Home  /  Alles  / Kleine aanpassingen die uw bedrijf helpen groeien: de anatomie van een exit-pop-up

Kleine aanpassingen die uw bedrijf helpen groeien: de anatomie van een exit-pop-up

de anatomie van een BLOG

Groei kan verschillende vormen aannemen. Hoewel iedereen geobsedeerd is door een exponentiële groei met een raketsprong, verloopt dit voor de meeste startups nogal langzaam. Volgens een studies door Eric Kutcher, de directeur van McKinsey's kantoor, zijn startups die jaarlijks minder dan 60% groeien, gedoemd te mislukken.

Aan de andere kant is er een enorm aantal bedrijven dat nu het 'slow business'-concept volgt. Net als snelgroeiende bomen hebben snelgroeiende bedrijven geen wortels die diep genoeg zijn om stormen en droogte te doorstaan, zeggen ze.

Langzaam groeien is oké

Omdat we een bootstrapped startup zijn, is ons team van matrozenlied gelooft dat een langzamer tempo onze wortels dieper en breder zal helpen strekken. In plaats van een raketsprong te maken met behulp van durfkapitaal, hebben we ervoor gekozen om elke kleine kans die we hebben te benutten en langzaam maar gestaag te groeien, stap voor stap.

We hadden het geluk een marketingtrechter voor ons bedrijf te bouwen die echt werkt. Het is een geweldig gevoel om naar de e-mails te kijken die uw MailChimp-account opstapelen. Als u echter een team bent bij een groeigedreven startup, mag u nooit stoppen en ontspannen. In plaats van onszelf een welverdiend schouderklopje te geven, hebben we het eeuwige proces van testen, experimenteren en optimaliseren van elke stap van ons klanttraject omarmd.

Conversie snelheid optimalisatie

Als u in termen van groei denkt, is het moeilijk om de kracht van conversie-optimalisatie (CRO) voor uw zakelijke website te overschatten. Het kan een echte gamechanger zijn die de groei van uw bedrijf stimuleert zonder extra verkeer.

Het garanderen van hoge conversiepercentages begint met het bouwen van een geloofwaardige website. De rest is een kwestie van testen, experimenteren en optimaliseren. We hebben geanimeerde knoppen, eenvoudige aanmeldingsformulieren, vaste kopmenu's geprobeerd en met verschillende pop-upvensters gespeeld. Bovendien hebben we enorm veel tijd besteed aan het maken van educatieve eBooks, waarbij we elke mogelijkheid benutten om bezoekers om te zetten in leads. Verrassend genoeg hebben we ontdekt dat sommige van onze CRO-inspanningen veel beter werkten dan andere. Dat is precies de reden waarom we dit artikel hebben gewijd aan de waarde van de exit-pop-up.

Wat is een exit-pop-up?

Er verschijnt een afsluitpop-up wanneer uw bezoekers op het punt staan ​​uw website te verlaten en het tabblad in hun browser te sluiten. Het is bedoeld om e-mailinformatie van websitebezoekers vast te leggen voordat ze per ongeluk uw site verlaten. Er kan een speciale aanbieding, promotie of uitleg op staan: waarom bezoekers niet mogen vertrekken.

Je denkt misschien dat niets iemand zal tegenhouden die al besloten heeft te vertrekken. Zoals onze ervaring echter heeft bewezen, kan een last-minute aanbieding hen van gedachten doen veranderen en u extra leads sturen om de groei te garanderen waar u naar verlangde.

Op het moment dat ik het onderwerp van een pop-up verlaten, kreeg het idee onmiddellijk kritiek:

“Iedereen heeft een hekel aan vervelende pop-ups”

“Het zal onze reputatie ruïneren”

“Ik negeer dit soort dingen altijd”

Toch dacht ik dat het nooit kwaad kan om het te proberen. Of iets werkt, weet je immers pas als je het daadwerkelijk probeert.

De anatomie van een exit-pop-up

We onderzoeken al een tijdje de best practices van een exit-pop-upimplementatie. Als gevolg hiervan kwamen we met verschillende ontwerpopties:

Chanty exit pop-ups ideeën
Chanty exit pop-ups ideeën

Bovendien hebben we een aantal tests en experimenten uitgevoerd om onze pop-up te optimaliseren. Vandaag delen wij graag onze bevindingen met u. Laten we eens kijken naar de essentiële onderdelen van de pop-up voor het afsluiten.

Infographics de anatomie van een exit-pop-up
Infographics: de anatomie van een exit-pop-up

Knop Sluiten

Je wilt je bezoekers niet irriteren, daarom moeten ze de exit-pop-up kunnen sluiten als ze daar zin in hebben. Verberg de knop voor het sluiten van de pop-up niet en maak deze niet gedurende een paar seconden onzichtbaar, zoals sommige websites doen. Zet het recht voor hen neer. Geloof me, niemand was ooit blij toen hij ontdekte dat de knop Sluiten afwezig was en dacht: "Oh, ik laat gewoon mijn e-mailadres achter als ik dit ding niet kan sluiten." Als u ervoor heeft gekozen een exit-pop-up te implementeren die duidelijk de intentie van uw bezoekers om af te sluiten onderbreekt, is het minste wat u kunt doen mensen met respect behandelen.

