Home  /  AllesCROe-commerceverkoop  / 4 pop-uptriggers die u kunt gebruiken zodat u online shoppers niet stoort

4 pop-uptriggers die u kunt gebruiken zodat u online shoppers niet stoort

Als u besluit dat u zeer populaire pop-upvensters op uw e-commercewebsite of onlinewinkel wilt gebruiken, moet u ook leren hoe u deze kunt beheren om het maximale potentieel ervan te benutten.

Het hele punt van pop-ups is om de aandacht van klanten te trekken en vast te houden, maar ook om hun e-mailadressen te verzamelen, hen te helpen hun aankopen af ​​te ronden, enzovoort, en dit zonder hun ervaring te onderbreken.

Te gebruiken pop-ups op de best mogelijke manier moet je ze beheersen, dat wil zeggen: je moet controleren wanneer ze zullen aan uw bezoekers verschijnen.

Een verscheidenheid aan pop-uptriggers kan u aanzienlijk helpen. Daarom hebben we vier pop-uptriggers gekozen die u kunt gebruiken om te voorkomen dat u online shoppers stoort en toch een positieve invloed op de conversies kunt hebben.

Dus laten we ze eens bekijken!

1. Het 'X'-aantal seconden nadat de pagina is geladen

Velen zouden zeggen dat het optimale moment waarop een pop-up wordt geactiveerd, is nadat de bezoeker 5 seconden op uw website is geweest.

De beste manier om uw aanbod aan uw klanten te laten zien, is door het niet te vroeg en niet te laat te presenteren. Daarom is het belangrijk om de juiste balans te vinden, meestal na een paar seconden.

U mag ze niet onderbreken door een pop-upvenster weer te geven zodra ze uw website bezoeken, omdat dit uw klanten kan irriteren en hen ervan kan weerhouden een aankoop te doen.

Dit soort trigger voor tijdvertraging is ideaal voor verschillende doeleinden:

 • Verschillende promoties
 • Speciale aanbiedingen
 • Nieuws updates
 • Verkoop

Shwood Shop maakt op een ongelooflijk slimme manier gebruik van deze pop-up-trigger door een pop-up te introduceren die 10% korting biedt op hun eerste aankoop in ruil voor een e-mailadres.

image1

De tool waarmee u niet alleen eenvoudig en snel de juiste trigger voor uw pop-up kunt instellen, maar ook aantrekkelijke pop-upvensters voor uw website kunt maken, heet Poptin.

Met Poptin kun je in een paar minuten geweldige pop-ups maken met behulp van de drag-and-drop-editor, verschillende sjablonen en meer.

Het stelt je ook in staat de juiste triggers voor je pop-ups in te stellen, en een van deze triggers is de 'Na X seconden'-trigger. 

U kunt uw pop-ups zelfs A/B-testen om erachter te komen welke vertraging het beste is voor uw bezoekers.

image3

Bron: Poptin

Op die manier kunt u zien welk venster het meest efficiënt presteert en vergroot u uw kansen op meer verkopen.

Het 'X'-aantal seconden na het laden van de pagina is de meest gebruikte trigger onder online marketeers, omdat het uw bezoekers een paar seconden de tijd geeft om aan uw website te wennen voordat ze hen helpen en verder door het koopproces leiden.

2. De scrolltrigger

Het scroll-trigger is de trigger die ervoor zorgt dat de pop-up verschijnt nadat een bepaald percentage van de pagina naar beneden is gescrolld.

Dit is een beleefde manier om uw bezoekers uw aanbiedingen te laten zien en tegelijkertijd hun ervaring niet te verstoren.

Hiermee kunnen ze een bepaald gedeelte van de pagina naar beneden scrollen voordat ze de kans krijgen een bepaalde speciale aanbieding te zien die op het meest relevante moment aan hen wordt gepresenteerd.

Behalve op e-commercewebsites worden deze triggers het meest efficiënt gebruikt bij blogposts en artikelen, omdat ze pop-ups pas activeren nadat een bepaalde betrokkenheid tot stand is gebracht.

Help Scout gebruikt deze trigger om meer e-mailadressen te verzamelen en hun e-maillijst uit te breiden door bezoekers de kans te bieden net zo “geobsedeerd te raken door het leveren van geweldige klantenservice” als een groot aantal van hun reeds bestaande abonnees.

image2

Dit is een geweldige manier om uw klanten ongestoord te laten genieten van de hele ervaring, wat zij enorm zullen waarderen.

Ook kunt u ze gebruiken om uw bezoekers een exclusieve korting aan te bieden op het moment dat ze al door uw product van de maand hebben gescrolld, om onderaan een pagina een CTA te presenteren, of iets dergelijks.

De scrolltrigger kan hen helpen door bepaalde stukjes informatie te verstrekken, hen te begeleiden door hun volgende stap voor te stellen, het gemakkelijker voor hen te maken om door uw e-commercewebsite te navigeren, enzovoort.

Door uw klanten op het juiste moment aantrekkelijke aanbiedingen te bieden, kunt u direct de voortgang van uw bedrijf zien.

3. De trigger voor de gebruikersgeschiedenis

De trigger op basis van de winkel- of bezoekgeschiedenis is erg belangrijk omdat u hiermee kunt handelen op basis van het eerdere gedrag van uw bezoekers, maar is ook zeer effectief als het gaat om het werven van nieuwe klanten.

