Home  /  Allese-commerce  / 9 fouten die e-commerceconversies de kop indrukken

9 fouten die e-commerceconversies doden

E-commercebedrijven zijn voortdurend op zoek naar manieren om hun conversiepercentages te verhogen. 

Maar veel e-commercebedrijven maken onbewust kostbare fouten die kunnen leiden tot een daling van de conversiepercentages.

In dit artikel zal ik de meest voorkomende fouten delen die e-commercebedrijven maken, en hoe ze hun koers kunnen corrigeren om hun online verkopen te verbeteren.

Inzicht in e-commerceconversies via gegevens

Als het gaat om het begrijpen van e-commerceconversies, zijn gegevens van cruciaal belang.

Kibo's nieuwste e-commerce kwartaalbenchmarkrapport over het derde kwartaal van 3 biedt waardevolle inzichten in de huidige staat van conversiepercentages en hoe bedrijven hun prestaties kunnen verbeteren.

  • Mobiele sessies vormen nu bijna 75% van alle browsersessies
  • Verlaten winkelwagentje voor mobiele telefoon blijft met 86% het hoogst
  • Het bouncepercentage van sociale kanalen is gestegen van 41% naar 44%
  • Het bouncepercentage vanuit de zoekresultaten blijft met 29% het laagst

Mobiel browsen is toegenomen en maakt nu meer dan 75% van alle browsersessies uit. Dit betekent dat als u niet geoptimaliseerd bent voor mobiel, u veel potentiële verkopen misloopt.

Het bouncepercentage van sociale kanalen is gestegen naar 44%, maar het bouncepercentage van zoekopdrachten blijft met 29% het laagst. Dit laat zien dat bedrijven moeten integreren technische tips voor zoekmachineoptimalisatie en het aantrekken van sterk converterende klanten. Je kunt ook deze beginnershandleiding raadplegen over hoe je moet beginnen uw website optimaliseren voor SEO.

Wat zijn de fouten die doorgaans e-commerce-conversies de kop indrukken?

1. Mobiele optimalisatie geen prioriteit maken

De mobiele verkoop groeit exponentieel, maar bedrijven maken nog steeds geen prioriteit van mobiele optimalisatie. Daarom lopen ze verkoopkansen mis die hen echt zouden kunnen helpen groeien.

Zorg ervoor dat uw website mobielvriendelijk is door een mobiel responsief ontwerp te gebruiken en de navigatie gemakkelijk te maken. Kijk ook naar uw productpagina en controleer of uw potentiële klanten voldoende productinformatie en details krijgen, zelfs wanneer ze vanaf een mobiel apparaat browsen. Omdat mobiele schermen kleiner zijn, moet u bij het plannen van uw mobiele lay-out prioriteiten stellen en de belangrijkste elementen positioneren die u wilt dat klanten zien.

Zorg er ten slotte voor dat het betaalproces op mobiel naadloos verloopt en gemakkelijk door de klant kan worden voltooid. 

2. Een langzaam ladende website hebben

Wist je dat 53% van de bezoeken wordt afgebroken als het laden van een mobiele site meer dan 3 seconden duurt? Think with Google laat zien dat dit alles is wat nodig is om mogelijk een nieuwe klant te verliezen.

Een langzaam ladende website kan een van de grootste afknappers zijn voor potentiële klanten, omdat ze snel hun interesse verliezen en naar een andere site gaan. Daarom moet u er altijd naar streven om een ​​snelle, geoptimaliseerde site te hebben.

Er zijn verschillende factoren die de snelheid van uw website kunnen beïnvloeden, dus het is belangrijk om elk element van uw e-commerce winkel te optimaliseren om de snelheidsprestaties te verbeteren. U kunt een sitesnelheidstest uitvoeren om er zeker van te zijn dat de snelheid van uw site goed is.

Enkele manieren om de sitesnelheid verbeteren zorgen ervoor dat uw afbeeldingen worden gecomprimeerd, verminderen het aantal omleidingen, verwijderen verbroken links en verbeteren uw hosting. Als u video's gebruikt, zorg er dan voor dat u deze insluit in plaats van ze rechtstreeks op uw website te uploaden.

