Home  /  AllesCRMe-mailmarketing  / 6 Mailpoet-alternatieven voor een meer competitieve e-mailmarketing

6 Mailpoet-alternatieven voor een meer competitieve e-mailmarketing

Elk bedrijf heeft baat bij het versturen van e-mails, maar het is zo moeilijk om alles overzichtelijk te houden. In zekere zin heb je een tool nodig die het proces automatiseert en het gemakkelijker maakt om een ​​gepersonaliseerde e-mailcampagne te maken.

Er zijn veel oplossingen voor e-mailmarketing en Mailpoet lijkt behoorlijk populair. Laten we er meer over leren en waarom u in plaats daarvan misschien Mailpoet-alternatieven zou willen overwegen.

Wat biedt Mailpoet?

Mailpoet is een plug-in voor WordPress, dus een geweldig hulpmiddel, maar alleen als je die website gebruikt. Hoewel veel mensen de voorkeur geven aan WordPress, willen anderen iets anders gebruiken.

Met Mailpoet kun je aanmeldformulieren maken die passen bij het thema, abonnees verzamelen in de database, verschillende aspecten van e-mailmarketingen studieanalyses. 

Waarom mensen overstappen van Mailpoet?

Uiteindelijk zijn er Mailpoet-alternatieven beschikbaar omdat niet iedereen WordPress gebruikt. Hoewel je het afzonderlijk kunt gebruiken, wordt het een beetje rommelig en heb je uiteindelijk meerdere CRM's om alles overzichtelijk te houden.

Als u uw website niet op WordPress host en niet wilt starten, overweeg dan deze zes Mailpoet-alternatieven.

6 Mailpoet-alternatieven

1.SendGrid

maildichter alternatieven

Als je geïnteresseerd bent in Mailpoet-alternatieven, is SendGrid wellicht wat je nodig hebt. Het heeft de personalisatie- en analytische functies die je nodig hebt, en de e-maileditor is geweldig.

Geavanceerde segmentatie is echter niet beschikbaar, zoals bij andere e-mail marketingtools. Degenen die iets eenvoudigs willen gebruiken, zullen het zeker waarderen.

Voordelen

Met SendGrid concentreert u zich meer op afleverbaarheid, en er is een geweldige e-maileditor met veel sjablonen. Automatiseringen zijn beperkt, maar u krijgt wel een welkomstserie en kunt uw eigen automatiseringen aanpassen met basistriggers.

SendGrid-functies

Hoewel er tal van bestaande sjablonen zijn, kunt u deze naar wens aanpassen. Bovendien kunt u een nieuwsbrief samenstellen, e-mails helemaal opnieuw coderen en uw e-mail ontwerpen zoals u wilt dat deze eruitziet. 

Analytics is echter waar het om draait. U kunt de statistieken volgen via spamrapporten, klikken, openen, afmelden en nog veel meer. Het is mogelijk om dieper te gaan en uw berichten te volgen via de email provider, locatie en apparaat. Dit gaat je enorm helpen.

Voors:

 • Personaliseer individuele e-mails
 • Geavanceerde e-mailbezorgbaarheid
 • Gedetailleerde analyses

nadelen:

 • Weinig segmentatiemogelijkheden
 • Alleen standaard autoresponders

Prijzen

maildichter alternatieven

Er is een voor altijd gratis abonnement met SendGrid, en u kunt 6,000 e-mails per maand verzenden en 2,000 contacten hebben. Hiermee krijg je segmentatie, één teamgenoot, ticketondersteuning, automatisering en één aanmeldingsformulier. Er zijn ook drie e-mailtesttegoeden die u kunt gebruiken.

Basic is de volgende voor $ 15 per maand voor 7,000 contacten en 15,000 e-mails per maand. Je krijgt alles van het forever-free abonnement, inclusief 10 e-mailtesttegoeden, maar automatisering is niet inbegrepen.

De Geavanceerd abonnement is $ 60 per maand voor 15,000 contacten en 45,000 e-mails per maand. Hier krijg je alle functies, waaronder 1,000 teamgenoten, een speciaal IP-adres, automatisering, 15 aanmeldingsformulieren en 60 e-mailtesttegoeden.

Voor wie is het?

