Home  /  Allesinzicht  / INZICHT: 24sessions groeigesprek met Rutger Teunissen & Rick Brink

INZICHT: 24sessions groeigesprek met Rutger Teunissen & Rick Brink

24sessies interview

Naam: Rutger Teunissen
Leeftijd: 34
Rol: CEO
Achtergrond: Ik lanceerde mijn eerste website als bijproject toen ik in mijn dagelijkse baan als consultant werkte. Het groeide vrij snel en werd een van de toonaangevende websites in zijn specifieke gebied. Het werd overgenomen, ik werd fulltime ondernemer en had nog twee andere bedrijven voordat ik 2sessions lanceerde.

Naam: Rik Brink
Leeftijd: 24
Rol: Hoofd MKB (kleine en middelgrote bedrijven)
Achtergrond: Na mijn afstuderen ben ik bij 24sessions begonnen en heb ik een aantal maanden fulltime aan mijn eigen webshop gewerkt. Het verkopen van screenprotectors was niet mijn levenslange droom, werken in een disruptieve startup zoals 24sessions dat wel was. Ik kwam bij het bedrijf terecht als growth hacker en heb mij snel opgewerkt tot het leiden van de MKB-divisie.

Hoe heet uw SaaS: 24sessies
Opgericht: 2015
Hoeveel mensen zitten er momenteel in het team? 13
Waar woon je? Amsterdam, Nederland
Heb je geld ingezameld? Ja, we hebben € 400 opgehaald
Hoe heb je het geld gebruikt? Het grootste deel ervan fungeerde als buffer om ons verkoop- en productteam te vergroten.

Kunt u ons vertellen wat 24sessions is?
24sessions is de digitale manier om klanten face-to-face te ontmoeten. Wij helpen u uw belangrijkste klantinteracties op schaal te leveren met onze videochat, geautomatiseerde planning en analysetechnologie. Kortom, dat zijn we Calendly + Zoom in op steroïden in één eenvoudige white label-oplossing.
Vorig jaar noemden Google, McKinsey & Rocket Internet ons een van de 10 top B2B startups in Europa!

24sessions-startpagina
24sessions-startpagina

Hoe kwam je op dit idee?
Rutger: Toen mijn vorige bedrijf werd overgenomen, had ik allerlei specialistisch advies nodig om mij te helpen met de financiële, fiscale en juridische rompslomp. Ik haatte het feit dat ze allemaal zo traditioneel opereerden. Als betalende klant moest ik ze bellen, handmatige afspraken maken, weken wachten en in de auto stappen voor een eenvoudig gesprek. Maar ik had ze wel nodig, dus ik werd gedwongen door deze hel te gaan. Wat ik wilde was dat A) hun tijd rechtstreeks op hun site kon worden geboekt en B) dat ik ze via live videochat kon ontmoeten, zodat ik niet hoefde te reizen. Op dat moment besloot ik dat dit mijn volgende ondernemersavontuur zou worden!

Hoe lang heb je eraan gewerkt voordat je van start ging? Wanneer zag u uw eerste dollar?
Rutger: Ik heb het grootste deel van de beginperiode geprobeerd het perfecte team samen te stellen en een MVP op te bouwen. Dat duurde ongeveer 6 maanden. We zijn ons bedrijf officieel gestart in oktober 2015 toen we ons aansloten bij de Startupbootcamp Accelerator. In dat drie maanden durende programma vonden we 3 launching customers en zagen we onze eerste omzet in januari 2. We hadden het geluk dat die 2016 launching customers de grootste bank- en verzekeringsmaatschappij van Nederland waren, wat ons vanaf het begin veel geloofwaardigheid gaf. begin.

