Home  /  Allesgroeihackingstartup  / Hoe u uw concurrenten kunt monitoren, zodat u betere conversiestrategieën kunt creëren

Hoe u uw concurrenten kunt monitoren, zodat u betere conversiestrategieën kunt creëren

betere conversiestrategieën_ BLOG

Allereerst zal ik je mijn verhaal vertellen (maak je geen zorgen, het is kort en saai. Het is niet interessant):

Toen ik mijn eerste bedrijf startte, had ik veel concurrenten. Ik ging ervan uit dat mijn bedrijf meer waarde voor mensen zou bieden dan anderen. En dat gebeurde zeker. Maar na anderhalf jaar faalden we.

De reden?

Onze concurrenten hebben ons letterlijk gedood.

"Hoe zouden ze beter zijn dan jij als je meer waarde deelde?" – vraag je jezelf nu waarschijnlijk af.

Toen we begonnen, hadden ze al veel meer verkeer, een grotere gemeenschap en mensen die hen steunden.

Het antwoord is eenvoudig. Ze hielden ons elke dag in de gaten, en daardoor waren ze ons een stap voor!

Daarom wil ik graag mijn kennis en ervaring met u delen.

Het betreden van een rode oceaan vol concurrenten kan heel, heel moeilijk en vermoeiend zijn. Je mentoren en bedrijfsadviseurs hebben je zeker geraadpleegd om een ​​nieuwe markt te creëren of een gat in de bestaande te vinden en daar je duurzame en duurzame onderneming op te bouwen.

Maar zeg eens eerlijk: is dat werkelijk haalbaar?

Ja, dat is zo, maar de kans dat jij de volgende Airbnb wordt, is erg klein.

Wat u in plaats daarvan kunt doen, is regelmatig de websites, sociale media en conversiestrategieën van uw concurrenten controleren!

In dit artikel leer je:

 • 5 tips om de strategieën van uw concurrenten te achterhalen
 • Hoe u uw onderzoek kunt gebruiken om ze te verslaan
 • Hoe u hun klanten in de uwe kunt omzetten

via GIPHY

Uw concurrenten hebben enorme e-maildatabases? Wauw, wat een kans voor jou!

We hebben allemaal de mythe gehoord dat e-mailcampagnes de meest effectieve vorm van marketing zijn. Ik veronderstel dat het heel vervelend voor je is om bijna elke dag enorme nieuwsbriefcampagnes en outreaches te maken (tenminste, dat is het voor mij). Maar ik zal je moeten teleurstellen. 🙁

Ja, het is de meest effectieve manier om nieuwe klanten te bereiken. En als uw concurrent regelmatig e-mailcampagnes heeft (ik ben er zeker van dat hij dat doet), dan moet u dat natuurlijk ook hebben!

Het inhuren van een blogger-outreachbureau kan een win-winsituatie zijn als u niet van plan bent uw doelgroep handmatig te bereiken en geweldige resultaten te behalen.

Er is een geheime manier waarop u de conversiecampagnes voor de nieuwsbrief van uw concurrent kunt achterhalen.

Geloof me, slechts één geheim kan je echt helpen!

Ben je klaar?

Het is vrij gemakkelijk en eenvoudig. Het enige dat u nodig hebt, is gewoon meld u aan voor de nieuwsbrief van uw concurrent!

Dat is niet zo moeilijk. Rechts?

Voor het voorbeeld nemen we het volgende scenario:

Uw concurrent zal zijn call-to-action-knop voor de nieuwsbrief wijzigen van ‘Registreer u hier’ in ‘Start nu uw gratis proefperiode! Geen kredietkaart nodig!"

Dit is erg waardevol voor u of uw marketingteam, omdat u eenvoudig kunt achterhalen wat uw concurrentiestrategie is.

Houd bij dat u uw concurrenten op internet vermeldt

Als u de vermeldingen van uw concurrent op internet bijhoudt, kunt u gemakkelijk zijn populariteit op internet en onder de klanten achterhalen.

Google Alerts is de goede manier om dat te doen! Voer in het Google Alerts-dashboard de zoekwoorden in die u wilt volgen. Het kan bijvoorbeeld de naam van uw concurrent zijn of de namen van enkele leidinggevenden die daar werken.

Bijvoorbeeld Als u erachter komt dat uw concurrent zojuist in de New York Times of Forbes is genoemd, maakt u zich misschien zorgen en besteedt u meer aandacht aan uw PR-campagnes.

