Home  /  Allese-mailmarketing  / Hoe u de e-mailbetrokkenheid kunt vergroten met interactieve elementen

Hoe u de e-mailbetrokkenheid kunt vergroten met interactieve elementen

Hoe u de e-mailbetrokkenheid kunt vergroten met interactieve elementen

E-mailbetrokkenheid is een cruciaal aspect, vooral bij het uitvoeren van e-mailmarketingcampagnes.

De realiteit is dat betrokkenheid niet eenvoudig is om in uw e-mails op te nemen, omdat u veel tijd en onderzoek moet besteden aan de manier waarop u dit moet doen.

Iedereen leest graag een interactieve e-mail zonder rekening te houden met de afzender. 

Dat hebben onderzoekers verklaard 82% van de consumenten opent en reageert op boeiende e-mails. Dit is een duidelijke indicatie dat er kracht zit in het maken van e-mails die betrokken zijn bij de natuur.

Het mooie is dat je interactieve elementen adequaat kunt inzetten om boeiende e-mails te genereren. Dit klinkt best goed, toch? 

Het enige dat u hoeft te doen, is leren hoe dit wordt gedaan en dit in uw e-mails over te nemen om uw e-mailmarketingdoelen te bereiken. Het is duidelijk dat dit niet de eerste keer is dat je over interactieve elementen hoort.

Het probleem is hoe u deze functies in uw dagelijkse e-mails kunt toepassen en deze kunt afstemmen op uw doelgroep. 

Dit artikel is bedoeld om u te helpen de e-mailbetrokkenheid te verbeteren met behulp van interactieve elementen. Laten we samen lopen! 

Pas korte en onderhoudende video's toe 

Het toevoegen van korte video's aan uw e-mails is een ongelooflijke manier om de betrokkenheid te vergroten.

Veel mensen hebben geen tijd om gewone inhoud die saai van aard is, door te lezen. U kunt dergelijke personen betrekken door informatieve en onderhoudende video's te maken over uw bedrijfsmerk. 

Een video is ook een goede functie als je van plan bent verschillende soorten inhoud te maken waarin je meer over een bepaald aspect bespreekt.

U kunt ervoor kiezen om een ​​onderhoudende video te maken die veel aandacht besteedt aan de trends binnen uw vakgebied.

Aan de andere kant kun je componeren video's die uw producten en diensten promoten en uw doelgroep meer over uw merk vertellen.

U kunt dit eenvoudig bereiken door de video’s via uw e-mailmarketingcampagnes te verzenden. Plaats de video zo dat klanten op de video kunnen klikken en rechtstreeks toegang krijgen tot de inhoud. 

Zorg ervoor dat de video's niet te lang zijn, aangezien consumenten niet de hele dag de tijd hebben om de video te bekijken die bij uw e-mail is gevoegd.

U kunt de video ongeveer twee minuten lang maken en elk aspect behandelen dat u aan uw klanten wilt doorgeven. 

U kunt de betrokkenheid van gebruikers vergroten door het woord video in uw onderwerpregel op te nemen. Dit is bedoeld om de lezer te waarschuwen dat er een video bij de e-mail is gevoegd.

Ook kunt u een korte beschrijving van de inhoud van de video weergeven. Door het woord video over het onderwerp op te nemen, kunt u verhoog het openingspercentage van de e-mail

Houd er rekening mee dat de video bedoeld is om uw bedrijfsmerk te diversifiëren onder een specifiek marktpubliek.

Zodra u het openingspercentage van de e-mails heeft verhoogd, staat u aan de betere kant, aangezien uw inhoud een breed publiek bereikt, wat van invloed is op het succes van uw bedrijf. 

Integreer accordeonmenu's

Het maken van een interactieve e-mail is geen wandeling in het park. Het gebruik van accordeonmenu's heeft het echter gemakkelijker gemaakt om ervoor te zorgen dat u interactieve e-mails voor uw doelgroep maakt.

Accordeons geven u de ruimte om veel informatie in één enkele e-mail te verzamelen. 

