Home  /  Allescontent marketing  / Versterk uw contentstrategie met deze influencer-marketingtips

Geef uw contentstrategie een boost met deze influencer-marketingtips

Geef uw contentstrategie een boost met deze influencer-marketingtips

In plaats van zich op de hele markt te richten, influencer marketing maakt gebruik van de invloed van belangrijke personen op potentiële kopers. Het vertrouwen van mensen in merkadvertenties is laag; Maar het is bekend dat influencer-marketingcontent vertrouwen en geloofwaardigheid opbouwt, een breed contentbereik biedt en meer leads genereert.

Omdat hun inhoud herkenbaar is, hebben influencers bovendien de macht om de interesse en het enthousiasme van hun publiek aan te wakkeren, waardoor ze worden voorbereid voordat ze aan een merk worden blootgesteld.

Deze invloedrijke makers van inhoud hebben dus het potentieel om sterke merkadvocaten te worden.

Omdat influencers bedrijven kunnen helpen authentieke content en merkverhalen te creëren, verbeteren ze de effectiviteit van jouw contentmarketing enorm.

In dit bericht vind je praktische influencer marketingtips om jouw contentstrategie kracht bij te zetten.

1. Definieer uw doelen 

Voordat u aan het influencer-marketingtraject begint, is het belangrijk om uzelf af te vragen hoe de campagne aansluit bij uw koperstraject en welke doelen u van plan bent te bereiken.

Door een duidelijk doel te stellen, kun je bepalen welk type inhoud je moet maken en met welk type influencer je moet samenwerken.

Uw influencercampagne moet gericht zijn op het bereiken van ten minste één van deze doeltypen, namelijk actie en bewustzijn.

ActiedoelenBewustmakingsdoelen
Genereer omzet/leads/omzetVersterk het merkimago en de bekendheid
Conversies verbeteren (aankopen, proefabonnementen, downloads of abonnementen)Bereik een nieuw publiek
Leid verkeer naar de website
Verhoog het aantal volgers
Betrokkenheid stimuleren (reacties, gesprekken en deelacties)

Deze doelen zijn gekoppeld aan KPI's zoals verkeer, contentvertoningen, downloads, vind-ik-leuks, reacties, vermeldingen, bereik, abonnees en meer. Bepaal je doel om te begrijpen welke van deze statistieken en prestatie-indicatoren uw team moet volgen.

Als het genereren van leads bijvoorbeeld uw doel is, moet u KPI’s monitoren, zoals de betrokkenheid van volgers, vermeldingen, zoekvolume voor merken en gegenereerde leads.

Bovendien moeten uw doelstellingen altijd aansluiten bij uw algemene strategie en bedrijfsdoelstellingen.

Bijvoorbeeld - 

Doelstelling: Verhoog de omzet met 20% ten opzichte van vorig jaar
Strategie: Benut nieuwe inkomstenstromen 
Doel: Genereer de komende zes maanden een extra omzet van $ 200,000 via deze nieuwe inkomstenstromen
Tactiek: Werk samen met influencers op Instagram en Facebook

2. Bepaal het type inhoud dat uw bedrijf nodig heeft

Omdat dit bericht draait om het versterken van uw contentstrategie, is het belangrijk om eerst te bepalen welk type inhoud uw bedrijf nodig heeft. Dit zal u helpen de juiste influencers voor uw bedrijf te vinden.

Hier zijn een paar inhoudstypen die u met influencers kunt maken.

Gezamenlijke inhoud

Door middel van gezamenlijke merkinhoud kun je niet alleen je fans verbazen, maar ook de volgers van de influencers bereiken en intrigeren. Beïnvloeders weten het hoe ze hun doelgroep kunnen vermaken net zoals jij weet hoe je de jouwe moet betrekken.

Maak dus gebruik van hun creativiteit en brainstorm over ideeën waarmee u een boeiend merkverhaal aan een breder publiek kunt vertellen.

Bekijk hoe Tommy Hilfiger samenwerkte met Shawn Mendes, de Canadese zanger, om deze merkpost op Instagram te creëren. Shawn heeft 69.4 miljoen volgers op dit platform, waardoor het merk een enorm publiek kan bereiken.

bron

Dit type inhoud werkt als het uw doel is om uw bereik te vergroten, maatschappelijke betrokkenheid vergrotenen bouw vertrouwen op bij een nieuw publiek. 

