Home  /  AllesCMSCROShopify  / Top 19 tips voor het verbeteren van het conversiepercentage van uw Shopify-winkel

Top 19 tips voor het verbeteren van het conversiepercentage van uw Shopify-winkel

Als u een Shopify-winkel heeft, weet u dat het verhogen van uw conversiepercentage de sleutel is tot uw succes. Als mensen uw winkel bezoeken maar niets kopen, verliest u immers geld!

In deze blogpost bespreken we 19 tips die u kunt gebruiken om uw conversiepercentage te verbeteren en meer omzet te genereren. Bedankt voor het lezen!

19 tips om het conversiepercentage van Shopify Store te verbeteren

Er staan ​​verschillende tools en tips tot uw beschikking om het conversiepercentage van uw Shopify-winkel te verbeteren. In dit gedeelte bespreken we de 19 meest effectieve.

1. Gebruik productafbeeldingen van hoge kwaliteit

Als u wilt dat mensen uw producten kopen, moet u ze laten zien wat ze kopen. Daarom zijn productafbeeldingen van hoge kwaliteit zo belangrijk. Gebruik foto's waarop uw producten in het best mogelijke licht te zien zijn en gebruik altijd een zoomfunctie om klanten van dichterbij te bekijken.

2. Schrijf gedetailleerde productbeschrijvingen

Naast goede afbeeldingen heeft u ook goede beschrijvingen van uw producten nodig. Schrijf duidelijke en beknopte beschrijvingen waarin u de kenmerken en voordelen van elk product benadrukt en deze presenteert met een geoptimaliseerd Shopify-thema. Zorg ervoor dat u in uw beschrijvingen trefwoorden gebruikt, zodat deze in de zoekresultaten verschijnen.

Als je wat schrijfinspiratie nodig hebt, kun je een tool als Copy.ai of Jasper gebruiken om door AI gegenereerde tekst voor je te maken. Voer bijvoorbeeld de naam van uw product in een korte beschrijving in, en deze AI-tools genereren een goed gemaakte productbeschrijving.

3. Gebruik boeiende productvideo’s

Video wordt een steeds belangrijker onderdeel van online marketing en kan een geweldige manier zijn om uw producten te verkopen. Maak korte, informatieve video's waarin u uw producten in actie laat zien en uitlegt wat ze uniek maakt. Je kunt video ook gebruiken om het verhaal van je merk te vertellen en een band met klanten te creëren.

Er zijn heel veel video-editors om uit te kiezen, maar ik gebruik graag eenvoudige software zoals Wave, die videosjablonen, stockfoto's, audio en nog veel meer biedt. U hebt geen vaardigheden op het gebied van videobewerking nodig en kunt binnen een uur of twee een video van hoge kwaliteit produceren.

4. Gebruik klantrecensies en beoordelingen

Beoordelingen en recensies zijn andere krachtige manieren om uw conversiepercentage te verhogen. Erbij betrekken beoordelingen van klanten op uw productpagina's en gebruik een beoordelingssysteem om klanten te helpen snel beslissingen te nemen.

5. Gebruik sociaal bewijs

Sociaal bewijs is het idee dat mensen eerder geneigd zijn tot actie over te gaan als ze zien dat anderen dat al hebben gedaan. Het tonen van getuigenissen van klanten, aandelen op sociale media en verkoopcijfers kan uw conversiepercentage aanzienlijk verhogen.

6. Gebruik vertrouwenszegels en logo's

Als u wilt dat klanten vertrouwen hebben in het kopen in uw winkel, moet u vertrouwenszegels en logo's gebruiken. Deze badges laten zien dat uw winkel een goede reputatie heeft en betrouwbaar is, wat kan helpen het aantal conversies te verhogen.

Maar pas op dat je hier niet gek mee wordt. Houd ze klein en vermijd het gebruik van tonnen kleuren. Anders komen ze alleen maar over als spam.

7. Bied gratis verzending aan

Een van de grootste belemmeringen voor online kopen is de angst voor extra kosten, zoals verzendkosten. Gratis verzending kan deze barrière wegnemen en meer mensen aanmoedigen om in uw winkel te kopen.