Uiteindelijk is SendGrid ideaal voor marketeers die waarde hechten aan deliverability en niet in spam terecht willen komen. Er zijn tal van integraties en een aparte API-service. Toch is het misschien geen algemene marketingoplossing en kan het niet helpen bij op maat gemaakte of complexe campagnes.

2. Moosend

maildichter alternatieven

Moosend is een softwareoptie voor marketingautomatisering die veel integraties, voordelen en tools biedt.

Het werd opgericht in 2011 en heeft duizenden bedrijven geholpen om via e-mail met abonnees in contact te komen om hun bedrijf te laten groeien.

Voordelen

Met talloze functies zou dit een van de beste Mailpoet-alternatieven kunnen zijn. U krijgt automatiseringstools om te bepalen welke gebeurtenissen een verzonden e-mail activeren. Er zijn ook kant-en-klare automatiseringssjablonen beschikbaar.

maildichter alternatieven

E-mailsegmentatie is beschikbaar, zodat u lijsten kunt samenstellen met aangepaste formulieren om bezoekersgegevens vast te leggen. U kunt elk veld ook aanpassen.

Voors:

 • Integraties met Mailchimp en WordPress
 • Minder duur dan anderen
 • Goede hulp

nadelen:

 • Bouwer van bestemmingspagina's alleen beschikbaar bij betaalde abonnementen
 • Geen native sms-berichten

Prijzen

Moosend prijzen

Er is een voor altijd gratis abonnement met Moosend. Hier krijgt u de kernfuncties met 500 contacten gratis. U kunt onbeperkt e-mails verzenden, beschikt over basisanalyse- en rapportagefuncties en abonnements-/aanmeldingsformulieren.

Vervolgens is er Pro. Het is het populairst en kost $ 10 voor 500 contacten. U kunt vijf teamleden hebben, een SMTP-service, telefonische ondersteuning, landingspagina's en transactionele e-mails. Aangepaste rapportage is echter niet inbegrepen.

Enterprise is de laatste optie en het is een plan op maat om aan uw behoeften te voldoen. U kunt 10 teamleden hebben, SAML en SSO krijgen, een accountmanager, aangepaste rapportage, on-boarding en een SLA.

Voor wie is het?

Bij het zoeken naar alternatieven voor Mailpoet kan Moosend ideaal zijn voor het MKB en meer gevestigde bedrijven. Omdat het met veel tools en integraties wordt geleverd, kan het met het bedrijf meegroeien.

3. Reactie terug krijgen

GetResponse is vrij eenvoudig te gebruiken en biedt krachtige functies. Je krijgt een aanpasbare interface die alles moeiteloos maakt als je het eenmaal hebt ingesteld.

GetResponse Welkom

De op trechters gebaseerde aanpak die hiervoor nodig is, is echter mogelijk niet voor iedereen ideaal, vooral niet voor degenen die de voorkeur geven aan traditionele marketingsoftware.

Voordelen

GetResponse is niet alleen voor e-mailmarketing. Je krijgt ook een CRM-, webinarmarketing-, socialemediamarketing- en e-commerce-functionaliteit met leadgeneratie.

GetResponse-functies

We vinden het leuk dat het systeem je door het proces leidt, zodat je gaandeweg leert. Hierdoor gaat u sneller aan de slag en kunt u de ontvangers, de onderwerpregel en nog veel meer wijzigen.

Voors:

 • Gratis cursussen over e-mailmarketing
 • Mogelijkheid om trechters te creëren
 • Strakke interface

nadelen:

 • Kan even duren om alle functies te leren
 • Beperkte aanpassing voor e-mailsjablonen

Prijzen

GetResponse-prijzen

De Basic plan biedt een lijstgrootte van 1,000 en kost $ 15 per maand. Hiermee krijgt u autoresponders, e-mailmarketing, één verkooptrechter en een onbeperkt aantal sjablonen en bestemmingspagina's. 

met Plus, geeft u $ 49 uit voor een lijstgrootte van 1,000. Je krijgt alles van Basic, plus onder meer vijf workflows, webinars, vijf funnels en drie gebruikers.

Volgende is Professionele ontwerpmethode, wat $ 99 kost voor een lijstgrootte van 1,000. Hiermee krijg je alles van Plus, en onbeperkte verkooptrechters, betaalde webinars, automatiseringsbouwer en nog veel meer.

