Home  /  Allesgroeihackinginzicht  / INZICHT: Brand24 groei-interview met Mick Griffin

INZICHT: Brand24 groei-interview met Mick Griffin

blogmerk 24

Naam: Mick Griffioen
Leeftijd: 33
Rol: Chief Revenue Officer
Wanneer ben je bij brand24 begonnen en wat heb je daarvoor gedaan?
Ik kwam in september 24 bij Brand2014 terecht. Vóór Brand24 was ik zes jaar lang directeur verkoop voor GetResponse e-mailmarketing. Voordien nam ik eigenlijk elke baan aan die met verkoop te maken had. Ik verkocht rekruteringsoplossingen, affiliate marketingtools, recyclingbakken voor printcartridges en zelfs ijsjes 🙂

Hoe heet uw SaaS: Brand24
Opgericht: 2010
Hoeveel mensen zitten er momenteel in het team? 52
Waar woon je? Polen
Heb je geld ingezameld? Ja

Kunt u ons vertellen wat Brand24 is en hoe u geld verdient?
Brand24 is een oplossing voor internetmonitoring. Wij helpen onze klanten bij het verzamelen van vermeldingen van elke zin of trefwoord van over het hele internet. In principe volgen onze klanten hun eigen merknamen, zodat ze gesprekken kunnen voeren en online aanwezig kunnen zijn. Maar klanten breiden zich nu uit en volgen hun concurrentie, hun branche, opinieleiders en verzamelen zelfs verkoopleads.
We verdienen inkomsten door onze gebruikers in staat te stellen die gegevens te verzamelen en op te slaan voor analyse in onze tool. We besparen ze in feite tijd en moeite omdat ze weten wat er online over hen wordt gezegd.

Brand24-startpagina
Brand24-startpagina

Hoe kwam je op dit idee?
Ik denk zoals 90% van de startups. We waardeerden wat mensen online over ons zeiden, maar we konden gewoon geen tool vinden die paste bij onze bestedingscapaciteit. Daarom wilden we die leegte in de markt opvullen.

Hoe lang heb je eraan gewerkt voordat je van start ging? Wanneer zag u uw eerste dollar?
We hebben gewerkt sinds medio 2010 tot de privébèta medio 2011. De commerciële release vond plaats in oktober 2011 en we hadden verkoopdag 1.

Aantal betalende klanten: 1900+

Conversiepercentage van gratis proefperiode naar betalende gebruiker: 3.4%

Wie zijn uw klanten? Wat is uw doelgroep?
Onze doelgroep bestaat uit MKB-bedrijven en bureaus. Internetmonitoring is geen nieuwe technologie, maar was jarenlang alleen beschikbaar voor zakelijke klanten met diepe zakken. We zijn sterk aanwezig in zowel de SaaS- als de startup-ruimte. We hebben klanten van elke omvang, van MIT en BriteVerify tot IKEA en Landingi

ARPU: $ 104 USD

Hoe heb je je eerste 100 klanten gekregen?
We zijn lokaal begonnen. We hebben veel kilometers gemaakt met onze auto's en onze sneakers en hebben ons uiterste best gedaan om te netwerken. Het heeft ons veel opgeleverd en we zijn er niet alleen in geslaagd een sterke klantenbasis te hebben, maar we zijn ook nationaal opinieleiders geworden. Toen die bedrijven zich internationaal uitbreidden, namen ze ons mee en groeide onze basis organisch.

Wat zijn de twee tot drie belangrijkste distributiekanalen die voor u het beste werken? Welk kanaal werkte niet voor jou?
Buiten betaalde advertenties zijn onze beste kanalen communitymarketing in gebieden waar we digitale thought leaders willen zijn (quora, reddit, SaaS Growth Hackers op FB, enz.) en influencermarketing. We besteden veel tijd aan het verbinden met zowel individuen als bedrijven in onze ruimte waarmee we waarde proberen toe te voegen, en op zijn beurt hebben we wederzijds voordelige resultaten.

Het kanaal dat 'nog' niet werkte, maar we hebben de hoop niet opgegeven, zijn aangesloten netwerken van derden. Als je klein bent en je partnerprogramma start, wil je deel uitmaken van een netwerk van aangesloten bedrijven. Daarom zijn we lid geworden van ShareASale, en ze converteren niet goed in vergelijking met ons organische verkeer. Nu we echter onze eigen gemeenschap van Brand3-gebruikers hebben + nieuwe SaaS-georiënteerde netwerken zoals Growsumo beginnen, is dit een kanaal waarvan we hopen dat het zal verbeteren.