3. Moeilijk om te navigeren en te vinden wat ze nodig hebben

Bron: Adidas

Als uw website moeilijk te navigeren is, zullen klanten snel hun interesse in uw site verliezen. Ze willen snel de producten kunnen vinden die ze zoeken.

Dit betekent dat u hen moet toestaan ​​te winkelen zoals zij dat willen, door klanten verschillende manieren aan te bieden om op uw site te zoeken. Dit is inclusief product

categorieën, collecties, prijsklasse, kleur of andere opties. Bovenstaand voorbeeld van Adidas toont een duidelijke navigatie waarbij klanten gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken, waar ze kunnen winkelen op basis van geslachtsvoorkeur en specifieke productcategorieën.

Er kan ook een zoekbalk worden toegevoegd waarmee consumenten een specifiek model in uw winkel kunnen vinden. Het succes van uw website hangt af van de mate waarin mensen gemakkelijk door uw site kunnen navigeren en de gewenste producten kunnen vinden. Het is dus essentieel dat u ervoor zorgt dat de gebruikerservaring moeiteloos verloopt.

4. Het niet benadrukken van verkoopargumenten op de productpagina

Klanten moeten over voldoende informatie beschikken om te beslissen een product te kopen, vooral als ze het niet persoonlijk kunnen zien. Zorg ervoor dat al uw productpagina's gedetailleerde beschrijvingen en afbeeldingen met een hoge resolutie bevatten, zodat de klant gemakkelijk kan visualiseren hoe het product er in het echt uitziet. Zorg ervoor dat de gemaakte afbeeldingen aantrekkelijk en aantrekkelijk zijn, zodat ze de klant aantrekken en motiveren om te kopen.

Als het gaat om het schrijven van productbeschrijvingen, is het opnemen van de belangrijkste voordelen essentieel. Door de belangrijkste kenmerken en voordelen van uw product op een rij te zetten, kunt u potentiële klanten overtuigen uw product te kopen. Gebruik makend van AI-copywritingsoftware is een eenvoudige manier om overtuigende opsommingen te creëren die de aandacht van uw klant trekken.

Een extra tip is dat u ook video's kunt opnemen om kopers te betrekken die misschien twijfelen over het doen van een aankoop. Video's (vergeet niet om deze in te sluiten) helpen echt om de interesse van klanten te vergroten en klanten te prikkelen door te visualiseren hoe een product werkt.

5. Gebrek aan klantrecensies en getuigenissen

Hoe belangrijk zijn klantrecensies voor een e-commerce winkel?

Hier is de gegevens van Invesp – 72% van de consumenten zal pas actie ondernemen na het lezen van een positieve recensie, en klanten zullen waarschijnlijk 31% meer uitgeven aan een bedrijf met uitstekende recensies.

Als u geen klantrecensies en getuigenissen op uw productpagina's heeft staan, loopt u een van de meest overtuigende tools mis die online retailers kunnen gebruiken. Mensen lezen graag recensies van andere shoppers die eerder een product hebben gekocht, omdat dit hen helpt vertrouwen op te bouwen en een beter geïnformeerde beslissing te nemen.

U moet klanten ook aanmoedigen om beoordelingen achter te laten na hun aankoop door positieve beoordelingen te stimuleren of in ruil daarvoor kortingsbonnen en kortingen aan te bieden. Als er negatieve recensies zijn, vergeet dan niet om een ​​professioneel antwoord achter te laten waarin wordt beschreven hoe u de situatie gaat verhelpen.

6. Niet reageren in livechat

Live chat is de belangrijkste methode voor digitale inhoud; ruim 46% van de respondenten kiest dit nu als hun favoriete communicatiemethode, vergeleken met 29% via e-mail en 16% via sociale media.

Veel klanten houden er niet van om de telefoon te pakken en een medewerker van de klantenservice te bellen als ze ergens hulp bij nodig hebben. Het e-mailen van de klantenondersteuning brengt ook te veel extra stappen met zich mee. Veel liever typen ze hun vraag in de livechatknop van uw website en spreken ze onmiddellijk met iemand.

