Home  /  Allesgroeihacking  / Intrigerende influencer-marketingtactieken om uw bedrijf te ontwikkelen

Intrigerende influencer-marketingtactieken om uw bedrijf te ontwikkelen

U kunt de merkbekendheid vergroten, autoriteit vestigen en een nieuw publiek bereiken met effectieve influencer-marketingtactieken. Ze verhogen het aantal bezoekers op uw website en laten nieuwe klanten kennismaken met uw producten en diensten.

In dit artikel ontdekt u vier bruikbare tactieken waarmee u uw beïnvloedingsmogelijkheden kunt gebruiken om mensen aan te moedigen aandacht te besteden aan de inhoud die u op uw accounts deelt.

Wat is influencer marketing?

Influencer-marketing is een strategie om de reputatie van een individu binnen uw bedrijf te benutten om het algehele profiel en de populariteit van het bedrijf te vergroten. Veel influencers gebruiken hun macht en invloed om hun eigen ondernemingen of adviesbureaus te starten.

Influencers hebben doorgaans een grote schare fans, dus het merk profiteert ervan als ze de inhoud of berichten van een bedrijf delen of promoten. Door de exposure kan het merk zijn demografische doelgroep op een gunstige, natuurlijke en effectieve manier bereiken.

Influencers hebben tegenwoordig veel meer keuzes dan influencers in het verleden. Er zijn veel sociale-mediasites waaruit u kunt kiezen, zodat ze een breed scala aan inhoud kunnen creëren. Laten we verder gaan en enkele intrigerende marketingstatistieken over influencers bekijken.

Influencer marketingstatistieken

Influencer-marketing is momenteel een hot topic in marketing, en met goede reden:

Het is tijd om te gaan kijken naar influencer-marketingtactieken als u niet wilt dat uw bedrijf achterop raakt. Er is altijd minstens één influencer die aan jouw eisen voldoet, ongeacht in welke branche je actief bent. Maak je dus geen zorgen als je maar een paar kleinere influencers in jouw vakgebied kunt vinden, want zelfs als dat het geval is, kun je:

Als u de merkbekendheid en omzet wilt vergroten of de naam van uw bedrijf onder de aandacht wilt brengen, moet u influencer marketing gebruiken. Om de beste resultaten te behalen, wees niet bang om zorgvuldig te kiezen met welke influencer je gaat samenwerken. U moet de juiste persoon vinden die uw boodschap aan de juiste doelgroep zal overbrengen. 

Waarom zal influencer marketing zich blijven uitbreiden?

Influencer-marketing is tegenwoordig trending en zal de komende jaren alleen maar in populariteit toenemen. Dit is dus de ideale kans om er meer over te weten te komen en het in uw marketingstrategie te gaan implementeren. Waarom is dat het geval? Laten we een paar redenen bekijken.

1. Een groot aantal mensen worden influencers

Hoewel het lijkt alsof er veel te veel invloeden in de wereld zijn, is dit niet het geval. Als sociale platforms uitbreiden, nieuwe mensen zullen grotere kansen hebben om beïnvloeders te worden.

Velen zouden het opzettelijk doen, terwijl anderen alleen maar over hun leven praten en toevallig een merkpartnerschap aangaan met een bedrijf dat ze leuk vinden. In ieder geval zullen er meer mensen zijn die een nichepubliek opbouwen. Dat betekent dat de kans groter is dat u iemand vindt die precies uw gewenste doelgroep aanspreekt en goed bij uw merk past.

2. Influencer-marketingbedrijven worden steeds populairder

Influencer-marketing wordt conventioneler, net als elke andere zakelijke aanpak of tactiek. Influencermarketingbedrijven en bureaus die merken helpen de ideale influencers voor hun strategie te vinden, zijn breed toegankelijk. Influencer-marketing zal in populariteit blijven toenemen naarmate het bedrijf groeit.

Deze bureaus zijn een goede keuze voor merken die niet de tijd of het geld hebben om op de hoogte te blijven van influencer-marketingtactieken. Zonder het helemaal zelf te leren, kun je toch profiteren van het succes dat vaak gepaard gaat met influencer marketing.

3. Er zijn nieuwe inhoudskeuzes

Influencers begonnen met het schrijven van blogberichten over hun topkeuzes. Toen sociale media steeds populairder werden, veranderden de soorten inhoud van influencers. Als het om reclamebedrijven gaat, is video tegenwoordig waarschijnlijk het populairste type inhoud dat influencers kunnen maken.

