Home  /  AllesCROe-commerceverkoop  / 5 pop-up casestudy's om uw pop-upstrategie kracht bij te zetten

5 pop-up casestudy's om uw pop-upstrategie kracht bij te zetten

pop-up casestudies

De meeste digitale marketeers zijn bang voor pop-ups op hun websites omdat ze het gevoel hebben dat ze de gebruiker een slechte ervaring bieden. Ze zijn bang dat hun bouncepercentages kunnen stijgen en weigeren pop-ups te overwegen.

De meeste mensen realiseren zich echter niet dat het probleem alleen optreedt als u niet de juiste functies gebruikt, zoals exit-intent-technologie. U kunt die trend omkeren en de bouncepercentages verlagen als de pop-ups alleen verschijnen wanneer een bezoeker probeert te vertrekken.

Over het algemeen zijn pop-ups met exit-intentie de beste, maar dat betekent niet dat u geen pop-ups voor andere doeleinden kunt maken.

Een pop-upbouwer, zoals Poptin, helpt u bij het maken van een verscheidenheid aan pop-ups en e-mailformulieren.

Dit bericht concentreert zich op vijf pop-up casestudy's die de kracht van websitepop-ups laten zien en hoe ze uw problemen kunnen oplossen, zodat u de vruchten plukt. 

1. Groene banaan verbetert conversies met 400%

Groene Banaan biedt innovatieve zitzakken aan het Israëlische volk, ontworpen voor ontspanning en comfort. De producten waren goed doordacht, maar het doel was om meer mensen naar het merk te trekken om er meer over te leren. 

Over het algemeen wilde het bedrijf de bezoekers van de website informeren over zijn nieuwste aanbiedingen om de toekomstige verkoop te stimuleren. Gelukkig had Poptin aan zijn kant om een ​​effectieve oplossing te bieden.

Het bedrijf wilde de siteconversies verbeteren door aantrekkelijke pop-ups te implementeren die de nieuwste promoties bevatten en tegelijkertijd potentiële klanten naar de hoofdpromotiepagina zouden sturen.

Voordat het merk Poptin gebruikte, had het geen oplossing voor zijn probleem. Toen het echter eenmaal leerde hoe het voor zichzelf pop-ups kon maken, verbeterde het de conversiepercentages in sommige gevallen in slechts één maand met 400 procent.

Bovendien richtte dit bedrijf zich niet alleen op conversies voor mensen die op de pop-ups klikten; er werd dieper ingegaan op de inkomstenniveaus uit de verkoop op de website.

Green Banana beweert Poptin al meer dan een jaar te gebruiken. Het ontwierp pop-ups met exit-intentie en e-mail formulieren om zijn promoties te dekken.

De eenvoudige interface maakte het gemakkelijk om pop-ups te maken. Het merk is van mening dat de pop-upbouwer heeft bijgedragen aan het succes.

Poptin heeft een interface voor slepen en neerzetten waarmee gebruikers gemakkelijker pop-upontwerpen kunnen maken.

Het bedrijf hoopt pop-ups met couponcodes, e-mailformulieren voor de Customer Club en nog veel meer aan te bieden.

2. Scrumbles verhoogt de conversieratio’s met 20% in slechts twee weken

klautert biedt natuurlijke diervoeding voor honden en katten, die zacht is voor de maag.

Het maakt gebruik van volledig natuurlijke ingrediënten uit Groot-Brittannië en wilde de e-maildatabase een boost geven en het aantal aanmeldingen voor de nieuwsbrief versterken. Gelukkig waren er e-mailformulieren en pop-ups van Poptin om te helpen!

Aanvankelijk concentreerde het bedrijf zich op het opbouwen van zijn aanmeldingsbasis voor nieuwsbrieven. Voordat het samenwerkte met de beroemde pop-upbouwer, genereerde het handmatig aanmeldingsfuncties op de website of zocht het naar aanmeldingen tijdens speciale evenementen.

pop-up casestudies

Nadat het zijn eerste pop-up had gelanceerd, duurde het slechts twee weken voordat het een conversiepercentage van 20 procent en 56 nieuwe aanmeldingen had.

Scrumbles zei dat het destijds nieuw was voor de pop-upbouwer en alleen de aanmeldingspop-ups had gebruikt. 

Het is echter van plan pop-ups te gebruiken bloglezers converteren naar de winkel, waardoor er een buzz ontstaat rond nieuwe verkopen en productlanceringen. Mogelijk wordt in de toekomst ook gekeken naar exit-intent-pop-ups en hoopt het gemakkelijker e-mailformulieren te kunnen maken.

Goed gelezen: E-mailpop-ups: 6 creatieve aanbiedingen om uw e-maillijst te laten groeien

3. XPLG verwerft sneller hot leads met pop-ups

Eén wereldwijd softwarebedrijf dat zich richt op het omzetten van loggegevens in bruikbare inzichten voor verschillende doeleinden, waaronder snelle probleemoplossing, geoptimaliseerde dienstverlening, beveiliging, monitoring, IT-optimalisatie en onderzoek. 

XPLG besefte dat de concurrentie op de markt groeide en dat het bedrijf iets moest doen om meer leads te bereiken die in de toekomst potentiële klanten zouden kunnen worden.

