Home  /  Alles  / We hebben Prospero overgenomen! Hoe, wat, waarom en waar het naartoe gaat

We hebben Prospero overgenomen! Hoe, wat, waarom en waar het naartoe gaat

9 januari 2019
Poptin heeft Prospero-723x334 overgenomen

TL; DR - Twee weken geleden hebben we gekocht Prospero, een platform waarmee u eenvoudig voorstellen kunt maken. Voorstellen die er goed uitzien, besparen freelancers en bureaus veel tijd en vergroten bovendien de kans op het sluiten van een deal.


We kenden het verhaal van Prospero vanaf het begin. Hun lanceringsverhaal was zelfs een van de berichten die we diepgaand lazen om te inspireren onze lancering op Product Hunt.
Prospero eindigde die dag op nummer 2, en vandaag is het product dat ook meer dan 1,400 stemmen.

Hier is het verhaal van Prospero in een video:

Hoe zijn we erbij gekomen?

Onze toenmalige interne ontwerper, Avi Grooth, bekeek een aflevering op het kanaal van Ran Segall waarin Ran zei dat ze op zoek waren naar een partner op het gebied van marketing / bedrijfsontwikkeling om hen te helpen de groei van Prospero omhoog te schieten.
(Een moment van objectieve aanbeveling – als je een ontwerper bent, Beheerde het YouTube-kanaal heeft 63 volgers en de afleveringen daar kunnen je zeker helpen je freelancebedrijf naar een hoger niveau te tillen).

Sterker nog, ik had vooraf een paar korte gesprekken met Ran, dus ik bespaarde ons allebei het praatje en ging meteen ter zake:

Gesprek

Sorry dat het in het Hebreeuws is, maar ik vroeg hem eigenlijk of ze wilden verkopen.

Van daaruit hadden we meer gesprekken, waarbij we gegevens deelden, telefoontjes, een vergadering met onder meer architectuur- en codebeoordeling met Ran Margaliot (een rockster en een van de oprichters van Commun.it), onderhandelingen … en ondertekening. 😎
Ik heb het weliswaar in twee en een halve rij samengevat, maar het heeft een paar goede maanden geduurd 😅

 

Dit is de e-mail die Ran naar de klanten van Prospero stuurde:

Onderwerp: Prospero heeft nieuwe eigenaren en een betere toekomst!

TL; DR - Prospero is nu eigendom van een nieuw team, er verandert niets voor u, uw account of voorstellen.

Hele verhaal -

Zoals sommigen van jullie weten, Prospero werd gebouwd en beheerd door een bootstrapping-ontwerper (Ran) en ontwikkelaar (Ayal).

We hebben het starten en runnen van het bedrijf ondersteund door freelancen en naarmate de tijd verstreek, deden we dat terwijl we probeerden geld te verdienen Prospero beter, en het werd erg moeilijk om je een goede service te bieden (als je me een bericht hebt gestuurd dat onbeantwoord is gebleven, bied ik mijn oprechte excuses aan).

Een paar maanden geleden realiseerden we ons dat we niet kunnen blijven steunen Prospero onszelf. Omdat de gemeenschap van onze klanten (dat ben jij!) veel voor ons betekent, wilden we de service niet stopzetten en zijn we op zoek gegaan naar een partner die verder wil gaan waar we gebleven zijn en wil blijven investeren in het maken van het product beter en geeft u een geweldige ervaring.

Toen we elkaar ontmoetten Tomer & meisje, wisten we dat we de juiste match hadden. De jongens hebben al één succesvol online product gebouwd (genaamd Poptin), en wilden ook uitbreiden naar de ruimte voor voorstellen.

Vandaag dragen we het eigendom over aan hen, in de hoop dat u zult profiteren van een betere product- en klantervaring. Zoals we hierboven vermeldden, zullen er geen wijzigingen plaatsvinden in uw account, prijzen of uw huidige voorstellen.

Als u vragen heeft, kunt u deze e-mail beantwoorden en Tomer & meisje zal proberen duidelijke antwoorden te geven.

Wij vonden het leuk om u te dienen.

Ran & Ayal.

PS - Tomer & meisje hebben groot plannen voor Prospero in 2019, binnenkort meer details.

Waarom een ​​bestaand product kopen? Hoe zorgen we ervoor dat een product goed is?

Dus allereerst wilden we graag een groot zijproject parallel daaraan bouwen Poptin. Een paar maanden eerder hadden we over veel ideeën nagedacht en zelfs volledige specificaties voor twee projecten gemaakt, maar uiteindelijk hebben we daar om verschillende redenen van afgezien.

Tegelijkertijd met onder andere Poptin runnen we Premio en hebben we een nieuwe medewerker in dienst genomen die zich uitsluitend daarvoor inzet.

