Home  /  Allese-commerceverkoopwebsite ontwikkeling  / Hoe u uw eigen online supermarkt kunt opzetten

Hoe u uw eigen online supermarkt kunt opzetten

online supermarkt hoe

We bevinden ons in een periode waarin alles te vinden is, van hoogwaardige spadiensten tot kant-en-klare maaltijden; alles wordt bij ons thuis afgeleverd.

En daarom is het pas de volgende stap dat we zelfs onze dagelijkse boodschappen en boodschappen online gaan kopen! 

online supermarkt

Online supermarkten zijn de volgende stap geworden in de wereld van eCommerce Marketplace Business. 

Wat is een online supermarkt?

Wat de definitie betreft, is een online kruidenier niets anders dan een traditionele supermarkt of een kruidenierswinkel waar u via internet kunt bestellen. Het was mogelijk door –

  • Ofwel hun eigen website of een andere e-commerce website of zelfs via een mobiele applicatie. Dit maakte het leven van gewone mannen, vooral mensen uit de arbeidersklasse, veel eenvoudiger, omdat ze alleen maar items hoefden te selecteren en online te betalen zonder de rommelige, lange rijen bij de kassa. 
 • Via de post konden ze het zelf ophalen door de winkel te bezoeken op weg naar huis, of het bij hen thuis laten bezorgen als de winkel zich binnen de geografische straal van bezorging van de winkel bevond.

Toen er een onderzoek werd uitgevoerd vanuit het perspectief van de klant over online boodschappen doen in de supermarkt, was dit het resultaat:

resultaat online supermarkt

Hoe zet u uw eigen online supermarkt op?

Dit concept is niet nieuw, Webvan en HomeGrocer.com werden al in de jaren 90 zelf gelanceerd.

Ze haalden zelfs grote investeringen binnen waarmee ze de infrastructuur konden creëren die nodig was om het bedrijf te ondersteunen, inclusief magazijnen en een wagenpark.

Hun vroege groei zag er buitengewoon veelbelovend uit, en halverwege 2000 bedroeg de omzet meer dan $ 1 miljoen per dag. 

Maar waar zijn deze online winkels nu?

Wat was de reden van hun ondergang?

Hier zijn enkele van hun cruciale misstappen:

 • Ze overschatten de winstmarge van de online bestellingen.

  In een traditionele supermarkt komt de klant naar de supermarkt, kiest zelf de producten en neemt deze mee naar huis.

Maar in online winkels is dat niet het geval. De leverancier kiest producten en levert ze aan klanten. Helaas zijn klanten niet bereid de kosten van bezorg- en administratiekosten te dragen.

Dit resulteert in relatief lagere winstmarges.

 • De bedrijven hielden geen rekening met de ROI.

Het feit dat de levensmiddelensector weliswaar een hoge omzet genereert, maar dat de marges laag zijn; wat betekent dat het rendement op de enorme investeringen extreem traag is.

De zeer snelle expansie had een negatief effect op de balansen.

 • De impact van een online supermarkt werd overschat.

Zoals bij de meeste voorspellingen over online winkels in de jaren negentig werd de impact van dit online bedrijfsmodel ernstig overschat.

Ze waren van mening dat dit een revolutie in de industrie zou teweegbrengen, maar werden op slechte wijze misleid. Dit was slechts goed voor ruim 0.09% van alle uitgaven aan online supermarkten, wat lang niet in de buurt kwam van wat de startups hadden ingeschat.

Laten we, met deze lessen als voorzorgsmaatregel, nu kijken hoe we een online supermarkt kunnen opzetten en efficiënt kunnen opereren om aanzienlijke winsten te behalen. 

Wat je moet voorbereiden:

    • Plan en strategie voor uw online winkelactiviteiten

     Dit is de eerste stap van uw bedrijf. Deze fase vergt het grootste deel van uw tijdsinvestering, aangezien hier uw hele bedrijfsmodel en de operationele details ervan worden gepland.

     U moet ook rekening houden met alle factoren die een rol spelen bij het leveren van voedselartikelen, zoals de levensduur, bederfelijkheid, duurzaamheid en nog veel meer.

