Home  /  AllesCMSwebsite ontwikkeling  / Magento of WooCommerce: welke is een beter e-commerceplatform

Magento of WooCommerce: welke is een beter e-commerceplatform?

magento woocommerce e-commerceplatform

G2, het software- en dienstenrecensiesplatform, onthult dat er tegenwoordig meer dan 200 e-commerceplatforms beschikbaar zijn voor online bedrijven. 

Bron: G2

Geen wonder dat het navigeren door verschillende platforms met een verscheidenheid aan functies een overweldigende ervaring kan zijn voor e-commercemarketeers. Een ideaal e-commerceplatform moet de unificatie van de belangrijkste bedrijfsprocessen mogelijk maken, waardoor u zichtbaarheid in het hele bedrijf kunt bereiken en aan de verwachtingen van de meest veeleisende klanten kunt voldoen. 

Het is moeilijk te zeggen welk e-commerceplatform ideaal is voor uw bedrijf. Maar om het gemakkelijk te maken, hebben we twee grote platforms, WooCommerce en Magento, vergeleken op basis van hun belangrijkste kenmerken, prestaties, beveiliging, kosteneffectiviteit en gebruiksvriendelijkheid. 

Maar daarvoor is het verstandig om de onmisbare functies van een e-commerceplatform te begrijpen. Dit zal je helpen de functies van deze twee platforms nog meer te waarderen. 

7 functies waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een geschikt e-commerceplatform

Hier zijn de belangrijkste functies waar u op moet letten in een ideaal e-commerceplatform om uw speelveld te verkleinen.

1. Gemakkelijk in te stellen en te navigeren

Het platform dat u kiest, moet eenvoudig in te stellen en te navigeren zijn. Het zou u in staat moeten stellen de essentie van uw merk vast te leggen, terwijl u voor iedereen moeiteloos door de site kunt bladeren. 

Platforms die kant-en-klare sjablonen aanbieden, zijn een geweldige keuze, omdat ze u het gedoe besparen van het inhuren van een dure ontwerpexpert voor de taak. Het platform moet u in staat stellen een naadloze winkelervaring te creëren.

2. Veiligheid 

E-commercesites vormen sappige doelwitten voor hackers. Persoonlijke gegevens zijn een waardevol bezit geworden; Hoe meer mensen op een website winkelen, hoe meer hackers deze aantrekt. 

Wist u dat? 

83% van de beste Amerikaanse e-commercesites zijn kwetsbaar voor aanvallen.

Daarom moet het platform waarvoor u kiest een eersteklas beveiliging garanderen. Kies voor een platform dat een SSL-certificaat en PCI-compliance biedt om gevoelige klantgegevens te beschermen.

3. Integraties 

Dit is het tijdperk van multichannelmarketing en Sociale kanalen spelen een grote rol bij het verbeteren van de merkzichtbaarheid en reputatie. 

Zoek naar een platform dat eenvoudige integratie met andere bestaande systemen en marketingkanalen mogelijk maakt. Integratie met kanalen en platforms van derden zoals sociale kanalen, MailChimp en Google Shopping zou geen probleem moeten zijn.

4. SEO en mobielvriendelijkheid 

Het belang van online bedrijfsvisibiliteit kan niet worden onderschat. De digitale klant doet niet alleen online onderzoek om meer te weten te komen over bedrijven, maar gebruikt ook verschillende apparaten om een ​​aankoopbeslissing te nemen. 

Daarom moet het platform dat u kiest SEO- en mobielvriendelijk zijn, zodat u gemakkelijk toegang heeft tot uw winkel. 

5. Analytics 

Het meten van de prestaties van uw website is van cruciaal belang voor het nemen van zakelijke beslissingen het stimuleren van marketinginspanningen. Dat is waar analytics een cruciale rol speelt. 

Kies voor een platform waarmee u de prestaties van uw winkel kunt volgen en parameters zoals het aantal verkopen, betaalmethoden, bestelbedragen en meer in de gaten kunt houden. 

6. Technische ondersteuning

Het platform dat u kiest, moet een solide klantenondersteuningsteam hebben dat altijd klaar staat om u te helpen. Het moet ook beschikken over gedegen documentatie en onlinegidsen die problemen oplossen en de meest prangende vragen beantwoorden. 

7. Prijs

Elk e-commerceplatform wordt geleverd met zijn eigen prijsplannen. Sommige worden geleverd met een standaard maandelijks abonnement, terwijl andere vaste tarieven bieden. Voordat u zich vastlegt, is het verstandig om het plan door te nemen en te kiezen wat het beste bij uw budget past. 

Op basis van de bovengenoemde functies zijn er verschillende beste keuzes voor e-commercebedrijven. In dit bericht bespreken en vergelijken we echter de twee populairste platforms, namelijk WooCommerce en Magento.

