Home  /  Allessocial media  / 5 Strategieën om uw betrokkenheid bij sociale media te vergroten

5 strategieën om uw betrokkenheid bij sociale media te vergroten

Sociale media zijn het centrum geworden waarrond merkmanagement wordt uitgevoerd. Een solide aanwezigheid op sociale media is essentieel voor het opbouwen van uw merk. Het gaat niet alleen om aanwezig zijn; jouw publiek wil een echte verbinding. Een aantrekkelijk merk betekent dat u impact heeft op uw publiek.

Er zitten talloze voordelen aan het besteden van tijd en geld aan het relevant maken van uw merk voor uw publiek. Dit artikel richt zich op hoe u de betrokkenheid van uw publiek kunt vergroten met een paar eenvoudige strategieën.

Waarom zou u een strategie voor sociale media-betrokkenheid moeten ontwikkelen?

Betrokkenheid op sociale media is de interactie van uw publiek met uw berichten op sociale media. Je kunt dit meten in likes, shares en reacties. Je kunt ook kijken naar vermeldingen, doorkliks en hoeveel nieuwe mensen je profiel beginnen te volgen. Hoe meer uw publiek interactie heeft met uw berichten, hoe meer betrokken ze zijn. Meest social media platforms hebben inzichten om betrokkenheid te meten. 

Je kunt verschillende strategieën gebruiken om de betrokkenheid bij je publiek op te bouwen en deze echte verbindingen te creëren. Veel merken hebben de neiging om de omvang van hun publiek te vergroten en verliezen daardoor de betrokkenheid en verbinding die zo belangrijk zijn. Overweeg om een ​​workflow voor sociale media te definiëren om de oorspronkelijke kwaliteit en consistentie van het opbouwen van uw merk op sociale media te behouden.

Met engagement bouwt u een relatie op met uw klanten. U heeft de mogelijkheid om uw klant beter te leren kennen. Het geeft hen het gevoel dat ze met een persoon te maken hebben en niet met een groot bedrijf, waardoor je beter benaderbaar wordt. 

Met betrokkenheid kunt u loyaliteit bij uw klanten opbouwen. Merkloyaliteit creëert op zijn beurt merkvertrouwen, wat betekent dat klanten bij u terugkomen en anderen aanbevelen. Actieve sociale-mediaprofielen zullen ook helpen uw omzet te verhogen naarmate meer mensen zich bewust worden van wat u aanbiedt en leren het merk te vertrouwen.

Ontwikkel een authentieke merkstem

Gebruikers van sociale media worden overspoeld met zakelijke berichten. Om echt met uw publiek in contact te komen, moet u opvallen en tegelijkertijd trouw blijven aan uw merk. Het kost gebruikers minder dan een seconde om een ​​mening te vormen over wat ze op hun sociale media zien. 

Naar ontwikkel je merkstem, denk aan je publiek. Dit zijn de mensen voor wie uw berichten zijn bedoeld. Houd ook rekening met de media die u gebruikt. Elk platform heeft verschillende lengtes en soorten palen. 

Uw merkstem omvat uw waarden en unieke perspectief – het is de persoonlijkheid van het bedrijf. Uw berichten en interactie met uw publiek moeten niet alleen weerspiegelen wie u bent als bedrijf, maar ook met wie u communiceert. Als uw doelgroep millennials is, heeft u een andere presentatie dan wanneer u zich op Gen Z richt. Op dezelfde manier beïnvloedt het product of de dienst die u aanbiedt de manier waarop u met uw publiek communiceert. 

Je moet je publiek kennen als je je stem ontwikkelt. Je moet onderzoeken hoe je publiek met elkaar omgaat met online berichten. Vraag uw publiek om uw merk te beschrijven en welke interacties of gebeurtenissen deze visie hebben beïnvloed. Dit geeft je een goede indicatie van wat je stem zou moeten zijn. 

Onderdeel van het ontwikkelen van een authentieke stem is het creëren van een berichtenarchitectuur. Dit zorgt ervoor dat uw berichten altijd in lijn zijn met uw kernwaarden en boodschap. U kunt uw doelen prioriteren door specifieke zinsneden, uitspraken en termen te gebruiken die u kunt gebruiken bij online communicatie.

