Home  /  AllemaalCRMe-mailmarketing  /  6 Mailpoet Alternatives for a More Competitive Email Marketing

6 Mailpoet alternatieven voor een meer competitieve e-mailmarketing

Elk bedrijf heeft baat bij het verzenden van e-mails, maar het is zo moeilijk om alles op een rijtje te houden. In zekere zin heb je een tool nodig die het proces automatiseert en het gemakkelijker maakt om een gepersonaliseerde e-mailcampagne op te zetten.

Er zijn veel e-mailmarketingoplossingen, en Mailpoet lijkt vrij populair te zijn. Laten we er meer over leren en waarom je misschien beter Mailpoet alternatieven kunt overwegen.

Wat biedt Mailpoet?

Mailpoet is een plugin voor WordPress, dus het is een geweldig hulpmiddel, maar alleen als je die website gebruikt. Terwijl veel mensen de voorkeur geven aan WordPress, willen anderen iets anders gebruiken.

Met Mailpoet kunt u inschrijvingsformulieren maken die bij het thema passen, abonnees in de database verzamelen, verschillende aspecten van e-mailmarketing automatiseren en analyses bestuderen. 

Waarom stappen mensen over van Mailpoet?

Uiteindelijk zijn er Mailpoet alternatieven omdat niet iedereen WordPress gebruikt. Hoewel je het afzonderlijk kunt gebruiken, wordt het een beetje verwarrend, en uiteindelijk heb je meerdere CRM's om alles op een rijtje te houden.

Als u uw website niet op WordPress host en er ook niet aan wilt beginnen, overweeg dan deze zes alternatieven voor Mailpoet.

6 Mailpoet Alternatieven

1. SendGrid

mailpoet alternatieven

Als je geïnteresseerd bent in alternatieven voor Mailpoet, is SendGrid misschien wat je nodig hebt. Het heeft de personalisatie en analytische functies die je wilt, en de e-mail editor is geweldig.

Geavanceerde segmentatie is echter niet beschikbaar zoals bij andere e-mailmarketingtools. Degenen die iets makkelijks in gebruik willen zullen het zeker waarderen.

Kenmerken

Met SendGrid richt je je meer op deliverability, en er is een geweldige e-mail editor met veel sjablonen. Automatiseringen zijn beperkt, maar je krijgt wel een welkomstserie en je kunt je eigen automatiseringen aanpassen met basis triggers.

SendGrid-functies

Er zijn tal van bestaande sjablonen, maar u kunt ze aanpassen aan uw eigen smaak. Bovendien kunt u een nieuwsbrief maken, e-mails vanaf nul coderen en uw e-mail ontwerpen zoals u wilt dat hij eruitziet. 

Echter, analytics is waar het om gaat. U kunt de statistieken volgen via spamrapporten, kliks, opens, unsubscribes en nog veel meer. Het is mogelijk om dieper te gaan en uw berichten te volgen per e-mailprovider, locatie en apparaat. Dit zal u enorm helpen.

Profs:

 • Individuele e-mails personaliseren
 • Geavanceerde e-mail deliverability
 • Gedetailleerde analyse

Nadelen:

 • Weinig segmentatiemogelijkheden
 • Alleen basis autoresponders

Prijzen

mailpoet alternatieven

Er is een voor altijd gratis plan met SendGrid, en je kunt 6.000 e-mails per maand versturen en 2.000 contacten hebben. Je krijgt er segmentatie, één teamgenoot, ticketondersteuning, automatisering, en één inschrijvingsformulier. Er zijn ook drie e-mail testcredits te gebruiken.

Basic is de volgende voor $ 15 per maand voor 7.000 contacten en 15.000 e-mails per maand. U krijgt alles van het voor altijd gratis plan, inclusief 10 e-mailtestcredits, maar automatisering is niet inbegrepen.

Het Geavanceerde plan kost $60 per maand voor 15.000 contacten en 45.000 e-mails per maand. Hier krijg je alle features, inclusief 1.000 teamgenoten, een dedicated IP, automatisering, 15 inschrijfformulieren, en 60 e-mailtestcredits.

Voor wie is het?