WooCommerce

WooCommerce is een open-source WordPress-plug-in voor e-commercewinkels waarmee verkopers hun WP-website kunnen transformeren in een online winkel. WordPress-gebruikers zullen deze plug-in gemakkelijk te gebruiken vinden en hun winkel in een mum van tijd operationeel hebben. 

Het is een gratis plug-in met extra betaalde functies en integratieopties die de functionaliteit van het winkelwagentje moeiteloos stroomlijnen. Sinds januari 2021 heeft deze populaire WordPress-plug-in 27.86% van de e-commercemarkt in handen. Bovendien kiest 93.7% van de op WordPress gebaseerde online winkels voor WooCommerce.

Waar is WooCoomerce het beste voor?

WooCommerce is een geweldig platform voor kleine bedrijven die al een website op WordPress hebben of onlangs een Joomla- of Drupal naar WordPress migratie. Websites die al over WordPress-ontwikkelbronnen beschikken, zullen het gemakkelijk vinden om hun winkel aan te passen met WooCommerce. 

Hier zijn een paar functies die het ideaal maken voor e-commercewebsites. 

 • Het is gemakkelijk te gebruiken. WordPress-gebruikers kunnen hun winkel snel opzetten door simpelweg de WooCommerce Plugin te installeren/activeren. 
 • Het biedt een reeks plug-ins en thema's voor eenvoudige winkelinrichting, zodat uw bedrijf snel van de grond kan komen. Dus, van het optimaliseren van kassa's tot dropshipping biedt het platform plug-ins voor alles wat je maar kunt bedenken. 
 • Het biedt verschillende zoek- en navigatie-extensies die helpen bij het toevoegen van categorieën, tags en attributen waarmee klanten gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken. 
 • De plug-in biedt meer dan 400 officiële extensies, waardoor u eenvoudig verbinding kunt maken met sociale kanalen zoals Facebook, Pinterest en MultilingualPress. 
magento woocommerce e-commerceplatform
 • Omdat het op WordPress draait, is Woo-Commerce zeer SEO-vriendelijk. Andere plug-ins kunnen worden gebruikt om de SEO-vriendelijkheid verder te vergroten. 
 • Woocommerce biedt een veilige betalingsverwerker dat PCI-compliance garandeert. Het maakt veilige communicatie tussen klanten en de server mogelijk, waardoor gevoelige informatie wordt beschermd. 
 • Het is flexibel en volledig aanpasbaar. Het platform geeft ontwikkelaars dus volledige controle over hun gegevens en is geschikt voor kleine en grote bedrijven.  
 • Het analysedashboard van het platform biedt informatie over verkopen, bestellingen en algemene winkelstatus. Het kan ook worden geïntegreerd met Google Analytics voor verbeterde prestatietracking. 
 • De plug-in biedt geweldige betalingsmogelijkheden voor klanten. Het wordt geleverd met PayPal, maar andere extensies zoals Amazon Payments, Stripe en PayFast zijn ook beschikbaar. 

NADELEN 

 • WooCommerce kan vertragen omdat het niet overweg kan met te veel thema's en plug-ins die aan de winkel worden toegevoegd. 
 • WooCommerce schiet enigszins tekort op het gebied van technische ondersteuning. Het grootste deel van de steun kan worden bereikt via zelfhulpgidsen en gemeenschappen. Het platform beschikt echter over uitstekende documentatie en een overvloed aan online tutorials. 
 • De kosten van premiumthema’s en extensies kunnen behoorlijk snel oplopen, vooral voor kleine bedrijven met een beperkt budget. 

Dat waren de nadelen van het gebruik van WooCommerce. De geweldige bruikbaarheid, schaalbaarheid en aanpassingsmogelijkheden van het platform maken het echter een geweldige optie voor e-commercewebsites. Bovendien is het een geweldige keuze voor beginners met weinig e-commerce-ervaring. 

Kortom: WooCommerce is een krachtig platform dat alle functies biedt waar een e-commerce winkeleigenaar naar op zoek is. 

Magento

magento woocommerce e-commerceplatform
Bron: Magento

Magento is beschikbaar op twee verschillende platforms, namelijk Magento Open Source en Magento Commerce. De eerste is een gratis versie die kan worden gedownload en aangepast, terwijl de laatste een premium-versie is met abonnementskosten en cloudhosting.

Dit platform is meer gericht op bedrijven; De meeste e-commercebedrijven kunnen echter profiteren van de functies ervan. 

Hier zijn een paar functies die Magento tot een populair e-commerceplatform maken. 

