Home  /  Alles  / Hoe u een realtime klantervaring kunt behouden: 7 ideeën om te implementeren

Hoe u een realtime klantervaring kunt behouden: 7 ideeën om te implementeren

8 september 2020

Realtime ervaring is een langetermijnstrategie die het succes van het bedrijf bepaalt. Voor de meeste van hen is dit echter nog steeds het ontbrekende punt. Daarom is dit het aspect dat moet worden geïmplementeerd en waaraan voortdurend moet worden gewerkt om de harten van de klanten te winnen en de omzet te verhogen.

Als de klant een directe vraag of een probleem heeft dat moet worden opgelost, is realtime klantervaring de eerste die de situatie helpt en de eerste indruk creëert.

De belangrijkste voordelen van de professioneel geïmplementeerde realtime klantervaring zijn de verhoging van de betrouwbaarheid en het reactievermogen van het bedrijfsmerk.

Uitgebreide analytische onderzoeken hebben aangetoond dat de verkoopopbrengsten minstens twee keer zo groot zijn als ze op de juiste manier worden geïmplementeerd. Hopelijk is dit voldoende om u te overtuigen van het belang van een echte klantervaring. Voordat we de gunstige aspecten van de realtime klantervaring onthullen, moeten we eerst de betekenis van deze term definiëren. 

Wat is precies? Realtime klantervaring?

Real-time klantervaring dient hoofdzakelijk twee doelen: het geeft de klant een onmiddellijk antwoord en een oplossing voor het probleem van de klant en communiceert met hem in een cadeau. Over het algemeen is klantervaring het proces van de interactie van de klant met een bedrijfsmerk.

Het geheel klantervaring keten omvat schakels van marketing tot verkoop, service en nog veel meer. Bovendien bestaat er een term voor klantervaringsmarketing, maar daar zullen we later op ingaan. 

Het belangrijkste aan klantervaring is het feit dat deze bijna 100% wordt bepaald door de klanten en hun gevoelens en emoties ten opzichte van uw bedrijf, dienst of product. Daarom hangt het vrijwel volledig af van de acties die door het management van het bedrijf worden ondernomen. 

Een van de belangrijkste aspecten van een succesvolle klantervaring is de personalisatie van de klant, die door hem wordt gewaardeerd en diep gewaardeerd. Tenslotte: wie wil er niet gewaardeerd en gerespecteerd worden? Laten we ons echter concentreren op de realtime klantervaring en de waarde die deze oplevert voor de uiteenlopende bedrijven. 

De hedendaagse zakenwereld, in een tijdperk van digitalisering, beweegt zich naar een realtime klantervaring. Het laat overweldigende resultaten zien bij het winnen van de harten en aandacht van klanten en het verhogen van de omzet. Dankzij de realtime klantervaring kunt u op een huidig ​​moment met uw klant communiceren, wat de merkpositionering van uw bedrijf aanzienlijk versterkt.

Het belangrijkste voordeel en de schoonheid van de realtime CX is het vermogen om de kracht van kunstmatige intelligentie en de data te combineren. Deze aanpak stelt ons in staat het assortiment producten, diensten en goederen te voorspellen en daarom voor te stellen op basis van de behoeften en interesses van de klant. Deze krachtige combinatie van AI en data zorgt voor een hoge mate van personalisatie die het bedrijf veel winst oplevert. 

7 ideeën om de realtime klantervaring te behouden 

De perspectieven en winstgevendheid van realtime klantervaring voor uiteenlopende bedrijven en producten zijn overweldigend. De implementatie van real-time cx zal de merkpositie op de markt aanzienlijk versterken en de omzet verhogen. Er kunnen echter enkele vragen rijzen over de strategie van de realtime interactie tussen het bedrijfsmerk en de klant.

We hebben ons best gedaan om alle aspecten van deze interactie en de succesvolle manieren van deze aanpak onder de aandacht te brengen. Dus, als u klaar bent om verder te gaan, wat zijn dan de volgende stappen van de real-time cx-implementatie? 