Als uw concurrent een heel groot bedrijf is, kan uw e-maildashboard soms erg vol staan ​​met uw Google Alerts-meldingen, en soms kan het tijdrovend zijn om ze allemaal te controleren. Maar geloof me, het is het waard!

Identificeer kansen in de socialemediastrategie van uw concurrenten

Wees niet bang om ze te stalken. Laat je schaamte achter en begin ze te verslaan!

Via sociale media communiceren we met de basis van elk bedrijf: onze klanten. Als u regelmatig de aanwezigheid van uw concurrenten op sociale media in de gaten houdt, kunt u erachter komen welke strategieën zij gebruiken, welke inhoud zij schrijven, en nog belangrijker: u kunt erachter komen of hun klanten tevreden zijn of niet!

Als ze niet tevreden zijn, vraag jezelf dan af: “Wat kan ik doen om beter te zijn dan zij?”

Merkvermeldingen is een alternatief voor Google Alerts, alleen voor Social Media. Hiermee kunt u de vermeldingen van uw concurrenten op sociale media volgen.

De waardevolle gegevens die u uit het socialemediaonderzoek van uw dagelijkse concurrenten haalt, kunnen u veel helpen! U kunt het proces van vallen en opstaan ​​heel vaak overslaan en tijd besparen. U moet het netwerk en belangrijke statistieken begrijpen.

Interview de klanten van uw concurrent om gaten in hun strategie te vinden

Zoals ik hierboven al zei, is het monitoren van de aanwezigheid van uw concurrent op internet erg belangrijk, maar één ding dat u zich niet kunt veroorloven is voortdurende communicatie met de klanten van uw concurrent, die zeer waarschijnlijk op een dag de uwe kunnen worden.

Probeer een plek op internet te vinden waar de klanten van uw concurrent zich verzamelen. Dat kan zijn:

 • Facebook-groepen of pagina's
 • LinkedIn-groepen en volgers van concurrenten op LinkedIn
 • Of een aantal andere kanalen die gespecialiseerd zijn voor uw branche

Ga met ze praten. Interview tussen 20 en 50 klanten (geloof me, dit is geen tijdverspilling). Vraag hen:

 • "Wat zijn je grootste pijnen over [probleem]?"
 • “Heeft u daar een oplossing voor?”
 • “Maakt u gebruik van [dienst/product van de concurrent]?”
 • “Wat zijn jouw gedachten erover?”
 • “Wat zou je graag beter willen zien aan het product?”
 • "Hoe hoor je over hen (of ben je hun klant geworden)?"

De antwoorden op deze vragen kunnen u helpen de acquisitiestrategie van concurrenten beter te bepalen en te begrijpen, of om de grootste pijnpunten en gaten in hun product of dienst van hun klanten te ontdekken.

Denk hierover na! 😉

Houd toezicht op de websites, SEO-strategieën en zoekwoorden van uw concurrenten

Soms kan zelfs de kleinste verandering op de website het conversiepercentage verhogen. Laten we de volgende situatie als voorbeeld nemen:

De e-commercewebsite van uw concurrent heeft klanten gevraagd een account aan te maken, zodat ze een aankoop konden doen. Ze realiseerden zich dat ze een enorm bouncepercentage hebben als potentiële klanten erachter komen dat ze niets kunnen kopen zonder een account aan te maken, dus besloten ze het registratieformulier te verwijderen.

Dit is erg belangrijk voor u, want als uw concurrent besluit het registratieformulier te verwijderen, is de kans groot dat u vanwege dezelfde situatie een enorm bouncepercentage heeft.

Of, voor het voorbeeld:

Je concurrent verandert zijn meta of <h1>-tag om een ​​ander zoekwoord te targeten

Er is trouwens één tool die je moet uitproberen! Het heet Concurrenten.app. Met deze tool kunt u de websites van uw concurrenten, trefwoordwijzigingen, sociale media-accounts en nieuwsbriefcampagnes monitoren. Het helpt u veel tijd te besparen.

concurrenten.app
concurrenten.app

Als u uw concurrent op internet nauwlettend in de gaten houdt, kunt u dat uiteindelijk altijd blijven hen één stap voor en u kunt op elk moment vertrouwd raken met hun strategieën.

Denk hierover na. Ik heb ze bij mijn eerste startup niet zo goed in de gaten gehouden en het eindresultaat was verschrikkelijk voor mij. Waarom moet het voor jou ook verschrikkelijk zijn? 🙂

De jonge ondernemer uit Servië. SaaS-enthousiastelingen en resultaatgerichte Digital Marketing-expert met een Growth Mindset.