Home  /  AllesCRMemail marketing  / Mailchimp versus ActiveCampaign – Wat is beter voor uw bedrijf?

Mailchimp versus ActiveCampaign – Wat is beter voor uw bedrijf?

mailchimp, actieve campagne

Toen ik net begon, was e-mail mijn favoriete marketinginstrument. Het was gemakkelijk, je kon een heleboel e-maillijsten vinden, en het is niet zo moeilijk om een ​​verzorgde, professionele e-mail te schrijven. Toch was er nog veel te doen en na te denken, dus ik had een e-mailmanager nodig om te helpen.

Tegenwoordig lijkt het erop dat iedereen op zoek is naar het juiste marketingplatform en dat ze allemaal willen dat dit wordt geautomatiseerd, net als ik. De twee beste opties zijn ActiveCampaign en Mailchimp. De meeste mensen gaan heen en weer, in een poging erachter te komen welke beter is, welke hen gelukkiger zal maken, en welke kenmerken elk ervan heeft.

Vaak klinkt het alsof je weer op de middelbare school zit, omdat je geen beslissing kunt nemen en niet de verkeerde beslissing wilt nemen. Voor de meeste bedrijfseigenaren vormt e-mailmarketing de kern van wat ze doen. Je hebt het juiste marketingplatform nodig en het lijkt erop dat je geen keuze kunt maken.

Dit is een emotioneel onderwerp voor mij, aangezien ik relaties heb gehad met beide platforms. Natuurlijk is Mailchimp gemakkelijk en leuk ActiveCampaign is stabiel en volwassener. Beide opties hebben voor- en nadelen, dus het is absoluut noodzakelijk om verstandig te kiezen. Als u van platform verandert, kan dit een bedrijf ruïneren, en dat kan ik weten. Het overkwam mij bijna, daarom ben ik hier. Ik wil voorkomen dat anderen het verkeerde platform kiezen.

Daarom ga ik alles bespreken wat u moet weten over Mailchimp versus ActiveCampaign, waarbij ik u de details geef over beide producten en mijn relaties ermee. Ik zal u uiteindelijk ook mijn professionele mening geven.

Waarom u vanaf het begin de juiste keuze moet maken

Toen ik Mailchimp voor het eerst gebruikte, vond ik het spannend, stressvrij en leuk. Op een gegeven moment liepen de stressniveaus echter enorm op en kwam mijn hele bedrijf in gevaar.

Houd er rekening mee dat er niets mis is met dit platform. Het is tot op zekere hoogte gratis en goedkoop als je de betaalde porties bereikt. Bovendien zijn er veel sjablonen beschikbaar en is het snel te leren. Beginners zullen zeker van al deze dingen genieten, en dat is waar ik mezelf ook tegenkwam.

Ik was nieuw in de branche, dus ik zou natuurlijk het gemakkelijkste kiezen om te leren. Omdat ik het druk had met het runnen van een startup, had ik niet veel tijd om een ​​nieuw systeem te leren.

Toch zou ik willen dat ik van ActiveCampaign had geweten, want toen ik besloot om grotere hoogten te bereiken, voelde ik me tegengehouden. U kunt Mailchimp niet gebruiken voor segmentatie, geautomatiseerde bedrijfsschaling of cross-channel berichtenuitwisseling. Degenen die willen groeien, zullen merken dat ActiveCampaign een betere keuze is. Anders kun je niet opschalen en moet je later misschien alles omschakelen, wat een vermoeiend en pijnlijk proces is.

Mailchimp zou nog steeds kunnen werken

Hoewel het gebreken vertoont, heeft Mailchimp enkele voordelen die Activecampaign niet heeft. Het hangt gewoon af van uw zakelijke behoeften en van uzelf. Daarom ben ik hier om alle aspecten van beide diensten te bespreken. Dit is jouw levensonderhoud, dus je gaat de verschillen zelf opmerken en bepalen welke je wel en niet kunt gebruiken.

