. Currently associated with ShopyGen as a content marketing strategist. I also report on the latest happenings and trends associated with the eCommerce industry.  Follow me on Twitter @Jessicabruc (https://twitter.com/Jessicabruc)