Home  /  Alleslead generatie  / Marketing voor leadgeneratie: 7 tips om meer leads voor uw bedrijf te genereren

Leadgeneratiemarketing: 7 tips om meer leads voor uw bedrijf te genereren

Als u dit artikel leest, ondervindt u waarschijnlijk problemen met het genereren van kwaliteitsleads voor uw bedrijf. Je bent niet alleen. Veel marketeers beschouwen het genereren van leads als hun grootste uitdaging. 

Met zoveel bronnen die beweren over de beste strategieën voor leadgeneratie te beschikken, kan het verwarrend zijn om te beslissen wat u moet doen. In dit artikel worden zeven effectieve technieken voor het genereren van leads besproken die u kunt gebruiken om meer leads voor uw bedrijf te genereren.

1. Gebruik remarketing op sociale media om websitebezoekers opnieuw te interesseren

Er is veel geschreven over het gebruik van sociale media als eerste contactpunt voor het creëren van leads. Hoewel Facebook en andere sociale netwerken zeer effectief zijn in het trekken van de aandacht van klanten, kunt u remarketing gebruiken om leads te bereiken die mogelijk uit de trechter zijn gevallen. 

Als we het over remarketing hebben, bedoelen we een vorm van digitale marketing waarbij advertenties worden weergegeven aan gebruikers die uw website hebben bezocht, maar niet de door u gewenste actie hebben uitgevoerd. Het is eenvoudig om een ​​remarketingcampagne op te zetten voor Facebook en andere platforms.

Om een ​​remarketingcampagne te maken, kunt u met Facebook aangepaste doelgroepen maken op basis van webverkeer, app-activiteit of ander soort gedrag. De code downloadt automatisch een cookie naar het apparaat van de bezoeker en voegt de gebruiker toe aan uw retargetinglijst wanneer een gebruiker uw site bezoekt. 

Wanneer de gebruiker naar zijn socialemediafeed gaat, ziet hij een advertentie voor uw bedrijf. Wanneer u bijvoorbeeld de website van Vue Glasses bezoekt, kunt u de onderstaande advertentie in uw feed verwachten:

Door een remarketingcampagne op sociale media uit te rollen, geeft u uw bedrijf een tweede (of meer) kans om sitebezoekers te bereiken en ze om te zetten in leads.

2. Weet welk type betaalde advertenties u moet gebruiken voor specifieke verkooptrechterfasen

U kunt niet volledig vertrouwen op organische zoekopdrachten of socialemediamarketing om verkeer en leads voor uw bedrijf te genereren. Als u uw bereik wilt vergroten en tegelijkertijd potentiële klanten in verschillende fases van het koperstraject wilt targeten, moet u overwegen betaalde advertenties te gebruiken. 

Ongeacht de locatie van uw potentiële klanten in de verkooptrechter, zal het gebruik van generieke betaalde advertenties u echter niet de resultaten opleveren die u nodig heeft. Aan de andere kant zal marketinginhoud die op het juiste moment verschijnt, u helpen de leads te genereren die uw bedrijf nodig heeft.

Laten we naar de verkooptrechter fasen en de soorten betaalde advertenties die u voor elk type kunt weergeven. De verkooptrechter is een beproefd marketingmodel dat rekening houdt met de menselijke psychologie om u te helpen effectievere marketingcampagnes te ontwikkelen.

Awareness

Bovenaan de verkooptrechter, mensen zijn niet op de hoogte van uw bedrijf of wat u doet. Ze hebben waarschijnlijk ergens hulp bij nodig, maar weten geen oplossingen voor hun problemen. U moet in deze fase van de trechter het bewustzijn van hun pijnpunten vergroten en uw merk introduceren. 

Veel van deze potentiële klanten beginnen met het stellen van een vraag op Google. Iemand die bijvoorbeeld een vreemde taal wil leren, zal een zoekopdracht als deze uitvoeren:

De advertentie hierboven maakt geen reclame voor de Spaanse lessen van BaseLang.com, maar promoot in plaats daarvan een artikel over verschillende methoden die de studenten gebruiken om de taal te leren. Dat beantwoordt aan de bedoeling van de Google-gebruiker, namelijk manieren ontdekken om Spaans te leren.

Prominent hondenfokplatform, fokkerijbusiness.com, is een ander goed voorbeeld van het gebruik van inhoud om leads op strategische wijze naar hun site te leiden. Oprichter Lazhar Ichir zegt: “Bij Breeding Business houden we de inhoud van ons platform regelmatig bijgewerkt met rijke inhoud die een breed scala aan populaire Google-vragen beantwoordt om de vragen van onze doelgroep direct te beantwoorden en hen naar onze site te leiden. Het is zeer effectief.

