Home  /  Allesemail marketing  / Beste lakmoesalternatieven voor effectieve e-mailcampagnes

Beste lakmoesalternatieven voor effectieve e-mailcampagnes

Het gebruik van e-mailmarketingsoftware is een geweldige manier om het proces van het verzenden van berichten naar uw klanten te stroomlijnen. Litmus is een goede keuze en wordt door verschillende marketingteams gebruikt. Het kan kleine en grote bedrijven helpen e-mails op te stellen, te testen en hun voortgang bij te houden.

Het is echter misschien niet voor iedereen ideaal. We hebben deze acht Litmus-alternatieven bedacht om u te helpen elke optie te vergelijken. Op die manier geef je geen geld uit aan een e-mailmarketingplatform waar je niet volledig profijt van hebt. Laten we ze nu eens nader bekijken:

1. Mailerliet

Mailerlite is een solide e-mailmarketingtool. Hoewel het er misschien niet mooi uitziet, kunt u er wel snel mee aan de slag met uw e-mailmarketingcampagnes. Wat de Litmus-alternatieven betreft, is dit een goede, maar het goedkeuringsproces kan je in het begin een beetje in de war brengen.

lakmoes alternatieven

Voordelen

Het is eenvoudig om e-mailcampagnes te maken met rich text en een drag-and-drop-editor. U kunt ook nieuwsbriefsjablonen vinden en toegang krijgen tot e-commerce-opties.

Mailerlite-functies

Met de websitebouwer kunt u uw publiek vergroten en mensen naar uw site halen. Van daaruit kunt u prachtige landingspagina's, ingesloten formulieren en pop-ups maken. Bovendien is het eenvoudig om uw abonnees te beheren en de beste boodschap over te brengen via segmentatie.

Voors:

 • Gedetailleerde segmentatie beschikbaar
 • Georganiseerde navigatie
 • Uitleg van meer geavanceerde functies

nadelen:

 • Verwarrend proces voor goedkeuring
 • Gedateerde gebruikersinterface
 • Weinig e-mailsjablonen

Prijzen

Er is een voor altijd gratis accountoptie bij Mailerlite, u kunt 12,000 e-mails verzenden en 1,000 abonnees hebben.

Vanaf daar zijn de plannen kwantitatief, dus u betaalt meer op basis van het aantal abonnees. Het is $10 per maand voor 1,000, $15 per maand voor 2,500, $30 per maand voor 5,000 en $50 per maand voor 10,000 abonnees (allemaal met onbeperkt verzenden).

Mailerlite-prijzen

Voor wie is dit?

Mailerlite hanteert een begeleide aanpak en geeft gemakkelijk te begrijpen uitleg. Daarom richt het zich meer op de behoeften van e-mailmarketing voor beginners. Het biedt nog steeds geavanceerde functies, waardoor het geschikt is voor grote bedrijven.

Goed gelezen: 5 beste Mailerlite-alternatieven die elke marketeer zullen verrassen

2. MailChimp

Mailchimp werkt goed voor beginners en ervaren marketeers. Het beschikt over een combinatie van geweldige functies en een overzichtelijke interface, zodat u snel aan de slag kunt.

lakmoes alternatieven

Voordelen

De meeste e-mailmarketingtools richten zich uitsluitend op het verzenden en maken van berichten. Mailchimp helpt u echter uw merk online te krijgen met aangepaste domeinen en websites.

U kunt ook betere e-mails maken met de beschikbare ontwerptools en sjablonen. Er is zelfs een creatieve assistent aangedreven door AI om in slechts enkele seconden aangepaste ontwerpen te genereren.

lakmoes alternatieven

Automatisering is ook eenvoudiger. Voeg zonder al te veel moeite een persoonlijk tintje toe. Hierdoor bereik je klanten op het juiste moment.

Voors:

 • In-app-tips inbegrepen
 • Geavanceerde analyses en rapportage
 • Sjablonen voor e-mailresponders

nadelen:

 • Duurder dan andere Litmus-alternatieven
 • Navigatieproblemen mogelijk
 • Weinig ondersteuning op lage niveaus

Prijzen

Met Mailchimp krijg je een voor altijd gratis abonnement met één doelgroep en 2,000 contacten. U heeft toegang tot de websitebouwer, creatieve assistent, marketing CRM en verschillende landingspagina's en formulieren.

Mailchimp-prijzen

Essentials is de volgende voor $ 9.99, en je krijgt drie doelgroepen en 50,000 contacten. De gratis functies zijn inbegrepen, maar er zijn ook A/B-tests, aangepaste branding, talloze e-mailsjablonen en trajecten in meerdere stappen.