Recensies / Tutorials / Demo's 

Aanbevelingen, beoordelingen, en productdemo's van invloedrijke contentmakers kunnen een enorme impact hebben op uw doelgroep, omdat influencers experts zijn op specifieke domeinen.

Het delen van eerlijke maar gedetailleerde recensies of tutorials is dus een geweldige manier om dat te doen het vertrouwen van het publiek winnen en informeer hen over het product.

Bekijk hoe iBUYPOWER, een bedrijf voor gaming-pc's, Linus Sebastian, een YouTube-beïnvloeder, sponsorde om hun product te beoordelen en te demonstreren.

Recensies, tutorials en demo's werken het beste als het uw doel is om de merkbekendheid te vergroten conversiepercentages verhogen.

Video's uitpakken 

In unboxing-video’s bieden merken complementaire producten aan influencers in ruil voor hun mening en ervaring met het product. Het is een vorm van UGC (in dit geval een invloedrijke gebruiker!) die het publiek een informatief beeld geeft van het product. 

Bekijk hoe FabFitFun samenwerkte met YouTuber Sheri Griffiths van het SheriTV Channel om hun zomerbox uit te pakken. Door dit te doen, bereikten ze haar 15.9K-abonneebestand.

Hergebruikte influencer-inhoud

Hierbij kunnen merken de inhoud beheren die al door influencers is gemaakt en deze opnieuw gebruiken voor hun publiek. Dove doet geweldig werk door de ervaringen van beauty-influencers zoals Taylor Anise op hun pagina te delen.

bron

3. Vind uw niche-beïnvloeders

Zodra je weet welke soorten inhoud je wilt maken, is het tijd om dat te doen vind influencers in jouw niche.

Hoe ziet jouw ideale influencer eruit? 

Zij zouden moeten: 

 • Specialiseer u op een gebied dat verband houdt met uw product en doelgroep.
 • Wees ervaren in het creëren van het inhoudstype dat uw merk nodig heeft.
 • Stimuleer een hoge mate van betrokkenheid.

Micro- (10 tot 100 volgers) en nano- (minder dan 10 volgers) influencers delen doorgaans inhoud die betrouwbaarder is dan grote beroemdheden. Ze promoten producten op een manier die organisch en herkenbaar lijkt.

Het helpt als je investeert in een effectief platform om in contact te komen met influencers en de relaties met hen te beheren. Populair betaalt is een bijzonder nuttig samenwerkingsplatform voor makers dat onlangs de handen ineen heeft geslagen met de app-ontwikkelaar voor het maken van inhoud, Lightricks.

U kunt uw strategieën voor influencer- en contentcreatie stroomlijnen door:

 • Verbinding maken met relevante makers van inhoud via krachtige zoekparameters die rijke profielen opleveren. Hierdoor kun je relevante makers vinden met behulp van trefwoorden, terwijl je nep-influencers vermijdt. 
 • Samenwerken op schaal en aangepaste creatieve middelen in gebruik nemen.
 • Volg uw influencer-marketingcampagnes op één platform.
bron

Nano- en micro-influencers zorgen niet alleen voor een goede betrokkenheidsgraad, maar zijn ook kosteneffectief. Niet iedereen kan Kylie Jenner of Selena Gomez betalen. Werk dus samen met geschikte micro- of nano-influencers om hun invloed te gelde te maken en het bereik van uw merk te vergroten. 

4. Vergeet je publiek niet 

Een diep begrip van het publiek is van cruciaal belang voor het succes van een influencer-campagne. A duidelijke koperspersoonlijkheid stelt marketeers in staat hun boodschap af te stemmen op de specifieke behoeften, interesses, achtergronden en pijnpunten van het publiek. 

Hier zijn een paar vragen die u zou moeten beantwoorden bij het schetsen van uw ideale koper:

 • Wat is hun leeftijd, locatie, taal, koopkracht, interesses en uitdagingen? Wat is voor B2B de bedrijfsomvang en wie zijn de besluitvormers? 
 • Welke sociale kanalen gebruiken ze? 
 • Wat zijn hun doelen en pijnpunten

Neem deel aan sociaal luisteren of analyse van sociaal sentiment om deze dingen te begrijpen. Door merkvermeldingen te monitoren, kunt u bijvoorbeeld begrijpen wat mensen over uw merk zeggen. 