Selectie

Zodra de prospect zich bewust wordt van uw merk, moet u hem interesseren voor uw aanbod. Op dit moment mag u nog niets verkopen. In plaats daarvan moet u in contact komen met uw toekomstige klanten.

Baselang zet zijn klantentrechter voort door toekomstige studenten een paar Spaanse zinnen te geven die nuttig kunnen zijn in een gesprek:

U kunt Google Ads gebruiken om uw site weer te geven in zoekopdrachten naar zoekwoorden die relevant zijn voor uw bedrijf. U kunt Facebook-remarketing ook gebruiken in combinatie met advertenties op sites van derden, vooral voor gebruikers die mogelijk nieuwsgierig zijn geweest naar uw merk en uw site een of twee keer hebben bezocht.

begeerte

Zodra iemand interesse toont in uw product, moet u die lead helpen er meer over te weten te komen. U kunt verschillende benaderingen gebruiken om ervoor te zorgen dat uw leads uw product willen proberen. U kunt bijvoorbeeld YouTube-inhoud gebruiken om getuigenissen van gebruikers te promoten.

BaseLang gebruikt getuigenissen om hun proeflessen van een week voor slechts $ 1 te promoten:

Via betaalde advertenties kunt u niet alleen uw product promoten, maar ook de gebruikerservaring.  

Actie

In de actiefase van de verkooptrechter moet u de lead omzetten in een betalende klant door hem ervan te overtuigen dat uw product het prijskaartje waard is. U kunt ook klanten retargeten die naar uw website zijn gegaan en een aankoop hebben gedaan, maar deze niet hebben doorgezet.

In dit voorbeeld bevat Baselang een recensie van een van hun studenten. Het interessante aan deze recensie is dat de student de recensie grotendeels in het Spaans deed, nadat hij deze slechts zes maanden had bestudeerd. 

Als u op de advertentie klikt, wordt u naar een YouTube-video geleid met een link naar een aanmeldingsformulier. De website waarschuwt bezoekers van de site ook wanneer iemand zich aanmeldt voor online Spaanse lessen:

Door betaalde advertenties op verschillende platforms te gebruiken, kunt u een potentiële klant door de verkooptrechter ‘leiden’ en krijgt u een grotere kans om hem om te zetten in een betalende klant.

3. Focus op SEO

Zoekmachineoptimalisatie omvat acties ter plaatse en daarbuiten link building. U moet relevante zoekwoorden identificeren waarop u zich wilt richten, SEO-geoptimaliseerde inhoud schrijven en vervolgens links naar die inhoud bouwen om deze hoger te laten scoren.

Gelukkig wordt het aanzienlijk eenvoudiger om al het bovenstaande te doen, dankzij het grote aanbod aan SEO-tools die bedrijven hebben ontwikkeld. Op het gebied van trefwoordonderzoek zijn tools als SEMrush, Ahrefs en andere erg nuttig.

Eén benadering van trefwoordonderzoek is het beoordelen van de best presterende pagina’s van bedrijven in uw niche. Met Ahrefs kunt u bijvoorbeeld kijken welke termen het meeste verkeer naar hun site genereren. Ahrefs biedt vervolgens een scoresysteem waarmee u kunt beoordelen hoe moeilijk het zou zijn om voor die termen te rangschikken.

U kunt deze strategie gebruiken om zoekwoorden te identificeren waarvoor u mogelijk wilt scoren, maar die niet zo belangrijk zijn voor uw bedrijf. Hieronder ziet u een voorbeeld van het type resultaten dat Ahrefs biedt.

U kunt een term als 'ideeën voor een bedrijfsnaam' beter overslaan, tenzij deze echt belangrijk is voor uw bedrijf. Het kost gewoon te veel tijd en moeite om uw inhoud te laten rangschikken.

Nadat u een lijst met zoekwoorden heeft gemaakt die u wilt targeten, maakt u een redactionele kalender voor SEO.

Vervolgens moet u uw SEO-geoptimaliseerde inhoud schrijven. Tools als Surfer, Clearscope en anderen hebben het creëren van dergelijke inhoud een stuk eenvoudiger gemaakt. Ze gebruiken een Google Natural Language Processing API-aanroep om de belangrijkste termen en koppen te identificeren die u in uw artikel wilt opnemen.

