Home  /  Allesgroeihackinginzicht  / INZICHT: Quuu groei-interview met Daniel Kempe

INZICHT: Quuu groei-interview met Daniel Kempe

Quuu Daniel Kempe

Naam: Daniël Kempe
Leeftijd: 32

Hoe heet uw SaaS: Quuu
Opgericht: 2015
Hoeveel mensen zitten er momenteel in het team? 10
Waar woon je? UK
Heb je geld ingezameld? Ja, twee kleine financieringsrondes van in totaal £ 150.

Kun je ons vertellen wat Quuu en Quuu Promote zijn en hoe je geld verdient?
Quuu biedt met de hand samengestelde inhoudsuggesties om mensen tijd te besparen bij het zelf zoeken naar inhoud om op sociale media te plaatsen. Quuu Promote is een van de manieren waarop we inhoud vinden die ze kunnen plaatsen. We brengen promotors abonnementskosten in rekening om inhoud te promoten via relevante en betrokken individuen of bedrijven op alle grote sociale platforms.

Wat is je achtergrond? Wat deed je vóór Quuu?
Ik heb eerder gewerkt als telecom- en netwerkingenieur bij de NHS. Ik werkte ook als freelancer als grafisch ontwerper en leidde een brandingbureau voordat ik Quuu oprichtte.

Hoe kwam je op dit idee?
Het idee is ontstaan ​​vanuit onze eigen behoeften. We wilden tijd besparen en betrouwbare inhoud vinden om te posten onder onze volgers, maar we wilden een manier om altijd te vertrouwen op wat er werd gedeeld, dus hebben we een reeks regels opgesteld die ervoor zorgen dat de inhoud in Quuu altijd de allerbeste is. De promotiekant is ontstaan ​​als gevolg van onze richtlijnen. We kunnen deze richtlijnen op alles toepassen en kosten in rekening brengen voor het proces.

Hoe lang heb je eraan gewerkt voordat je van start ging? Wanneer zag u uw eerste dollar?
Het oorspronkelijke ontwerp en de app werden binnen een week gebouwd. We lanceerden Betalist om het idee te testen en planden en lanceerden vervolgens drie maanden later een Product Hunt-functie. We begonnen geld te verdienen vanaf die eerste lancering op Betalist.

Aantal klanten en gratis proefversies: Meer dan 65,000 gebruikers in Quuu en Quuu Promote.
80% proces conversiepercentage.
Ongeveer 4,000 betalende klanten op Quuu en 1,000 betalende klanten op Quuu Promote.

Wie zijn uw klanten? Wat is uw doelgroep?
Onze doelmarkten zijn particulieren (ondernemers, startups), kleine en middelgrote bedrijven die actief zijn op sociale media, en bureaus die sociale media voor klanten beheren.

LTV: $303

verloop: 8%

Hoe heb je je eerste 100 klanten gekregen?
Betalist en Product Hunt en netwerken op sociale en verschillende slack-kanalen.

Wat zijn de twee tot drie belangrijkste distributiekanalen die voor u het beste werken? Welk kanaal werkte niet voor jou?
We zijn nog maar net begonnen met het verkennen van andere marketingkanalen, omdat we tot nu toe uitsluitend op onze eigen service (Quuu Promote) hebben vertrouwd om verkeer en aanmeldingen te genereren.

Je hebt 5 succesvolle lanceringen gehad op Productjacht! Wat zijn de meest effectieve tips die u kunt geven aan degenen die op het punt staan ​​hun product daar te lanceren?
Netwerken met de juiste mensen (jagers), reageren en actief zijn op PH. Het versturen van e-mails naar bestaande gebruikers over de lancering (zonder rechtstreeks om stemmen te vragen). Een deal aanbieden voor PH-bezoekers.

Quuu ph

Vertel ons twee tot drie groei-uitdagingen die u onlangs bent tegengekomen en hoe u deze hebt opgelost.
Het genereren van verkeer is eenvoudig, het converteren van bezoekers naar gebruikers en vervolgens naar betalende gebruikers is het moeilijkste deel. Er zijn veel contactpunten in de trechter waar u aan moet denken, dus stel automatische berichten in op basis van hun positie in de trechter om ze te laten converteren naar betaald. Berichten kunnen bestaan ​​uit e-mails, in-app-berichten, video's en meer.

Sommige taken zijn het niet waard om intern te doen. Wat besteedt u uit?
Het enige wat we momenteel uitbesteden is het betaald adverteren op Facebook en Adwords en dat bevindt zich nog in de beginfase van het experiment.

Wat zijn de 3 tools waar jij en je team niet zonder kunnen?
Slack, Basecamp en Appear.in.

Wat was het belangrijkste dat u heeft geholpen het klantverloop te verminderen?
Onze gemeenschap (Quuumunity). Door nuttige inzichten te bieden en gebruikers het gevoel te geven deel uit te maken van iets groters, blijven mensen langer hangen. Ze hebben ook het gevoel dat ze moeten helpen het woord over het product onder vrienden en collega's te verspreiden.

Vertel ons de grootste fout die u heeft gemaakt bij het bouwen en promoten van uw SaaS en wat u ervan heeft geleerd.
Er zijn geen fouten, alleen lessen. We zullen blijven leren van alles wat we doen.

Als je vandaag Quuu en Quuu Promote zou moeten starten, wat zou je dan anders doen? Niets. Echt, alles wat niet volgens plan verliep, hebben we tot iets positiefs gemaakt en aangepast. Dingen zullen niet altijd gaan zoals je verwacht, maar als je wendbaar bent en je aanpast aan de omstandigheden, zul je voorspoedig zijn.

is u ooit aangeboden om te worden overgenomen of belegd?
We hebben meerdere aanbiedingen gehad om in ons te investeren voor een Serie A, maar tot nu toe zijn er geen overnameaanbiedingen.

Zeer toegewijde ondernemer, mede-oprichter van Poptin en Ecpm Digital Marketing. Negen jaar ervaring op het gebied van digitale marketing en internetprojectmanagement. Afgestudeerd met een diploma economie aan de Universiteit van Tel Aviv. Een grote fan van A/B-testen, SEO- en PPC-campagnesoptimalisatie, CRO, growth hacking en cijfers. Houdt er altijd van om nieuwe advertentiestrategieën en -tools te testen en de nieuwste startende bedrijven te analyseren.