Standaard kost slechts $ 14.99 per maand voor vijf doelgroepen en 100,000 contacten. Alle Essentials/Free-functies zijn inbegrepen, maar u krijgt ook aangepaste sjablonen, dynamische inhoud, optimalisatie van de verzendtijd en vertakkingspunten.

Ten slotte is er Premium voor $ 299 per maand voor een onbeperkt publiek en 200,000 contacten. Elke functie is beschikbaar, zoals multivariate testen, geavanceerde segmentatie en vergelijkende rapportage.

Voor wie is dit?

Mailchimp is perfect voor alle soorten marketeers en je hebt geen e-mailmarketingervaring nodig om het te gebruiken.

Goed gelezen: Top 5 Mailchimp-alternatieven: breng uw e-mailmarketing naar een hoger niveau

3. Stuurblaster

Veel van de andere Litmus-alternatieven zijn cloudgebaseerd, maar Sendblaster is anders. U downloadt de software naar uw computer en kunt indien nodig e-mails maken zonder online te zijn. Het heeft nog steeds moderne functies en werkt goed voor degenen die de voorkeur geven aan eigen software.

lakmoes alternatieven

Voordelen

Met Sendblaster kunt u uw eigen HTML-broncodes ontwerpen als u daartoe in staat bent. Er zijn talloze sjablonen en een lay-outeditor om u te helpen, dus u heeft geen codeerkennis nodig.

Sendblaster-functies

Je mag afbeeldingen (gevonden in de voorraadbibliotheek) ter plaatse aanpassen, zodat je precies weet hoe het eruit gaat zien. Het is zelfs mogelijk om de bijlagen aan te passen op basis van de ontvanger. Daarom krijgt elke persoon precies wat hij nodig heeft.

Voors:

 • Flexibel en eenvoudig
 • Vereist niet veel kennis van programmeren/coderen
 • Sommige integraties aangeboden

nadelen:

 • Moet voor elke computer/gebruiker een licentie kopen
 • Vertraagt ​​de computerprocessen

Prijzen

Sendblaster-prijzen werken anders. Wanneer u de software koopt en downloadt, betaalt u $ 129. U kunt echter voor meerdere licenties betalen en een kleine korting krijgen. Prijzen variëren van $206 tot $271 tot $361 enzovoort.

Sendblaster-prijzen

Voor wie is dit?

In de eerste plaats is Sendblaster bedoeld voor iedereen die vanaf een desktop werkt. Dit geldt ook voor het MKB en grote bedrijven. Het is echter mogelijk niet geschikt voor creatieven en digitale marketeers die onderweg werken.

4.Emma

Emma is een cloudgebaseerd platform voor e-mailmarketing en kan helpen bij het creëren en ontwerpen van e-mailcampagnes. Je kunt het op verschillende apparaten gebruiken.

Emma Welkom

Voordelen

Marketingteams zullen de vele functies van Emma waarderen. U kunt e-mails ontwerpen, het publiek segmenteren op basis van verschillende factoren, en meer.

Emma-kenmerken

Het systeem zorgt ervoor dat u prestatiestatistieken voor volledige campagnes of specifieke e-mails kunt volgen. Hierdoor krijg je beter inzicht in wat werkt.

Voors:

 • Makkelijk te gebruiken
 • Verscheidenheid aan sjablonen
 • Geweldige klantenservice

nadelen:

 • Moet een contract voor één jaar tekenen, ongeacht het plan
 • Weinig integraties
 • Kost meer dan andere Litmus-alternatieven

Prijzen

Bij Emma zijn er drie tariefplannen. Pro kost $ 89 per maand voor 10,000 contacten. U kunt één gebruiker hebben, segmentatietools, verschillende integraties en meer krijgen.

Plus is de volgende voor $ 159 per maand voor 10,000 contacten. Er zijn onbeperkte workflows en 10 gebruikers. U kunt ook een landingspagina-bouwer, automatisering en inbox-voorbeelden krijgen.

Ten slotte is er Emma HQ voor $ 279 per maand voor 10,000 contacten. U kunt onbeperkte workflows en gebruikers hebben, evenals een activiteitendashboard en private branding.

Emma prijzen

Voor wie is dit?

Hoewel de prijzen van Emma gebaseerd zijn op de contactgrootte en ontworpen zijn om met u mee te schalen, denken wij dat dit niet het geval is. De verhouding tussen functies en kosten is niet zo geweldig, dus het is meer geschikt voor het MKB.

