Home  /  Allesklantenclube-commerce  / 8 soorten online klanten en hoe u ze kunt converteren

8 soorten online klanten en hoe u ze kunt converteren

Online winkelen is de afgelopen jaren een wereldwijd fenomeen geworden: ruim de helft van alle mensen koopt nu iets voor zichzelf of anderen via internet.

In deze blogpost bespreken we de verschillende soorten online klanten en hoe u ze kunt laten kopen en verdienen klantenbinding.

We zullen het hebben over de klantpsychologie en wat elk type shopper motiveert, zodat u deze inzichten kunt gebruiken om uw conversiepercentages te verhogen!

Ongeacht wat voor soort klant uw online winkel bezoekt, u moet een winkelervaring bieden waardoor ze terugkomen. Dit omvat het bouwen van een online winkel die snel laadt, gemakkelijk te navigeren is, gedetailleerde productinformatie biedt en bestellingen op tijd levert.

Als u de basisbeginselen onder de knie heeft, gaan we eens kijken naar de verschillende soorten online klanten en naar tips om uw klanten om te zetten in loyale terugkerende bezoekers die terugkomen om meer te kopen.

De acht soorten online klanten

De koper

Dit type klant heeft haast en wil gewoon zonder gedoe krijgen wat hij nodig heeft. Het is het beste om hun schermen niet te vullen met te veel informatie – als u dit gebruikt pop-upsHet is bijvoorbeeld van cruciaal belang dat de contextuele relevantie en waarde vanaf het begin duidelijk zijn, zodat deze persoon niet het gevoel heeft dat hij/zij tijd heeft verspild aan het lezen van uw inhoud.

online klanten

Het doel: Haal ze zo snel mogelijk door de kassa! Stroomlijn uw pagina's door producten in categorieën te groeperen of gebruik betaalpagina's van één pagina om het proces helemaal te vereenvoudigen. Geef bovendien recensies over specifieke items die meer details vereisen, maar overweldig mensen die op het eerste gezicht niet in deze details geïnteresseerd zijn, niet.

Goed gelezen: 5 beste pop-uppraktijken om de verkoop op Black Friday te stimuleren

De technisch onderlegde klant die graag producten onderzoekt voordat hij deze koopt

Dit type klant is bekend met de moderne technologie en maakt regelmatig gebruik van internet. Ze winkelen vaak online en doen diepgaand onderzoek naar producten voordat ze een aankoop doen. Ze winkelen waarschijnlijk online omdat ze niet fysiek willen winkelen.

vooruitgang-5QgIuuBxKwM-unsplash

Het doel: Lever inhoud die deze klant helpt een beslissing te nemen! Geef recensies, beoordelingen en gedetailleerde specificaties, zodat ze gemakkelijk het product kunnen vinden met functies die bij hun behoeften passen. Als u software verkoopt, raden we u aan blogposts over dit onderwerp te publiceren, waarin u meer vertelt over de technologie erachter. Stel je bijvoorbeeld voor dat je iemand wilt aantrekken die geïnteresseerd is in de overname van een MQTT-makelaar voor een IoT-project. In dit geval kunt u een educatief artikel publiceren en uitleggen hoe u een MQTT-client- en brokerverbinding werkt.

Als u producten in verschillende landen of regio's verkoopt, toon dan ook de lokale prijzen. Dit zal hen helpen hun zoekopdracht te verfijnen in plaats van door een eindeloze lijst met items te bladeren, zodat ze ontdekken dat het niet beschikbaar is waar ze wonen.

De koopjesjager die van een goede deal houdt

Koopjesjagers zijn altijd op zoek naar geweldige productaanbiedingen en daarom bestaan ​​er online winkelsites zoals Amazon! Ze baseren hun aankoopbeslissingen op hoeveel ze kunnen besparen. Koopjesjagers willen geen tijd verspillen met het van winkel naar winkel gaan, alle opties bekijken voordat ze zich op één artikel vestigen en wachten bij de kassa.