Uiteindelijk is SendGrid ideaal voor marketeers die belang hechten aan deliverability rates en niet in de spam terecht willen komen. Er zijn tal van integraties en aparte API service. Toch is het misschien geen algemene marketingoplossing en kan het niet helpen met op maat gemaakte of complexe campagnes.

2. Moosend

mailpoet alternatieven

Moosend is een marketingautomatiseringssoftware met vele integraties, voordelen en hulpmiddelen.

Het werd opgericht in 2011 en heeft duizenden bedrijven geholpen om via e-mail abonnees aan zich te binden en zo hun bedrijf te laten groeien.

Kenmerken

Met zijn vele mogelijkheden zou dit wel eens een van de beste Mailpoet alternatieven kunnen zijn. Je krijgt automatiseringstools om te bepalen welke gebeurtenissen een verzonden e-mail triggeren. Er zijn ook kant-en-klare automatiseringssjablonen.

mailpoet alternatieven

E-mailsegmentatie is beschikbaar, zodat u lijsten kunt samenstellen met aangepaste formulieren om bezoekersgegevens vast te leggen. U kunt elk veld ook aanpassen.

Profs:

 • Integraties met Mailchimp en WordPress
 • Minder duur dan anderen
 • Geweldige ondersteuning

Nadelen:

 • Landing page builder alleen beschikbaar op betaalde plannen
 • Geen native SMS-berichten

Prijzen

Moosend Prijzen

Er is een voor altijd gratis plan met Moosend. Hier krijg je de basisfuncties met 500 contacten gratis. Je kunt onbeperkt e-mails versturen, beschikt over basisfuncties voor analyse en rapportage, en inschrijvings-/aanmeldingsformulieren.

Dan is er Pro. Dat is het populairst en kost $10 voor 500 contacten. U kunt beschikken over vijf teamleden, een SMTP-service, telefonische ondersteuning, landingspagina's en transactie-e-mails. Aangepaste rapportage is echter niet inbegrepen.

Enterprise is de laatste optie, en het is een aangepast plan om aan uw behoeften te voldoen. U kunt 10 teamleden hebben, SAML en SSO krijgen, een accountmanager, aangepaste rapportage, on-boarding en een SLA.

Voor wie is het?

Bij het zoeken naar alternatieven voor Mailpoet is Moosend wellicht ideaal voor KMO's en meer gevestigde bedrijven. Aangezien het wordt geleverd met veel tools en integraties, kan het meegroeien met het bedrijf.

3. GetResponse

GetResponse is vrij eenvoudig te gebruiken, en het biedt krachtige functies. Je krijgt een aanpasbare interface die alles moeiteloos maakt als je het eenmaal hebt ingesteld.

GetResponse Welkom

De op trechters gebaseerde aanpak is echter misschien niet voor iedereen ideaal, vooral niet voor degenen die de voorkeur geven aan traditionele marketingsoftware.

Kenmerken

GetResponse is niet alleen voor e-mailmarketing. U krijgt ook een CRM, webinar marketing, social media marketing, en e-commerce functionaliteit met lead generatie.

GetResponse functies

Wij vinden het prettig dat het systeem u door het proces leidt, zodat u al doende leert. Hierdoor gaat u sneller aan de slag en kunt u de ontvangers, onderwerpregel en nog veel meer wijzigen.

Profs:

 • Gratis cursussen over e-mailmarketing
 • Mogelijkheid om trechters te creëren
 • Slanke interface

Nadelen:

 • Het kan een tijdje duren om alle functies te leren
 • Beperkte aanpasbaarheid voor e-mailsjablonen

Prijzen

GetResponse prijzen

Het Basis-plan biedt een lijstgrootte van 1.000 en kost $15 per maand. Hiermee krijgt u autoresponders, e-mailmarketing, een verkooptrechter en onbeperkte sjablonen en landingspagina's. 

Met Plus, besteedt u $49 voor een lijstgrootte van 1.000. U krijgt alles van Basic, plus vijf workflows, webinars, vijf funnels, en drie gebruikers, onder andere.

De volgende is Professional, die kost $ 99 voor een lijst van 1.000. Met het, krijg je alles van Plus, en onbeperkte sales funnels, betaalde webinars, automatisering builder, en zo veel meer.