Mick, hoe ziet jouw werkdag eruit als Chief Revenue Officer bij Brand24?
Kortom, mijn vaste dag is het bekijken van onze klantreistrechter en de conversie binnen die trechter. Ik begin uiteraard met onze Trial to Upgrade-conversies. Maar ook leadscore-gemiddelden, prestaties van onze marketingautomatisering en platformgebruik. Tools als intercom, Google Analytics en Heap Analytics vormen het grootste deel van mijn dag.

Vertel ons twee tot drie groei-uitdagingen die u recentelijk bent tegengekomen en hoe u deze hebt weten op te lossen.
Vanuit mijn specifieke perspectief, waarbij we ons concentreren op onze omzet en ons bedrijfsplan, is het een constante uitdaging om ervoor te zorgen dat we bij onze kerndoelgroep blijven. Een mooi voorbeeld hiervan is dat wij niet meer inschrijven op aanbestedingen en RFP trajecten. Hoe graag we die bergdeals ook willen binnenhalen, ons doel is om snel op te schalen als een zelfbedieningsplatform. De tijd dat mijn verkoopteam RFP's aannam, was gewoon contraproductief voor ons doel. Hetzelfde geldt voor aangepaste verzoeken voor nieuwe functies enz. We moeten ervoor zorgen dat de functie ons hele publiek ten goede komt, zelfs als één klant bereid is de ontwikkelingskosten te dekken.
Kort samengevat moeten we dus beter zijn in het doorgeven van omzetwinsten op de korte termijn aan de richting van het product op de lange termijn.

Sommige taken zijn het niet waard om intern te doen. Wat besteedt u uit?
Tot voor kort besteedden wij al onze performance marketing projecten uit. Onze retargeting- en CPC-campagnes zijn intern ontworpen, maar ons bureau heeft vervolgens de opzet en monitoring van de campagnes beheerd. Volgende maand voegen wij een Performance Manager toe aan ons team. We hebben de creatie van content, het ontwerp en de HR-ontwikkeling uitbesteed en zullen dat waarschijnlijk blijven doen.

Wat zijn de 3 tools waar jij en je team niet zonder kunnen?
Intercom, Google Analytics, Heap Analytics. Slank. Ik weet dat je er 3 zei, maar ik zou letterlijk niet zonder deze 4 kunnen.

Wat was het belangrijkste dat u heeft geholpen het klantverloop te verminderen?
We deden twee dingen tegelijk. We hebben een anti-churn manager aangenomen en zijn overgestapt naar Stripe/Recurly. Een groot deel van ons klantverloop was gebaseerd op betalingsfouten die niet correct werden verwerkt en opgevolgd. Sinds we dit hebben gedaan, hebben we het klantverloop met meer dan 20% verminderd.

Vertel ons de grootste fout die u heeft gemaakt bij het bouwen en promoten van uw SaaS en wat u ervan heeft geleerd.
Ik denk dat we vanaf dag 1 een meer mondiale strategie hadden moeten hebben. Het was geweldig voor ons om lokaal te beginnen en uit te breiden, maar ik denk dat het op zijn minst internationaal beschikbaar hebben van uw product iets is waar we ons vanaf dag 1 op hadden kunnen concentreren.

Als je Brand24 vandaag zou moeten starten, wat zou je dan anders doen?
Net als hierboven zouden we beginnen met een meer mondiale focus. We leren ook veel lessen over hoe we prioriteit kunnen geven aan het aantal medewerkers, de verhouding tussen IT en bijvoorbeeld klantsucces/marketing. Maar waarschijnlijk heeft ieder bedrijf daar een andere aanpak voor.

is u ooit aangeboden om te worden overgenomen of belegd? Ja

Waar zie je Brand24 over 5 jaar?
Onze kernwaarde blijft het aanbieden van diensten aan de MKB-markt.

Zeer toegewijde ondernemer, mede-oprichter van Poptin en Ecpm Digital Marketing. Negen jaar ervaring op het gebied van digitale marketing en internetprojectmanagement. Afgestudeerd met een diploma economie aan de Universiteit van Tel Aviv. Een grote fan van A/B-testen, SEO- en PPC-campagnesoptimalisatie, CRO, growth hacking en cijfers. Houdt er altijd van om nieuwe advertentiestrategieën en -tools te testen en de nieuwste startende bedrijven te analyseren.