Home  /  Allesanalyticse-commerceinzicht  / 7 Oogverblindende marketingstatistieken die de toekomst van marketing zullen bepalen

7 oogverblindende marketingstatistieken die de toekomst van marketing zullen bepalen

Deze COVID-19-pandemie heeft verschillende sectoren op verschillende manieren getroffen. Sommige industrieën floreerden, terwijl andere aan de ontvangende kant van deze pandemie zaten. Zo kende de e-commerce- en entertainmentsector een recordgroei, terwijl de reis- en toerismesector het zwaarst werd getroffen. Daar waren duidelijke redenen voor. Toen landen over de hele wereld hun burgers lockdowns en beperkingen begonnen op te leggen, werden ze gedwongen in hun huizen te blijven en mochten ze niet reizen.

Dit leidde tot een stijging van de e-commerceverkoop, aangezien de meeste mensen alles online kopen. Zelfs het consumentengedrag begon te veranderen en marketeers moeten nieuwe strategieën adopteren om relevant te blijven in de post-pandemische wereld. Marketeers hebben daarvoor bruikbare inzichten nodig. Dat is precies wat we ze in dit artikel zullen geven.

In dit artikel leert u over geweldige marketingstatistieken die u zullen stimuleren toekomstige marketingstrategie in een post-COVID-wereld.

7 Marketingstatistieken die u zullen verbazen

Hier zijn zeven opzienbarende marketingstatistieken waarvan u wenste dat u ze eerder wist.

1. Mensen besteden dagelijks 8 uur aan het consumeren van digitale media

Als je de grafiek ziet waarin de tijd die mensen besteden aan digitale media en traditionele media wordt vergeleken, zie je een enorm contrast. Het aantal uren dat mensen met digitale media doorbrengen zal toenemen acht uur terwijl het aantal uren dat mensen besteden aan het consumeren van traditionele media zoals tv, radio en krant dat wel is 5.5 uur kunt opladen en vertoont een neerwaartse trend.

Marketeers moeten een omnichannel-aanpak van marketing hanteren om op de hoogte te blijven van hun doelgroep. Begin met het maken van een professionele website en publiceer regelmatig blogs. Investeer vervolgens in betaald zoeken en gastposten op andere gezaghebbende sites in uw niche.

Verzamel lokale bedrijfsvermeldingen en zorg ervoor dat al uw contactgegevens daar aanwezig zijn, zodat klanten gemakkelijk in contact kunnen komen met uw bedrijf. Verdubbel uw inzet op digitale media en verlaag uw uitgaven aan traditionele media.

2. Sociale en betaalde zoekresultaten lieten tijdens de pandemie een positieve groei zien

Twee digitale marketingkanalen die tijdens deze pandemie het beste presteerden, waren betaalde zoek- en zoekkanalen social media. Niet alleen dat, we zagen dat marketeers hun vertrouwen in deze twee kanalen stelden, wat de reden is dat ze tijdens deze pandemie ook behoorlijk competitief zijn geworden.

Hier ziet u hoe digitale marketeers kunnen profiteren van deze twee kanalen.

  • Gebruik de Google Ads-functie om hypergerichte advertentiecampagnes te lanceren
  • Verhoog het aantal conversies door Facebook-conversiecampagnes te lanceren
  • Voer B2B-advertenties uit op Linkedin door specifieke gebruikerssegmenten te creëren met de demografische functie van de Linkedin-website

3. De uitgaven voor digitale advertenties hebben een waarde van $389 miljard bereikt

De uitgaven voor digitale advertenties waren traag in 2020, maar versnelden in 2021. In feite groeiden de uitgaven voor digitale advertenties slechts 2.4% in 2020, maar kreeg veel momentum en groeide door 17% in 2021. Dit vertaalt zich in een enorme sprong van 14.4% in een jaar. Tegenwoordig hebben de digitale advertentie-uitgaven het hoogtepunt bereikt $ 389 miljard en zal groeien naar $ 526 miljard door 2024.

Dit geeft duidelijk aan dat als u de concurrentie voor wilt blijven, u uw digitale advertentie-uitgaven moet verhogen en uw budgetten op de juiste manier moet gebruiken.

Voorkom dat u fouten maakt in Facebook-advertenties die u geld kosten. Je zult wel moeten geld verdienen online om de negatieve impact ervan teniet te doen. Begin met het uitvoeren van low-budget Facebook-advertenties als testcase.

