Home  /  AllesSEO  / Hoe u op gedrag gebaseerde pop-ups kunt gebruiken zonder enig SEO-sap te verliezen

Hoe u op gedrag gebaseerde pop-ups kunt gebruiken zonder SEO-sap te verliezen

pop-ups en seo

Met het eindeloze aantal websites in elke denkbare niche en het internet dat wordt overspoeld met inhoud die in een onvoorstelbaar tempo aan het razen is, is het lastig om het gewenste bezoekersaandeel te veroveren.

Hoewel het aantrekken van organisch zoekverkeer moeilijk is, is het behouden ervan net zo moeilijk. Wat nog moeilijker is, is om die tractie daadwerkelijk goed te gebruiken. Goed gebruik hier zou inhouden dat we de aandacht van de organische bezoekers vasthouden, ze omzetten in terugkerende bezoekers en ze verder verleiden om de actie te ondernemen die we willen dat ze ondernemen.

Om dat te bereiken is een geweldige UX vereist die in wezen een combinatie is van de interface en de inhoud die op de website wordt weergegeven. Bezoekers voorzien van strategisch ontworpen, ontworpen en weergegeven pop-ups is een goede manier om de aandacht te trekken en een gewenste reactie te genereren gedurende de tijd die ze op de site doorbrengen.

Hoe pop-ups uiterst nuttig kunnen zijn?

Pop-ups zijn al geruime tijd favoriet bij webmasters. Ze zijn tenslotte buitengewoon effectief als het gaat om het plaatsen van hooks en het laten navigeren van de gebruiker volgens het plan.

Ze kunnen worden gebruikt om bezoekers ervan te overtuigen abonnees, klanten of terugkerende klanten te worden. Uit onderzoek blijkt dat goed presterende pop-ups kunnen leiden tot conversiepercentages van gemiddeld 8.5%.

Pop-ups kunnen helpen om:

  • Win meer e-mailabonnees en verbreed de verkooptrechter
  • Genereer meer leads en verkoopmogelijkheden
  • Verminder het verlaten van winkelwagentjes op e-commerceplatforms
  • Trek feedback van bezoekers aan en verhoog de betrokkenheid

Het recept voor succes ligt in de aanpak van het integreren van pop-ups

Met de hierboven genoemde voordelen is het niet intuïtief om het gebruik van pop-ups te vermijden. Marketeers worden tegenwoordig echter gedwongen een beetje voorzichtig te zijn met het gebruik van pop-ups vanwege SEO-boetes bij door mobiel gedomineerde zoekopdrachten.

De waarheid is dat het probleem alleen ontstaat als er meer pop-ups verschijnen, wat helemaal niet het geval hoeft te zijn. De sleutel tot het succesvol benutten van de voordelen van het gebruik van pop-ups, zonder op enigerlei wijze door het algoritme te worden bestraft, ligt in de benadering van het gebruik.

Poptin helpt met zijn reeks geavanceerde functies om op de meest eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier het beste van twee werelden te winnen. Het is in wezen een tool voor meerdere platforms waarmee u in minder dan drie minuten pop-ups kunt bouwen zonder voorafgaande codeertaal.

Hier zijn de kenmerken van Poptin die het tot een winnend hulpmiddel voor SEO en betrokkenheid maken

Poptin is ongetwijfeld het beste antwoord om de suboptimale afweging tussen betrokkenheid en SEO te vermijden, omdat het wordt geleverd met een groot aantal handige functies om het beste uit beide werelden te halen. Laten we eens kijken naar enkele van de winnende aanbiedingen:

1. Biedt een verscheidenheid aan aanpasbare, niet-opdringerige sjabloonopties
Vanuit het oogpunt van SEO-sancties bestraft Google alleen opdringerige interstitials. Nu heeft dit onderscheid zijn eigen mate van dubbelzinnigheid, wat duidelijk betekent dat niet alle interstitials slecht zijn.

In wezen zijn degenen die vermeden moeten worden degenen die de inhoud minder toegankelijk maken, vooral bij weergave op mobiel. Verwelkom bijvoorbeeld matjes of pop-ups die een lezer dwingen dichtbij te komen om verder te lezen op de pagina.