Deze klant vindt het net zo leuk om online naar koopjes en deals te zoeken als in fysieke winkels door te vergelijken voordat hij een aankoopbeslissing neemt. Dit type persoon vindt het misschien zelfs leuk om goedkopere items te vinden dan wat je hebt vermeld, simpelweg omdat ze betere kicks krijgen van ‘winnen’.

mick-haupt-GYBdOSQ5lHI-unsplash

Het doel:  Laat ze uw product kopen. Koopjesjagers willen producten tegen de laagst mogelijke prijs krijgen, dus markeer de kortingen en aanbiedingen die beschikbaar zijn op uw site.

Bied korting aan op het artikel dat ze kopen of bundel het met andere artikelen die op de site te koop zijn, zodat ze het gevoel krijgen dat ze iets extra's krijgen dat waardevol en van goede waarde is, naast wat ze aanvankelijk van plan waren te kopen.

Geef afbeeldingen, video's en beschrijvingen van producten die u mogelijk verkoopt en die het risico lopen binnenkort uitverkocht te zijn. Dit zal hen aanmoedigen sneller tot een besluit te komen!

Koopjesjagers profiteren vaak van kortingsbonnen tijdens het afrekenen. Bied gewoon nog een kortingsbon aan en je hebt weer een vrolijke koopjesjager die vandaag in jouw winkel heeft gekocht!

Koopjesjagers zijn dol op aanbiedingen, maar als u mensen ertoe wilt aanzetten herhalingsaankopen bij u te doen, vraag dan om hun e-mailadres, zodat u ze op de hoogte kunt houden van aantrekkelijke aanbiedingen voor uw producten.

De “Ik weet niet zeker wat ik wil”-klant

Als u van plan bent producten te verkopen in de categorie 'Ik weet niet zeker wat ik wil', is het essentieel dat u dit klanttype begrijpt.

Het kan zijn dat ze uren of dagen door uw site bladeren zonder ook maar één aankoop te doen; ze kunnen van product naar product gaan en nooit echt een besluit nemen – wat betekent dat er geen verkoop voor u is!

jason-strull-KQ0C6WtEGlo-unsplash (1)

Het doel: Verkoop aan hen door hen te helpen beslissen. Door hen wat broodkruimels te geven die naar aankopen leiden, zoals andere mensen die hetzelfde product hebben gekocht, maar ook producten die lijken op het product waar ze momenteel naar kijken, zullen deze klanten al blij zijn als ze gewoon rondklikken en nadenken over wat ze zouden kunnen kopen de volgende keer. 

Deze individuen hebben niet veel hulp nodig om erachter te komen wat ze zouden willen; het is vooral een kwestie van een extra duwtje in de goede richting geven. Als u hun aandacht kunt trekken en ze een aanbieding kunt laten overwegen, kunnen ze die aankoop doen.

Als ze vertrekken zonder een aankoop te doen, wees dan niet ontmoedigd. Moedig ze aan om hun e-mailadres achter te laten en bouw een relatie op met hen met een e-mailcampagne.

De besluiteloze klant met een eindeloze lijst met eisen

De besluiteloze klant heeft wat hulp nodig bij het beslissen wat hij gaat kopen. Ze hebben vaak een eindeloze lijst met eisen en stellen vragen als “Wat is de beste kleur?” of “Welke maat raden jullie aan?”

david-travis-5bYxXawHOQg-unsplash

Het doel:  Verkoop aan hen door aan al hun eisen te voldoen en door hen het gevoel te geven dat zij de controle hebben. Stel deze klanten altijd veel vragen, zodat u de beste producten voor hen kunt aanbevelen, en vergeet niet om ze voldoende tijd te geven om over hun beslissing na te denken!

Om ze blij te maken, kan het de moeite waard zijn om een ​​sectie met een verlanglijstje te maken waar ze al hun favoriete producten kunnen opslaan om later te bekijken en te beslissen, en verschillende filters kunnen aanbieden om de productselecties op type te verfijnen.

Ze zijn meestal blij als ze dat ene extra dingetje van hun lijstje halen. Het is je niet alleen gelukt om iemand iets te verkopen, maar je hebt ook wat stress verlicht! Het is een stuk ingewikkelder dan verkopen aan iemand die al weet wat hij of zij wil, maar je zult hem of haar gelukkig hebben gemaakt in ruil voor je geduld en begeleiding.

