Home  /  AllesCROe-commerce  / De enige blinde vlek van online bedrijven

De enige blinde vlek van online bedrijven

De enige blinde vlek van online bedrijven


Als u lang genoeg aan online marketing doet, zou u inmiddels het belang van conversiepercentage-optimalisatie (CRO) moeten begrijpen en hoe het verbeteren van een belangrijke maatstaf zoals het conversiepercentage (zelfs in kleine percentages) een grote impact kan hebben op de bedrijfsresultaten. .

Elk bedrijf, ongeacht de structuur of het bedrijfsmodel, moet nieuwe klanten werven optimaliseer de acquisitietrechter zo veel mogelijk. We kennen dit allemaal als gezond verstand, en er is eindeloze informatie hierover op internet.

Maar wat gebeurt er nadat u een nieuwe klant heeft binnengehaald? Eindigt de weg daar? Nee, dit is nog maar het begin. Nu moet u een goede relatie met uw klant onderhouden om hem te behouden en ervoor te zorgen dat hij terugkomt voor meer.

Terugkerende klanten zijn 3 tot 12 keer winstgevender dan nieuwe klanten, maar zonder de juiste strategie zijn ze zeer moeilijk te handhaven.

Waar eindigt het acquisitieproces en begint het retentieproces? Wanneer de klant zijn tweede aankoop doet? Wanneer krijgt de klant zijn product? In de e-mail met de orderbevestiging?

Lang daarvoor - de het retentieproces begint zodra de klant zijn eerste bestelling voltooit, op de orderbevestigingspagina oftewel de bedankpagina.

Als u dit artikel verder leest, zult u merken dat deze ene over het hoofd geziene pagina uw oordeelswapen kan worden als het gaat om retentie.

Segmentatie

Een belangrijke noot die u moet kraken om het meeste uit uw retentie-inspanningen te halen, is uw klantsegmentatie: hoe dieper, hoe beter.

Hoe meer details u over uw klanten heeft, hoe beter uw relatie met hen kan zijn. Uw aanbod kan relevanter zijn voor de klant en u kunt hem bij meer gelegenheden met meer aanbiedingen aanspreken.

Uw bedankpagina is een geweldig hulpmiddel om uw doelgroep beter te segmenteren. In tegenstelling tot e-mails ziet 100% van uw klanten deze pagina minstens één keer.

U kunt uw klanten segmenteren op basis van bepaalde acties die op de bedankpagina worden uitgevoerd, zoals klikken op een aanbevolen product, of hem daadwerkelijk om meer informatie over zichzelf vragen. In dit artikel zullen we het hebben over de meer directe aanpak waarbij we de klant om informatie vragen

Verjaardag

Gebruik uw bedankpagina om naar de verjaardag van een klant te vragen en laat hem weten dat het de moeite waard is en dat hij een speciaal verjaardagscadeau/deal krijgt.

De meeste bedrijven richten zich op het behouden van klanten gedurende de eerste 30-90 dagen na hun eerste aankoop. Met verjaardagen kunt u deze regel overtreden en minimaal één keer per jaar contact maken met uw klanten op hun meest persoonlijke en leuke dag. Niet alleen dat, verjaardags-e-mails presteren beter dan andere e-mails, 4.8 keer beter precies zijn.

Nog beter: u kunt uw klanten aanbieden verjaardagsherinneringen voor hun dierbaren in te stellen en hen een cadeaubon of korting te sturen wanneer elk van hen arriveert, zodat uw klanten gemakkelijk kunnen beslissen welk verjaardagscadeau ze de mensen in hun leven willen geven. .

verjaardag verzamelaar

Enquête

Dit is waar u echt gek kunt worden op het gebied van segmentatie. U kunt een eenvoudige enquête na de aankoop toevoegen, waarin u kunt vragen wat u maar wilt, en uw klanten kunt segmenteren op basis van hun antwoorden.

Enkele goede voorbeelden zijn: vraag uw klanten naar hun geslacht, vraag hoe ze over u hebben gehoord, vraag welk type inhoud of aanbiedingen ze in de toekomst van u zouden willen zien, enz...