Bouw een community

Bouw een community op sociale media in plaats van simpelweg volgers te hebben. Een community is een sociale eenheid waarin mensen het gevoel hebben dat ze erbij horen en dezelfde doelen, interesses en attitudes hebben. U kunt een community opbouwen door vrienden en klanten op uw pagina's te verwelkomen.

Een geweldige manier om een ​​gemeenschap op te bouwen en te versterken is door het hosten van livestreams waar je in realtime verbinding kunt maken met je volgers. U kunt een livestream gebruiken om een ​​snelle vraag en antwoord te houden, een nieuw product of nieuwe dienst aan te kondigen of feedback van klanten te verzamelen.

Het is ook belangrijk om op de berichten van uw klanten te reageren, zodat ze zich betrokken voelen. Maak uw berichten persoonlijk door de gebruikersnaam of naam te gebruiken van de persoon op wie u reageert. Help uw publiek zich belangrijk te voelen in plaats van alleen maar berichten over uw merk te plaatsen. 

Je moet relevant materiaal gebruiken, dat vaak memes, gifs, video's, liedjes en meer omvat. Op deze manier zul je herkenbaarder zijn, wat betekent dat mensen je berichten zullen delen. Dit maakt uw merk op zijn beurt aantrekkelijker.

Als u net begint met uw online bedrijf, kan het lastig zijn om vanaf het begin een community op te bouwen. 

Je kunt je voorbereiden om te wachten tot je het ziet betrokkenheidspercentage in de loop van de tijd groeien of overweeg om sociale-media-accounts aan te schaffen bij een legitieme community uit betrouwbare bronnen. 

Dit betekent echter niet dat je nepvolgers koopt, aangezien deze praktijk op de lange termijn altijd schadelijk en zinloos is.

Organiseer weggeefacties en wedstrijden

Overweeg om uw volgers iets aan te bieden in ruil voor het delen van uw bericht of om meer mensen uw pagina's te laten volgen. Artikelen met het ontwerp van uw bedrijf zijn vaak uitstekende cadeauartikelen.

Bijvoorbeeld, merkborduurwerk op petten en overhemden is populair en dient als doorlopende marketing. Op dezelfde manier kunt u kortingscodes of andere gratis geschenken aanbieden. Veel merken kiezen ervoor om samen te werken met verschillende producten om wedstrijden aantrekkelijker te maken. 

Je kunt ook influencers gebruiken om meer mensen te bereiken. Een influencer heeft al het vertrouwen van een publiek en kan anderen gemakkelijk overtuigen om jouw pagina leuk te vinden. U kunt ook de prestaties van influencer-activiteiten meten en rapporteren Influencer-analyse. Het zal je helpen om weggeefacties en wedstrijden een uitstekende manier te maken om mensen die je berichten normaal gesproken niet leuk vinden of delen, te interesseren.

Kijk bijvoorbeeld eens naar deze weggeefactie van PuraVida Foods. Ze organiseren regelmatig weggeefacties om hun publiek te vergroten. Het bedrijf maakt de regels voor weggeefacties heel duidelijk, waardoor hun kansen op succes groter worden.

Wanneer u een wedstrijd of weggeefactie organiseert, zorg er dan voor dat u deze zo eerlijk mogelijk houdt. Er zijn veel tools beschikbaar om willekeurig namen te trekken. Houd u altijd aan de trekkingsdata en zorg ervoor dat de winnaar op de hoogte wordt gesteld.

Post consequent

Sociale media zijn een snelle plek. Het is gemakkelijk om irrelevant en vergeten te worden. Al uw kanalen moeten actief blijven door consistente berichten te plaatsen. Je publiek wil weten dat je relevant bent en wat er met je merk gebeurt.

Regelmatige berichten zorgen ervoor dat je volgers behouden en tegelijkertijd meer volgers aantrekken. Vanwege het snelle karakter van sociale-mediaplatforms zullen uw berichten waarschijnlijk binnen een dag of twee in de rommel verdwijnen. Frequente berichten betekenen dat u meerdere keren per dag berichten plaatst, meestal drie keer verspreid over optimale tijden. Als het er veel zijn, kun je ook plannen en beheer alle sociale media op één plek om tijd en energie te besparen en last-minute taken te vermijden.