Als laatste heb je Max, met aangepaste prijzen en gebaseerd op uw specifieke behoeften. Hiermee krijgt u alles wat mogelijk is, zoals SSO, advies over de leverbaarheid, een speciaal IP-adres en transactionele e-mails tegen een kleine extra vergoeding.

Voor wie is het?

Je zult merken dat GetResponse je door de stappen leidt, dus het is geschikt voor beginners en mensen met meer ervaring. Omdat dit een van de beste Mailpoet-alternatieven is, zul je wat tijd besteden aan het vertrouwd raken met het programma en het aanpassen ervan, en dan ben je klaar om te gaan.

4. AWeber

AWeber is eigenlijk een zeer bekende e-mailmarketingtool die er is. Het is gemakkelijk te gebruiken, solide en betaalbaar, dus het werkt voor bijna iedereen.

Bovendien kun je het snel aan de gang krijgen, hoewel er niet veel opvallende kenmerken zijn om te overwegen, vooral in vergelijking met andere concurrenten.

AWeber Welkom

Voordelen

Je zult het slimme ontwerp leuk vinden, een door AI aangedreven sjabloonbouwer. Het creëert automatisch en binnen enkele seconden geweldige merk-e-mails. Er is ook de gratis sjabloonbibliotheek om u op weg te helpen.

AWeber-functies

Er zijn automatische nieuwsbrieven beschikbaar, waarmee u uw beste berichten van uw blogs kunt uitzenden. Gratis publiciteit krijgen is geweldig!

Voors:

 • Geavanceerde analyses
 • Functies voor contactbeheer
 • Automatiseringsbouwer inbegrepen

nadelen:

 • Geen e-mailvoorbeeld
 • Moeilijke navigatie
 • Basis e-mailbouwers

Prijzen

AWeber-prijzen

Wat Mailpoet-alternatieven betreft, is de prijsstructuur voor AWeber eenvoudig. Er is een voor altijd gratis abonnement voor maximaal 500 abonnees. Je krijgt één lijst, 3,000 e-mails per maand en zaken als AMP-e-mails, sjablonen, functionaliteit voor slepen en neerzetten en dynamische inhoud.

met Pro, geeft u $ 19 per maand uit voor maximaal 500 abonnees en ontvangt u een onbeperkt aantal lijsten en e-mailverzendingen. Je hebt toegang tot alles vanaf de gratis versie, maar je krijgt ook gedragsautomatisering, e-mailsplittesten en de AWeber-branding is verwijderd.

Voor wie is het?

AWeber is ideaal voor iedereen. Hoewel navigatie verwarrend kan zijn, is het gemakkelijk te gebruiken en zullen onervaren marketeers het zeker leuk vinden. Omdat er geavanceerde functies zijn, werkt het goed voor degenen die gerichte campagnes moeten maken.

5. Benchmark e-mail

Benchmark Welkom

Wil je goede Mailpoet-alternatieven? Als dat zo is, kunt u Benchmark E-mail overwegen. Het is goed ontworpen en intuïtief genoeg om aan al uw behoeften te voldoen. Bovendien zijn er complexe functies die gemakkelijk worden gemaakt met de begeleide aanpak.

Voordelen

Iedereen houdt van Benchmark Email omdat het geweldige functionaliteit voor het maken van e-mail biedt. Er is ook een geweldig contactbeheersysteem, maar de segmentatie ontbreekt een beetje.

Benchmark-functies

Elke pagina is één stap voor het maken van uw e-mail. Het neemt het giswerk uit het hele proces weg, zodat u gaandeweg kunt leren. Bovendien kunt u de autoresponder-sjablonen gebruiken of uw eigen sjablonen maken. Zelfs hier zijn er stappen om u door het proces te helpen, dus het is allemaal gemakkelijk en duidelijk.

Voors:

 • Live chat ondersteuning
 • Goed georganiseerde navigatie
 • Intuïtieve interface

nadelen:

 • Basis bestemmingspagina's
 • Weinig functies in het gratis abonnement

Prijzen

Benchmarkprijzen

De Forever Free-abonnement Hiermee kunt u 500 contacten hebben en 250 e-mails per maand verzenden. Hiermee krijgt u basisrapportage, eenvoudige leadgeneratie en eenvoudige e-mailmarketing.