Het meest opwindende aan deze functie is dat je veel inhoud kunt maken en deze op een overzichtelijke manier kunt presenteren. Lezers kunnen de e-mail gemakkelijk doornemen zonder enige vorm van tegenspraak en elk deel van de informatie ontvangen die in de e-mail wordt weergegeven. 

Het accordeonmenu geeft u de kans om de inhoud van uw e-mails te categoriseren in de formuliertabbladen die u eenvoudig kunt openen en uitvouwen. Deze functie verbetert de algemene ervaring van uw abonnees, vooral voor degenen die hun mobiele apparaten gebruiken. 

Een juiste plaatsing van de accordeons verhoogt de conversies onder lezers die hun mobiele apparaten gebruiken om toegang te krijgen tot de inhoud in de e-mail.

Accordeons geven u een concurrentievoordeel omdat ze de conversie verhogen, wat het uiteindelijke doel is van marketingcampagnes. 

Houd er rekening mee dat de meeste e-mails worden geopend via mobiele apparaten. Dit betekent dat accordeons een aanzienlijke impact hebben op het verhogen van de conversie met behulp van e-mailcampagnes.

U kunt deze functie ook gebruiken om de klikken binnen de inhoud en de tabbladen te meten, zodat u inzicht krijgt in de gebieden die significante resultaten opleveren. 

U kunt de gegevens die uit de klikanalyse worden gegenereerd, gebruiken om de juiste wijzigingen aan te brengen die van invloed zijn op het succes van uw website e-mailcampagnes.

Houd er rekening mee dat het doel is om meer klanten te werven en een brede markt voor uw producten en diensten te creëren. 

Maak gebruik van GIF's

GIF's zijn een geweldige manier om boeiende e-mails te maken die uw publiek overtuigen.

Deze functie is fantastisch, vooral als u de aandacht van uw publiek trekt en hen overtuigt om de e-mailinhoud te lezen.

Hoewel GIF's eenvoudig zijn, zorgen ze ervoor dat uw e-mailinhoud opvalt.

Houd er rekening mee dat deze functie voornamelijk wordt gebruikt om het niveau van interactiviteit in uw inhoud te verbeteren.

U hoeft de interactiviteit in uw e-mails echter niet te verwaarlozen, omdat hierdoor een solide verbinding ontstaat tussen uw inhoud en de doelmarkt. 

bron

Als u er eenmaal in bent geslaagd het vertrouwen van uw klanten te winnen, is de kans groot dat zij uw e-mailinhoud openen en lezen.

Interactieve e-mails geven u de vrijheid om minder formeel en gemoedelijk met uw publiek te praten. Dit verhoogt het niveau van menselijk contact in uw bedrijfsmerk, waardoor u een concurrentievoordeel krijgt.

Wanneer potentiële klanten zich realiseren dat uw merk een opmerkelijke menselijke inslag heeft, kunnen ze gemakkelijker contact maken met uw bedrijf om uw activiteiten te promoten. U kunt uw GIF's ook aanpassen, afhankelijk van de aard van uw bedrijfsmerk. 

Zorg er echter voor dat de GIF’s die u gebruikt aansluiten bij de inhoud en uw bedrijfsvoering.

Plaats de GIF's ook op de juiste plaatsen in de inhoud om de aandacht van uw lezers te trekken en de informatie op een nauwkeurigere manier door te geven. 

Inclusief overtuigende schuifregelaars

Sliders spelen een cruciale rol, vooral bij het creëren van zeer boeiende inhoud e-mailcampagnes uitvoeren.

Deze functie helpt bij het verkorten van de lengte van uw e-mail en zorgt ervoor dat de e-mail alle bedoelde informatie bevat. Het helpt ervoor te zorgen dat klanten niet veel tijd verspillen met het lezen van lange e-mails. 