U zult gemoedsrust hebben omdat u de beste e-mailmarketingsoftware heeft gekozen die aan uw zakelijke behoeften voldoet.

Om het gemakkelijker te maken, ga ik ze allebei naast elkaar vergelijken. Ik bespreek een bepaald punt of kenmerk en bespreek vervolgens wat elke dienst daarvoor kan doen.

Makkelijk te gebruiken

Ter wille van dit artikel ga ik ervan uit dat u nieuw bent in de wereld van e-mailmarketing. Ik ga beginnen met te praten over de gebruiksvriendelijkheid van beide services, omdat dat van belang zal zijn bij uw beslissing welke u wilt gebruiken. Als het niet snel en eenvoudig gaat met een paar tutorials, zul je gefrustreerd raken.

Ik had geen idee wat ik deed toen ik net begon, wat een van de redenen is dat ik voor Mailchimp heb gekozen.

In zekere zin beschikt het over een functie voor slepen en neerzetten, wat een modern concept is en dat ik meteen leuk vond. Zelfs nu is het nog steeds gemakkelijk te gebruiken.

ontwerp, e-mail

Sleep gewoon uw logo naar het vak (of blader door als u zich daar prettiger bij voelt), en nu bent u gebrandmerkt en klaar om te beginnen met het opstellen van e-mails. Aan de rechterkant vindt u een verscheidenheid aan ontwerpen en soorten inhoud die u kunt opnemen.

Bovendien kunt u op elk gewenst moment een rondleiding bekijken over het gebruik van het systeem. U bent binnenkort goed op weg om snel mooie, professioneel ogende e-mails te maken.

Het systeem is:

 • Voor informatie over passend onderwijs, zie: www.passendonderwijs.nl
 • Intuïtief
 • krachtig
 • schoon

Het enige probleem dat ik heb met de gebruikerservaring is dat 'Een campagne maken' te veel dingen bevat die je kunt maken. Deze omvatten advertenties, landingspagina's en formulieren. Het is een extra stap die u moet doen, maar het is geen groot probleem.

Laten we nu eens kijken naar het gebruiksgemak van ActiveCampaign.

actieve campagne, creëren, campagne voeren

Je ziet meteen dat er naast een aantal nadelen ook veel voordelen aan deze service kleven.

Allereerst gebeurt er zoveel als je op de landingspagina komt. Zodra u naar de e-maileditor navigeert, zult u merken dat deze vrij eenvoudig te gebruiken is en er erg mooi uitziet. Het is soms lastig om daar te komen als je net begint.

speeltuin, marsvakantie

Uit de bovenstaande schermafbeelding kunt u zien dat er meer stappen nodig zijn om een ​​e-mail te maken. Hoewel automatisering is inbegrepen, kan het moeilijk zijn om het in te stellen en wordt het als geavanceerd beschouwd.

Als het uw doel is om e-mails snel te versturen en klaar te zijn, dan is Mailchimp de winnaar wat betreft gebruiksvriendelijkheid en gebruiksgemak.

Sjablonen en ontwerpen

Maak je eigenlijk helemaal opnieuw e-mails? In de meeste gevallen gebruiken mensen sjablonen die zijn ontworpen door professionals. Het is veel gemakkelijker en sneller om dit te doen. Bovendien zul je schijnbaar eindeloze kwaliteitsontwerpsjablonen vinden voor een verscheidenheid aan e-mailstijlen. Dit kunnen posts op sociale media, landingspagina's en meer zijn. Zelfs als je geen idee hebt wat je doet, is het nog steeds mogelijk om een ​​ontwerp te krijgen dat indruk zal maken op iedereen.

U zult geen abonnees krijgen, geen omzet genereren of vertrouwen opbouwen met een e-mail die er niet professioneel uitziet. Dit is de sleutel om te onthouden.

