Home  /  groeihackinginzichtsaasstartup  / INZICHT: CrazyLister's reis van nul naar 1M+ ARR in twee jaar

INZICHT: CrazyLister's reis van nul naar 1M+ ARR in twee jaar

Naam: Victor Levitin
Leeftijd: 33
Rol: CEO
Hoe heet uw SaaS?: CrazyLister
Opgericht: 2015
Hoeveel mensen zitten er momenteel in het team? 17
Waar woon je? Israël, Tel Aviv
Heb je geld ingezameld? $600 opgehaald bij Altair VC

Hoe heb je het geld gebruikt?
Het grootste deel van de financiering werd gebruikt om ons technische team samen te stellen: ontwikkelaars, QA-ingenieurs, ontwerpers en VP-producten. Verder hebben we betaalde acquisitie op Google ingeschakeld. Tegenwoordig geven we ~€20 per maand uit. Deze uitgaven worden binnen 1.5 maand terugverdiend in de omzet van de klant.

Kun je ons vertellen wat CrazyLister is en hoe je geld verdient?
“Wix voor marktplaatsen” – CrazyLister is de eenvoudigste oplossing om professionele productvermeldingen voor marktplaatsen te maken. Beginnend bij eBay breiden we nu uit naar Amazon, Wallmart, Rakuten, Wish.com, Etsy, Alibaba en meer.

CrazyLister-website

Hoe kwam je op dit idee?
Toen we ons eerste bedrijf, een e-commercebedrijf, lieten groeien van nul naar $4.5 miljoen aan jaarlijkse omzet, voelden we de pijn op onze eigen huid.

Hoe lang heb je eraan gewerkt voordat je van start ging? Wanneer zag u uw eerste dollar?
Zag de eerste dollar ongeveer een half jaar nadat de eerste regel code was geschreven.

Wie zijn uw klanten? Wat is uw doelgroep?
Detailhandelaren die op marktplaatsen verkopen

Bent u winstgevend? Zo niet, wanneer denkt u daar te komen?
Zodra we in juni 2017 de winstgevendheid bereikten, gingen we terug naar een negatieve cashflow om de groei te versnellen.

Uitgangspunt MRR: $ 9

MRR na 6 maanden: $23K

MRR na 12 maanden: $51K

MRR vandaag: $ 110

Aantal betalende klanten: 4,400

ARPU: $ 25

LTV: $ 900

karnen: 2% maandelijks

Hoe heb je je eerste 100 klanten gekregen?
Facebook-groepen en contentmarketing.

Wat zijn de twee tot drie belangrijkste distributiekanalen die voor u het beste werken? Welk kanaal werkte niet voor jou?
Adwords CAC:LTV 1:6
Contentmarketing & SEO = 70% van de groei
Nu een Facebook-acquisitie-expert aan boord.

Voor zover het kanalen betreft die niet voor ons werkten, zijn we er nog niet in geslaagd een succesvol partnerprogramma op te zetten. We zijn er nog niet in geslaagd een succesvol verwijzingsprogramma op te zetten, vergelijkbaar met dat van Dropboxe. We hebben volkomen gefaald met het positioneren van banners.

Vertel ons twee tot drie groei-uitdagingen die u onlangs bent tegengekomen (en of u een strategie heeft om deze op te lossen).
De uitdagingen die we hebben met klantenondersteuning – we moeten klanten 24/7 bedienen, klantenservice-experts uit Israël zijn niet genoeg, dus hebben we ook in Brazilië ingehuurd.
Uitdagingen bij het doorgeven van kennis aan nieuwe klantenservice-experts die niet fysiek aanwezig zijn in onze kantoren. Hoe bouw je een schaalbaar proces op tussen de klantenondersteuning en het technische team? Prioriteit geven aan bugs en functies enz. Als je klein bent, kan de klantenondersteuning naar de dichtstbijzijnde kamer gaan en met de ontwikkelaars praten, aangezien we opschalen wordt dit een uitdaging. We bouwen processen die duurzaam zijn voor 50 en 100 klantenservice-experts.