Verzamel al uw onderzoek en zoek naar gemeenschappelijke kenmerken bij uw publiek. Zoek de naam van uw koper, functietitel, interesses en andere kenmerken. 

Hier is een voorbeeld van een koperspersona van een fictieve koper, Karla Kruger. Ze is een schoonheidsbewuste moeder van 41 jaar en zwanger. Ze houdt van tijdschriften lezen. 

bron

Elke keer dat u een influencer-campagne plant, maak een buyer persona om een ​​band op te bouwen met echte klanten en deze te koesteren, waardoor de verkoop en loyaliteit worden gestimuleerd. 

5. Meet de ROI 

De staat van influencermarketing 2022: benchmarkrapport laat zien dat het meten van de ROI voor interne influencer-campagnes de grootste uitdaging is waarmee marketeers worden geconfronteerd.

bron

Dat komt omdat het gemakkelijk is om influencers te betalen voor een campagne, maar moeilijk om de waarde te bepalen die voor uw geld wordt bereikt. 

Toch kunnen een paar tools en statistieken u helpen de ROI van uw influencer-campagne vast te stellen, zodat u uw doelgroep binnen uw budget kunt bereiken. 

ROI-tools voor influencermarketing

 • Influencer-marketingplatforms zoals Popular Pays kan helpen bij het beoordelen van campagneprestaties en het identificeren van best presterende inhoud. 
 • Analysetools voor sociale media zoals Sprout Social, BuzzSumo en Snaplytics beschikken over native analysemogelijkheden waarmee u de prestaties van campagnes kunt meten. 
 • Hulpmiddelen voor sociaal luisteren zoals AgoraPulse, Awario en Brand24 kunnen het monitoren van sociale media stroomlijnen, terwijl u rechtstreeks met merken en vermeldingen kunt praten en communiceren.

ROI-statistieken van influencermarketing

 • Indrukken en bereik – Bijvoorbeeld het aantal keren dat een video is bekeken, een afbeelding is bekeken of het aantal mensen dat uw gesponsorde berichten in hun nieuwsfeeds tegenkwam. 
 • Verloving – Het aantal keren dat mensen interactie hebben met de merkinhoud (likes, shares, reacties, enz.). 
 • Conversie – Verkopen die direct toe te schrijven zijn aan een specifiek sociaal bericht of stukje inhoud. 
 • Kosten per acquisitie (CPA) – Het bedrag dat is uitgegeven om één klant te werven. 
 • Merkgevoel – De negatieve of positieve gevoelens van jouw potentiële klanten op de sociale kanalen waarop ze actief zijn.
 • Website bezoekers – Met een tool als Google Analytics kunt u het aantal nieuwe en terugkerende bezoekers op uw website monitoren. Google biedt zelfs een tool voor het maken van URL's die kan helpen bij het volgen van campagnes door UTM-parameters toe te voegen aan de URL's die door makers van inhoud worden gebruikt, zodat u eenvoudig verkeer aan specifieke campagnes in Analytics kunt toewijzen.
bron

Zodra uw influencer-marketingcampagne is uitgerold, moet u ervoor zorgen dat u deze statistieken in de gaten houdt om in de toekomst middelen correct toe te wijzen.

Conclusie 

Influencersmarketing is een krachtige manier om uw contentstrategie te verbeteren en uw merk te maken onderscheiden van de concurrentie.

Gebruik de innovatieve tactieken die hierboven zijn gedeeld om influencermarketing te benutten en uw merk naar een breder publiek te brengen.

Het belangrijkste is dat u de hierboven gedeelde tools gebruikt om in contact te komen met de juiste beïnvloeders en de prestaties van uw campagne bij te houden. Hierdoor kunt u bepalen of uw tactieken uw contentstrategie versterken of niet.

Converteer meer bezoekers naar klanten, leads en e-mailabonnees met Poptin's prachtige en zeer gerichte pop-ups en contactformulieren.