Home  /  AllesKlantenservicesaas  / Het belang van gebruikerservaring (UX) bij digitale marketing

Het belang van gebruikerservaring (UX) bij digitale marketing

Een van de belangrijkste kwesties voor een marketingcampagne, of deze nu gesponsord of organisch is, is het creëren van een situatie waarin gebruikers en potentiële klanten naadloos toegang kunnen krijgen tot onze digitale activa.

Meerdere keren is een digitaal item een ​​landingspagina, website of servicepagina. Maar er is een grote MAAR: zullen ze komen? En als ze dat doen, zullen ze dan ontdekken hoe ze de pagina moeten gebruiken en hoe ze de gewenste conversie kunnen realiseren?

Ik heb een aantal belangrijke punten verzameld over de integratie van marketing voor de gebruikerservaring (UX). Het is ook belangrijk om de waarde ervan te kennen en om alle noodzakelijke elementen te verzamelen die tot een verkoop kunnen leiden.

Een goede gebruikerservaring werkt en resulteert in snellere conversies

UX bepaalt een groot deel van het marketingimago van een organisatie, niet alleen vanwege de directe impact die het heeft op omzet en conversies, maar ook omdat het invloed heeft op het algehele gevoel van de gebruiker ten opzichte van ons merk of product.

ux-indonesië-w00FkE6e8zE-unsplash

UX is niet alleen toegankelijkheid en bijpassende lettertypen. De rol van UX is om de marketing te beïnvloeden en een gedenkwaardige gebruikerservaring te creëren wanneer deze op ons digitale eigendom terechtkomt. UX heeft invloed op de vraag of de gebruiker één keer terugkeert naar de site of in de eerste keer een aankoop doet.

Als we bevindingen hebben van UX-mensen over de inhoud en de bepaalde stroomprocessen die wel of niet slagen, kunnen we die ook verbeteren marketing kanalen. Het heeft invloed op de UX, conversies en meer. God verhoede het, dit is een wiel dat niet genoeg is om rond te draaien.

Simpel gezegd: UX en marketing moeten naast elkaar bestaan.

Uw gebruikers glimlachen als ze de site betreden? Cool, Google zal er ook dol op zijn

Google waardeert een goede gebruikerservaring.

De gebruiker kwam binnen en bleef daar vele seconden? De concurrent niet verlaten? Vindt u interesse in de inhoud op uw site? Zijn doel bereikt? Uitstekend.

rajeshwar-bachu-K4txLik7pnY-unsplash

Naast dat Google uw site waarde geeft, waardeert Google deze nu ook beter. Waarom? Google zegt tegen zichzelf: de gebruiker heeft naar iets gezocht, op de site terechtgekomen, de inhoud van begin tot eind gelezen? Een conversie gemaakt? Dit is waarschijnlijk een kwaliteitsresultaat voor de gebruiker die de zoekopdracht in mij heeft getypt, dus ik zal deze site een hoge beoordeling geven, aangezien vergelijkbare gebruikers deze waarschijnlijk ook leuk zullen vinden.

Om een ​​goede combinatie tussen marketing en UX te realiseren, moeten we begrijpen wat onze markt nodig heeft

Om te weten hoe we de relevante site of pagina moeten ontwerpen die gebruikers zullen bereiken als resultaat van onze marketingactiviteiten, moeten we marktonderzoek uitvoeren als voorwaarde voor de twee categorieën die elkaar kruisen: Marketing en UX.

Waarom marktonderzoek? Omdat we willen weten tot welk land we ons richten, welke regio, wat de specifieke gebruikers van die regio leuk vinden, waarom ze meer zullen connecteren, wat ze niet kunnen tolereren, hoe oud ze zijn, waarom ze in ons merk in termen van aan berichten en afbeeldingen, welke marketingstrategie het beste werkt, in welk marketingkanaal de doelgroep het meest waarschijnlijk meer conversies zal realiseren, en meer. 

De behoeften van de gebruiker stellen vóór het voldoen aan de behoeften van marketing

Een klantreis begint al voordat een gebruiker daadwerkelijk gebruiker wordt. Het begint wanneer hij onze advertentie tegenkomt. We weten dat het gebruik van het juiste beton, in een goede afbeelding, het op onze site zal plaatsen, en dus een gebruiker zal worden. 

austin-distel-2vCqH34PqWs-unsplash

Iedere goede marketeer weet dat de behoefte van de klanten en gebruikers vóór zijn behoefte als campagnemanager gaat.