     Hieronder vindt u een grafische weergave van het basisbedrijfsmodel dat u kunt volgen voor uw online supermarktbedrijf.

     strategie voor online supermarkten

Er is altijd ruimte om te improviseren en het aan te passen aan uw wensen. 

    • Analyseer uw concurrenten

Er valt altijd iets te leren van uw collega’s en collega’s. Omdat velen al hun voet op dit gebied hebben gezet, kun je hun methoden, tactieken, enz. bestuderen.

U kunt er een SWOT-analyse van maken en die gegevens gebruiken om uw bedrijf te begrijpen en op te bouwen.

    • Vind je niche

Het opzetten van uw bedrijf kan een lastige taak blijken te zijn, aangezien de markt al gevestigde en populaire supermarkten kent.

Daarom zul je zo moeten onderzoeken en plannen dat je je onderscheidt van de rest. 

Bijv.: U kunt zich concentreren op een enkele categorie producten en meer fruit, granen of groenten verkopen in plaats van elk artikel te verkopen.

    • Werk samen met betrouwbare boodschappenleveranciers

Omdat je rechtvaardig bent uw bedrijf starten, is het beter om te beginnen met kleinere geografische locaties. Doe uitgebreid onderzoek en analyse en focus op de best beschikbare partners.

De belangrijkste leveranciers die nodig zijn voor de online supermarktsector zijn: 

    • Bezorgpartners
    • Groothandelaren en
    • Boerderijen
    • Magazijnen
    • Kruidenierszaken
 • Ontwikkel uw applicatie

Zodra u zeker bent van alle documentatie die u nodig heeft om uw online supermarkt te bouwen, is het tijd om de applicatie tot leven te brengen. Er zijn drie manieren waarop u uw applicatie kunt bouwen. 

Bouw het vanaf nul: 

    • Op eigen houtje of
    • Huur een bekwaam technologieteam in
    • Gebruik een SaaS-platform
    • Koop een Instacart-kloonscript

Kies de meest geschikte methode op basis van uw vermogen om te beleggen. U zult zeker een budget, tijdsbestek en plan in gedachten hebben. Beoordeel welke het beste bij deze drie voorwaarden past en ga daarmee akkoord. 

Zodra u uw applicatie heeft gebouwd, moet u er inkomsten mee genereren. Hiervoor kunt u een van de onderstaande methoden implementeren. 

Hoe kunt u inkomsten genereren met uw online supermarkt?

    • Op commissie gebaseerde inkomsten genereren

Voor elke bestelling die uw partners ontvangen, kunt u een bepaald percentage als commissie vaststellen. Dit model voor het genereren van inkomsten zal ook uw groei helpen versnellen.

    • Op abonnementen gebaseerde inkomsten genereren

Dit is een model waarbij u uw klanten een vast, periodiek abonnementsbedrag in rekening brengt. Om dit plan er aantrekkelijker uit te laten zien voor uw klanten, kunt u ook een paar kortingsbonnen toevoegen, of gratis bezorgtoegang voor een paar bestellingen, en veel van dergelijke innovatieve aanbiedingen. 

    • De hybride oplossing

Het beste van beide bovengenoemde werelden. U kunt uw partners de commissie in rekening brengen en uw klanten een abonnementsbedrag.

Dit is het model dat de meeste succesvolle online kruideniers gebruiken.

Het lanceren van uw applicatie is de laatste en belangrijkste stap. Je zult opvallende aanbiedingen moeten opnemen om de menigte te trekken. En personalisatie is de sleutelhouder voor een succesvolle lancering. 

Hier zijn een paar tips waar u aan kunt werken. 

    1. Geef enkele innovatieve recepten
    2. Voeg extra kortingen en aanbiedingen toe als er referenties van vrienden/familie zijn
    3. Schakel een optie in waarmee ze een lijst kunnen uploaden en deze kunnen automatiseren zodat deze periodiek wordt afgeleverd
    4. Voeg een functie toe waarmee ze een winkelwagentje kunnen delen met andere klanten

Hoe kunt u digitale marketing inzetten voor uw online supermarkt?

