Home  /  Alleslead generatie  / De ultieme gids voor lead nurturing

De ultieme gids voor lead nurturing

In zo’n competitieve zakelijke omgeving is elke gegenereerde lead essentieel. U kunt het zich niet veroorloven een potentiële klant te verliezen omdat uw teamleden niet over de primaire lead nurturing-vaardigheden beschikken om de deal te sluiten.

Daarom is het essentieel om altijd iets goeds te hebben leidende koesterende strategie en voor iedereen om te leren hoe ze B2B-leads kunnen koesteren. In dit opzicht wordt gebruik gemaakt van lead nurturing-kanalen zoals pop-ups kan een aanzienlijke impact hebben op uw lead nurturing-campagne.

Wat is lead nurturing?

Lead nurturing is wanneer uw bedrijf een sterke relatie met potentiële klanten ontwikkelt als onderdeel van een effectieve marketingcampagne die is ontworpen om ervoor te zorgen dat de meest gegenereerde leads worden omgezet in verkopen.

Als onderdeel van een marketingstrategie omvat lead nurturing het verzorgen van prospects, waarbij gebruik wordt gemaakt van online communicatie, sociale mediaplatforms en contentmarketing om klanten aan te trekken en te behouden. 

Succesvolle lead nurturing begint met het identificeren van potentiële klanten, hen koppelen aan datgene waarnaar ze op zoek zijn en het sluiten van de verkoop.

Waarom is leadnurturing belangrijk in marketing?

Uit onderzoek blijkt dat een goede lead nurturing-strategie een potentiële omzetstijging van ongeveer 50% kan opleveren. Als het gaat om goede lead nurturing, kunnen uw tools en strategieën:

 • Verhoog de klikfrequenties
 • Helpen bij het opbouwen van sterke relaties met klanten
 • Vergroot de kansen op verkoop

Deze lead nurturing pop-ups kunnen het enige verschil zijn tussen het sluiten van een deal en het verliezen van klanten aan de concurrentie. 

Uw kleine investering in de ontwikkeling van een goede lead nurturing-strategie door lead nurturing-platforms in uw bedrijf te integreren, zal een snel en substantieel rendement op uw investering opleveren.

Is leadgeneratie hetzelfde als leadoptimalisatie?

Er is een klein verschil tussen leadgeneratie en leadoptimalisatie. De eerste richt zich op het verwerven van leads, terwijl lead optimalisatie gaat meer over hoe u met deze leads omgaat om ervoor te zorgen dat ze behouden blijven totdat er verkopen zijn gedaan.

De twee processen gaan echter hand in hand als onderdeel van de algehele prospect-nurtring en leiden de verzorgende strategie van de marketingcampagne van een bedrijf.

Welke problemen kan Lead Nurturing oplossen?

Lead nurturing kan veel problemen voor u oplossen, inclusief problemen waarvan u net hoorde dat u ze had toen de voordelen van een goede lead nurturing strategie duidelijk werden. 

Hier volgen enkele van de problemen die u kunt aanpakken met behulp van strategieën die zijn gebaseerd op eenvoudige lead nurturing:

 • Potentiële klanten niet opvolgen
 • Te veel druk uitoefenen op potentiële klanten
 • Niet weten hoe je B2B-leads moet koesteren
 • Slechte communicatie en teamwerk tussen verkoop- en marketingteams
 • Het generaliseren van interacties met klanten in plaats van personaliseren
 • Focussen op potentiële verkopen en tegelijkertijd huidige en vroegere klanten vergeten

Onderdelen van een Lead Nurturing-strategie

Een goede lead nurturing-strategie probeert het verkoopprobleem van een organisatie aan te pakken door het volgende te implementeren:

Doelen

U moet eerst heel duidelijk en realistisch zijn over uw doelen. U moet identificeren aan welke gebieden van uw marketingcampagne u moet werken en uw lead nurturing-strategie implementeren op basis van die bevindingen.

Identificatie van potentiële klanten

U kunt de voordelen van moderne technologie gebruiken om potentiële zakelijke kansen te identificeren op basis van de leeftijd, professionele rol, behoeften, branche en koopgedrag van uw toekomstige klant.

Een verbinding maken

Zodra u duidelijk heeft wat de wensen van uw potentiële klant zijn, kunt u doorgaan naar de volgende stap: contact opnemen. U kunt verschillende methoden gebruiken, zoals e-mail, sociale media en pamfletten in hun mailboxen laten vallen.

Klanten behouden

Zodra u er met succes in bent geslaagd uw klanten te bereiken, moet het doel zijn manieren te vinden om een ​​sterke relatie met hen op te bouwen en hen zo lang mogelijk te behouden. Leadnurturing-pop-ups, zoals Poptin, kan u helpen uw bestaande klanten te targeten en hen ertoe aan te zetten opnieuw een aankoop te doen.

8 effectieve lead nurturing-strategieën om te implementeren in 2023

Als u een succesvolle lead nurturing-campagne wilt implementeren als onderdeel van uw marketingstrategie, kunnen de volgende strategieën helpen:

1. Begrijp uw klanten

Alle klanten hebben één ding gemeen: ze willen zich allemaal gewaardeerd voelen. Het verschil is echter dat wat de ene klant als een persoonlijke service beschouwt, een andere klant op een andere manier kan beïnvloeden.