Goed gelezen: 5 beste Emma-alternatieven om geld en tijd te besparen

5. intercom

Intercom richt zich op het zijn van een marketing-, verkoop- en ondersteuningsoplossing. Het maakt gebruik van een op bot gebaseerd algoritme om e-mails te targeten, berichten te pushen en verkoopteams te helpen.

Intercom Welkom

Voordelen

Als een van de Litmus-alternatieven werkt Intercom anders. Het biedt gespreksondersteuning via live gesprek zodat u uw klanten beter kunt helpen. Bovendien is het eenvoudig om nieuwe klanten te activeren en opnieuw in contact te komen met bestaande klanten. 

Intercomfuncties

Je kunt gerichte berichten en e-mailmarketingcampagnes opzetten, maar je kunt ook gebruik maken van virtuele producttours. Het is gemakkelijker om websitebezoekers om te zetten in betalende klanten. Je krijgt realtime chat, bots en kunt gepersonaliseerde berichten sturen.

Voors:

 • Visueel aantrekkelijke interface
 • Makkelijk op te zetten
 • Beschik over e-mail en livechat op één platform

nadelen:

 • Beperkte chatstroommogelijkheden
 • Er zijn betere integraties nodig
 • Rapportage kan beter

Prijzen

Of u nu chat en berichten stuurt of automatisering wilt, Intercom heeft een abonnement voor u. 

Intercomprijzen

In Basic chatten/berichten heb je het Start-abonnement voor $ 59 per maand. Je krijgt één stoel, livechat, een teaminbox en Slack-integraties.

Met Grow krijgt u vijf zitplaatsen, uitgaande en inkomende e-mail en nog veel meer. Dit werkt goed voor gerichte e-mails en chat.

Accelerate biedt rapportage, bots en geautomatiseerde workflows. Het kost $ 499 per maand, maar vereist een jaarcontract. Je krijgt alles van Grow plus aangepaste bots, meerdere inboxen en nog veel meer.

Schaal is de laatste optie voor $ 999, ook met een jaarabonnement. Het wordt geleverd met alles van Accelerate, en je krijgt SLA-regels en meer.

Voor wie is dit?

In de eerste plaats is Intercom ontworpen voor verkoopteams, maar het kan werken voor elke branche waar verkoop veel voorkomt. 

6. AWeber

AWeber is een zeer bekende e-mailmarketingtool. Het is betaalbaar, gebruiksvriendelijk en u kunt snel aan de slag. Het heeft echter mogelijk niet alle functies die u nodig heeft of wilt, vooral in vergelijking met de andere Litmus-alternatieven op deze lijst.

AWeber Welkom

Voordelen

Met AWeber beschikt u over een slimme ontwerper. Dit e-mailsjabloonsysteem maakt gebruik van AI om binnen enkele seconden automatisch geweldige e-mails te maken. 

AWeber-functies

U heeft ook toegang tot landingspagina's, gratis sjablonen en kunt het verzenden van nieuwsbrieven automatiseren. Als dat nog niet genoeg is, kunnen automatiseringen worden gecreëerd op basis van stromen of triggers. Dat betekent dat u de boodschap op het juiste moment en naar de juiste doelgroep verzendt.

Voors:

 • Geavanceerde analyses
 • Automatiseringsbouwers
 • Contactbeheer beschikbaar

nadelen:

 • Alleen basisbouwers/sjablonen
 • Gemakkelijkere navigatie nodig
 • Kan geen voorbeeld van e-mails bekijken

Prijzen

Het forever-free abonnement biedt u alles wat u nodig heeft om uw e-mailcampagne te maken. Bovendien kunt u 500 abonnees hebben en elke maand 3,000 e-mails verzenden. 

Op Pro-niveau kost het $ 19 per maand voor 500 abonnees en onbeperkte e-mailverzendingen. Bovendien is de AWeber-branding verwijderd, krijg je onder meer gedragsautomatisering en e-mail-split-tests.

AWeber-prijzen

Voor wie is dit?

Wij denken dat AWeber geschikt is voor bedrijven van elke omvang. Als u niet veel tijd wilt besteden aan het maken van campagnes of als u een groot budget heeft, is dit perfect voor u.

Goed gelezen: 6 beste AWeber-alternatieven waarop u kunt vertrouwen

7. Druppelen

Drip is een topplatform voor e-mailmarketing en daarom staat het op de lijst met Litmus-alternatieven. Het heeft een intuïtief ontwerp en vereist geen codeervaardigheden, zodat iedereen het moeiteloos kan gebruiken.

