Home  /  AllesCROe-commercewebsite ontwikkeling  / Interactieve elementen die u kunt overwegen om toe te voegen aan uw bedrijfssite [bijgewerkt in 2022]

Interactieve elementen die u kunt overwegen om toe te voegen aan uw bedrijfssite [bijgewerkt in 2022]

In de digitale wereld van vandaag is uw website alles. Het is uw fysieke locatie, uw online hoofdkantoor en uw kans om een ​​eerste indruk te maken of te breken. Je zou geen winkel bouwen die onuitnodigend is; dus waarom zou je bouw een website dat is moeilijk om mee om te gaan?

Wanneer gebruikers op internet surfen, nemen ze snel beslissingen, en die beslissingen kunnen het succes of falen van uw bedrijf betekenen. Volgens onderzoek, duurt het ongeveer 50 milliseconden voordat een gebruiker beslist of hij of zij op uw website blijft, of dat hij/zij weggaat. Dat is slechts een twintigste van een seconde!

Het is tijd om kritisch na te denken over de website van uw bedrijf. Als u uw website in 2022 wilt verbeteren, lees dan verder om onze favoriete interactieve elementen te leren kennen die u kunt overwegen toe te voegen.

Bied video-inhoud aan 

Misschien wel een van de grootste uitdagingen van digitaal is de afstand die het creëert tussen een gebruiker en een bedrijf. Verbale interacties zorgen voor de kans op echte verbinding. Geschreven inhoud laat daarentegen zoveel over aan de interpretatie van de lezer. Toon, emotie en persoonlijkheid kunnen allemaal verloren gaan via digitaal. Dat kan zich vertalen in omzetverlies voor uw bedrijf.

Gelukkig is er video-inhoud om de dag te redden. Video-inhoud geeft u de mogelijkheid om op dezelfde manier over uw producten, goederen of diensten te praten als u persoonlijk zou doen. Het maakt uw merk menselijk en zorgt ervoor dat u een echte verbinding met bezoekers kunt maken. Uw bedrijf is niet langer een naamloze, gezichtsloze entiteit; er zit een echte en betrouwbare mens achter.

Als het om videocontent gaat, de mogelijkheden zijn eindeloos. U kunt video-inhoud gebruiken om uw producten of diensten uit te leggen. Dit is vooral handig als uw aanbod of processen complex zijn. U kunt het verhaal achter uw bedrijf vertellen en hoe het is ontstaan. Heeft u tevreden klanten? Waarom zou u niet met hen samenwerken om een ​​getuigenis over hun ervaring te creëren?

SmartMove, een bedrijf dat de antecedenten van huurders controleert, heeft op de startpagina van hun website een videogetuigenis van een tevreden verhuurder geplaatst. Bron: SmartMove
SmartMove, een bedrijf dat de antecedenten van huurders controleert, heeft op de startpagina van hun website een videogetuigenis van een tevreden verhuurder geplaatst. Bron: Slimme zet

Hier zijn enkele praktische tips om u te begeleiden bij het maken van uw inhoud:

 • Houd je video's kort; tussen 30 seconden en een minuut is ideaal
 • Ontwerp voor spelen zonder geluid door ondertiteling toe te voegen
 • Gebruik uw zoekwoorden in de kop en beschrijving van uw video; dit kan SEO helpen verbeteren
 • Creëer een SEO-geoptimaliseerd YouTube-kanaal en voeg uw video's toe; zelfs als de video in uw site is ingesloten, zal de aanwezigheid van uw video op YouTube, eigendom van Google, de SEO-ranglijst verbeteren

Voeg een livechatbox toe

Hierbij een ervaring die u misschien bekend voorkomt: u heeft een vraag voor een bedrijf en wilt daar graag met iemand over praten. Je zoekt op hun website, vindt uiteindelijk hun telefoonnummer en belt ze. U wordt eerst door een geautomatiseerd antwoordsysteem geleid.

Vervolgens wordt u gedwongen een optie uit een menu te selecteren. Uiteindelijk wordt u langdurig in de wacht gezet. Je voelt je gefrustreerd en hebt een slechte smaak voor het vak, nog voordat je de kans hebt gehad om met iemand te praten.