Wie zijn uw klanten? Wat is uw doelgroep?
Rick: Wij zijn van mening dat we ons moeten concentreren op bedrijven die afhankelijk zijn van persoonlijke interactie voor verkoop of service.
Enerzijds bedienen wij grote multinationals, banken & verzekeraars. Ze gebruiken 24sessions om de planning van vergaderingen te automatiseren en met hun klanten te praten via videochat. Bijvoorbeeld voor het geven van hypotheekadvies.
Aan de andere kant (en veel spannender 😉) richten we ons op kleine en middelgrote ondernemingen die 24sessions gebruiken voor klantinteractie. Meestal richten we ons op softwarebedrijven die online demo's geven. Ik zal je vertellen waarom.
Iedereen steekt veel moeite in het genereren van verkeer, geeft veel geld uit aan SEA/SEO en het optimaliseren van landingspagina's. Dit alles om die aantrekkelijke prospects naar een 'boek een demo'-contactformulier te krijgen, waar iemand binnen 48 uur op terugkomt - wacht, WAT!? Ze zullen waarschijnlijk alle interesse verloren hebben tegen de tijd dat je reageert...

In onze gedachten is dit niet logisch. Met 24sessions kunt u uw online demoproces automatiseren en optimaliseren. Uw prospects plannen een demo rechtstreeks op uw site en in de agenda van een verkoper. Vervolgens hebben ze een persoonlijke videochat met je in een merkomgeving en kunnen ze na elke demo direct feedback achterlaten. Een beproefde methode om uw demo's een boost te geven.

Bent u winstgevend? Zo niet, wanneer denkt u daar te komen?
Rutger: We zijn de afgelopen drie maanden winstgevend geweest, maar we breiden het team voortdurend uit naarmate onze MRR stijgt. We zijn momenteel op zoek naar talenten voor ontwikkelaars, verkoop, marketing en klantsucces, dus bekijk onze carrières pagina!

MRR vandaag: Rond de € 50,-

Aantal betalende klanten: Op dit moment maken 15 bedrijven en een paar honderd kleinere bedrijven gebruik van 24sessions.

LTV
Rutger: Deze is echt anders. Bij onze zakelijke klanten hebben wij verschillende contracten waarbij de LTV afhankelijk is per bedrijf. Op MKB-niveau bedraagt ​​onze LTV ongeveer € 1000, maar het is een continu proces.

karnen
Rick: We hebben het geluk dat we een zeer laag verloop van ongeveer 5-6% per jaar hebben ervaren. We bereiken dit dankzij ons geweldige klantensuccesteam. Ze onboarden en leiden elke klant op door gebruik te maken van Intercom en 24sessions zelf (persoonlijke onboarding is geweldig).

Wij zijn geobsedeerd door feedback, wat naar onze mening de enige manier is om uw bedrijf op een gezonde manier te behouden en te laten groeien. Aanname is de moeder van alle fuck-ups.

Hoe heb je je eerste 100 klanten gekregen?
Rutger: We hebben deelgenomen aan een acceleratorprogramma genaamd Startupbootcamp. Zij brachten ons in contact met enkele bedrijven in Nederland die onze eerste klanten werden. Daarna hielpen pers en mond-tot-mondreclame ons om de eerste 100 klanten te bereiken.

Wat zijn de twee tot drie belangrijkste distributiekanalen die voor u het beste werken? Welk kanaal werkte niet voor jou?
Rick: We experimenteren met een flink aantal distributiekanalen – kleine experimenten die ons een indicatie geven van wat werkt voor ons publiek en wat niet. Adwords is bijvoorbeeld nog steeds geen match made in Heaven!
Wat het beste werkt is een uiterst persoonlijke en toch schaalbare aanpak, waarbij je LinkedIn en koud e-mailen (hoewel ik de voorkeur geef aan lauw e-mailen, het is niet koud) als eerste stap. Het creëren van leuke, boeiende en oprecht geïnteresseerde berichten en e-mails is geweldig om te schrijven en werkt op de lange termijn veel beter. Zodra we een potentiële klant geïnteresseerd hebben, sturen we hem of haar door naar onze 'boek een demo'-pagina waar we hem ons eigen hondenvoer laten eten! Als u vervolgens het product gebruikt dat u daadwerkelijk verkoopt, wordt de verkoop zoveel gemakkelijker!