Druppel Welkom

Voordelen

Met Drip kunt u zich concentreren op klantgegevens en deze allemaal op één locatie bewaren. Dit maakt het gemakkelijker om berichten via e-mail en sms te verzenden zonder heen en weer te hoeven schakelen tussen dit en een ander CRM.

Druppelfuncties

Het doel hier is om uw lijst te laten groeien en meer klanten aan te trekken. Dit betekent dat u toegang heeft tot leadadvertenties en formulieren. Voor e-mailmarketing kunt u optimaliseren via A/B-testen en segmentatiefuncties.

Voors:

 • Geschikt voor e-commerce
 • Robuuste CRM en rapportage
 • Meer dan 90 integraties

nadelen:

 • Kan bugs hebben
 • Weinig ondersteuning beschikbaar
 • “Onhandig” ontwerp

Prijzen

Met Drip is het tariefplan eenvoudig. U betaalt $ 19 voor 500 contacten en krijgt de kernfuncties. Er is een proefperiode waarin u slechts 2,000 e-mails kunt verzenden. Wanneer dat eindigt, is verzenden onbeperkt.

Het is ook mogelijk om sms toe te voegen voor $ 15 voor 1,000 berichten. Dit betekent dat je Drip kunt gebruiken als multi-channel marketingplatform.

Druppelprijzen

Voor wie is dit?

Omdat Drip zich richt op schaalvergroting op basis van het aantal abonnees dat je hebt, is het kosteneffectief en ideaal voor startups en MKB-bedrijven. Het legt de nadruk op e-commerce, dus het is mogelijk niet geschikt voor contentmarketeers en creatievelingen.

Goed gelezen: Top 5 druppelalternatieven (gratis en betaalde opties)

8. ConvertKit

ConvertKit is een topoplossing voor e-mailmarketing en biedt geweldige opties voor segmentatie en formulieropbouw. We vinden dat het een beetje standaard is voor de editor, maar het zou moeiteloos aan je behoeften kunnen voldoen.

ConvertKit Welkom

Voordelen

Met ConvertKit kunt u minder tijd besteden aan het maken van e-mails en meer aan het werven van nieuwe abonnees. Breid uw publiek uit door ideeën te delen via een aangepaste landingspagina en bied gratis downloads rechtstreeks in de e-mail aan.

ConvertKit-functies

U kunt ook gepersonaliseerde inhoud verzenden. Hoewel er enkele e-mailsjablonen zijn, kunnen er meer zijn. Toch kunt u veranderen wat u wilt, zodat het aan al uw behoeften voldoet.

Voors:

 • Live chat support
 • Eenvoudig te gebruiken automatiseringsmaker
 • Landingspaginarapporten

nadelen:

 • Basiseditor
 • Weinig e-mailsjablonen

Prijzen

Met het voor altijd gratis abonnement bij ConvertKit kunt u 1,000 abonnees hebben. U kunt e-mailuitzendingen verzenden en een onbeperkt aantal formulieren en landingspagina's hebben. Bovendien zijn transactionele e-mails beschikbaar.

Creator kost $ 29 per maand voor 1,000 abonnees. Hiermee krijg je dezelfde functies als het forever-free abonnement. U krijgt echter ook hulp bij de migratie en geautomatiseerde reeksen en trechters.

Creator Pro kost voor het laatst $ 59 per maand voor 1,000 abonnees. Je krijgt alles van de andere twee plannen. Geavanceerde rapportage, abonneescores en Facebook-doelgroepen zijn echter ook beschikbaar.

ConvertKit-prijzen

Voor wie is dit?

Uiteindelijk is ConvertKit ontworpen voor e-commercemarketeers en creatievelingen, zoals bloggers.

Goed gelezen: 5 goedkope ConverKit-alternatieven voor startups

Conclusie

Elk bedrijf heeft e-mailmarketing nodig en er zijn veel opties op de markt. Hoewel je keuzes hebt, wordt het ook moeilijker om de juiste te vinden.

De hierboven besproken lakmoesalternatieven zullen u zeker veel stof tot nadenken geven. We hebben u deze beoordelingen gegeven om u te helpen de juiste beslissing te nemen.

Overweeg waar mogelijk gratis proefversies en accounts en test ze om te bepalen of ze geschikt zijn voor uw bedrijf en behoeften.

Zij is de marketingmanager van Poptin. Haar expertise als contentschrijver en marketeer draait om het bedenken van effectieve conversiestrategieën om bedrijven te laten groeien. Als ze niet werkt, verwent ze zich met de natuur; het creëren van unieke avonturen en het verbinden met allerlei soorten mensen.