Mailchimp beweert dat het meer dan 100 ontwerpen en sjablonen beschikbaar heeft. Ongeacht wat u verzendt, er is een ontwerp voor.

aanbevolen, basis, mailchimp

Enkele van mijn persoonlijke favorieten zijn:

 • Stellar
 • Vertel een verhaal
 • Avalon

Het mooie van deze editor is dat je niet vastzit aan het gebruik van deze sjablonen. Upload ook uw ontwerpen.

Laten we nu overschakelen en praten over de opties van ActiveCampaign voor sjablonen. Je bent zeker niet beperkt en kunt net als bij Mailchimp professioneel ogende mogelijkheden vinden. Je krijgt er echter minder, omdat er maar ongeveer 30 keuzes zijn.

sjabloon, actieve campagne

Toch heb je de mogelijkheid om je eigen te creëren. Het is echter tijdrovender en kan het hele doel van het gebruik van een sjabloon tenietdoen. Als u van plan bent dat ontwerp vaak te gebruiken, kan dit een goed bestede tijd zijn.

Omdat meer vaak beter is, zoals in het geval van sjabloonopties, wint Mailchimp opnieuw.

U kunt zien dat Mailchimp twee voor twee is, en misschien stopt u nu en denkt u dat dit de beste voor u is. We zijn echter nog niet in de kern van beide diensten terechtgekomen en hebben het in essentie alleen over het uiterlijk.

Prijzen

We hebben al besproken dat Mailchimp een gratis versie heeft, dus misschien ben je bereid de handdoek in de ring te gooien en te zeggen dat dit zonder twijfel het beste is. Ja, het kost niets, maar de gratis versie is vrij beperkt.

abonnement, premium, standaard

Houd er rekening mee dat de gratis versie niet zo slecht is, vooral niet voor het prijskaartje ($0). U kunt maximaal 2,000 contacten, basissjablonen en enkele landingspagina's krijgen. Elk model heeft echter het Mailchimp-logo aan de onderkant, wat een stokpaardje van mij is.

Het is genoeg om aan de slag te gaan, maar je moet er niet te veel van verwachten. Degenen die echte functies willen om te groeien, zullen moeten betalen om het volgende te krijgen:

 • Aangepaste workflows
 • Retargeting advertenties
 • Geavanceerde CRM-functies

Laten we nu onze aandacht richten op ActiveCampaign. Ik zeg nu meteen dat het prijzig is. Het punt is dat u zich moet concentreren op waar voor uw geld en het als een investering moet zien.

klanten, prijs

U kunt zien dat u vanaf het begin €69,- betaalt voor 5,000 contacten. Hoewel je er nu misschien niet bent, zul je snel groeien en waarschijnlijk snel moeten upgraden.

Toch is het Lite Plan van ActiveCampaign goedkoper dan Mailchimp zodra je 50,000 abonnees hebt bereikt.

Daarom is de winnaar hier niet zo droog en droog. Ja, Mailchimp heeft een gratis optie en concurrerende prijzen, maar is nog steeds beperkter dan ActiveCampaign. Ik denk nog steeds dat ActiveCampaign wint omdat de prijs niet de enige overweging of factor is.

List management

Als het om segmentatie gaat, zijn lijsten essentieel. Dit omvat iedereen die zich op u abonneert. Vervolgens kunt u verder gaan en ze tags geven of de velden aanpassen om een ​​perfecte doelgroep te kiezen.

nieuwsbrief, engels

Bij Mailchimp betaal je per abonnee. Dit betekent dat als Linda Jones op twee verschillende lijsten staat, zij als twee personen wordt geteld. Ik denk dat dat een beetje duister is en niet de manier waarop een bedrijf zichzelf zou moeten runnen.

De lijsten kunnen niet met elkaar vermengd worden, en het zorgt alleen maar voor veel ergernis aan uw kant.