In plaats van klanten de hele tijd te laten rondlopen, biedt u hen via een chatbox een directe verbinding met uw bedrijf. Dit is een kleine chatpop-up die zich aan de onderkant van uw webpagina bevindt. Hoewel er een paar manieren zijn om het in te stellen, is het het beste om dat te doen verbind klanten met een chatbot meteen uit de vleermuis. Dit kan u de kans geven hun vraag te begrijpen, zodat u ze kunt doorverwijzen naar de juiste persoon om hen te helpen.

1Dental toont trots linksonder op hun website een livechatfunctie, ongeacht op welke pagina een bezoeker zich bevindt. Bron: 1Dental
1Dental toont trots linksonder op hun website een livechatfunctie, ongeacht op welke pagina een bezoeker zich bevindt. Bron: 1Tandheelkunde

De voordelen van het toevoegen van een chatbox naar uw bedrijfswebsite valt niet te ontkennen. Hier zijn een paar hoogtepunten:

 • Livechat kost gemiddeld 15% tot 33% minder dan telefonische ondersteuning
 • Gemiddeld kan een chatagent het werk doen van 15 e-mailondersteuningsagenten
 • Livechat kan de klantenbinding met gemiddeld 48% verhogen
 • ROI van de live gesprek is ongeveer 300%

Maak pop-ups 

We weten wat je denkt: “Pop-ups? Het is niet meer 2001!” Dankzij de begindagen van het internet heeft het woord ‘Pop-ups’ een behoorlijk slechte reputatie gekregen. Maar tegenwoordig zijn pop-ups niet langer vervelende advertenties waar je niet aan kunt ontkomen; Het zijn nuttige call-to-actions die u kunnen helpen uw conversiepercentage te verbeteren.

Neem nuttige pop-ups op in uw siteontwerp door ze slim te combineren met een CTA. CTA's, of call-to-actions, zijn die kleine, felgekleurde knoppen op websites die schreeuwen: 'Meer informatie' of 'Nu winkelen'. Ze zijn eenvoudig en ongecompliceerd, en in combinatie met een pop-upvenster en een geweldige aanbieding zijn ze gewoonweg onweerstaanbaar.

Pop-ups zijn niet alleen bedoeld om de aandacht van een gebruiker te trekken; ze zijn ook een integraal onderdeel van uw sitestrategie. Wanneer pop-ups goed worden gebruikt, moeten ze bezoekers rechtstreeks naar de belangrijkste pagina's van uw website leiden, waardoor uw conversiepercentage wordt verbeterd en uw verkopen worden gestimuleerd.

Als u pop-ups in uw siteontwerp wilt opnemen, is het belangrijk om een ​​sterke strategie op te stellen. Een goede manier om dit te doen is door na te denken over de kopersreis van uw klant. Wat is de belangrijkste pagina die een klant kan bekijken in elke stap van het aankooptraject?

In de onderzoeksfase wilt u misschien dat een klant uw productoverzichtpagina bekijkt. Voor degenen die erover nadenken: maak een pop-up om gebruikers naar een meer diepgaande productgids te leiden, zoals een pagina 'Hoe het werkt'.

Ten slotte: voor degenen op de beslissingspagina: link naar een pagina die de waarde van uw bedrijf bewijst. Een vergelijking tussen uw producten of diensten en uw top 2-3 concurrenten kan een goede manier zijn om op te vallen.

Hier volgen enkele praktische tips die u als leidraad kunnen dienen voor uw pop-upontwerp:

 • Zorg ervoor dat de informatie in de pop-up van waarde is voor uw klanten
 • Houd de tekst groot en gemakkelijk leesbaar
 • Gebruik altijd bruikbare woorden zoals ‘Nu winkelen’, in plaats van uitspraken als ‘Onze producten’
 • Bied klanten een eenvoudige manier om de pop-up te sluiten om te voorkomen dat uw site als spam wordt weergegeven

De website van uw bedrijf moet een weerspiegeling zijn van uw passie voor uw bedrijf. Een saaie website zonder interactieve functies portretteert een bedrijf dat er niets om geeft, en dat is nooit goed voor de omzet.

Door deze drie interactieve elementen in uw siteontwerp op te nemen, kunt u sneller in contact komen met klanten, indruk maken die blijvend zijn en siteverkeer omzetten in verkopen.

Auteur Bio

Matt Casadona heeft een Bachelor of Science in Business Administration, met een specialisatie in Marketing en een minor in Psychologie. Momenteel is hij redacteur voor 365 zakelijke tips. Matt is gepassioneerd door marketing en bedrijfsstrategie en geniet van het leven, reizen en muziek in San Diego.