Plan uw advertenties en selecteer de juiste doelgroep, zodat uw advertentie op het juiste moment live gaat en de mensen bereikt aan wie u uw boodschap wilt overbrengen.\

4. De belangrijkste drijfveer achter het toenemende videogebruik is het vinden van informatie over producten en diensten

Volgens filmpje statistiek, waar de video rekening mee zal houden 80% van al het internetverkeer tegen eind 2021. Het aantal videogebruikers zal verder groeien 1.4 miljard in 2016 naar 1.9 miljard in 2021. Wist je hoeveel video's al deze gebruikers maandelijks bekijken? Al deze videogebruikers keken 3 biljoen minuten aan video's per maand. Ja, je leest het goed, het is biljoen met een T.

Een van de belangrijkste drijfveren achter deze exponentiële toename van de videoconsumptie is de drang van consumenten om onderzoek te doen voordat ze een aankoop doen. Ze gebruiken Kickstarter-video's om te zoeken naar producten en diensten, maar ook naar merken. Dat is de reden waarom zowel B2B- als B2C-marketeers er gebruik van maken video als marketingtool

5. 60% van de marketeers weet niet wat Core Web Vital is

Omdat Google voorrang gaf aan de gebruikerservaring boven andere rankingfactoren, was het schokkend om te zien dat de meeste marketeers zich niet bewust waren van de belangrijkste webvitaliteit, laat staan ​​dat ze hun website moesten optimaliseren om te profiteren van de virtuele webupdate. Als uw website niet voldoet aan de criteria van de belangrijkste webvital-update van Google, ervaart u een dip in uw ranking.

Begin met het implementeren van lazyloading en neem andere maatregelen om de laadtijden van uw pagina's te versnellen en de gebruikerservaring van uw website te verbeteren.

Verminder de uitvoering van JavaScript, comprimeer afbeeldingen op uw website, gebruik een content delivery-netwerk en verbeter de responstijden van uw server om uw websitebezoekers een naadloze webervaring te bieden.

6. Mobiel was verantwoordelijk voor meer dan twee derde van de betaalde klikken op zoekadvertenties

Nu steeds meer mensen internet gebruiken via hun mobiele apparaten, is het voor bedrijven absoluut noodzakelijk om hun landingspagina's en advertentieteksten voor mobiele apparaten te optimaliseren.

Alleen al het maken van een paar kleine aanpassingen, zoals het vervangen van de winkel nu-knop door een winkel via de telefoon-knop, kan een wereld van verschil maken. U kunt ook alleen bellen-advertenties en berichtgebaseerde extensies gebruiken of gebruikers omleiden naar uw mobiele app die u van de beste app-ontwikkelaars krijgt.

Hierdoor kunnen uw klanten rechtstreeks met uw bedrijf in contact worden gebracht wanneer ze op uw advertentie klikken. In plaats van te experimenteren met verschillende advertentie-indelingen, kunt u beter vasthouden aan de beproefde formaten die een bewezen staat van dienst hebben in het leveren van uitzonderlijke resultaten.

7. De uitgaven voor TikTok-advertenties zullen in 44 met 2021% stijgen

TikTok is de nieuwe socialemediasensatie. Als je denkt dat TikTok alleen voor tieners en jongvolwassenen werkt, dan heb je het mis.

A 44% De toename van de advertentie-uitgaven voor TikTok toont duidelijk het potentieel ervan voor bedrijven aan. Het feit dat TikTok het volgende grote ding is, betekent niet dat je er meteen mee aan de slag moet gaan. Doe je onderzoek en weet precies waarom je wilt adverteren op TikTok.

Zet vervolgens een TikTok-advertentiecampagne op met uw doel voor ogen. Maak ten slotte aangepaste rapporten om het volgen van campagnes eenvoudiger te maken.

Welke van deze marketingstatistieken zullen naar uw mening de grootste impact hebben op de toekomst van marketing? Deel het met ons in de opmerkingen hieronder.

Auteur Bio:

Irfan Ak is een technisch onderlegde en ervaren digitale contentstrateeg bij Branex. Met ruim 12 jaar ervaring op het gebied van digitale marketing. Hij levert regelmatig bijdragen op verschillende websites. Hij heeft met verschillende merken gewerkt en waarde voor hen gecreëerd.