Afbeelding of animatie

Het eerste dat u met uw pop-up wilt doen, is de aandacht van de bezoeker afleiden van het verlaten van de pop-up. Dit betekent dat er iets moet zijn dat hun aandacht trekt. Het hebben van alleen maar een soort flauwe graphics is niet genoeg. Denk aan afbeeldingen, of beter nog, GIF's, die emoties teweegbrengen en resoneren met het publiek. Deze beelden kunnen verrukken, choqueren, verrassen, mensen aan het lachen maken, enz. Wat ze niet mogen doen, is je publiek onverschillig laten. We hebben er bijvoorbeeld voor gekozen om een ​​geanimeerde verwijzing naar een bekende film te maken, waarbij er ruimte is voor gissen. Omdat ons product een AI-gestuurde zakelijke chat is, past dit thema organisch in onze branding.

Pop-up op volledig scherm

De eerste versie van onze exit-pop-up was een venster dat slechts een klein deel van het scherm bedekte. Het was echter niet al te effectief. Ik neem aan dat mensen de neiging hebben alles af te sluiten waar ze niet om hebben gevraagd en dat hen in de weg staat. We hebben met verschillende formaten geëxperimenteerd en het bleek dat de pop-up op volledig scherm minstens twee keer zo beter werkt. De psychologie erachter ligt in het verleggen van de volledige focus van de bezoeker naar de pop-up. Ze sluiten het niet automatisch zoals bij venstertype één.

Vrolijke aanmeldingsknoptekst

Hoewel eenvoudige, conventionele zinnen als 'Aanmelden', 'Verzenden', 'Meer informatie' of 'Nu lid worden' prima zijn, waarom zouden we niet iets creatievers bedenken? Denk aan een call-to-action (CTA) die het belangrijkste probleem van uw klanten aanpakt dat uw aanbod oplost. Onze software is bijvoorbeeld gericht op het vergroten produktiviteit binnen een werkend team. Daarom hebben we voor onze knop de tekst 'Begin met het verhogen van uw productiviteit' gekozen. Het is nu jouw beurt. Gebruik je creativiteit om een ​​bemoedigende tekst op de aanmeldingsknop te bedenken voor je afsluitpop-up.

Het ontmoedigen van de ‘nee’-optie

Deze is mijn favoriet. In plaats van 'Nee, bedankt' of 'Herinner me er later aan' te zeggen, heeft u een unieke kans om uw bezoekers op een creatieve en soms grappige manier te ontmoedigen om te stuiteren. Ik heb verschillende zinnen onderzocht die website-eigenaren gebruiken als een 'Nee'-optie voor hun exit-pop-ups en heb een aantal voorbeelden voor je uitgekozen:

Nee, ik wil niet meer klanten

Nee, bedankt, ik heb genoeg verkeer

Nee, mijn bedrijf is al perfect

Nee, bedankt, ik leer het liever op de harde manier

Nee, bedankt, ik wil graag de volledige prijs betalen

Formulier voor het vastleggen van e-mail

Er zijn geen regels als het gaat om het afsluiten van een pop-up. Alleen best practices. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een ​​kortingscode op uw pop-upscherm aan te bieden en niet om e-mail te vragen. Het hangt allemaal af van de doelen die u probeert te bereiken. Op de een of andere manier zou ik, als ik jou was, geen kans missen om een ​​e-mail van je bezoekers te ontvangen. Daarom beschouw ik een formulier voor het vastleggen van e-mail als een must-have. Laten we het toegeven: de exit-pop-up is in feite uw laatste poging om e-mail van bezoekers terug te sturen. Mijn beste advies zou zijn om het simpel te houden: zorg ervoor dat je geen tien verschillende velden opneemt, omdat dit je publiek wegjaagt en je met lege handen achterlaat. Hoewel dit voor de hand liggend lijkt, kan het geen kwaad om te laten doorschemeren dat het eigenlijk een e-mail is waarvan u verwacht dat mensen deze in het veld zullen plaatsen. U kunt dit eenvoudig bereiken door het veld te markeren met de tekst 'E-mail'. Niet iedereen leest immers je gedachten.

CTA-titel

De titel van de call-to-action introduceert uw aanbod. Het is ook het eerste dat uw bezoekers zullen lezen als ze naar de pop-up kijken. In de titel kun je nogmaals het probleem aanpakken dat je oplost met je product/dienst, of doorgaan met spelen volgens het algemene exit-pop-upscenario zoals wij hebben gedaan (Kies verstandig!). Als u korting aanbiedt, zorg er dan voor dat u de cijfers in de titel vermeldt (bijvoorbeeld 'Krijg 20% ​​korting op uw bestelling'). Hier is een aantal populaire one-size-fits-all CTA-titels die ik op internet heb ontdekt:

Wacht!
Zo snel weggaan?