Door een livechatfunctie op uw website te hebben, kunnen klanten eventuele vragen die ze hebben ophelderen voordat ze het product kopen, zodat ze meteen beantwoord kunnen worden. U kunt uw livechatfunctie automatiseren door antwoorden te geven op veelgestelde vragen, en zij kunnen ervoor kiezen rechtstreeks met iemand te spreken als hun vraag niet op de lijst staat. 

Livechat stimuleert impulsaankopen omdat klanten vragen kunnen stellen en antwoorden kunnen krijgen voordat ze een aankoop doen. Dit soort directe feedback is zeer overtuigend en zal de conversies verhogen.

7. Geen exit-intentie gebruiken pop-ups

Exit-pop-ups zijn een van de belangrijkste tools die u kunt gebruiken om meer bezoekers om te zetten in betalende klanten. Pop-ups met exit-intentie worden alleen geactiveerd wanneer een klant op het punt staat uw site te verlaten zonder een aankoop te doen. Ze bieden hen een incentive- of couponcode aan om ze terug te krijgen en ze aan te moedigen om te converteren.

Verlaat de intentie pop-ups zijn een effectieve manier om klanten die op het punt staan ​​uw site te verlaten zonder een aankoop te doen, opnieuw aan te spreken. U kunt de conversie stimuleren door een promotie aan te bieden aan een klant die geïnteresseerd is in een aankoop, maar wil wachten op een betere deal. Door ze een promotie te geven, kunnen ze van gedachten veranderen en het nu kopen!

8. Gebrek aan betalingsopties om uit te kiezen

Een van de meest voorkomende redenen waarom mensen geen online aankoop doen, is omdat ze onzeker zijn over de veiligheid van het betalingsproces. Daarom moeten bedrijven verschillende betalingsopties aanbieden, zoals PayPal, Google Pay, Apple Pay en creditcard.

U moet er ook voor zorgen dat uw website veilig is door een SSL-certificaat te gebruiken en dat uw betalingsgateway dat ook is PCI-compatibel. Door PCI-compatibel te zijn, kunt u de kaartgegevens van klanten beschermen, de kans op een datalek verkleinen en beveiligingsnormen bieden die u kunt volgen. Dit geeft uw klanten gemoedsrust en vergroot de kans dat ze een aankoop op uw site voltooien.

9. Het afrekenproces is te lang of ingewikkeld

Als klanten problemen hebben met het uitvoeren van hun aankoop of als er te veel stappen nodig zijn en te veel formulieren moeten worden ingevuld om alleen maar een item te kopen, zullen ze uw website snel verlaten en ergens anders heen gaan.

Zorg ervoor dat uw betaalervaring eenvoudig is en maak het voor klanten eenvoudig om het betalingsproces te voltooien. Het benadrukken dat de klant gratis retourzendingen kan krijgen, is ook een extra bonus die de conversie zal helpen verhogen.

Nog iets wat je kunt doen verminder het verlaten van de kassa is om een ​​gast-afrekenoptie te bieden, en niet om te verplichten dat de klant een account moet aanmaken om te kunnen kopen. Het afrekenproces moet zo zijn ontworpen dat de koopervaring voor uw klanten wordt versneld en dat ze terugkomen.

Verbeter nu de conversies door actie te ondernemen

De beste manier voor e-commercebedrijven om hun conversiepercentages te verhogen is door te begrijpen waarom consumenten hun aankopen niet voltooien. Het is belangrijk dat bedrijven corrigerende maatregelen nemen om deze problemen te corrigeren, omdat dit hen op het pad van hogere verkopen op online platforms zal leiden!

auteur Bio

Chloe Teo is schrijver en Channel Sales Manager. Met 9 jaar B2B-ervaring in technologie helpt ze bedrijven de omzet exponentieel te laten groeien. Haar passie is om kopers te helpen betere aankoopbeslissingen te nemen door recensies te schrijven over software en gadgets op ChloeTeo.com

Zij is de marketingmanager van Poptin. Haar expertise als contentschrijver en marketeer draait om het bedenken van effectieve conversiestrategieën om bedrijven te laten groeien. Als ze niet werkt, verwent ze zich met de natuur; het creëren van unieke avonturen en het verbinden met allerlei soorten mensen.