Daarom besloot het Poptin te kiezen als pop-upbouwer en begon aan een prachtige reis.

pop-up casestudies

Ten eerste wilde XPLG authentieke e-mailadressen verkrijgen omdat veel bezoekers valse e-mails achterlieten. Ten tweede wilde het zijn inspanningen op het gebied van betrokkenheid en leadgeneratie met zijn inhoud en items vergroten, waardoor meer downloads van zijn populairste product zouden worden gegenereerd.

Hoewel het bij XPLG niet zo snel ging, ontving het merk twintig authentieke e-mailadressen en ongeveer dertig pop-upklikken in de eerste dertig dagen dat Poptin werd gebruikt. Het downloadaspect was niet zo goed als het bedrijf wilde, maar er is ook een lichte piek zichtbaar.

Over het algemeen beweerde het merk dat het gemakkelijk was om pop-ups te maken, en Poptin had een uitstekende aanpak voor het genereren van leads. Vervolgens werden er autoresponders naar de e-mail gestuurd, die de door de gebruiker gevraagde inhoud leverde. Dit maakte het voor het merk veel gemakkelijker om zaken te doen.

4. Okisam realiseert in slechts één maand een stijging van 42 procent in het aantal e-mailaanmeldingen

okisam helpt e-commercemerken de online strategieën van hun bedrijf te laten groeien. Dit digitale marketingbureau helpt met SEO, webontwikkeling, analyse en automatisering. Om zijn invloed in de branche uit te breiden, wilde het de registratie voor evenementen/webinars en het aantal e-mailabonnementen vergroten: de e-mailpop-ups van Poptin.

Okisam had één probleem: de pop-ups moesten voldoen aan de RPGD-voorschriften integreren met zijn CRM efficiënt. Het gebruikte jarenlang native formulieren, pop-ups en andere tools met weinig succes.

pop-up casestudies

Sinds het de pop-upbuilder van Poptin begon te gebruiken, verhoogde het zijn abonnementsconversies met 42 procent in één maand. Bovendien stegen de conversiepercentages voor evenementen met twee procentpunten.

Het bedrijf verdrievoudigde de registratie voor webinars in de eerste twee maanden, waardoor het 17 nieuwe zakelijke bijeenkomsten per maand kreeg. Okisam sloot ook elk kwartaal ongeveer twee tot drie extra klanten.

Het beweert dat de sleutelfactoren hier het integratievermogen waren, A / B-testen functionaliteit en verschillende ontwerpen om uit te kiezen.

Zo implementeert het nu verschillende pop-ups voor zijn webinar-uitnodigingen, nieuwsbriefabonnementen en andere campagnes.

Momenteel heeft Okisam de e-mailformulieren nog niet gebruikt, maar ze hoopt dit in de toekomst wel te doen.

Met zoveel weergave-, ontwerp- en aanpassingsopties zul je zeker nieuwe marketingpop-ups blijven maken.

5. Shapewear Wholesale verdrievoudigt het aantal klantconversies met pop-ups

Groothandel in shapewear is de one-stop-shop omdat het sportkleding, ondergoed en zwangerschapsproducten voor dames produceert en promoot.

Het merk heeft een wereldwijd verkoopnetwerk en bedient veel gevestigde distributeurs en merken.

Van etikettering, productie, verpakking en verzending, het doet het allemaal en wil zijn bedrijf laten groeien.

pop-up casestudies

Over het algemeen maakt Shapewear Wholesale zich zorgen dat het niet beschikbaar is voor verkoop wanneer klanten de website bezoeken om monsters te bestellen of informatie op te vragen.

Daarom werd de pop-upbouwer van Poptin gebruikt om klanten automatisch een link naar de sectie met veelgestelde vragen te sturen of waar nodig catalogi, prijslijsten en voorbeeldgidsen te sturen. Hierdoor verdrievoudigde het aantal monsterbestellingen!

Conclusie

Zoals u kunt zien aan de hand van de vijf hierboven weergegeven pop-upcasestudies, kunnen pop-ups en overlays van websites bijna een verbetering van uw conversiepercentages en abonneeaantallen garanderen.

Hier zijn de voordelen die elk bedrijf hierboven zag toen ze de beroemde pop-upbouwer Poptin gebruikten:

  • Groene banaan: Tot 400 procent verbetering in conversies gedurende één maand
  • Scrummelt: 56 nieuwe aanmeldingen in twee weken en conversiepercentages van 20 procent
  • XPLG: Ontvangen 33 klikken op de pop-ups en 20 authentieke e-mailadressen
  • Okisam: Drie keer zoveel webinarregistraties in twee maanden, en 17 nieuwe zakelijke bijeenkomsten in één maand
  • Shapewear Groothandel: Verdrievoudigde de acquisitie van nieuwe klanten dankzij autoresponder e-mails

Kort daarna leerde elk van deze bedrijven hoe ze pop-ups konden maken en zagen ze een hoger rendement op hun investering. Dus, zou jij het zesde bedrijf op de lijst kunnen zijn?

Maak gratis pop-ups en e-mailformulieren met Poptin vandaag!

Zij is de marketingmanager van Poptin. Haar expertise als contentschrijver en marketeer draait om het bedenken van effectieve conversiestrategieën om bedrijven te laten groeien. Als ze niet werkt, verwent ze zich met de natuur; het creëren van unieke avonturen en het verbinden met allerlei soorten mensen.