Vertel ons twee tot drie groei-uitdagingen die u onlangs bent tegengekomen (en of u een strategie heeft om deze op te lossen).
Rick: Dus onze hoofdstrategie, LinkedIn en cold e-mailing op een uiterst persoonlijke manier gebruiken, werkt prima, maar is ook een uitdaging. Er komt nog steeds veel handmatige handelingen bij kijken, waardoor ons proces minder schaalbaar is. De uitdaging is om een ​​manier te vinden om dezelfde lead via meerdere kanalen te targeten en een constantere stroom van leads te realiseren.
Aan de andere kant heb ik het gevoel dat we veel meer inspanningen moeten leveren in een inkomende strategie. Wij zoeken een inbound marketeer die zich kan verdiepen in de pijnpunten van onze doelgroepen en daar relevante/interessante blogs en whitepapers over kan schrijven. We lossen echt problemen op en helpen bedrijven meer uit hun demoproces te halen, maar we communiceren dit te weinig.

Sommige taken zijn niet de moeite waard om intern te doen. Wat besteedt u uit?
Rutger: In dit stadium proberen we zoveel mogelijk in eigen beheer te doen, omdat we van mening zijn dat het voor een bedrijf van cruciaal belang is om elk aspect van het bedrijf en de klant zo goed mogelijk te begrijpen. #dothingsthatdontscale

Wat zijn de 3 tools waar jij en je team niet zonder kunnen?
Rick: Nou, Slack, Trello en Intercom zijn een no-brainer en werken best goed voor ons.
Speciaal voor het inrichten van ons nieuwe bedrijfsproces hebben wij er echter nog een aantal ingebouwd. We zijn erg blij met Mailshake voor het organiseren en monitoren van onze e-mailcampagnes, terwijl we ervoor zorgen dat niemand spam krijgt 🙂

Vertel ons de grootste fout die u heeft gemaakt bij het bouwen en promoten van uw product en wat u ervan heeft geleerd.
Rutger: Te naïef zijn over de besluitvormingsprocessen bij grote ondernemingen. We moesten echt leren wat er nodig is om zaken te doen met grote ondernemingen, omdat het zo fundamenteel anders is dan de omgang met het MKB. Het gaat niet alleen om het overtuigen van één bedrijfsgedreven beslisser, je moet omgaan met architectuur, juridische zaken, compliance, inkoop, enzovoort. Uiteindelijk is het geweldig voor ons geweest, maar we hebben onderweg zeker een aantal fouten gemaakt.

Als je vandaag met 24sessions zou moeten beginnen, wat zou je dan anders doen?
Rutger: Er zijn veel dingen die ik anders zou doen, maar dat is volgens mij altijd het geval. Een van de grotere dingen die ik anders zou doen, is het vieren van succes. We hebben zoveel geweldige dingen bereikt... Van onze naam een van de 10 beste startups in Europa door Google & McKinsey om enkele van de grootste bedrijven in Nederland als klant te contracteren. Ik denk dat dit te maken heeft met Nederlander zijn, het zit in onze aard om prestaties te bagatelliseren (hoewel ik denk dat onze Belgische buren het daar niet mee eens zijn;-) ). We moeten dit wat Amerikaanser aanpakken!

Waar zie je 24sessions over 5 jaar?
Rick & Rutger: Over vijf jaar zijn we top of mind als het gaat om online face-to-face klantinteractie. Ik geloof dat er nog meer dingen digitaal, geautomatiseerd en door AI of bots zullen gebeuren. Snelle en vlotte interactie met het bedrijfsleven zal worden gedaan door bots (hopelijk zijn ze tegen die tijd slim genoeg), maar als er echte menselijke interactie nodig is, heb je meer nodig dan een bot. Dan zijn 5sessions het meest nodig.

Zeer toegewijde ondernemer, mede-oprichter van Poptin en Ecpm Digital Marketing. Negen jaar ervaring op het gebied van digitale marketing en internetprojectmanagement. Afgestudeerd met een diploma economie aan de Universiteit van Tel Aviv. Een grote fan van A/B-testen, SEO- en PPC-campagnesoptimalisatie, CRO, growth hacking en cijfers. Houdt er altijd van om nieuwe advertentiestrategieën en -tools te testen en de nieuwste startende bedrijven te analyseren.