Home  /  Allese-mailmarketing  / Ideeën voor bedrijven om hun e-maillijst te laten groeien

Ideeën voor bedrijven om hun e-maillijst te laten groeien

Het opbouwen van een e-maillijst en deze gebruiken voor promotie kan een van de succesvolle marketinghoekstenen zijn.

Het probleem met e-mailmarketing is echter de moeilijkheid om mensen ervan te overtuigen zich aan te melden en abonnee te worden. Bedrijven proberen verschillende methoden om solide e-maillijsten te creëren. Het is zelfs gebruikelijk om een ​​e-maillijst te kopen. Een dergelijke aanpak moet om twee redenen worden vermeden:

  • Vaker wel dan niet zal een e-maillijst die u koopt, niet uw doelgroep bevatten.
  • De e-mails in een gekochte lijst hebben er niet mee ingestemd dat u ze toevoegt, wat betekent dat als ze een promotionele e-mail ontvangen, ze deze als spam zullen markeren en u zullen rapporteren, wat de reputatie van uw e-mailafzender zal verminderen.

In plaats van geld te verspillen aan voorbereide e-maillijsten, zou een merk zijn abonnees organisch moeten laten groeien. In dit artikel worden enkele strategieën besproken waarmee u uw e-maillijst kunt laten groeien en deze kunt omzetten in een middel om de merkbekendheid te vergroten nieuwe klanten aantrekken.

Stimuleer potentiële abonnees

Een van de eenvoudigste methoden om mensen op de abonneerknop te laten klikken, is door ze iets terug te bieden. Als het om e-maillijsten gaat, is de keuze misschien klein. Daarnaast hangt veel af van wat het bedrijf eigenlijk is.

Als het om incentives gaat, denk dan na over wat u mogelijk geïnteresseerde mensen kunt bieden. Misschien zou een korting van 10% op hun eerste bestelling hen ervan overtuigen zich aan te melden voor een e-maillijst en de transactie te voltooien? U kunt ook gratis verzending aanbieden voor gratis bestellingen voor iedereen die deel gaat uitmaken van een e-maillijst.

Ook al lijken sommige van deze prikkels misschien nogal flauw, ze kunnen nog steeds het werk doen, gezien het feit dat alle kleine beetjes helpen. 

Creëer een aantrekkelijk E-mailaanmeldingsformulier 

Mensen zullen zich niet aanmelden voor een e-maillijst als deze moeilijk te vinden is. Het verdient aanbeveling om het aanmeldingsformulier duidelijk zichtbaar op de website te plaatsen. De zijbalk van een website is een gebruikelijke locatie om een ​​aanmeldingsformulier voor e-mail te plaatsen. 

Sommige websites hebben ook het beleid om een ​​pop-up te maken die voor bezoekers verschijnt. Deze pop-up vraagt ​​mensen om zich aan te melden voor een e-maillijst en bevat meestal prikkels, zoals degene die in de vorige sectie zijn genoemd.

Of pop-ups het verhogen van het aantal abonnees is moeilijk te bepalen zonder de juiste tests. Bepaalde mensen zullen ze vervelend vinden en kunnen zelfs de website verlaten vanwege de pop-up. Anderen vinden het misschien nuttig omdat ze abonnee willen worden.

Dit betekent dat als u alleen op pop-ups vertrouwt om e-mailaanmeldingen te promoten, u een aantal bezoekers zult missen die mogelijk geïnteresseerd zijn om deel uit te maken van uw e-maillijst.

Zorg er ten slotte voor dat er geen afleidingen zijn die voorkomen dat bezoekers van de site een knop voor een e-mailabonnement opmerken. Als het doel is om een ​​e-maillijst te laten groeien, zorg er dan voor dat de website niet vol staat met andere call-to-action-knoppen.

Kies woorden zorgvuldig

De moeilijkheid van overtuigende kopieën schrijven is vrij duidelijk. Als het gaat om e-mailaanmeldingen, heb je meestal niet zoveel ruimte om mee te werken. Het schrijven van een lange tekst op de sectie van een website over e-mailaanmelding zou er niet goed uitzien. Een dergelijke aanpak zal mensen er waarschijnlijk van weerhouden zich aan te melden voor een e-maillijst.

Naast het verbeteren van de tekst en het optimaal benutten van die paar woorden die beschikbaar zijn, moeten bedrijven ook verschillende lettertypen, kleuren en formaten proberen. Het zal enige tijd duren om verschillende varianten te testen, maar dat is te verwachten als je op een variant wilt belanden die de meeste klikken oplevert.

Profiteer van een wachtlijst

De angst om iets te missen is een van de overwegingen voor degenen die meer abonnees willen aantrekken. Als er bijvoorbeeld een aanbieding is voor een online cursus die je alleen kunt krijgen door je aan te melden voor een e-maillijst, waarom zou je dan niet het aantal beschikbare slots beperken?

Wanneer iemand de aanbieding opmerkt, is de kans groter dat hij elke gelegenheid aangrijpt om zich aan te melden, omdat hij of zij bang is een dergelijke kans te missen. 

Minimaliseer de noodzakelijke klikken

Een van de grootste redenen achter verlaten online winkelwagentjes is het aantal klikken dat een klant moet maken om de transactie te voltooien. 

Iets soortgelijks geldt voor e-maillijsten. Als iemand abonnee wil worden, maar meerdere secties moet doorlopen om het einde te bereiken, is de kans groter dat hij het proces opgeeft dan voltooit.