In de huidige pandemische situatie is er veel vraag naar deze dienst. Zorg ervoor dat u verstandig en optimaal gebruik maakt van deze mogelijkheid en dat u een plekje in de markt veroverd eCommerce-activiteiten wereld. Om u te helpen met digitale marketing, volgen hier een paar tips.

    • Selecteer uw doelgroep

Dit is een van de cruciale onderdelen van de groei van uw bedrijf. Weten bij wie uw product perfect past, is een cruciaal onderdeel.

Door hun levensstijl, demografische gegevens en interesses te onderzoeken en te leren kennen, kunt u uw marketingplan voor die gebieden ontwerpen en ontwikkelen.

Dit levert goede contentmarketingstrategieën op, opent sterke communicatiekanalen en zorgt voor een betere weergave van de merkboodschap. 

    • Sociale media marketing

Sociale media zijn een enorm platform geworden dat mensen over de hele wereld met elkaar verbindt en het is zo’n platform dat internationale zichtbaarheid biedt.

Als u het op de juiste manier gebruikt, kunt u dit platform ook gebruiken om verkeer naar de website van uw online supermarkt te leiden. 

Enkele van de meest gebruikte sociale mediaplatforms zijn: Facebook, Instagram en Twitter. Maak een account aan en maak jezelf zichtbaar voor de sociale mediafamilie.

Creëer unieke inhoud, opvallende graphics en probeer de aandacht van het publiek te trekken. Het is bewezen dat dit een van de meest effectieve manieren is om uw klantenbestand te vergroten.

    • Influencer Marketing

Tegenwoordig zijn mensen meer bezig met het onderzoeken van een product door middel van recensies, beoordelingen en het verkrijgen van inzicht door de ervaringen van anderen.

Het inzetten van social media influencers is een geweldige manier om een ​​digitale marketingstrategie te creëren.

Als u een influencer over uw applicatiewebsite laat praten of deze demonstreert, zal dit zeker de aandacht van zijn of haar volgers trekken en zo helpen deze kijkers om te zetten in potentiële klanten.

De ‘vertrouwensfactor’ speelt een grote rol in de Influencer Marketing strategie, waardoor een directe weerspiegeling ontstaat van de conversiepercentages van klanten.

    • E-mailmarketing

Dit is een geweldige manier om een ​​bepaalde niche van het publiek te bereiken. E-mail marketing is een van de beste strategieën om gebruikersbetrokkenheid op uw website te krijgen.

Het addertje onder het gras is: de juiste inhoud. Als de inhoud niet gepast of niet oogstrelend en nauwkeurig is, is de kans groot dat u als spam wordt gecategoriseerd.

Gemiddeld besteden mensen niet meer dan 3 minuten aan één e-mail. En als u deze korte periode in gedachten houdt, moet u uw inhoud dienovereenkomstig opmaken.

Het aanbieden van aanbiedingen en kortingsbonnen is een manier om publiek aan te trekken via e-mailmarketing.

    • SEO optimalisatie

Google is de meest bezochte zoekmachine.

Hier is wanneer SEO (Search Engine Optimization) komt in het spel. Het juiste gebruik van de trefwoorden, goede inhoud, het ontwikkelen van een creatief maar efficiënt websiteontwerp en een hogere laadsnelheid spelen een cruciale rol.

Dit zal helpen de vereiste ranking in uw zoekmachine te verkrijgen en zo de aandacht van het publiek te trekken. Dit zal op zijn beurt het verkeer naar uw website vergroten.

Ik hoop dat je nu wat kennis hebt opgedaan over hoe je je online supermarkt kunt opstarten. Maak je geen zorgen als je met wegversperringen wordt geconfronteerd. Wij zijn slechts één klik verwijderd om u te helpen met al uw zakelijke behoeften!

Auteur Bio

jessica bruus

Ik ben een professionele blogger, gastschrijver, influencer en een e-commerce-expert. Momenteel verbonden aan ShopyGen als contentmarketingstrateeg. Ik rapporteer ook over de laatste gebeurtenissen en trends in verband met de e-commerce-industrie.  Volg mij op Twitter @Jessicabruc (https://twitter.com/Jessicabruc)