Het ongelooflijke potentieel van video is bewezen door Instagram en Facebook Live, YouTube en TikTok.

Door nieuwe platforms te omarmen zodra deze zich voordoen, kunnen merken profiteren van de voordelen van nieuwe, unieke media en inhoud. Daarnaast zijn influencers veel gemotiveerder om met je samen te werken als je al een account hebt op een platform waarop zij zich bevinden.

Vier influencer-marketingtactieken om uw bedrijf te ontwikkelen

Zoals bij elke intelligente marketingtactiek kan het ontwikkelen van een aanpak ervoor zorgen dat u voorzichtig en analytisch te werk gaat. U weet wat u uit influencer-marketing wilt halen en u beschikt over een systeem om uw succes bij te houden.

1. Identificeer en beloon beïnvloeders

De eerste fase is, zoals bij elke strategie, het uitvoeren van onderzoek. Selecteer eerst het platform waarop u uw inspanningen wilt concentreren. Je kunt het later altijd naar andere kanalen verspreiden, maar blijf in het begin bij één kanaal. In het perfecte scenario zou uw bedrijf al aanwezig moeten zijn op dit platform of ernaar streven dit te doen.

Als u niet zeker weet waar u moet beginnen, sociaal luisteren kan u helpen erachter te komen waar mensen uw bedrijf en merk bespreken, en welke platforms de meest prominente pleitbezorgers in uw markt hebben.

Als het gaat om het implementeren van een strategie, is het vakgebied waarin u zich bevindt ook belangrijk. Op Instagram en YouTube domineren beauty- en modebedrijven. De videogame-industrie domineert Twitch.

Onderzoek tijdens uw onderzoeksstap welke soorten beïnvloeders u interesseren. Richt u zich bijvoorbeeld op beroemdheden met een grote schare fans? Of degenen met minder dan 3000 volgers,

bekend als micro-influencers? Misschien zou iets in het volgersgebied van 4-15k meer jouw stijl zijn. Uw budget wordt bepaald door waar u zich op wilt concentreren.

De betalingen variëren enorm, dus kijk naar de gemiddelde tarieven voor die influencer-categorieën. Micro-influencers zijn bijvoorbeeld meestal beperkt gefocust op een paar onderwerpen en zijn bereid gratis items te accepteren handgeschreven bedankbriefjes. Bovendien zijn sommige micro-influencers zelfstandigen, terwijl een bedrijf of netwerk voor anderen zorgt. Aan de andere kant kunnen grotere klanten en beroemdheden betaling vereisen en zelfs via een marketingbureau gaan.

U moet rekening houden met het verwachte rendement op uw investering (ROI): hoe meet u de impact van berichten van influencers op uw algemene marketingdoelstellingen?

Eén strategie is om uw influencer-ambities te vergelijken met die van andere bedrijven. Bedenk bijvoorbeeld hoe u een filmproductiebedrijf zou budgetteren om een ​​advertentie voor u te maken, versus een influencer die een video maakt.

Hoewel het meten van de waarde van influencers in eerste instantie misschien onvoorspelbaar lijkt, biedt deze methode je een dagelijkse basis voor vergelijking en evaluatie.

2. Maak een begroting en een beheerplan

Bedenk hoeveel tijd u nodig heeft om uw influencer-strategie te ontwikkelen, uit te voeren en te evalueren. Het opzetten van een succesvolle influencer-marketingcampagne kan niet succesvol zijn met een one-size-fits-all aanpak. In plaats daarvan zal het nauwlettend toezicht en follow-up vereisen. Je hebt ook maatwerk nodig op basis van je doelgroep en de influencer waarmee je samenwerkt.

Omdat influencers vaak verschillende samenwerkingen combineren, kunnen sommigen achterlopen op hun beloften om op tijd te publiceren of fouten maken in de door u opgegeven tags of CTA’s. Om stabiele verbindingen op te bouwen, heb je de mogelijkheid nodig om er interactiever mee te zijn, en zul je je techniek in de loop van de tijd moeten aanpassen terwijl je leert wat wel en niet werkt in jouw branche.

Overweeg om een ​​formeel ambassadeursprogramma op te zetten als u tijd en middelen heeft. Bijvoorbeeld, Fujifilm maakt gebruik van zijn voorstanders om nieuwe producten te promoten en de inhoud ervan te verrijken. Bovendien kan het bedrijf zijn aanbod verbreden om te benadrukken wat hun uitrusting kan bereiken, aangezien ze een groot aantal fotografen en videografen binnen handbereik hebben.