Dit is de reden waarom uw lead nurturing-campagne moet beginnen met het identificeren van de behoeften van elke klant en het vinden van manieren om hieraan tegemoet te komen op een manier die hen het gevoel geeft dat u hun bedrijf waardeert. 

Zorg voor voldoende onderzoek naar de identiteit, gewoonten en behoeften van uw doelgroep voordat u overweegt contact met hen op te nemen.

2. Identificeer het type lead waarmee u te maken heeft

Wanneer u contact opneemt met een potentiële klant, hangt de manier waarop u hiermee omgaat af van hoe geavanceerd uw communicatie met hem/haar is. Sommige klanten zijn wellicht klaar om een ​​aankoop te doen, terwijl andere wellicht meer overtuigingskracht nodig hebben. U moet klanten kunnen groeperen als:

 • Bovenaan de trechter – Klanten die nog maar net kennis hebben gemaakt met uw producten en diensten
 • Midden in de trechter – Deze klanten vinden uw merk leuk en overwegen of ze wel of niet verder met u willen samenwerken.
 • Onderaan de trechter – Klanten die klaar zijn om te kopen, kunnen nu worden overgedragen aan het verkoopteam.

3. Gebruik effectieve contentmarketing

Effectieve contentmarketing zal proberen de klant voor te lichten en te overtuigen om uw product of dienst uit te proberen, zonder al te opdringerig te zijn. Het kan worden gebruikt om de klant persoonlijk te bereiken door unieke problemen aan te pakken en te laten zien waarom uw producten een haalbare oplossing kunnen zijn.

Zelfs nadat de klant een aankoop heeft gedaan, moet u hem nog steeds verzorgende inhoud geven, zodat hij betrokken blijft en waarschijnlijk weer zaken met u zal doen.

4. Gebruik de juiste timing

Timing is alles, daarom is het essentieel om onderzoek te doen naar de koopgedrag van uw klanten evenals de industrieën waarin ze werken. Het is uw doel om uw klanten te bereiken op het moment dat de kans het grootst is dat zij zowel de tijd als het geld hebben om aan uw producten te besteden.

Als u bijvoorbeeld cosmetica probeert te verkopen aan een zakelijke klant, weet u dat een marketingcampagne gericht op weekendshoppers waarschijnlijk het beste zal werken. U kunt uw lead nurturing-strategie ook structureren op basis van andere belangrijke factoren, zoals het seizoen en feestdagen. 

5. Probeer geautomatiseerde marketingstrategieën

Geautomatiseerde marketingplatforms kan u veel tijd en energie besparen bij het doorzoeken van een lange lijst met potentiële klanten die wel of niet uiteindelijk zaken met u willen doen.

Zolang je ervoor zorgt dat de protocollen die de zoekcriteria definiëren correct zijn ingesteld, verfijn je de zoekopdracht en richt je je tijd en energie op leads die een grote kans hebben om succesvol in sales te worden omgezet.

6. Sociale media zijn een krachtig hulpmiddel

Zelfs de beste lead nurturing-strategie heeft de hulp nodig van social media platforms zoals Facebook, Telegram, Twitter of Instagram. Dit zijn de plaatsen waar potentiële klanten graag rondhangen, producten bespreken en nieuwe bedrijven zoeken om zaken mee te doen.

U moet ervoor zorgen dat de leadnurturing-pop-ups die u gebruikt eenvoudig kunnen worden geïntegreerd met alle populaire sociale-mediaplatforms. Hierdoor krijgt u toegang tot een grote groep potentiële klanten en kunnen zij in een comfortabele omgeving met u communiceren.

7. Gebruik leadscores

Maak er een gewoonte van om leads regelmatig te rangschikken op basis van hun waargenomen belang voor uw bedrijf. lead scoring is een vorm van prospect nurturing waarmee u uw middelen kunt richten op leads die daadwerkelijke waarde voor uw bedrijf opleveren.

8. Zorg ervoor dat marketing- en verkoopteams nauw samenwerken

Het doorgeven van leads van het marketingteam aan het verkoopteam moet soepel en snel gebeuren om te voorkomen dat u een klant verliest die op het punt staat een aankoop te doen. Lead nurturing-strategieën maken dit mogelijk voortdurende communicatie tussen alle teamleden, zodat iedereen de voortgang kent van het ontwikkelen van potentiële leads.  

Conclusie

Stel dat u wilt dat uw bedrijf enige hoop heeft om de huidige mondiale economische crisis te overleven en uw concurrenten te verslaan. In dat geval moet u prioriteit gaan geven aan een goede lead nurturing-strategie.

Klanten zijn te schaars om te verliezen na het verspillen van tijd en middelen door ze te interesseren voor de producten en diensten van uw bedrijf. Dit is waarom leiden verzorgende pop-ups zoals Poptin zijn van onschatbare waarde voor verkoop- en marketingteams. Gebruik ze nu en profiteer van de voordelen!

Zij is de marketingmanager van Poptin. Haar expertise als contentschrijver en marketeer draait om het bedenken van effectieve conversiestrategieën om bedrijven te laten groeien. Als ze niet werkt, verwent ze zich met de natuur; het creëren van unieke avonturen en het verbinden met allerlei soorten mensen.