Tot slot heb je Max, dat een aangepaste prijsstelling heeft en gebaseerd is op je specifieke behoeften. Hiermee krijgt u alles wat mogelijk is, zoals SSO, bezorgbaarheidsadvies, een speciaal IP-adres en transactionele e-mails voor een klein extra bedrag.

Voor wie is het?

Je zult merken dat GetResponse je begeleidt door de stappen, dus het is geschikt voor beginners en mensen met meer ervaring. Als een van de beste Mailpoet alternatieven, zul je een beetje tijd moeten spenderen om er vertrouwd mee te raken en het aan te passen, en dan ben je klaar om te gaan.

4. AWeber

AWeber is eigenlijk een zeer bekende e-mail marketing tool die er is. Het is gemakkelijk te gebruiken, solide en betaalbaar, dus het werkt voor bijna iedereen.

Bovendien kunt u hem snel aan de praat krijgen, hoewel er niet veel opvallende kenmerken zijn om rekening mee te houden, vooral in vergelijking met andere concurrenten.

AWeber Welkom

Kenmerken

Het slimme ontwerp, een door AI aangedreven sjabloonbouwer, zal u zeker bevallen. Het creëert automatisch en in enkele seconden geweldige merke-mails. Er is ook een gratis sjabloonbibliotheek om u op weg te helpen.

AWeber-functies

Er zijn auto-nieuwsbrieven beschikbaar, die uw beste berichten van uw blogs kunnen uitzenden. Gratis publiciteit krijgen is een groot goed!

Profs:

 • Geavanceerde analyse
 • Functies voor contactbeheer
 • Automatisering bouwer inbegrepen

Nadelen:

 • Geen e-mailvoorvertoning
 • Moeilijke navigatie
 • Basis e-mail bouwers

Prijzen

AWeber Prijzen

Wat de alternatieven voor Mailpoet betreft, is de prijsstructuur voor AWeber rechtlijnig. Er is een gratis plan voor altijd tot 500 abonnees. Je krijgt één lijst, 3.000 e-mails per maand, en zaken als AMP-e-mails, sjablonen, drag-and-drop functionaliteit en dynamische inhoud.

Met Pro betaal je $19 per maand voor maximaal 500 abonnees en krijg je onbeperkte lijsten en e-mailverzendingen. Je hebt toegang tot alles van de gratis versie, maar je krijgt ook gedragsautomatisering, e-mail gesplitst testen, en de AWeber branding is verwijderd.

Voor wie is het?

AWeber is ideaal voor iedereen. Hoewel de navigatie verwarrend kan zijn, is het eenvoudig te gebruiken en onervaren marketeers zullen het zeker waarderen. Omdat er geavanceerde functies zijn, werkt het goed voor degenen die gerichte campagnes moeten maken.

5. Benchmark e-mail

Benchmark Welkom

Wilt u geweldige Mailpoet alternatieven? Zo ja, dan kunt u Benchmark Email overwegen. Het is goed ontworpen en intuïtief genoeg om aan al uw behoeften te voldoen. Bovendien zijn er complexe functies die eenvoudig worden gemaakt met de geleide aanpak.

Kenmerken

Iedereen houdt van Benchmark Email omdat het geweldige functionaliteit biedt voor het maken van e-mails. Er is ook een geweldig contact management systeem, maar de segmentatie mist een beetje.

Benchmark-eigenschappen

Elke pagina is een stap voor het maken van uw e-mail. Het neemt het giswerk uit het hele proces, zodat u kunt leren terwijl u bezig bent. Bovendien kunt u de autorespondersjablonen gebruiken of uw eigen sjablonen maken. Zelfs hier zijn er stappen om u door het proces te helpen, dus het is allemaal gemakkelijk en ongecompliceerd.

Profs:

 • Live chat ondersteuning
 • Goed georganiseerde navigatie
 • Intuïtieve interface

Nadelen:

 • Basis landingspagina's
 • Weinig functies op het gratis plan

Prijzen

Benchmark prijsstelling

Met het Forever-Free-plan kunt u 500 contacten hebben en 250 e-mails per maand versturen. Met dit plan krijgt u basisrapportage, eenvoudige leadgeneratie en basis e-mailmarketing.