De meeste bedrijven gebruiken e-mails om enquêtes uit te voeren. Om deze in te vullen, moet de klant de e-mail openen, erop klikken, doorgestuurd worden naar een andere pagina en wachten tot deze is geladen, en pas dan kan hij het formulier invullen. Dit proces resulteert in een zeer laag responspercentage Het responspercentage voor externe enquêtes is 10-15%, terwijl het responspercentage voor interne enquêtes 30-40% is.

Het geheim van succes met enquêtes is om te handelen op basis van de resultaten. Je kunt de klanten letterlijk vragen wat ze willen, het enige wat je vervolgens hoeft te doen is het aan hen te geven. Ze zullen blij zijn en je zult een extra inkomen verdienen.

Tijdens ons werk met meer dan 1000 Shopify-winkels bij ReConvert – Shopify bedankpaginabouwerhebben we geleerd dat het percentage ingevulde enquêtes na aankoop op de bedankpagina ongeveer 43% bedraagt. Deze cijfers verslaan elke e-mail of externe enquête.

Upsell

Dit is waarschijnlijk de meest voor de hand liggende en over het hoofd geziene toevoeging die ontbreekt in bijna elke e-commerce winkel die we tegenkomen. Het feit dat uw klant zojuist een aankoop heeft gedaan, betekent niet dat hij waarschijnlijk niet opnieuw bij u zal kopen, het betekent precies het tegenovergestelde!

De klant is “Hot” en met zijn creditcard in de hand heeft hij al besloten om bij u te kopen en vertrouwt hij u al. Zorg ervoor dat deze kans niet verloren gaat. Profiteer van dit belangrijke punt in het klanttraject om het meeste uit de interactie te halen in termen van omzet.

Product aanbevelingen

Geef productaanbevelingen weer op de bestelbevestigingspagina cross-selling uw klanten, en probeer deze aanbevelingen dynamisch te maken, zodat ze passen bij wat de klant net heeft gekocht.

Als je naar alle grote winkels kijkt – Amazon, eBay, Walmart, AliExpress, kun je zien dat ze allemaal een groot gedeelte met aanbevolen producten op hun bedankpagina hebben. Deze giganten geven elk jaar miljoenen uit aan conversie-optimalisatie. Als ze het allemaal doen, weten ze waarschijnlijk wat ze doen.

productaanbevelingen op eBay

Tijdgevoelige aanbiedingen

Maak urgentie van een speler op uw bedankpagina door een tijdgevoelige aanbieding weer te geven (indien mogelijk met een timer). U kunt de klant een aanbod doen dat hij niet kan weigeren, en hem ertoe aanzetten om op dat moment terug te kopen.

Omdat uw klant twee bestellingen achter elkaar heeft voltooid, kunt u verzendkosten besparen en beide bestellingen samen verzenden, waardoor u een grotere, verleidelijkere korting kunt bieden.

Sommige mensen zouden zeggen dat tijdgevoelige aanbiedingen en timers niet effectief zijn in het verhogen van de conversies, maar de cijfers doen anders vermoeden: het gemiddelde conversiepercentage in een pop-up met een tijdgevoelige aanbieding op de orderbevestigingspagina is bijna 3%! Dat is indrukwekkend, aangezien zonder dit het conversiepercentage 0 is.

Laat uw lijsten groeien

Als het om retentie gaat, moet u uw distributielijsten gebruiken. Dit zijn de online middelen waarmee u contact kunt houden met uw klanten.

Standaard leggen de meeste online kassaverwerkers de e-mails van klanten vast tijdens het voltooien van een aankoop. Hoewel het redelijk goed is en e-mailmarketing in de nabije toekomst nergens heen gaat, reageren niet alle klanten op promotionele e-mails of openen ze deze zelfs niet.

Maar er is meer aan de hand: alleen e-mails gebruiken om klanten te behouden is als op een ezel over de snelweg rijden: het is gewoon niet snel genoeg, niet goed genoeg.