Op de Pro-niveau, betaal je $ 15 per maand voor onbeperkte e-mailverzendingen. U krijgt ook geavanceerde rapportage en leadgeneratie, evenals pro-marketingautomatisering.

met Enterprise, kunt u maandelijks onbeperkt e-mailberichten ontvangen, en de prijs varieert op basis van uw behoeften. Hier krijgt u een speciaal IP-adres, white-labeling voor e-mail en geavanceerde rapportage.

Voor wie is het?

Benchmark Email maakt complexe taken eenvoudig, dus het werkt goed voor onervaren marketeers. We houden van de sterke functies die beschikbaar zijn, dus als je een redelijk budget hebt, is het geschikt voor alle soorten bedrijven.

6. Gekke Mimi

Mad Mimi Welkom

Met zoveel Mailpoet-alternatieven mag je Mad Mimi niet verwaarlozen. Deze cloudgebaseerde oplossing helpt u bij het ontwerpen van aangepaste e-mails, concentreert zich op lijstbeheer en biedt analyses en tracking.

Voordelen

De mogelijkheden lijken eindeloos. Er is een e-maileditor die eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken is. Er zijn echter geen traditionele sjablonen. In plaats daarvan moet u het bericht kiezen dat u wilt verzenden en het vervolgens zelf aanpassen. Toch krijgt u handige tips en toegang tot stockfoto's.

Mad Mimi-functies

Er zijn ook autoresponders beschikbaar, maar dit kan in het begin lastig zijn om erachter te komen. Er zijn geen A/B-splittests, maar Mad Mimi biedt een tool die het grootste deel van die functionaliteit nabootst. Met de knop Vergelijken kunt u statistieken tussen twee campagnes bekijken om ze te vergelijken.

Er zijn ook veel add-on-functies, maar deze zijn gratis. Omdat ze zijn inbegrepen, hoeft u ze alleen maar in te schakelen. Overweeg de RSS om e-mailvriendelijke blogupdates te formatteren en te maken. U kunt ook Google Analytics downloaden, sociale links toevoegen en nog veel meer.

Voors:

 • Geweldig lijstbeheer
 • Makkelijk te gebruiken
 • Schone interface

nadelen:

 • Weinig sjablonen
 • Beperkte integraties

Prijzen

Mad Mimi-prijzen

Er zijn vier plannen beschikbaar, en de Basic één is $ 10 per maand voor 500 contacten. Je krijgt alle functies, onbeperkte opslag en e-mails, en ze verzenden met een normale snelheid.

Vervolgens heb je Pro, wat $ 42 per maand is voor 10,000 contacten. E-mails worden twee keer sneller verzonden. Zilver is de derde optie en kost $ 199 per maand voor 50,000 contacten. De e-mails worden hier ongeveer drie keer sneller verzonden.

Tijdloos goud is de laatste optie en kost $ 1,049 voor 350,000 contacten. U kunt maximaal 3,500,000 verzenden, en ze verzenden met vier keer de normale snelheid.

Voor wie is het?

Met de verloren kosten is Mad Mimi geschikt voor MKB-bedrijven en startups. Het kan echter met u meegroeien, dus het kan ook ideaal zijn voor grote ondernemingen. 

Conclusie

Met zoveel Mailpoet-alternatieven is het geen wonder dat je in de war bent. Als u echter geen WordPress gebruikt, zult u merken dat Mailpoet geen goede keuze voor u is. Nu zijn er nog zes andere opties beschikbaar. 

Degenen die veel grootsheid willen zonder de prijs, moeten Mad Mimi overwegen. We houden van het leuke ontwerp en de strakke interface. Anders wilt u misschien GetResponse gebruiken omdat het bekender is dan sommige andere.

Ongeacht de keuze die u maakt, u kunt nu geweldige e-mails maken zonder al te veel uit te geven. Er zijn kansen voor iedereen, zelfs als u nieuw bent in e-mailmarketing. 

Als u meer wilt weten over e-mailmarketing, hebben we een goede reeks bronnen voor u:

Zij is de marketingmanager van Poptin. Haar expertise als contentschrijver en marketeer draait om het bedenken van effectieve conversiestrategieën om bedrijven te laten groeien. Als ze niet werkt, verwent ze zich met de natuur; het creëren van unieke avonturen en het verbinden met allerlei soorten mensen.