 • Verbeter de gemiddelde responstijd 

Afbeeldingsbron: pexels.com
Bron afbeelding: pexels.com

De responstijd is in de eerste plaats de meest voor de hand liggende en duidelijke manier om de waarde en het respect voor elke klant te tonen. Het is absoluut een van de belangrijkste aspecten waarmee rekening moet worden gehouden bij het implementeren van realtime klantervaring. Bovendien zorgt deze aanpak ervoor dat bedrijven zich kunnen onderscheiden van de massa van andere concurrenten. 

De responstijd helpt om een ​​positief imago van het bedrijf te creëren en de oude klanten te behouden of nieuwe aan te trekken. De snelle responstijd is het meest cruciale aspect van een uitstekende bedrijfsreputatie. Hier volgt wat advies over hoe u dit aspect kunt verbeteren:

 • Structureer en prioriteer het onderzoeksproces en de daaropvolgende reactie. Wie beantwoordt deze of draagt ​​deze over aan andere medewerkers? 
 • Stel een aantal strikte verantwoordelijkheden in
 • Breid kanalen uit zoals e-mail, telefoon, sociale media, enz.
 • Automatisering implementeren  
 • Stem de inhoud af op de behoeften van de klant 

Afbeeldingsbron: gamingbrotherhood.eu
Bron afbeelding: gamingbrotherhood.eu

Content is een krachtige manier om uw bedrijf een boost te geven. Marketing met enkelvoudige content zal uw bedrijf echter niet redden van het gebrek aan professionaliteit, het ontbreken van financiële planning en management, samen met andere cruciale problemen. Een van de meest specifieke en behoorlijk moeilijke aspecten is de noodzaak om inhoud te lokaliseren voor het smalle segment van de markt. Laten we de belangrijke aspecten van de inhoud noemen voor de succesvolle promotie van uw bedrijf en het verhogen van de omzet. Laten we gaan!

 • De eerste is de betrokkenheid van de inhoud. Het moet goed geschreven zijn en een emotionele reactie van de lezer oproepen. Het is belangrijk vanuit het oogpunt van SEO-promotie en eenvoudige interesse. 
 • De inhoud moet aantrekkelijk zijn in termen van verkoop en renteverhoging
 • De inhoud moet overtuigend en overtuigend zijn 

Als u moeite heeft met het maken van goed geschreven kopieën, gebruik dan de hulp van Grammarly or ProEssayschrijver om de hoge kwaliteit van uw inhoud te garanderen.

 • Maak uw chatbot menselijk 

Afbeeldingsbron: miro.medium.com
Bron afbeelding: miro.medium.com

Alles is vrij eenvoudig: hoe persoonlijker en op maat gemaakt uw chatbot, hoe hoger het niveau van de merkherkenning en verkoopwinst van uw bedrijf. Hier zijn enkele tactieken die u zullen helpen de realtime klantervaring met gebruikers te verbeteren:

 • Creëer een personage  

U moet een karakter creëren dat ervoor zorgt dat uw merk zich onderscheidt van de massa. Bovendien zal het wat plezier, creativiteit en vreugde brengen in het interactieproces tussen het bedrijfsmerk en de klant. 

 • Voeg wat foto's en visuele expressie toe 

Het zal ook creativiteit en expressie in het communicatieproces brengen. Dit kunnen GIF's, video's, emoji's of afbeeldingen zijn. Het kan ook de geloofwaardigheid van het bedrijfsmerk onder het klantenpubliek vergroten. 

 • Kies de stijl van interactie

Het kan formeel of vriendelijk zijn. Selecteer de juiste om de betrokkenheid en betrouwbaarheid te vergroten. 

 • Maak cross-channelcommunicatie mogelijk 

De cross-channel aanpak levert veel voordelen op voor het bedrijf. Laten we de stappen van succesvolle cross-channelmarketing eens doornemen. Verenig de gegevens met een Customer Data Platform. CRM wordt doorgaans beschouwd als een van de beste oplossingen voor dit soort taken. Vervolgens is het beter om het klantensegment te definiëren.  

 • Schakel klantenondersteuning op alle uren in 

Afbeeldingsbron: nkashtec.com
Bron afbeelding: nkashtec.com

Klantenondersteuning is een van de cruciale aspecten die letterlijk het succes van het bedrijf bepalen. Hoe responsiever de klantenondersteuning is, hoe beter voor de merkpositionering en winstgevendheid van het bedrijf.

