Home  /  Alleslead generatie  / 5 beste marketingkanalen voor leadgeneratie

5 beste marketingkanalen voor leadgeneratie

Het opbouwen van een bloeiend bedrijf is geen eenvoudige opgave, en het op de markt brengen ervan aan de juiste mensen is dat ook niet. Gelukkig is de technologie in de loop der jaren aanzienlijk geëvolueerd om het gemakkelijker en beter te maken om klanten op de markt te brengen. Sommige van de beste marketingkanalen zijn niet beperkt door geografische locaties of beperkt tot een specifiek publiek. 

Iedereen die interactie heeft met een website kan mogelijk een lead voor dat bedrijf worden. Zo effectief zijn marketingkanalen de afgelopen tijd geworden. Het gebruik van marketingkanalen om potentiële klanten voor uw e-commerce te vinden is eigenlijk een zeer kosteneffectieve strategie voor bedrijfsgroei.

Ze stellen u in staat om met potentiële klanten te communiceren en die kostbare momenten te gebruiken om hun aandacht te trekken.

Of het nu via nieuwsbrieven, sociale netwerken, betaalde advertenties en dergelijke is, u moet aanwezig zijn om opgemerkt te worden.

Een sterke online aanwezigheid kan enorm helpen bij het genereren van leads, dus de volgende stap voor uw bedrijf zou het vinden van de juiste marketingkanalen moeten zijn om in te investeren.

Er zijn zoveel plaatsen waar u contact kunt opnemen met uw potentiële klanten en deze kunt betrekken, maar om de zaken niet ingewikkelder te maken, laten we u vandaag kennismaken met enkele van de belangrijkste kanalen.

Gebruik deze 5 beste marketingkanalen voor het genereren van leads en creëer een perfecte marketingstrategie om eenvoudig en effectief meer verkopen te genereren!

1. E-mailmarketing

Dit is een van de meest effectieve marketingkanalen waarin je moet investeren, omdat mensen graag op de hoogte blijven en in contact blijven met merken.

Het helpt om vertrouwen op te bouwen, maar ook om te werken aan uw klant-verkoperrelaties.

Een groot aantal mensen maakt regelmatig gebruik van e-mail, wat betekent dat de inbox van uw prospect precies de juiste plek is om te zijn. Met de nieuwe trends in e-mailmarketing, is het nog relevanter geworden in de huidige markt. 

Om deze tactiek goed te laten functioneren, moet je eerst en vooral je e-maillijst laten groeien en zoveel mogelijk e-mailadressen verzamelen. Een geweldige manier om dit te doen is via e-mail automatisering

De volgende stap is het verzenden van interessant nieuws, speciale aanbiedingen of iets anders dat van enige waarde kan zijn voor uw potentiële klanten om hun interesse vast te houden.

Je kunt e-mailmarketing op verschillende manieren inzetten:

 • Via nieuwsbrieven
 • Door het gebruik van gepersonaliseerde berichten
 • Door druppel-e-mailcampagnes te maken

Nieuwsbrieven zijn geweldig om de interesse vast te houden, omdat u hiermee uw prospects op de hoogte kunt houden. Maar eerst moet u aandacht besteden aan de manier waarop u ze maakt.

Het is belangrijk om een ​​relatie met uw prospects op te bouwen door berichten te personaliseren en uw onderwerpregels te A/B-testen om de onderwerpregel te vinden die uw abonnees zal verleiden om deze zelfs maar te openen.

Analyseer ook hun gedrag en segmenteer uw abonnees om hen te interesseren voor de aanbiedingen die zij leuk vinden.

Personalisatie is belangrijk omdat het uw prospects een speciaal gevoel geeft en ze opwarmt.

De tool waarmee u geautomatiseerde 'Bedankt'- of 'Welkom'-e-mails naar uw nieuwe leads kunt sturen, heet Poptin.

Met de autoresponder van Poptin kunt u prachtige responsieve e-mails maken en verzenden, maar deze ook aanpassen aan het ontwerp van uw merk:

image1

Verander kleuren, lettertypen, voeg afbeeldingen toe, links of verwijder bepaalde elementen om ze volledig af te stemmen op het ontwerp van uw merk.

U kunt het ook gebruiken om abonneegegevens op te nemen in e-mails die u wilt verzenden, en deze persoonlijker te maken.

Als het om drip-e-mailcampagnes gaat, zijn dit kortere e-mails die over een vooraf bepaalde periode worden verzonden en worden gebruikt om bepaalde informatie op het juiste moment te geven.