Sommige taken zijn niet de moeite waard om intern te doen. Wat besteedt u uit?
We gebruiken een bureau voor SEO – net begonnen, laten we eens kijken hoe het gaat. We vonden dat we een SEO-expert nodig hadden, het is een ingewikkelde, steeds veranderende ruimte met veel tegenstrijdige meningen. We hadden te veel vragen en te weinig antwoorden. Is onze site snel genoeg? Wat moeten we opnemen in robots.txt? Hoe canonicals te gebruiken, no-index, is onze blogpost SEO geoptimaliseerd genoeg? Waarom staan ​​we voor bepaalde zoekwoorden lager in de ranglijst?

Wat zijn de 3 tools waar jij en je team niet zonder kunnen?
Gmail, intercom, Jira

Vertel ons de grootste fout die u heeft gemaakt bij het bouwen en promoten van uw product en wat u ervan heeft geleerd.
Niet vanaf dag één een technologische mede-oprichter hebben. We waren twee zakenpartners met een SaaS-bedrijf. Het veroorzaakte veel pijn en verloren hulpbronnen. Enkele uitdagingen als je geen technische medeoprichter hebt:
Hoe interview, beoordeel en huur je ontwikkelaars in?
Hoe beslis je met welke technologie je het product gaat bouwen?
Hoe beoordeelt u of de schattingen van de ontwikkelaars realistisch zijn?
Hoe werf je financiering voor een technologiebedrijf zonder dat je een technologiepartner hebt? 🙂

Als u vandaag met CrazyLister zou moeten beginnen, wat zou u dan anders doen?
Migreren naar de VS. Israël gaat meer over cyber dan over e-commerce 🙂
Het was ZEER moeilijk om in Israël van de grond te komen met een e-commerce startup.

Als u in een vroeg stadium naar de VS was verhuisd, wat zou u daar dan anders doen?

40% van onze klanten bevindt zich in de VS. We hadden sneller meer klanten kunnen bereiken. We zouden sneller naar meer partners en platforms zijn gekomen en sneller van deze relaties hebben geleerd.
Het is een hele uitdaging om via Skype met klanten en partners over de hele oceaan te communiceren.
We vliegen meerdere keren per jaar naar de VS voor strategische bijeenkomsten en conferenties, maar uiteindelijk moet je daar zijn waar je bedrijf is.

Het zou waarschijnlijk gemakkelijker voor ons zijn geweest om geld in te zamelen in de VS, waar e-commerce enorm is.
In Israël zijn we de cyber- en deeptech-natie. Zeer weinig VC's begrijpen e-commerce echt.

Waar zie je CrazyLister over 5 jaar?
CrazyLister wordt een platform voor marktplaatsen om hun aanbod aan te vullen.
Tegenwoordig beheren we al zo’n 30 miljoen producten van duizenden detailhandelaren. We beschikken over zeer rijke gegevens over deze producten en detailhandelaren die zeer waardevol zijn voor marktplaatsen en platforms. Marktplaatsen zullen hun aanbod van CrazyLister kunnen aanvullen met zeer nauwkeurige filters.

Wallmart wendt zich bijvoorbeeld tot externe retailers om de vraag naar long tail-producten aan te vullen die het bedrijf zelf niet aanbiedt.
In plaats van de retailers te onboarden en door te lichten, kan Wallmart CrazyLister pingen: "Hé, we hebben een Iphone 8 white 128GB nodig, van retailers met een minimale feedbackscore van 99%, die binnen 2 werkdagen naar Noord-Amerika kunnen leveren, en hun prijs ligt onder de $740”.
We hebben al deze gegevens en nog veel meer.

Zeer gedreven ondernemer, mede-oprichter van Poptin en Ecpm Digital Marketing. Negen jaar ervaring op het gebied van digitale marketing en internetprojectmanagement. Afgestudeerd in de rechten aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem. Een grote fan van A/B-testen, SEO en optimalisatie, CRO, growth hacking en cijfers. Vindt het leuk om nieuwe advertentiestrategieën en -tools te testen en de nieuwste startende bedrijven te analyseren.