Deze termen bieden een raamwerk dat u kunt gebruiken met betrekking tot de artikelstructuur en de trefwoorden die u moet opnemen. Dat is echt nuttig.

Ten slotte zult u waarschijnlijk backlinks naar uw site moeten bouwen. Er zijn verschillende manieren waarop u dit kunt doen, van het opbouwen van verbroken links tot het bereiken van gastposts. Deze gids biedt een mooi overzicht van hoe u gastposts kunt plaatsen als u dit onderwerp verder wilt onderzoeken.

4. Start verwijzings- en partnerpartnerschappen om uw bereik te vergroten

Een klantverwijzings- of partnerprogramma maakt uw klanten in wezen tot uw marketingteam. Het is een uitstekende manier om leads te genereren, omdat mensen over het algemeen eerder geneigd zijn een bericht van een bestaande klant te geloven dan een bericht van een bedrijf. U moet er echter voor zorgen dat uw producten en incentives aantrekkelijk zijn als u verwijzingsmarketing wilt gebruiken om uw bereik te vergroten.

Chewy is een goed voorbeeld van een bedrijf dat verwijzings- en partnerpartnerschappen gebruikt om zijn producten te promoten. Het onderhoudt programma's op enkele van de grootste aangesloten platforms en biedt bekende merken voor huisdiervoeding en -behandelingen. 

Sommige merken in de huisdierenniche bieden commissies tot wel 16% aan hun verwijzings- en aangesloten partners. Aan de andere kant biedt Chewy een vaste commissie van maximaal $ 20 per nieuwe klant. Het voordeel van Chewy is dat het meer dan 2,000 bekendste merken voor huisdierverzorging heeft en een robuuste gemeenschap van aangesloten partners heeft.

Het programma van Chewy is effectief omdat het een reeks gemakkelijk te begrijpen regels volgt. Het definieert bijvoorbeeld een 'nieuwe' klant als iemand die sinds 2012 niet meer bij Chewy heeft gekocht. Het staat ook open voor samenwerking met makers van inhoud die aan hun criteria voldoen.

Ten slotte lieten ze potentiële affiliates kiezen tussen twee affiliate-netwerken – Partnerize en CJ Affiliate – die bekend staan ​​om hun rapportage-interfaces en gebruiksgemak.

5. Vestig leiderschap in de sector met online evenementen

Virtuele evenementen en webinars zijn enkele van de meest effectieve manieren om leads voor uw bedrijf te genereren. Ze zijn zeker kosteneffectiever dan offline evenementen.

Merken die online evenementen organiseren, geven minder uit aan technische apparatuur, zaalhuur, transport, accommodatie en andere uitgaven. Online evenementen zijn bovendien voor meer potentiële klanten toegankelijk dan offline evenementen. Bezoekers hoeven niet te kampen met de kosten van vliegtickets, hotelkamers en maaltijden.

Hoewel ze goedkoper zijn, zijn ze nog steeds opmerkelijk effectief. U kunt online evenementen gebruiken om leiderschap in de sector te vestigen en zakelijke leads te genereren door uitwisseling digitale visitekaartjes.

Leverancier van prestatiebeheersoftware Betterworks is een goed voorbeeld van een bedrijf dat heeft geprofiteerd van een verschuiving naar online evenementen. In 2020 besloten ze hun jaarlijkse Goal Summit online te organiseren. 

Tijdens het eendaagse evenement waren sprekers aanwezig uit verschillende sectoren, zoals technologie, consultancy en onderwijs. Geregistreerde deelnemers hadden toegang tot sessies en breakout-sessies. 

Het hosten van online evenementen is een zeer effectieve strategie voor het genereren van leads. Om een ​​breed publiek te bereiken, moet je naast offline evenementen ook online evenementen organiseren.

6. Experimenteer met betaalde en gratis proefversies

Een van de beste manieren om nieuwe leads voor uw bedrijf te genereren, is door uw service in eerste instantie gratis aan te bieden. Veel softwarebedrijven gebruiken dit model. Bureaus kunnen dit model ook gebruiken om het vertrouwen van potentiële klanten te winnen.

Hoewel gratis proefversies een belangrijke rol spelen bij het omzetten van potentiële klanten in betalende klanten, worstelen veel bedrijven met het bedrijfsmodel. Een onderzoek uitgevoerd door totango uit 2016 bleek dat slechts 20% van de gratis proefgebruikers uiteindelijk upgradet naar een betaald abonnement.

Dat betekent dat vier op de vijf mensen nooit in de dienst investeren.