Op het Pro-niveau betaalt u $15 per maand voor onbeperkte e-mailverzendingen. U krijgt ook geavanceerde rapportage en lead generatie, evenals pro-marketing automatisering.

Met Enterprise krijgt u onbeperkte e-mailverzendingen per maand, en de prijs varieert op basis van uw behoeften. Hier krijgt u een dedicated IP, white-labeling van e-mail en geavanceerde rapportage.

Voor wie is het?

Benchmark Email maakt complexe taken eenvoudig, dus het werkt goed voor onervaren marketeers. We houden van de sterke functies die beschikbaar zijn, dus als je een fatsoenlijk budget hebt, is het geschikt voor alle soorten bedrijven.

6. Gekke Mimi

Mad Mimi Welkom

Met zoveel alternatieven voor Mailpoet, mag je Mad Mimi niet verwaarlozen. Deze cloud-gebaseerde oplossing helpt je aangepaste e-mails te ontwerpen, richt zich op lijstbeheer en biedt analytics en tracking.

Kenmerken

De mogelijkheden lijken onbegrensd te zijn. Er is een e-mail editor die eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken is. Er zijn echter geen traditionele sjablonen. In plaats daarvan moet u het bericht kiezen dat u wilt verzenden en het vervolgens zelf aanpassen. Toch krijg je nuttige tips en toegang tot stockafbeeldingen.

Gekke Mimi-functies

Autoresponders zijn ook beschikbaar, maar het kan moeilijk te achterhalen zijn in het begin. Er is geen A/B split testing, maar Mad Mimi biedt een tool die de meeste van die functionaliteit nabootst. Met de knop Vergelijken kunt u de statistieken tussen twee campagnes controleren om ze te vergelijken.

Er zijn ook veel extra functies, maar die zijn gratis. Omdat ze inbegrepen zijn, hoef je ze alleen maar in te schakelen. Denk aan de RSS om blogupdates op te maken en e-mailvriendelijk te maken. Je kunt ook Google Analytics krijgen, sociale links toevoegen, en nog veel meer.

Profs:

 • Geweldig lijstbeheer
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Schone interface

Nadelen:

 • Weinig sjablonen
 • Beperkte integraties

Prijzen

Gekke Mimi Prijsstelling

Er zijn vier plannen beschikbaar, en het basisplan kost $10 per maand voor 500 contacten. Je krijgt alle functies, onbeperkte opslag en e-mails, en ze verzenden met een normale snelheid.

Dan heb je Pro, dat is 42 dollar per maand voor 10.000 contacten. E-mails worden twee keer sneller verzonden. Silver is de derde optie, en die kost $199 per maand voor 50.000 contacten. De e-mails worden hier ongeveer drie keer zo snel verzonden.

Gold is de laatste optie, en het is $ 1.049 voor 350.000 contacten. Je kunt er tot 3.500.000 versturen, en dat met vier keer de normale snelheid.

Voor wie is het?

Met de verloren kosten, is Mad Mimi geschikt voor KMO's en startups. Het kan echter met u meegroeien, dus het kan ook ideaal zijn voor grote ondernemingen. 

Conclusie

Met zoveel alternatieven voor Mailpoet is het geen wonder dat je in de war bent. Als je echter geen WordPress gebruikt, kan het zijn dat Mailpoet geen goede keuze voor je is. Er zijn nu zes andere opties beschikbaar. 

Wie veel grootsheid wil zonder de prijs zou Mad Mimi moeten overwegen. We houden van het leuke ontwerp en de schone interface. Anders kunt u misschien beter GetResponse gebruiken, omdat het bekender is dan sommige van de anderen.

Welke keuze je ook maakt, je kunt nu geweldige e-mails maken zonder al te veel uit te geven. Er is een kans voor iedereen, zelfs als je nieuw bent in e-mail marketing. 

Als u meer wilt weten over e-mailmarketing, hebben wij een goed overzicht van bronnen voor u:

She is the Marketing Manager of Poptin. Her expertise as a content writer and marketer revolves around devising effective conversion strategies to grow businesses. When not working, she indulges herself with nature; creating once-in-a-lifetime adventures and connecting with people of all sorts.