8. Gebruik een sterke call-to-action

Een vaste stof oproep tot actie is een van de essentiële hulpmiddelen die u heeft om uw conversiepercentage te verhogen. Zorg ervoor dat uw call-to-action duidelijk en beknopt is en plaats deze prominent op uw productpagina's.

Zorg er ook voor dat de call-to-action overeenkomt met het kleurenschema van uw merk. Dit zorgt ervoor dat er consistentie is op uw hele website.

9. Laat uw sociale media-accounts groeien

Door meer volgers op sociale media te verwerven, kunt u uw berichten aan meer potentiële klanten laten zien betrokkenheid vergroten. Dit kan worden gedaan door middel van partnerschappen, het plaatsen van inhoud van hoge kwaliteit, het gebruik van geschikte hashtags en zelfs het gebruik van Instagram groeidiensten.

10. Gebruik een pakkende kop

Uw kop is het eerste dat klanten zien wanneer ze uw productpagina's bezoeken, dus zorg ervoor dat deze hun aandacht trekt. Gebruik een kop die de voordelen van uw producten benadrukt en mensen aanmoedigt om meer te leren.

11. Test en analyseer uw resultaten

De beste manier om uw conversiepercentage te verbeteren, is door verschillende tactieken te testen en de resultaten voortdurend te analyseren. Probeer andere dingen en kijk wat het beste werkt voor uw winkel. Hoe meer u experimenteert, hoe groter uw kansen om uw omzet te verhogen.

Doe dit door één wijziging in uw winkel aan te brengen en een testperiode voor die wijziging te definiëren. Het kan 14 dagen zijn, maar ook een hele maand. Hoe laat het ook is, houd je eraan bij elke verandering die je aanbrengt. Controleer vervolgens aan het einde van de testperiode uw conversiepercentage en kijk welke invloed dit heeft gehad in vergelijking met de voorgaande maand.

12. Gebruik een duidelijk en beknopt afrekenproces

Het afrekenproces is een ander cruciaal onderdeel van het koopproces. Zorg ervoor dat uw afrekenproces gemakkelijk te navigeren is en vraag alleen om de noodzakelijke informatie. 

13. Gebruik een verkooptrechter

A verkooptrechter is een proces waarmee u meer bezoekers van uw website kunt omzetten in klanten. Het begint door ervoor te zorgen dat mensen uw site bezoeken, hen te overtuigen iets te kopen en ze in loyale klanten te veranderen. Je kunt verschillende tools gebruiken om een ​​verkooptrechter te maken, waaronder: pop-ups, landingspagina's en e-mailmarketing. Appmaker is een van de toonaangevende Shopify mobiele app-bouwers die websites zonder technische kennis omzet in mobiele apps als u mobiele gebruikers wilt targeten.

14. Gebruik A / B-testen

A/B-testen is een experimenteel proces waarmee u verschillende dingen kunt testen, zoals landingspagina's, e-mailkopieën en meer, om te zien welke beter presteert. Dit kan een goede manier zijn om te bepalen wat wel en niet werkt om uw conversiepercentage te verhogen.

Als je dit wilt testen met je Shopify-winkel voor je volgende e-mailnieuwsbrief, kun je een A/B-test-e-mail maken met een e-mailplatform zoals Klaviyo. Hiermee kunt u twee afzonderlijke e-mails naar een specifiek percentage van uw doelgroep sturen. Vervolgens zal Klaviyo de winnaar bepalen op basis van de open- of klikfrequentie en de rest van de e-mails verzenden met behulp van de gewonnen variant.

15. Gebruik gerichte marketing

Een van de beste manieren om uw conversiepercentage te verhogen, is door uw marketinginspanningen te richten op mensen die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in uw producten. Gebruik datagestuurde marketingstrategieën om uw ideale klant te identificeren en richt uw inspanningen op het bereiken ervan.

16. Gebruik een pop-upformulier

Een pop-upformulierbouwer zoals Poptin is een geweldige manier om informatie over potentiële klanten te verzamelen zonder al te opdringerig te zijn. Gebruik bijvoorbeeld een Shopify-pop-upformulier om een ​​korting of incentive aan te bieden voor het aanmelden voor uw mailinglijst of om feedback te vragen over hun ervaring met uw winkel.

U kunt Poptin gebruiken om pop-ups en e-mailformulieren te maken op Shopify. Klik hier installeren.