Aan de andere kant heeft ActiveCampaign een overzichtelijke lijstbeheerfunctie.

lijsten, tags, aangepaste velden

Er is hier minder rigiditeit, dus een abonnee is precies dat, ongeacht waar hij op de lijsten staat. Bovendien kunt u uw lijsten segmenteren op basis van aangepaste velden of tags. Dit kunnen locaties, interesses en nog veel meer zijn.

Met betere mogelijkheden en flexibiliteit is ActiveCampaign hier absoluut de winnaar. U heeft meer vrijheid en maatwerk voor uw targetingbehoeften.

Automatisering

Bijna iedereen, of ze nu nieuw zijn of niet, wil processen automatiseren die ze steeds opnieuw doen. We hebben natuurlijk al gezegd dat Mailchimp niet de beste was op het gebied van automatisering, maar laten we er dieper op ingaan.

mailchimp, marketingplatform

Hier kunt u zien dat er enkele automatiseringstriggers zijn. Het is behoorlijk solide en ze kunnen je helpen sneller te groeien zonder dat je er meer moeite voor hoeft te doen.

Enkele van mijn persoonlijke favorieten zijn:

 • Verlaten winkelwagentriggers
 • Laat groepstriggers achter
 • Geopende e-mailtriggers
 • Op campagne geklikt

De trigger is een gedrag dat aangeeft dat er een e-mail naar de abonnee moet worden verzonden. Als iemand de e-mail die u verzendt niet opent, kan Mailchimp worden geconfigureerd om vervolg-e-mails te verzenden.

Hier is het probleem: de editor is inflexibel en beperkt. U kunt met uw automatisering niet op meerdere paden aftakken. Automatisering moet uiterst flexibel zijn.

contact, webpagina

Hierboven ziet u de automatiseringsoptie van ActiveCampaign. Dit zijn functies van het volgende niveau en wat u van zakelijke marketingsoftware mag verwachten.

Het is mogelijk om onbeperkt voorwaarden, acties en triggers te combineren, zodat u de juiste workflow kunt creëren en leads kunt genereren. Integratie is ook mogelijk met zaken als Shopify. Ook CRM en automatisering gaan hand in hand. Hiermee kunt u ook uw verkoopprocessen automatiseren.

Daarom is ActiveCampaign de winnaar voor deze functie.

Aanmeldingsformulieren

Formulieren kunnen u helpen meer informatie van de abonnees te krijgen, en deze zijn vaak opgenomen in e-mailsoftware.

Met ActiveCampaign is de formuliereditor eenvoudig te gebruiken.

actieve campagne, formulieren

Het is visueel, intuïtief en eenvoudig, zodat u nieuwe velden en meer kunt toevoegen. Bovendien zijn deze formulieren al mobielresponsief, wat betekent dat ze gemakkelijk op een smartphone of tablet kunnen worden ingevuld. Je kunt ze zelfs embedden en direct toevoegen aan WordPress en Facebook.

Mailchimp heeft niet de beste functionaliteit omdat je voor het insluiten een aparte editor moet gebruiken, en niet alle formulieren bieden mobiele responsiviteit.

ActiveCampaign wint opnieuw!

Tot slot

Welke e-mailmarketingsoftware is het beste voor uw bedrijf? Als het gaat om Mailchimp en ActiveCampaign, moet ik zeggen dat ActiveCampaign hier de duidelijke winnaar is. Degenen die serieus willen uitbreiden en groeien, zullen dit een duidelijke keuze vinden.

Toch is Mailchimp om vele redenen behoorlijk aantrekkelijk voor mensen. Als je nooit automatisering en geavanceerde functies nodig hebt, zou het kunnen werken. Het probleem is dat je later in je carrière verder gaat, ongeacht wat je nu denkt.

Zet geen limiet op wat uw bedrijf kan bereiken en breng uzelf niet in een positie waarin u naar een nieuwe dienst moet overstappen. Kies nu voor ActiveCampaign en bereid u voor op de lange termijn.