Dezelfde marketeer moet het volledige plaatje analyseren, het aantal sessies controleren, de bewegingen van de gebruiker, welke vragen hij stelt aan onze site of product.

Zodra we deze inzichten hebben – we moeten de volgende minuut, de volgende sjekel – besteden aan het verbeteren van de UX-situatie en niet aan de marketing, ook al is het tussen ons – zal dat ook tot gevolg hebben.

Waarom moet je opletten?

Op de juiste plek zijn

Marketingmensen moeten ervoor zorgen dat consumenten weten hoe ze het product of de dienst kunnen krijgen die ze op de markt brengen, door verschillende zoektermen te gebruiken. Dit wordt vervolgens weerspiegeld in SEO, PPC of sociale kanalen.

Nu het onderwerp van boeiende inhoud en er komt een goed ontwerp bij kijken, zodat de gebruiker klikt en onze site betreedt.

Merkentrouw

Een van de belangrijkste doelen die elke marketeer heeft, is sympathie creëren voor het merk dat hij op de markt brengt.

Een gebruikerservaring helpt elke marketeer bij het slagen van deze uitdaging, als deze op de juiste manier wordt uitgevoerd. Het gebruiksgemak van gebruikers bij het navigeren door de app of website zorgt ervoor dat ze vaker terugkomen en zo trouw blijven aan het merk.  

Verbetering van de betrokkenheid

Zijn we erin geslaagd gebruikers naar de site te halen? Uitstekend.

Hebben ze een conversie uitgevoerd? Uitstekend.

Nu is het doel om conversietrechters verbeteren en de omzet verhogen. Dit gebeurt ook door de betrokkenheid te vergroten. De betrokkenheid kan buiten het digitale item plaatsvinden, bijvoorbeeld via een sociale post die alleen wordt verzonden naar gebruikers die al op de site zijn geweest en iets hebben gekocht, of op itemniveau alleen naar gebruikers die zijn geïdentificeerd als eerder geconverteerd. 

Hoe moet een marketeer samenwerken met een UX-persoon en wat is belangrijk om te begrijpen?

Gebruikersonderzoek begrijpen A

De marketeer moet begrijpen wat gebruikers willen en nodig hebben. Het marktonderzoek dat door de marketingpersoon wordt uitgevoerd, moet worden gespiegeld aan de UX-persoon en de 2 onderwerpen moeten met elkaar verbonden zijn.

lukas-blazek-mcSDtbWXUZU-unsplash

De conclusies uit marktonderzoek moeten worden weerspiegeld in kruisverwijzingen met de conclusies uit gebruikersonderzoek. Zodra een marketeer de twee conclusies heeft getrokken, kan hij (de marketeer) berichten, inhoud, ontwerpen en andere groenten op een veel betere manier uitvoeren.

Begrijp dat je voortdurend moet innoveren en verbeteren

Net zoals een digitale campagne niet bevriest, geldt dat ook voor de campagne UX-proces.

De marketeer moet veel belang hechten aan het begrijpen van de hiaten in de site, campagne en andere gepromote middelen om te begrijpen waar het probleem zit, deze te verbeteren, naar voren te komen en te controleren of het succes is gedocumenteerd.

Dit monster moet minstens één keer per week worden uitgevoerd om te begrijpen wat er niet goed werkt. Het is ook maar een kleinigheid in een klein percentage.

Een verbetering van een kleine conversieratio kan resulteren in tientallen, zo niet honderdduizenden sikkels verandering in het inkomstenniveau van de site. Het hangt natuurlijk allemaal af van de grootte van de site en het bedrijf. 

De samenvatting

Het belang van digitale marketing met UX is hierboven uitgelegd. Wat voor mij heel belangrijk is om op te merken, is de kwestie van de assimilatie in uw bedrijf. Creëer een situatie waarin er sprake is van routine tussen marketeers en marketeers UX-diensten en er is een vaste dag waarop de conclusies als actieve campagnes worden gedocumenteerd.

Wat werkt niet en wat kan verbeterd worden, zelfs met één procent? Komen onze berichten overeen met de verschillende onderzoeken die we gaandeweg hebben uitgevoerd, waaronder marktonderzoek en gebruikersonderzoek?

Auteur Bio

De auteur is Ido Jaakov, CEO van het digitale bureau Omnis, die grote nadruk legt op de combinatie van marketing en UX. De marketingmanager en UX-manager van het bedrijf zitten in dezelfde kamer en voeren gezamenlijke analyses uit voor klanten, ieder aan zijn eigen kant, en brengen de conclusies op tafel. Deel met de klant, verbeter, upload om te testen en kom terug, God verhoede het.