Met het grote concurrentievermogen onder de marktdeelnemers is het uiterst belangrijk om klantenondersteuning te hebben, niet alleen binnen werkdagen, maar ook 24/7. Het reactievermogen van het bedrijf en zijn professionaliteit zijn één van de doorslaggevende factoren voor de potentiële klant. 

Er is een vrij voor de hand liggende en populaire regel die zegt dat klanten niet graag wachten. Ze vereisen een onmiddellijke reactie en vervulling van hun behoeften en eisen. De uitvoering van de “Volg de ondersteuning voor zonnemodellen” of 24\7 livechat suggereert onmiddellijke en naadloze klantenondersteuning en verhoogt het niveau van betrouwbaarheid. 

Naast 24/7 live katten, kunt u pop-ups en formulieren maken om in contact te blijven met klanten en hen uit te nodigen uw account te bekijken live gesprek kenmerk.

Als u niet zeker weet hoe u moet maken popups en formulieren kan Poptin een grote hulp zijn. De intuïtieve inline formulierbouwer helpt u bij het bouwen van responsieve, ingebedde formulieren voor uw website. Terwijl u met een geavanceerde Drag & Drop-editor binnen enkele minuten aangepaste slimme pop-ups kunt ontwerpen. 

Afbeeldingsbron: poptin.com
Bron afbeelding: poptin.com
 • Automatiseringstools implementeren

Gebruik verschillende software om automatiseer uw marketing en bedrijfsprocessen. Bepaal welke taken u precies gaat automatiseren. Stel uw automatiseringsdoelen in, houd de resultaten bij en volg het proces.  

 • Leer van de feedback van klanten

Door de feedback van klanten te verzamelen, kan uw bedrijf meeliften op de golf van kansen en succes. Door de feedback van de klant te analyseren, kunnen we zien waar de klanten precies geïnteresseerd zijn, wat ze het meest kopen, enz.

Deze aspecten moeten voortdurend worden gemonitord om het hoogste niveau van klantervaring te bieden. Bovendien kunt u met klantfeedback het hele verkoop- en marketingproces van uw bedrijf volgen, vanaf het allereerste begin tot aan de interactie met klanten. Wat zijn de meest effectieve manieren om klantfeedback te verzamelen? Dit zijn:

 • Bruikbaarheidstesten
 • Enquêtes naar feedback van klanten
 • Klant en e-mail contactformulieren
 • Interviews met klanten om de vraag te ontdekken
 • website feedback
 • De activiteit van het publiek ter plaatse
 • Social media

Luisteren naar de feedback van de klant is uiterst belangrijk voor de algehele voortgang van het bedrijf. In het ideale geval kunt u beginnen met een eenvoudige manier om de feedback van de klant te verzamelen en vervolgens overgaan op iets complexers. De eerste stap is het klantenondersteuningsteam dat persoonlijk met klanten communiceert. 

Conclusie

Real-time klantervaring wordt getoond als de snelste en meest vooruitstrevende manier om succesvol te zijn en een Olympus-bedrijf te veroveren. Hiermee kunt u zich onderscheiden en onderscheiden van de andere concurrenten die dit soort interactie niet hebben geïntroduceerd.

Er zijn een heleboel website voorbeelden die u kunt gebruiken om uw eigen te maken. Dergelijke sitevoorbeelden zijn al getest door echte bezoekers. Realtime cx wordt getoond als de snelste manier om de juiste informatie over klanten te verzamelen en hun problemen onmiddellijk in de huidige tijd op te lossen. 

Door deze aanpak te implementeren, kan uw bedrijf klanten behouden en de betrouwbaarheid van een breed scala aan klanten verhogen. Bovendien is het een onbetwistbare assistent die de aandacht en het respect van nieuwe klanten weet te winnen. De populariteit van real-time cx is overweldigend, maar wordt door sommige bedrijven nog steeds onderschat.

Daarom is het een perfect moment om deze strategie te implementeren om zelfs de meest veeleisende klanten in de branche te behouden, binnen te halen en tevreden te stellen. Hopelijk heeft ons artikel je ervan overtuigd om alle gunstige aspecten van de real-time klantervaringimplementatie zorgvuldig te analyseren, vergelijken en accepteren. Aarzel niet om je ermee te bewapenen om nieuwe hoogten te veroveren!