Daarom is segmentatie belangrijk, omdat u hierdoor de juiste mensen kunt bereiken met de juiste aanbiedingen wanneer ze klaar zijn om een ​​aankoop te doen.

Hoewel e-mailmarketing een van de oudste marketingstrategieën in de online wereld is, mag u deze niet verwaarlozen.

Als u dit doet, verliest u mogelijk een aanzienlijk percentage klanten.

2. Social media marketing

Met sociale mediakanalen kunt u een positief merkimago opbouwen en uw merkbekendheid vergroten.

U kunt nieuwe klanten bereiken, maar ook relaties onderhouden met reeds bestaande klanten, dus socialemediamarketing lijkt zeker een geweldige kans om uw bedrijf te laten groeien.

Hoewel er veel sociale-mediakanalen zijn waar je mensen kennis kunt laten maken met je merk en sterke verbindingen kunt creëren, moet je er wel een hebben strategie.

U moet uitzoeken waar uw doelgroep actief tijd doorbrengt en dit in uw voordeel gebruiken.

De populairste sociale mediakanalen waarop u aanwezig kunt zijn, zijn:

 • LinkedIn – dit is de plek waar de meeste experts in de branche, samen met andere B2B-bedrijven, geconcentreerd zijn; Meer dan 44% van de marketeers krijgt hier gekwalificeerde leads, dus dit is een geweldige optie voor het opbouwen van sterke relaties; Bijvoorbeeld, makelaars gebruiken Linkedin om verbinding te maken en kennis te delen met andere lokale en internationale makelaars.
 • Facebook – u kunt vele soorten inhoud op dit kanaal plaatsen, zoals berichten, afbeeldingen, video's, evenementen, productupdates en meer, en potentiële klanten aantrekken met relevant materiaal;
 • Twitter – gebruik dit kanaal om merkbekendheid te verspreiden via korte en relevante berichten en om ook merkvermeldingen en andere statistieken bij te houden;
 • Instagram – u kunt visuele elementen gebruiken om uw bedrijf op die manier te presenteren en contact te maken met leads door middel van verhalen, aantrekkelijke afbeeldingen, promoties, enzovoort;

Je kunt Instagram ook gebruiken voor influencer marketing en je leadgeneratie verbeteren door samen te werken met bijzondere mensen.

Om deze samenwerking op natuurlijke wijze te laten verlopen, is het belangrijk om een ​​influencer te vinden wiens persoonlijke verhaal aansluit bij de boodschap van jouw merk. Afhankelijk van uw budget kunt u macro-, micro- of nano-influencers om u te helpen uw doelen te bereiken. 

Het is ook het beste om een ​​influencer met een kleiner volgersbestand te kiezen, omdat zij erin zijn geslaagd om meer oprechte relaties met hun volgers op te bouwen, wat vertrouwen wekt en dus de betrokkenheid vergroot.

image3

Bron: Instagram

Op deze manier kunnen potentiële klanten gemakkelijker verbinding maken met uw merk.

Wanneer u sociale media als marketingkanaal gebruikt, is het belangrijk dat u uw prospects altijd hoogwaardige inhoud biedt, CTA’s toevoegt en een bepaald schema voor uw berichten maakt.

Automatiseer bepaalde taken en gebruik betaalde advertenties om de conversies nog meer te verhogen.

Meet altijd uw resultaten en analyseer prestaties om er zeker van te zijn dat u uw geld, tijd en energie op de juiste manier investeert.

3. Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Met zoekmachineoptimalisatie (SEO) kunt u potentiële klanten aantrekken die via zoekmachines zoals Google naar items zoeken die verband houden met uw product.

Door uw website te optimaliseren, kunt u uw organische zoekresultaten vergroten hoger gerangschikt worden in de zoekmachine rangschikkingspagina's.

Dit betekent dat meer mensen uw website kunnen zien, omdat dit het eerste zoekresultaat is dat verschijnt.

Om uw website SEO-geoptimaliseerd te maken, moet u het volgende doen:

 • Creëer boeiende en waardevolle inhoud
 • Zorg voor een hoge laadsnelheid
 • Alt-tags gebruiken
 • Bouw organische links
 • Target specifieke zoekwoorden 
 • Maak uw website mobielvriendelijk

Een snelle laadsnelheid is essentieel omdat bezoekers ongeduldig zijn en niet graag te lang ergens op wachten. 

Het kan ze irriteren en ervoor zorgen dat ze rechtstreeks naar de concurrentie gaan.