Het inhuren van een influencer-marketingbureau om het onderzoek en de organisatie voor u uit te voeren, is een goede keuze voor bedrijven die een grotere groep influencers nodig hebben.

3. Bepaal uw doelen

Influencer-marketing wordt om twee belangrijke redenen gebruikt: om de merkherkenning te vergroten verkoop verbeteren. Maar in plaats van deze doelen als uw twee doelen te stellen, zal het productiever zijn om uw aanpak te beginnen door u te concentreren op de wensen en behoeften van uw merk.

Misschien wilt u uw gebruikersbestand uitbreiden met een jonger publiek. Of u wilt een nieuw product introduceren bij een andere gebruikersgroep. Het is ook mogelijk dat u trends liever vermijdt en in plaats daarvan influencers gebruikt om de waarden van uw merk te promoten.

Influencers kunnen met bepaalde groepen mensen communiceren. In plaats van zich te richten op een brede gemeenschap, zullen influencers ervoor zorgen dat jouw inhoud wordt bekeken en benaderd door een zeer beperkt publiek dat waarschijnlijk geïnteresseerd is in uw producten.

Influencer-posts met een informele toon en een persoonlijke kijk onderscheiden zich bijvoorbeeld van het soort functie- of verkoopgerichte berichten dat een bedrijf voor hetzelfde item op zijn eigen pagina kan plaatsen.

Het belang van uw boodschap is gelijk aan dat van uw doel. Je wilt de originaliteit of individualiteit van een influencer niet beperken, maar je wilt ook niet dat influencers praten over iets dat niet relevant is voor jouw merk. Bepaal hoe u uw influencer-marketingstrategie en -boodschap wilt vormgeven, zodat u deze gedurende uw hele campagne kunt volgen.

4. Beheer het bereik van influencers

Terug naar de eerste stap: onderzoeken. Je zou terug moeten gaan en onderzoeken hoe dat moet zoek de ideale influencers om mee samen te werken zodra u een plan heeft opgesteld op basis van uw connecties, doelstellingen en het soort beïnvloeders dat u wilt benaderen.

Houd bij het uitvoeren van je onderzoek rekening met de volgende punten:

  • Praat de influencer actief over onderwerpen die verband houden met jouw aanbod? Als je bijvoorbeeld een café hebt en een nieuw menu wilt aankondigen, zoek dan influencers die voortdurend posten over uitgaan en de koffie die ze het liefst hebben.
  • Bevinden ze zich in uw doelgroep? Hoewel samenwerken met internationale influencers je sociale bereik aanzienlijk kan vergroten, is het een slim idee om influencers te betrekken uit het specifieke land waar je doelgroep zich bevindt. Internationaal inhuren zorgt ervoor dat je een lokale expert hebt, wat een strategische aanpak kan zijn om de beste influencers in die regio te ontdekken.
  • Zijn ze het echte werk? Dat omvat het bladeren door hun nieuwsfeed en het bekijken van berichten. Een lage betrokkenheidsratio in vergelijking met het aantal volgers en spamreacties duiden op een nepaccount.
  • Hebben ze al samengewerkt met soortgelijke bedrijven? Een ervaren influencer kan je een voorbeeld van hun werk laten zien, afhankelijk van het type influencer dat je zoekt. Hoe meer geld u in een influencer investeert, hoe meer u er zeker van wilt zijn dat deze betrouwbaar is.

U kunt ook media-analysetools gebruiken vind influencers die goed bij uw marketing passen.

Conclusie

Beïnvloeding blijft groeien, maar de manier waarop het influencer-marketingsysteem verschijnt en werkt is zeer snel veranderd. Het kan er over vijf maanden heel anders uitzien en lopen dan vandaag. Deze gids helpt u bij het ontwikkelen van uw strategie, maar zoals bij elke marketingstrategie moet u bereid zijn zich aan te passen.

Hoewel samenwerken met influencers bepaalde unieke kenmerken heeft, is het proces van het maken van een campagne vergelijkbaar met dat van andere advertentiecampagnes: verkennen, een budget opstellen, doelen identificeren, uw influencers lokaliseren, vervolgens controleren en bijwerken.

Auteur Bio

David Wachs is de oprichter en CEO van Handwrytten – Handschriftservices voor merken. David is ook een veelgevraagd spreker over berichtentechnologie en heeft presentaties gegeven voor onder meer de Direct Marketing Association, South By Southwest.