Sociaal volgen/delen

In de afgelopen paar jaar, met de explosie van sociale media, is online aanwezigheid een van de belangrijkste online activa van een merk, samen met het aantal volgers (ervan uitgaande dat dit goed gerichte volgers van hoge kwaliteit zijn).

Op uw bestelbevestigingspagina kunt u het voor de klant zo eenvoudig maken als een klik op de knop om u te volgen of zijn bestelling te delen op verschillende sociale mediaplatforms. Nogmaals, als Amazon het doet, is de kans groot dat jij dat ook zou doen.

Je kunt de resultaten altijd verbeteren door een kortingsbon toe te voegen die de klant kan delen met zijn vrienden, of door kans te maken op iets leuks.

Amazon bedankpagina

Alternatieve lijsten

Zoals eerder vermeld, reageren verschillende mensen op verschillende triggers: sommige klanten reageren het beste op e-mails, andere reageren op sms, webpushmeldingen of zelfs gedrukte e-mail.

Dit is de reden waarom u ernaar moet streven uw klanten op al deze media op distributielijsten te verzamelen.

De bedankpagina is een geweldige manier om ze zich aan te melden voor verschillende kanalen. Je kunt een speciale korting, verzendupdates of gratis inhoud aanbieden. Probeer gewoon wat werkt voor uw publiek.

Messenger-bots zijn tegenwoordig bijvoorbeeld erg effectief. Het is geen geheim dat de open- en klikfrequenties op Messenger veel hoger zijn dan die van e-mails kan oplopen tot 89% open rate en 56% click rate.

U kunt uw klanten aanbieden verzendupdates rechtstreeks op hun Facebook Messenger te ontvangen en op de hoogte te blijven van aanbiedingen en nieuwe releases.

De cijfers zijn hetzelfde bij webpushmeldingen, met klikpercentages van ongeveer 10% en hetzelfde aantal voor het aanmeldingspercentage. Als u dit kanaal niet voor uw bedrijf gebruikt, betekent dit ronduit geldverlies.

Ten slotte zal ik u deze keer niet langer vervelen met open rates en statistieken over sms'en– maar nogmaals, dit is een geweldig kanaal om te gebruiken.

Het komt erop neer dat e-mail, ook al is het nog steeds een zeer krachtige retentietool, de laagste prestatiegegevens heeft van deze ‘secundaire’ lijsten en items, maar toch concentreert iedereen zich alleen op dat medium. Gebruik dit belangrijke micromoment met uw klant om hem te vragen zich op meer kanalen te abonneren.

e-mail versus sms versus pushmeldingen

Conclusie

Er zijn nog veel meer dingen die u kunt doen met uw bedankpagina: u kunt een persoonlijk bericht van de oprichter aan de klant toevoegen, een bedankvideo toevoegen, proactief zijn met uw klantenservice met veelgestelde vragen, bestellingen volgen en meer Zorg ervoor dat het past bij uw bedrijfsmodel en behoeften.

Ongeacht wat u verkoopt en aan wie u ook verkoopt, als u uw bedankpagina niet optimaliseert, laat u letterlijk geld op tafel liggen.

Met relatief eenvoudige aanpassingen kunt u de kracht van deze pagina benutten en uw retentie-inspanningen een boost geven, terwijl u tegelijkertijd een uitstekende klantervaring biedt.

U kunt een ontwikkelaar betalen om de aanpassingen te maken waarnaar u op zoek bent, of u kunt een ingebouwde tool gebruiken, maar negeer deze pagina niet. We hebben bedankpagina's zien converteren van 0 naar 7.69%. Vraag uzelf af waar u zich bevindt in dit bereik en beslis of dit iets is dat u bereid bent te negeren.

Heeft drie jaar bij de IDF gediend als tankcommandant. Eigenaar van een e-commercebedrijf met 3 cijfers. Shopify-app-freak die meer dan 7 jaar in het Shopify-ecosysteem heeft doorgebracht. Mede-oprichter StilyoApps - Shopify-apps waarmee u meer kunt verkopen.