 • Het platform ondersteunt een onbeperkt aantal producten. 
 • Het biedt optimale front-end en back-end prestaties. Het maakt bijvoorbeeld gecomprimeerde afbeeldingen mogelijk die sneller worden geladen, waardoor de UX van de website wordt verbeterd. 
 • Het biedt patches, updates en een groot aantal best practices waarmee eigenaren van e-commerce een veilige winkel kunnen creëren en klantgegevens kunnen beschermen. 
 • De Magento Marketplace biedt een onvoorstelbaar aantal integraties. Hoewel er aan een paar een flink prijskaartje hangt, zijn ze de investering waard, als je budget het toelaat. 
 • Magento is SEO-vriendelijk. SEO wordt automatisch geconfigureerd op dit platform en er is een reeks tools waarmee u uw rangschikking kunt opslaan. Voor het gebruik hiervan was echter enige kennis van het onderwerp vereist. 
 • Magento maakt boeiende mobiele ervaringen mogelijk via zijn PWA-studio (Progressive Web Apps). 
magento woocommerce e-commerceplatform
 • Het platform biedt een analysedashboard met live gegevens over verkopen, bestellingen en best verkochte producten. 
 • Elke Magento-versie heeft geïntegreerde afreken-, betalings- en verzendfuncties. Het platform maakt het voor klanten gemakkelijk om te betalen via PayPal, Amazon Pay of Stripe. 
 • Magento biedt 24x7 technische ondersteuning. Het heeft ook een Helpcentrum voor probleemoplossing en algemene ondersteuning. 

NADELEN

 • Magento heeft een steile leercurve. In tegenstelling tot WooCommerce vereist Magento dat je enige basiskennis hebt op het gebied van webontwikkeling. Het platform is meer gericht op ontwikkelaars dan op reguliere gebruikers. 
 • Terwijl Magento gratis te downloaden is. Maar de prijzen die aan het gebruik ervan verbonden zijn, namelijk webhostingkosten, add-ons en betalingsverwerkingskosten, kunnen kostbaar blijken te zijn. Bovendien is de Enterprise Edition behoorlijk duur. 
 • Magento biedt beveiligingspatches om klantinformatie te beschermen. Het nadeel is echter dat deze pleisters niet eenvoudig aan te brengen zijn. Nieuwelingen op het gebied van e-commerce kunnen zich daarbij overweldigd voelen. 

Samenvattend: dit is hoe de twee e-commerceplatforms zich met elkaar vergelijken.

WooCommerceMAGENTO
Het platform is volledig gratis.Het biedt een gratis communityversie. De andere premiumdiensten zijn niet gratis.
Het ondersteunt onbeperkte producten.Met Magento kunnen winkeleigenaren onbeperkt producten toevoegen.
Bijna alle WordPress-thema's worden ondersteund. Het biedt talloze aanpassingsmogelijkheden.Het biedt een op thema's gebaseerd systeem.
Er zit een uitbreidingssysteem bij met diverse opties.Ondersteunt een breed scala aan extensies.
Het biedt de basisbeveiligingsfuncties om uw online winkel te beschermen.Het biedt geavanceerde beveiligingsfuncties en speciale patches om eventuele kwetsbaarheden op te lossen.
Het platform is opmerkelijk eenvoudig te gebruiken.Magento is misschien niet zo eenvoudig te gebruiken. Het wordt aanbevolen voor gebruikers met basiskennis op het gebied van webontwikkeling.

Conclusie

Een e-commerceplatform is een enorme investering voor een bedrijf. Hoewel u er misschien wat budget voor heeft gereserveerd, wilt u er zeker van zijn dat u degene kiest die het meest geschikt is voor uw bedrijf. 

Zowel WooCommerce als Magento zijn geweldige keuzes bij het kiezen van een platform voor e-commercebedrijven. Voor beginners en kleine bedrijven met een beperkt budget raden we WooCommerce aan, omdat het snel van de grond komt, schaalbaar en kosteneffectief is. 

Aan de andere kant schittert Magento, zonder extra extensies aan te schaffen, vanwege zijn schaalbaarheid en andere functies die WooCommerce mist. Diverse extensies zoals Magento 2 aangepaste afrekenvelden, Winkelen op merk, zoekextensies, enz. Magento optimaliseert uw bedrijf om baanbrekende groei te genereren. Als je de hoge kosten van de Enterprise Edition negeert, is Magento een uitstekende keuze voor bedrijven die willen overstappen op e-commerce. 

Het kiezen van een winnaar tussen deze twee is niet eenvoudig; We zijn er echter zeker van dat de hierboven gedeelde informatie u zal helpen een weloverwogen beslissing voor uw bedrijf te nemen.

Auteur Bio:

Lucy is een creatieve contentschrijver en strateeg bij Marketing Digest. Ze is gespecialiseerd in het schrijven over digitale marketing, technologie, ondernemerschap en onderwijs. Als ze niet aan het schrijven of redigeren is, besteedt ze tijd aan het lezen van boeken, koken en reizen.