De impulsieve koper

Deze klanten willen vaak impulsief iets kopen en zijn niet bezig met de prijs. Ze hebben misschien de geruststelling nodig dat het een goede aankoop is, dus zorg ervoor dat u goede klantrecensies heeft positieve productgetuigenissen!

john-cameron-w1K9Ug_pjXw-unsplash

Het doel:  Verkoop aan hen door ze gerust te stellen! Als ze bereid zijn snel geld uit te geven zonder er veel rekening mee te houden of het van hoge kwaliteit is, hebben ze misschien ook de geruststelling nodig dat wat ze hebben gekocht hen op de lange termijn goed zal doen. Dit betekent dat ze, indien mogelijk, alle relevante informatie over het product moeten presenteren.

Het gaat erom dat u ze blij maakt met de aankoopbeslissing die ze hebben genomen en dat u hen geruststelt over de kwaliteit ervan, zelfs als dit niet betekent dat u meer dan één artikel in uw winkel moet kopen.

De gewetensvolle klant

Dit soort mensen weet waar ze naar op zoek zijn voordat ze online gaan winkelen, maar zal nog steeds de verschillende tools op uw site gebruiken om prijzen te vergelijken en na te denken over wat ze kopen. Ze willen een goede deal, maar kopen alleen als het retourbeleid eerlijk is, of als ze jou als verkoper vertrouwen.

brooke-leeuwerik-W1B2LpQOBxA-unsplash

Het doel: Verkoop aan hen door hun vertrouwen te winnen en hen in staat te stellen te vinden wat ze zoeken tegen een betaalbare prijs, terwijl ze tegelijkertijd een kwaliteitsproduct kunnen leveren dat aan de verwachtingen voldoet.

Het is minder waarschijnlijk dat deze mensen impulsieve kopers zijn, dus het is belangrijk om ze niet met kortingsbonnen te verkopen. Bied in plaats daarvan andere voordelen aan, zoals gratis verzending voor meer dan $ 50,- om de verkoop te helpen sluiten!

Kwaliteitszoekers

Kwaliteitszoekers vinden het niet erg om meer te betalen als ze daarmee iets met toegevoegde waarde krijgen. Kwaliteitszoekers zijn loyale klanten die in de toekomst opnieuw zullen kopen, dus het is essentieel om hen kwaliteitsproducten te bieden die niet alleen aan hun verwachtingen voldoen, maar deze ook overtreffen!

rupixen-com-Q59HmzK38eQ-unsplash

Het doel: Verkoop aan hen door de kwaliteit van het product aan te tonen en informatie weer te geven over het vakmanschap van elk product, de gebruikte materialen, enz., wat een hoger prijskaartje rechtvaardigt.

Hierdoor kunnen klanten zien hoeveel tijd en zorg ze hebben gestoken in het maken van hun bestelling, waardoor ze een aankoopbeslissing kunnen nemen op basis van alleen deze gegevens, zonder andere artikelen te zien die vergelijkbaar geprijsd zijn.

verpakken

Verschillende klanten hebben verschillende behoeften wanneer ze een online winkel bezoeken; Sommigen hebben misschien een koopje nodig, terwijl anderen misschien kwaliteit willen.

Het is belangrijk om te weten wat elke klant wil, zodat u uw producten op een manier kunt presenteren waardoor ze er vertrouwen in hebben om bij u te kopen. Dit betekent het presenteren van alle prijzen zonder verborgen kosten, eenvoudige navigatie tussen pagina's, snelle laadtijden voor pagina's, en goede inhoud om hen te helpen een aankoop te doen.

Dit bericht is ontworpen om u door de verschillende soorten online klanten te leiden en u te helpen begrijpen hoe zij denken.

U kunt de gegevens vervolgens in uw marketingstrategie gebruiken om het aantal conversies te verhogen, het aantal verlaten winkelwagentjes te verminderen of de klanttevredenheid te verbeteren. Met welk type identificeer JIJ je?

Auteur Bio: Amrapali is een digitale marketingconsulent die blogt over zaken en marketing bij Bazaar-expert.