Omdat alle pop-ups niet opdringerig hoeven te zijn, kunt u, als u de juiste keuze maakt, profiteren van de voordelen ervan zonder de ranking zelfs maar op de geringste manier negatief te beïnvloeden.

Daartoe biedt Poptin een breed scala aan pop-upmogelijkheden qua uitvoeringen en maten. Je kunt kiezen uit lightbox, balken aan de boven- en onderkant, pop-ups aan de zijkant, aftellingen, sociale widgets en nog veel meer. Als algemene praktijk geldt dat als u doorgaat met de programma's die minder dan vijftien procent schermruimte in beslag nemen, u zich in een veilige zone bevindt. Daarnaast heeft Poptin ook pop-ups die specifiek mobielvriendelijk zijn.

2. Optie om ze op een optimale locatie weer te geven
Naast het pop-uptype speelt de plaatsing ervan ook een sleutelrol bij het bepalen of de pop-up al dan niet opdringerig is voor de gebruiker. Als je de juiste locatie kiest, waar deze in het oog springt, en de tekst niet bedekt en stoort, bereik je met één poging twee doelen.

Om daarbij te helpen, wordt Poptin geleverd met veel ingebouwde, flexibele plaatsingsopties die met één klik kunnen worden geïmplementeerd zonder enige voorafgaande codeerkennis. U kunt de verschillende plaatsingsopties zelf bekijken met hun dynamische opties op de startpagina.

3. Kan de verschijning van een pop-up strategisch timen
Hoe ver we ook zijn geëvolueerd in de marketingwereld, mensen hebben er tegenwoordig een hekel aan om te worden verkocht aan of gesproken over producten of wat dan ook zonder hun voorafgaande toestemming. Elke inbreuk op hun persoonlijke ruimte voordat ze interesse tonen in een product of dienst, wordt onmiddellijk geclassificeerd als opdringerig en onaangenaam.

Gezien deze mentaliteit van webbezoekers kan de tijd die iemand op uw webpagina doorbrengt, worden beschouwd als een redelijk nauwkeurige weerspiegeling van hun interesseniveau. Dit kan betekenen dat als u de verschijning van uw pop-up timet, u de juiste informatie verstrekt en interactief bezig bent zonder opdringerig te zijn. Het Google-algoritme is volledig geschikt voor pop-ups die verschijnen nadat de bezoeker een bepaalde tijd op die pagina heeft doorgebracht.

Het is duidelijk dat als je de reis van de gebruiker volgt en de rechten op het juiste moment laat vallen, het zeker zal werken als het gaat om het opbouwen van een lijst of het betrokken houden van de gebruiker en het fixeren van zijn interesse op de webpagina.

Daartoe geeft Poptin u de controle over de timing van het verschijnen van de pop-up – wanneer deze wordt weergegeven en voor hoe lang. Het wordt ook geleverd met geavanceerde functies waarmee u de weergavefrequentie voor elke bezoeker kunt bepalen door hun unieke gedrag op de site te volgen. Als er bijvoorbeeld wordt vastgesteld dat bezoekers een exit-intentie onthullen, kan er een pop-up worden geactiveerd om te voorkomen dat ze vertrekken. Als alternatief kunnen sommige pop-ups worden gepland en gereserveerd voor alleen de terugkerende bezoekers die zich al halverwege uw trechter bevinden.

4. Maakt het mogelijk om pop-ups op specifieke data en tijden in te schakelen.
Als u met een campagne experimenteert, wilt u vaak uitproberen wat de beste tactiek is om te volgen. Als het gaat om het optimaliseren van het gebruik of de plaatsing van pop-ups, kan Poptin zelfs helpen met het inschakelen van pop-ups op specifieke dagen en tijden.

U kunt deze functie gebruiken en misschien verschillende pop-upopties uitproberen, of een iets meer opdringerige optie proberen als het verwachte verkeer laag is. Op deze manier kunt u de impact op conversies observeren en analyseren zonder uw algehele bouncepercentage aanzienlijk te beïnvloeden.