Als het om uw website gaat, moet deze uw potentiële klanten waardevolle en relevante inhoud kunnen bieden die hen zal helpen hun problemen op te lossen.

Het moet ook regelmatig worden bijgewerkt, omdat zoekmachines niet van verouderde inhoudsstukken houden.

Gebruik links adequaat in uw inhoud en optimaliseer ook afbeeldingen.

Trefwoorden zijn letterlijk woorden die gebruikers in de zoekbalk typen, en deze zijn erg belangrijk omdat Google voornamelijk zoekt naar de pagina's die nauw verwant zijn aan die specifieke woorden.

De beste manier om zoekwoorden te targeten is door te vertrouwen op bepaalde factoren, zoals zoekvolume en relevantie.

image2

Bron: Zoekfeiten

Door uw website te optimaliseren voor mobiele apparaten kunt u een groot deel van de bevolking bereiken die regelmatig mobiele telefoons gebruikt en hun gebruikerservaring van gelijke kwaliteit maken.

Zorg ervoor dat uw bezoekers van uw inhoud kunnen genieten, waar ze ook zijn.

Let op het ontwerp, het reactievermogen en de grootte van de afbeeldingen.

Werk zoveel mogelijk aan uw organische zoekresultaten en wees de eerste die de aandacht van uw potentiële klanten trekt.

4. Pay-per-click-advertenties

Betaald zoeken is een ander waardevol marketingkanaal dat u kunt gebruiken om leads te genereren met behulp van trefwoorden en zoekmachines.

Dit kan voor elk type bedrijf een solide investering zijn, omdat u het budget onder controle kunt houden.

Door het plaatsen van de advertenties krijgt u de kans om potentiële klanten aan te trekken en deze te converteren met geweldige aanbiedingen.

Maar om daadwerkelijk de juiste mensen aan te trekken, moet u advertenties weergeven die relevant zijn voor uw doelgroep.

image5

Bron: WordStream  

Een van de platforms die zich bezighoudt met online advertenties is bijvoorbeeld Google Ads, en het werkt op basis van de veiling van de meest gezochte zoekwoorden waarbij ‘de hoogste bieder’ op de eerste plaats staat.

Als u een goede marketingstrategie bedenkt, maar tegelijkertijd in de gaten houdt wat uw potentiële klanten nodig hebben, kan pay-per-click-reclame zeer nuttig zijn.

5. Display-advertenties

Dit type online adverteren omvat een meer visuele presentatie van advertenties op sites van derden.

Display-advertenties zijn geweldig om de aandacht van potentiële klanten te trekken, omdat ze in verschillende vormen kunnen voorkomen, zoals afbeeldingen, video's, GIF's en meer.

Ze zijn interactief en zeer effectief en kunnen op verschillende plaatsen worden geplaatst, maar de meest populaire zijn banners.

Gebruik pakkende teksten en gerichte trefwoorden en zorg ervoor dat u het niet overdrijft met afbeeldingen.

image4

Bron: FinanciëleIT

Om snel de aandacht van bezoekers te trekken en hen ertoe aan te zetten actie te ondernemen, voegt u een eenvoudige en duidelijke CTA toe.

Promoot uw merk en verhoog het aantal conversies door visueel aantrekkelijke advertenties te maken die moeilijk te missen zijn.

Vergeet niet een duidelijke aanbieding te doen die eenvoudig en specifiek is, maar ook interessant genoeg om het aantal klikken te verhogen en uiteindelijk omzet te genereren.

The Bottom Line

Bij het genereren van leads is het van cruciaal belang dat u elke kans benut om zoveel mogelijk bezoekers te converteren.

U moet voortdurend aan uw marketing werken, en de beste manier om de betrokkenheid te vergroten en een groot aantal klanten te bereiken is via verschillende marketingkanalen.

De aandacht trekken en vasthouden is niet de gemakkelijkste taak, maar het kan wel worden gedaan met de juiste tactiek en een goede organisatie.

In contact blijven met de bezoekers en prospects koesteren is een van de tactieken die daarbij horen het creëren van een perfecte marketingstrategie, En met De autoresponder van Poptin, je kunt het gemakkelijk doen.

Creëer en verstuur geautomatiseerde gepersonaliseerde e-mails en bouw sterke relaties op met uw prospects.

Genereer leads via deze 5 beste marketingkanalen en de resultaten zullen aanzienlijk zijn! 

Meld u vandaag nog aan bij Poptin!

Converteer meer bezoekers naar klanten, leads en e-mailabonnees met Poptin's prachtige en zeer gerichte pop-ups en contactformulieren.