Ontdek wanneer jouw doelgroep het meest actief is op het platform en gebruik deze tijden om berichten te plaatsen. Zorg ervoor dat je plan je berichten van tevoren. Er zijn verschillende effectieve beheersoftware die u kunt gebruiken om u te helpen bij het plannen en bijhouden van wat en wanneer u updates gaat posten. 

Posts hoeven niet altijd merkgerelateerd te zijn. U kunt branchenieuws posten of communiceren met gebruikers die hashtags gebruiken die losjes aan u gerelateerd zijn. Zorg ervoor dat je je berichten interessant houdt, zodat volgers gemakkelijk betrokken kunnen raken bij de berichten. 

Als u inactief bent, kunnen gebruikers u zien als een nutteloos account om te volgen. Hoe actiever uw account is, hoe groter de kans dat deze in de feed van uw doelgroep verschijnt. Zoekmachineoptimalisatie omvat ook activiteit in het rankingsysteem.

Loyaliteit belonen

Uiteindelijk wil je dat jouw volgers geld uitgeven aan jouw product of dienst. Het belonen van loyaliteit mag echter niet alleen maar gaan over het belonen van mensen die meer geld uitgeven.

U kunt loyaliteit op sociale media belonen door uw volgers zich via hun sociale mediapagina's te laten aanmelden voor loyaliteitsprogramma's. Het maakt het proces snel en gemakkelijk voor de klant en stelt hem in staat zijn sociale media-activiteit te koppelen aan uw loyaliteitsprogramma. Bied bijvoorbeeld punten aan voor korting als de klant een bericht deelt of leuk vindt. 

Als je interactie op sociale media stimuleert, kun je ervoor zorgen dat klanten nog meer interactie met nieuwe gebruikers creëren. U kunt zelfs klanten ertoe aanzetten namens u originele inhoud over uw merk te maken. 

Bied ervaringsgerichte beloningen aan die mensen eerder zullen posten en delen op sociale media. Dit kan zo simpel zijn als het weggeven van foto's, inclusief uw product, of het hosten van een klant op een evenement.

Hoe meer klanten posten en delen, hoe meer ze worden beloond. Het is waarschijnlijker dat uw klanten ervaringsbeloningen delen op hun sociale media, waardoor meer bewustzijn onder andere gebruikers ontstaat. 

Het belonen van loyaliteit op sociale media kan ook de vorm aannemen van gamificatie. Zorg voor kleine spelletjes die klanten aanmoedigen om met de post te communiceren en deze te combineren met een weggeefactie. Deze berichten kunnen puzzels, zoek het verschil of vergelijkbare soorten games zijn. Dit neemt toe klant levenslange waarde te meer.

Conclusie

Mensen willen niet langer zien dat grote bedrijven hun producten aanprijzen als ze door sociale media scrollen. Elke post heeft minder dan een seconde de tijd om impact te creëren op de geest van de klant. Uw merk moet ervoor zorgen dat het een authentieke merkstem heeft die trouw blijft aan de kernwaarden en persoonlijkheid van het bedrijf en tegelijkertijd uw doelgroep bereikt. Houd rekening met het platform waarop je post, aangezien elk platform verschillende soorten berichten van verschillende lengtes nodig heeft. 

Laat uw volgers deel uitmaken van een gemeenschap met dezelfde meningen en interesses. Een community geeft uw klanten het gevoel dat ze erbij horen en zorgt ervoor dat ze meer betrokken zijn bij uw merk, waardoor loyaliteit en vertrouwen ontstaat. 

Weggeefacties en wedstrijden zijn geweldige manieren om volgers interactie te laten hebben met berichten, ook al zouden ze dat normaal gesproken niet doen. Je moet er ook voor zorgen dat je berichten consistent zijn, bij voorkeur meerdere keren per dag. Ontdek wanneer uw publiek het meest actief is op het platform en gebruik deze tijden om zinvolle berichten te plaatsen. 

Als u volgers beloont die loyaal zijn aan uw sociale media, kunt u uw publiek vergroten en tegelijkertijd nog meer vertrouwen in het merk opbouwen. Uiteindelijk verhogen merkvertrouwen en -loyaliteit de omzet. 

Er zijn meerdere tools u kunt gebruiken om de betrokkenheid bij te houden. Terwijl u bijhoudt welke berichten populairder zijn en welke niet, kunt u aantekeningen maken en uw aanpak dienovereenkomstig aanpassen.