Een aanmeldingsproces zou uit maximaal een paar klikken moeten bestaan. Zorg ervoor dat geïnteresseerde mensen hun e-mailadres kunnen invoeren, hun toestemming kunnen bevestigen en zich kunnen abonneren op een e-maillijst nadat ze op de knoppen ‘Abonneren’ of ‘Registreren’ op de website hebben geklikt. 

Bedank nieuwe abonnees onmiddellijk

Het sturen van een bedankje als blijk van waardering zodra iemand zich heeft geabonneerd, is niet echt een directe manier om een ​​e-maillijst te laten groeien, omdat het bedankje komt nadat iemand zich heeft geabonneerd.

Nee, het doel van dit idee is om je dankbaarheid te tonen en aan te geven dat het je iets kan schelen. Een klein gebaar als dit zal bijdragen aan het behoud van abonnees. Je wilt immers toch niet te maken krijgen met mensen die zich afmelden?

Organiseer weggeefacties en enquêtes

Exclusieve weggeefacties voor e-mailabonnees kunnen in uw voordeel werken. Net zoals merken wedstrijden op sociale media organiseren om nieuwe volgers aan te trekken, zou je dezelfde strategie kunnen implementeren voor het opbouwen van je e-maillijst.

Een prijs, hoe klein deze ook lijkt, creëert nog steeds een stimulans voor mensen om zich aan te melden voor een e-maillijst. Iets simpels als een paar Sokken met all-over print die nieuwe e-mailabonnees ontvangen, kan leiden tot een toestroom van nieuwe abonnementen.

Net zoals het aanbieden van gratis spullen meer potentiële abonnees aantrekt, zou een enquête ook een goede tactiek kunnen blijken te zijn.

U kunt bezoekers van de site bijvoorbeeld vragen deel te nemen aan een enquête en hun feedback te geven. Als ze de resultaten van het onderzoek willen zien, kunnen ze zich abonneren op een e-maillijst en deze ontvangen zodra de informatie beschikbaar komt. Het is een strategie die ContentKing deed onlangs door SEO-mensen te vragen naar het omgaan met problemen. Als bonus kregen alle deelnemers aan de enquête een gratis paar sokken!

Dat gezegd hebbende, als het om weggeefacties gaat, is het van cruciaal belang om de ROI af te wegen. Als je te veel uitgeeft aan de prijzen, maar er weinig voor terugkrijgt, ondanks dat je meer e-mailabonnees hebt aangetrokken, is het waarschijnlijk beter om andere strategieën te volgen.

Wees eerlijk over de e-mailfrequentie

Eerlijk zijn over de e-mailfrequentie is een van de meest over het hoofd geziene dingen bij e-mailmarketing.

Verschillende e-mailabonnees hebben verschillende verwachtingen, maar ze willen toch graag weten wat ze kunnen verwachten voordat ze op de knop 'Abonneren' klikken. 

Voor sommigen kunnen meerdere e-mails gedurende de week te veel voelen vanwege een rommelige e-mailinbox, terwijl het voor anderen geen probleem zou zijn omdat ze hun e-mails meerdere keren per dag controleren.

Natuurlijk moet u ook uw beloften nakomen. Als u beweert dat u één keer per week e-mails verzendt, zorg er dan voor dat u de verwachtingen van uw abonnees niet overtreft. 

Verzend nieuwsbrieven

Een wekelijkse of tweewekelijkse nieuwsbrief met een overzicht van waardevolle informatie geeft klanten waarde. Bovendien kunnen bedrijven enkele promotie-aanbiedingen en andere ideeën in de nieuwsbrief opnemen om de merkbekendheid te vergroten en meer verkeer naar hun website te trekken. 

Een nieuwsbrief kan een overzicht zijn van uw best presterende inhoud, relevant branchenieuws, klantverhalen en getuigenissen, en exclusieve deals voor e-mailabonnees. 

Optimaliseren voor mobiele apparaten

Houd er rekening mee dat ongeveer de helft van het internetverkeer afkomstig is van smartphones en tablets. Het betekent dat het niet optimaliseren van uw website en e-mails voor mobiele apparaten ertoe zal leiden dat u potentiële abonnees verliest. 

Wat de e-mails zelf betreft, zijn er ook een aantal aspecten waarmee u rekening moet houden bij het targeten van mobiele gebruikers:

  • De lengte van de onderwerpregel mag niet te lang zijn
  • De e-mail moet een pre-headertekst bevatten
  • De e-mailkopie moet beknopt zijn, zodat deze op het scherm van een apparaat past
  • De e-mail moet zinvol zijn, zelfs als de afbeeldingen niet worden geladen
  • De call-to-action-knop moet zich bovenaan bevinden
  • De e-mails moeten op meerdere apparaten worden getest om er zeker van te zijn dat ze goed werken

Leid relevant verkeer naar de website

Het laatste advies is vrij eenvoudig. Verwacht niet dat u veel e-mailabonnees zult krijgen als uw websiteverkeer niet relevant is. Het is onwaarschijnlijk dat willekeurige mensen die op een site terechtkomen, geïnteresseerd zijn in uw goederen of diensten, wat betekent dat het nog minder waarschijnlijk is dat ze zich daadwerkelijk op een e-mail abonneren.

Het verkeer op een website kan worden verbeterd door zich meer te concentreren op SEO, PPC-marketing en advertentiecampagnes op sociale media, om er maar een paar te noemen.

Zodra u zich ontdoet van irrelevante bezoekers, zou u een toename moeten merken van het aantal mensen dat zich aanmeldt om zich te abonneren op uw e-maillijst.