Schuifregelaars houden uw lezers betrokken bij het lezen van uw e-mail, waardoor u een betere positie in de branche krijgt. Schuifregelaars worden geleverd met extra tabbladen waarop u kunt klikken en meer informatie kunt openen die in de volgende dia wordt weergegeven. Dit betekent dat u veel informatie kunt weergeven door slechts één e-mail naar uw doelgroep te sturen. 

Houd er rekening mee dat Sliders ook de nieuwsgierigheid en het conversiepercentage in uw marketingcampagnes kunnen vergroten.

Bovendien is het een goede functie die de informatie stukje bij beetje kan onthullen. Hoewel Sliders betere resultaten garanderen, moet u leren hoe u ze in uw marketingcampagnes kunt gebruiken. 

Bovendien moeten marketeers begrijpen dat sliders goed zijn als ze veel inhoud kunnen leveren via uw e-mailmarketingcampagnes.

Het enige dat u hoeft te doen, is orde scheppen in uw e-mails, zodat lezers gemakkelijk de ene na de andere dia's kunnen doornemen om meer informatie te krijgen. 

Maak gebruik van enquêtes en recensies 

Enquêtes per e-mail en recensies zijn ongelooflijke interactieve elementen die u in uw e-mails kunt opnemen om de betrokkenheid te vergroten.

Zorg ervoor dat de enquêtes nauw verband houden met de inhoud die u maakt en betekenisvol zijn voor uw doelgroep. 

gebruik peilingen en enquêtes geeft u een uitgebreide ruimte om belangrijke informatie over uw producten en diensten te verzamelen.

bron

Bovendien kunnen de enquêtes vermakelijk zijn voor uw klanten, waardoor de conversie toeneemt.

U kunt enquêteresultaten in e-mail weergeven met behulp van verschillende soorten infographics of visualisaties, zoals Likert-schaaldiagram, Dot-plotmaker, ringdiagrammen of zelfs een eenvoudig staafdiagram. 

Bovendien is dit een uitstekende methode om uw klanten te laten zien dat u om hen geeft en dat u er alles aan doet om hen op de hoogte te houden van de voortgang van uw bedrijf. Het is ook een uitstekende manier om consumenten te laten zien dat hun mening door het bedrijf wordt gehoord en in overweging wordt genomen. 

Dit is een uitstekende manier om een ​​loyaal publiek op te bouwen en het conversiepercentage te verhogen via e-mailmarketingcampagnes.

Door het conversiepercentage te verhogen, maakt uw bedrijf een kans om een ​​betere positie in de branche te verwerven. 

Game uw e-mails 

E-mailgamificatie is de minst benutte methode om de e-mailbetrokkenheid tussen alle interactieve elementen te vergroten.

Laten we de realiteit onder ogen zien; veel mensen vinden het op een gegeven moment leuk om games te spelen. U kunt deze functie onderdeel maken van de inhoud van uw e-mails. 

Het is duidelijk dat een aanzienlijk deel van uw doelgroep graag games speelt.

Neem een ​​bepaalde vorm van gamificatie op in uw e-mails om ze leuker te maken en uw publiek betrokken te houden.

bron

U kunt er echter voor kiezen om uw doelgroep te analyseren voordat u uw e-mailcampagnes gaat gamen. 

De analyse zal u helpen inzicht te krijgen in het beste type spel dat u in uw e-mailinhoud kunt opnemen en waar velen dol op zullen zijn.

Dit zal je helpen een saaie e-mail om te zetten in een spannend stukje inhoud dat je publiek zal overtuigen. 

Afsluiten 

Het gebruik van interactieve elementen in uw e-mailcampagnes kan de conversie verhogen 30%.

Dit geeft aan dat de interactieve functies het betrokkenheidspercentage in de e-mails transformeren, wat van invloed is op het conversiepercentage. 

Auteur Bio:

Ik heb ruim 12 jaar ervaring op het gebied van Digitale Marketing en Data Analyse, momenteel werkzaam als Digital Marketing Specialist bij KaartExpo.

Converteer meer bezoekers naar klanten, leads en e-mailabonnees met Poptin's prachtige en zeer gerichte pop-ups en contactformulieren.