17. Bied kortingen aan

Kortingen zijn een geweldige manier om klanten in uw winkel te laten kopen. Er zijn een paar manieren om dit te doen:

  1. Stuur een kortingscode naar uw e-mailabonnees
  2. Bied een upsell met korting voor hetzelfde product onmiddellijk nadat een klant een aankoop heeft gedaan
  3. Aanbieding a kortingscode veroorzaakt door een exit-intent-technologie

18. Gebruik urgentie- en schaarste-tactieken

Urgentie en schaarste zijn twee van de krachtigste tools om uw conversie te verhogen. Gebruik zinnen als “Nog maar X over!” en “Uitverkoop eindigt binnenkort!” om een ​​gevoel van urgentie te creëren en meer mensen ertoe aan te zetten iets te kopen voordat de voorraad op is of de uitverkoop voorbij is.

19. Optimaliseer uw productpagina’s voor zoekmachines

Als u wilt dat mensen uw producten vinden, moet u ervoor zorgen dat uw productpagina's zijn geoptimaliseerd voor zoekmachines. Gebruik relevante zoekwoorden in uw titels en beschrijvingen en zorg ervoor dat uw pagina's correct zijn getagd.

Waarom het conversiepercentage van Shopify belangrijk is

Een hoog conversiepercentage is essentieel bij het runnen van een succesvol e-commercebedrijf. Een hoog conversiepercentage betekent dat meer websitebezoekers in uw winkel kopen, wat resulteert in meer omzet en winst.

U krijgt meer dollars per verkoop met een hoger conversiepercentage, waardoor uw marketinginspanningen winstgevender worden. Dit is goed voor de directe winstgevendheid van uw winkel en kan ook een mooie aanwinst zijn als u besluit uw winkel te verkopen.

Shopify is een platform waarmee je eenvoudig een online winkel kunt opzetten. Een van de voordelen van het gebruik van Shopify is het eenvoudig bijhouden van uw conversiepercentage, naast vele andere essentiële statistieken.

Conversiepercentages vergelijken op basis van uw niche

Het is essentieel om u op uw niche te concentreren om uw Shopify-conversiepercentage te verbeteren. Verschillende niches hebben echter verschillende conversiepercentages, dus het is noodzakelijk om te weten wat u kunt verwachten als u uw resultaten wilt verbeteren.

Er zijn verschillende manieren om conversiepercentages te vergelijken op basis van uw niche. U kunt bijvoorbeeld gegevens gebruiken uit onderzoeken die belangrijke e-commerceplatforms hebben uitgevoerd of informatie uit externe bronnen gebruiken.

Neem bijvoorbeeld het onderstaande schema, verstrekt door Groeicode:

U zult zien dat de conversiepercentages voor de bovenstaande sectoren behoorlijk uiteenlopen. Dit kan te maken hebben met de kooppatronen van de kopers in elke sector, de hoeveelheid concurrentie in elke sector, of zelfs de prijspunten voor producten in die sectoren.

Zodra u het gemiddelde conversiepercentage voor uw niche kent, kunt u zich gaan concentreren op het verbeteren van uw resultaten. Maar volg deze cijfers niet te religieus, aangezien het conversiepercentage sterk kan variëren, afhankelijk van wat u binnen een bepaalde niche verkoopt. Concentreer u in plaats daarvan op winstgevendheid en klanttevredenheid.

Conclusie

U kunt veel dingen doen om uw conversiepercentage te verbeteren, en het gebruik van de tips en hulpmiddelen in dit artikel is een goed begin. Als u uw online verkopen wilt verhogen, is het essentieel om uw conversiepercentage te verbeteren. Door de tips en tools in dit artikel te gebruiken, kunt u een stijging van uw omzet en winst zien.

Auteur bio: Cody is de oprichter van CodyArsenault.com, een blog die de tools en technieken biedt om anderen te helpen leren hoe ze online geld kunnen verdienen. Hij beheerde verschillende e-commerce- en nicheblogs en genereerde zeven cijfers op het gebied van online verkopen.

Converteer meer bezoekers naar klanten, leads en e-mailabonnees met Poptin's prachtige en zeer gerichte pop-ups en contactformulieren.