Voordat je weggaat…

Ga niet! (Ga nog niet)

Wilt u een gratis %product%?

CTA-tekst

Hier geeft u de details van uw aanbieding op. Ondersteun de CTA-titel met meer informatie, overtuig uw publiek om zich aan te melden, zich te abonneren op de nieuwsbrief, couponcode te gebruiken, enz.

Keer per dag

De frequentie van de exit-pop-ups is lastig. Hoe vaak laat u het opnieuw zien aan bezoekers die het al hebben gesloten? Hoe zit het met degenen die op de optie 'Nee' hebben geklikt? Nogmaals, na een paar experimenten hebben we het aangepast zodat het niet meer verschijnt na:

1 dag – voor degenen die besloten hebben het raam te sluiten
1 maand – voor degenen die op de optie 'Nee' hebben geklikt

1 jaar – voor degenen die zich hebben aangemeld
Deze regel werkt voor ons goed, maar u kunt uw eigen frequentie bedenken, afhankelijk van meerdere factoren. Als er bijvoorbeeld elke dag dezelfde bezoekers naar uw website komen, kunnen ze de dagelijkse pop-up vervelend vinden. Zorg er daarom voor dat u uw koperspersona kent: wie ze zijn en hoe ze zich op uw website gedragen. Pas vervolgens de pop-upfrequentie aan volgens de verwachtingen van uw bezoekers.

Transparante achtergrond

Ik geloof dat een pop-up op volledig scherm die uit het niets komt, behoorlijk verwarrend kan zijn. Uw bezoekers denken misschien dat ze op de verkeerde knop hebben geklikt of dat ze ergens anders dan uw website zijn omgeleid. Hoewel de transparante achtergrond van uw pop-up optioneel is en volledig aan u te bepalen, geeft het uw publiek het vertrouwen dat ze nog steeds op uw website zijn. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat onze bezoekers de Chanty-website nog steeds zien via de exit-pop-up.

Bonus: het wow-effect

Marketeers over de hele wereld doen hun best om op een natuurlijke en niet-opdringerige manier met het publiek te communiceren. Zoals je waarschijnlijk weet, is personalisatie de laatste jaren een belangrijk onderdeel van marketing. Net als elk ander aspect van marketing kon de exit-pop-up niet onaangetast blijven door deze trend.

Stel u voor dat uw website op Forbes te zien is en dat een behoorlijk deel van het verkeer rechtstreeks naar uw website stroomt. Zou het niet geweldig zijn om een ​​individuele boodschap te formuleren en daar speciale aandacht aan te besteden, afkomstig van Forbes? We hebben deze techniek nog niet geprobeerd, maar dat gaan we zeker doen.

Nog niet overtuigd?

Ik denk dat het tijd is om onze resultaten te delen. Het implementeren van een aangepaste exit-pop-up duurde niet lang, maar leverde ons een aanzienlijk resultaat op. Na een paar optimalisatiestappen werd het aantal e-mails dat onze website genereert met 20% verhoogd dankzij de exit-pop-up.

Als je het bekijkt in termen van inspanningen versus resultaten, lijkt de exit-pop-up een zeer effectieve CRO-techniek. Ter informatie: het aantal e-mails dat we ontvangen dankzij het downloaden van e-boeken bedraagt ​​slechts 2%. Ik moet zeggen dat het maken van een e-boek veel tijdrovender was dan het plaatsen van een afsluitpop-up.

Nog een feit om te overwegen: toen we de vensterpop-up naar een volledig scherm hebben gewijzigd, is het aantal conversies verdubbeld.

Omdat de exit-pop-up voor ons werkt, denk ik dat het ook voor jou zal werken. Volg de best practices die we in dit bericht hebben gedeeld, maar vergeet niet om deze aan te passen aan uw publiek. Als je vragen hebt, stel ze dan gerust in de reacties hieronder. Veel succes met het kweken van je volgende grote ding!

Olga Mykhoparkina is Chief Marketing Officer bij matrozenlied een eenvoudige, door AI aangedreven zakelijke messenger en één meldingscentrum. Dit krachtige en gratis Slack-alternatief is bedoeld om de teamproductiviteit te verhogen en de communicatie op het werk te verbeteren. Olga heeft 9 jaar ervaring op het gebied van digitale marketing en is verantwoordelijk voor Chanty's online aanwezigheidsstrategie, geeft leiding aan een geweldig team van marketingexperts en zorgt ervoor dat dingen gedaan worden om de manier te veranderen waarop teams communiceren en samenwerken. Volg Olga verder Twitter of voel je vrij om verbinding te maken Linkedin .