Een alternatief voor het gratis proefmodel is een betaalde proefversie tegen een gereduceerde prijs. Ahrefs gebruikt dit model en rekent mensen zeven dagen lang ongeveer $ 7 aan. Dat is een fractie van de normale prijs. Het is een mooie strategie omdat het gekwalificeerde leads aantrekt en tegelijkertijd mensen afschrikt die de service gewoon gratis willen proberen.

7. Schoon en segmenteer uw e-maillijst voor meer gerichte campagnes

Een e-maillijst is een goede gelegenheid om veel nieuwe leads te genereren. Voor elke dollar die u uitgeeft aan e-mailmarketing, kunt u een rendement op investering van ongeveer $ 36. Om dit soort resultaten te verkrijgen, moet u echter de juiste aanpak volgen.

Het verzenden van e-mails naar valse e-mailadressen zal bijvoorbeeld resulteren in een hoog bouncepercentage, wat op zijn beurt uw afzenderreputatie vermindert. Dit betekent dat de e-mailproviders van uw potentiële leads uw e-mails eerder als spam zullen markeren. Zelfs als uw e-mails door het spamfilter komen, zullen uw ontvangers ze waarschijnlijk negeren als ze nooit echt van plan waren zich aan te melden, wat er uiteindelijk toe zou kunnen leiden dat uw berichten worden geblokkeerd.

Bovendien zeggen mensen hun baan op, veranderen hun e-mailadres of stoppen gewoon helemaal met het gebruik van hun e-mail. Dit fenomeen, bekend als het verval van e-maillijsten, heeft ook invloed op het vermogen van uw campagnes om de beoogde ontvangers te bereiken. 

U kunt verschillende maatregelen nemen om spambots en verval van e-maillijsten op afstand te houden. Door een reCAPTCHA in uw abonneeformulieren te gebruiken, kunt u verifiëren of de e-mailaanmelding door een mens is gedaan. U kunt ook een bulk-e-mailverificatieoplossing zoals Voila Norbert gebruiken om te controleren op valse e-mailadressen. 

Nadat u uw e-maillijst heeft opgeschoond, kunt u beginnen met het segmenteren van uw lijst. Uw lijst zal waarschijnlijk bestaan ​​uit personen met verschillende interesses en doelstellingen, vooral als u een divers klantenbestand probeert op te bouwen. Met e-mailsegmentatie kunt u gerichte, gepersonaliseerde e-mailcampagnes maken. Hier zijn een paar manieren om uw e-maillijst te segmenteren:

  • Geografische segmentatie: Dit is waarschijnlijk de meest gebruikelijke manier om e-mails te segmenteren. Door e-maillijstsegmenten te maken op basis van de locatie van uw abonnees, kunt u locatiespecifieke marketinginhoud verzenden, zoals uitnodigingen voor uw evenementen of vakantiegerelateerde aanbiedingen.
  • Gedragsspecifieke segmentatie: Dit type segmentatie vereist een beetje gegevensverzameling. U moet bijvoorbeeld weten welke pagina's ze op uw site hebben bezocht, welke inhoud ze hebben gelezen of gedownload, of welke aankopen ze hebben gedaan. U stuurt geen kortingsaanbieding naar iemand die zojuist bij u heeft gekocht.
  • Rolgebaseerde segmentatie: Als uw bedrijf actief is in de B2B-ruimte (business to business), zult u mensen tegenkomen die op hun werkplek verschillende rollen vervullen. Wat waarschijnlijk zou werken met een C-level executive in een marketingbedrijf, zal niet noodzakelijkerwijs werken met een verkoopmanager in de software-niche, simpelweg omdat ze verschillende doelen hebben. 

Door uw e-maillijsten op te schonen en te segmenteren, vergroot u de kans dat uw marketinginhoud wordt geopend en gelezen door uw potentiële leads drastisch. 

Bottomline

Dus daar heb je het; zeven essentiële tips om het aantal leads voor uw bedrijf te vergroten. 

Houd er rekening mee dat deze tips geen negendaags wonder zijn. De truc is om consistent te zijn bij het implementeren van deze strategieën. 

Veel succesvolle bedrijven hebben hun merken een vliegende start gegeven door precies deze strategieën te gebruiken. Als u meer leads voor uw bedrijf wilt genereren, is het integreren van deze strategieën in uw marketingprogramma’s de juiste keuze.

Auteur Bio

Matt Caron is een contentmarketeer, schrijver, redacteur, manager, communitybouwer en UX/UI-architect. Bij Ardent Growth helpt hij bedrijven succesvolle content te creëren en de content ranking op Google te krijgen.