Op basis van waar ze zich precies in het klanttraject bevinden, kunt u ze een pop-upvenster laten zien met het juiste aanbod, of het nu om nieuwe kopers of oude klanten gaat.

Nadat u de benodigde gegevens over uw klanten heeft verzameld, kunt u deze gebruiken en de juiste triggers instellen om loyaliteit op te bouwen en uw terugkerende bezoekers te laten zien waarom uw winkel nog steeds de juiste keuze voor hen is. Uw handelsactiviteit kan absoluut verschillende handelsgebieden bestrijken, of dat nu het geval is Lightroom-presets verkopen of winkels met andere koopwaar.

U kunt ze wat extra voordelen aanbieden, zoals kortingen of kortingsbonnen, en laten zien dat u hen net zo waardeert als uw nieuwe klanten.

Aan de andere kant kunt u voor uw nieuwe klanten een korting toevoegen zoals Canvas fabriek deed en een hogere omzet behaalde.
image5Met dit geweldige aanbod kunt u uw starters op een eenvoudige manier motiveren en nog meer omzet genereren.

Dit voorbeeld is vooral geweldig omdat, as Ondernemer zegt: mensen reageren beter op dollarbedragen dan op percentages

De kortingsbon van $ 50 zal bijvoorbeeld beter verkopen dan de kortingsbon van 15%.

Dit type trigger stoort online shoppers niet, maar moedigt hen aan actie te ondernemen terwijl u uw best doet om aan hun specifieke behoeften te voldoen.

4. De on-click-trigger

Een pop-up met de on-click-trigger wordt geactiveerd telkens wanneer een klant op een specifiek webpagina-element klikt, zoals een link, knop, foto, pictogram, logo of iets dergelijks.

Het helpt u uw pop-up te presenteren en er een boodschap doorheen te brengen zonder inbraak, wat vooral belangrijk is om uw bezoekers door de trechter te leiden.

Wanneer een bezoeker geïnteresseerd is in een bepaald item op uw e-commercewebsite, klikt hij erop om te zien wat er vervolgens gebeurt, maar soms heeft hij wat extra uitleg nodig.

Het is uw taak om het voor hen gemakkelijker te maken een aankoop af te ronden. Als u bijvoorbeeld het aantal verlaten betalingen wilt verminderen, kunt u een pop-up toevoegen zodat uw klanten heel gemakkelijk naar de kassa kunnen gaan.

Het vergemakkelijkt ook de navigatie en het aanmelden, en u kunt het gebruiken om exclusieve inhoud aan uw bezoekers aan te bieden.

Backlinko gebruikt een klikpop-up waarmee bezoekers exclusieve inhoud kunnen ontgrendelen door hun e-mailadres te bevestigen en het ziet er als volgt uit:

image4

Poptin biedt ook de mogelijkheid om de on-click trigger in te stellen en vergroot zo de kans op meer conversies.

U kunt het zonder codeervaardigheden implementeren en uw browse-ervaring verbeteren.

Als het om het bovengenoemde voorbeeld gaat, zorgt het woord ‘exclusief’ er ook voor dat de bezoeker zich speciaal en belangrijk voelt, wat een geweldige strategie is om de aandacht vast te houden.

De on-click-trigger is uniek omdat deze gebaseerd is op de menselijke psychologie, die beweert dat een persoon eerder geneigd is een bepaalde actie te voltooien nadat deze al is begonnen.

Door vanaf het allereerste begin een zekere betrokkenheid tot stand te brengen, krijgt u warme leads en bent u al veel dichter bij het bereiken van een nieuwe succesvolle koper-verkoper-samenwerking.

The Bottom Line

Bij het kiezen van de juiste pop-uptriggers voor uw e-commercewebsite moet u letten op de behoeften van uw bezoekers en hoe u hen kunt helpen bij het navigeren door uw website of online winkel. 

Pop-ups zijn ideaal om uw aanbiedingen op het juiste moment aan uw klanten te presenteren, en enkele van deze aantrekkelijke aanbiedingen die u meer omzet kunnen opleveren zijn:

 • Kortingen
 • coupons
 • Gratis proefversies
 • gratis gidsen
 • Gratis demo's
 • Speciale aanbiedingen
 • Tijdelijke aanbiedingen

Het belangrijkste voordeel van het gebruik van een trigger is de mogelijkheid om te kiezen wanneer deze aanbiedingen aan uw klanten worden weergegeven, ongeacht of het oude of nieuwe klanten zijn.

Door ze een bepaalde waarde te bieden, trek je hun aandacht en breng je ze dichter bij het afronden van de aankoop.

Als u een eenvoudige manier nodig heeft om deze triggers in te stellen, kunt u handmatige of stuurautomaattriggers aanpassen met behulp van de Poptin tool en zijn geavanceerde triggeropties. 

Het is belangrijk om online shoppers en hun algehele ervaring niet te verstoren, dus het gebruik van bepaalde pop-uptriggers zoals de scrolltrigger, de gebruikersgeschiedenistrigger, de on-click-trigger en dergelijke wordt noodzakelijk.

Kies de juiste triggers voor uw pop-ups en zie hoe uw bedrijf sneller dan ooit groeit!

Registreer nu gratis!

Aazar Ali Shad is een ondernemer, groeimarketeer (geen hacker) en een doorgewinterde SaaS-man. Hij houdt ervan om inhoud te schrijven en wat hij heeft geleerd met de wereld te delen. Je kunt hem volgen op Twitter @aazarshad of aazarshad.com