5. Maakt targeting op verkeersbron mogelijk
Een gebied waar u uiterst voorzichtig mee moet zijn bij het gebruik van pop-ups is hun uiterlijk op basis van de verkeersbron. Als uw bezoekers via de resultaten van zoekmachines op uw website terechtkomen en u een pop-up weergeeft zodra ze via de SERP op uw pagina terechtkomen, zal dit een negatief signaal afgeven aan het algoritme van de zoekmachine en een negatieve invloed hebben op uw positie.

Als de pop-ups echter verschijnen wanneer er verkeer binnenkomt via sociale media, of wanneer een bezoeker door de verschillende pagina's van uw website navigeert nadat hij voorbij zijn eerste toegangspunt is gegaan, heeft dit geen negatieve invloed op de ranglijst. Poptin wordt geleverd met mogelijkheden om onderscheid te maken tussen de verkeersbronnen en maakt geavanceerde targeting per verkeersbron mogelijk. Daarom helpt het kinderziektes gemakkelijk te overwinnen.

seo en pop-ups
Seo optimalisatie moderne platte isometrische ontwerpconcept. Zoekmachine en mensenconcept. Sjabloon voor bestemmingspagina's. Conceptuele isometrische vectorillustratie voor web- en grafisch ontwerp.

6. Voer naadloze A/B-tests uit en optimaliseer
Om succesvol te zijn bij welke online activiteit dan ook, is het volgen van een afgemeten, datagedreven aanpak erg belangrijk. Als u uw gebruikerservaring en de daaruit voortvloeiende SEO-positie wilt verbeteren, is het van belang dat u een analyse uitvoert en uw klanten alleen bedient met datgene wat zij het beste waarderen.

De universele manier om daarmee verder te gaan in de digitale wereld is A/B-testen en Poptin helpt dit naadloos uit te voeren. Hiermee kunt u A/B-tests maken met een paar simpele klikken die zelfs minder dan een minuut duren. Met die optie kunt u de timing, onthulde interactie, patroon en triggers vergelijken en de meest effectieve versie van pop-ups voor uw website ophalen.

7. Ingebouwd automatisch lerend optimalisatiemechanisme
Stel nu dat u geen tijd heeft voor uw eigen prestatieanalyse. Zelfs in die situatie kan het Poptin-platform op de achtergrond voor u werken en de optimale pop-up en timing voorstellen met de Autopilot Trigger-functie. Het algoritme is uitgerust met de technologie om het bezoekersgedrag te leren en te interpreteren en de beste suggesties te geven om u te helpen optimale resultaten te behalen.

8. Technisch goed gebouwd
Naast al het bovenstaande kunt u met behulp van pop-ups gemaakt met Poptin uw bezoekers een flexibele en naadloze browse-ervaring bieden. De laadsnelheid van pagina's is, zoals we weten, een van de factoren die de gebruikerservaring bepalen en ook van invloed is op de ranking van zoekmachines.

Poptin maakt gebruik van Content Delivery Networks (CDN) op verschillende locaties wereldwijd. Dit helpt de laadtijden van de pagina te verlengen, maakt een snellere indexering van afbeeldingen mogelijk en versterkt ook het beveiligingsaspect. Het gebruik van cachemechanismen levert een andere bijdrage aan de snelheid.

Conclusie

In een notendop is de waarheid dat pop-ups een uiterst effectieve manier zijn om de aandacht te trekken en het meeste uit uw webverkeer te halen. Om dat te bereiken en er ook voor te zorgen dat het zoekalgoritme in de mobielgestuurde wereld u niet bestraft omdat u opdringerig en opdringerig bent, moet u intelligent zijn in de manier waarop u pop-ups gebruikt. Poptin is een enkelvoudig antwoord op slim en effectief zijn, en kan u helpen de gewenste respons uit het verkeer te krijgen zonder enig SEO-sap te verliezen.

Prakash is de CEO en mede-oprichter van Ratedy - An Alles-in-één SEO-software met unieke functies om de ranking van de website op Google te verbeteren. Hij is zo geobsedeerd door de SEO-dynamiek en blijft tools innoveren die bedrijven helpen de prestaties van hun zoekmachines radicaal te verbeteren