Oké, dus waarom kopen en niet helemaal opnieuw bouwen?
Of: Hoe valideren en prioriteren we ideeën?

 1. Het idee om snel mooie voorstellen te creëren is geen nieuw idee, en dat maakt deel uit van wat wij er zo leuk aan vinden. Er zijn al concurrenten en succesvolle bedrijven die dit doen, wat betekent dat er een grote markt is en dat er mensen zijn die echte waarde uit deze tools halen en bereid zijn ervoor te betalen.
 2. Bovendien heeft Prospero al een mooie MRR bereikt en POC (Proof of Concept) ruimschoots bewezen.
 3. Wij geven altijd de voorkeur aan producten die op zichzelf staan. Wat betekent het?
  Producten die niet afhankelijk zijn van derden en kunnen bestaan ​​zonder de angst van de grote bedrijven (Google, Facebook, Amazon, Twitter, LinkedIn, etc.).
  In het verleden zijn we al begonnen met het ontwikkelen van een product dat volledig op het Facebook-platform was gebouwd, en toen we het product ontwikkelden en nadat we er al $7000 in hadden gestoken, veranderde Facebook zijn beleid en moesten we het idee opgeven (onze potentiële concurrent, die een bedrag van $2 miljoen kreeg, sloot de bedrijven dezelfde dag).
 4. Het aanschaffen van een bestaand product bespaart veel tijd en onzekerheid.
  Het bouwen van een nieuw product vereist veel middelen, het opbouwen van een strategie, mankracht en tijd (wat hier de duurste hulpbron is). We zouden moeten gaan zitten en alles vanaf nul moeten specificeren, de interface moeten ontwerpen, gebruikers moeten interviewen, een programmeur moeten vinden (en hem/haar X goede maanden moeten betalen om een ​​normale MVP te ontwikkelen), moeten beginnen met marketing en nog eens 1001 dingen.
  Hoewel we nog een programmeur moesten vinden om de ontwikkeling te leiden, hebben we voor alle andere dingen al een goede infrastructuur en veel lessen die we meenemen uit het beheer van Poptin.
 5. Een andere reden waarom we vertrouwen hadden in de deal waren de mensen achter Prospero. Een korte ontmoeting of gesprek met Ran en Eyal (en ook met Lior die in het eerste jaar deel uitmaakte van Prospero) is voldoende om te begrijpen dat Prospero volgens hoge normen is gebouwd.
 6. Dit is een vakgebied waar we een goede kennis en interesse in hebben. Ook al hebben we het over ‘sales’ in plaats van over ‘marketing’, we hebben geen bedrijf gekocht uit het IoT- of VR-veld, en onze kennis (en de motivatie om het te leren) zijn bijna nul. Dit is een systeem waar we, als we er in de tijd van bekend waren toen we als digitaal bureau tientallen biedingen naar de actieklanten stuurden, graag gebruik van zouden maken.

Naast deze punten hebben we een tabel waarin we elk idee in elke kolom schrijven, en elke rij heeft een andere parameter die van invloed zal zijn op de beslissing of we verder gaan met het idee of niet. Voor elke dergelijke parameter geven we een score van 1 tot 5, en uiteindelijk vatten we het samen.

Dergelijke parameters kunnen zijn:

 • Een groenblijvend product – een product dat niet trendy is en we kunnen ons moeilijk voorstellen dat mensen het de komende X jaar niet meer zullen gebruiken.
 • Type klanten – zijn deze klanten leuk om te bedienen of niet?
 • Is het mogelijk om het product te schalen vanuit betaalde campagnes (Google, Facebook, etc.)?
 • Technologische diepgang en is technische ondersteuning eenvoudig of complex?
 • Is de markt opgeleid (en zijn er concurrenten, zo niet, dan is het idee misschien niet zo goed)?
 • Infrastructuur- en onderhoudskosten.
 • Marktomvang en meer.

Prospero's routekaart

Als u zich aanmeldt en een beetje met de interface speelt, zult u zien dat u binnen een paar minuten een prachtig voorstel kunt maken. Prospero doet het al, en doet het goed.

Vanaf begin 2019 zijn we van plan Prospero uit te breiden en toe te voegen:

 • Meer kant-en-klare teksten voor andere diensten van digitale bureaus
 • Een mogelijkheid om gebruikers toe te voegen
 • Betaalmethoden (creditcardtransacties en niet alleen PayPal zoals vandaag)
 • Zapier en andere relevante software-integraties
 • Meer blokopties (ook geschikt voor het maken van contracten)
 • affiliate programma
 • En natuurlijk luisteren naar gebruikers, feedback en suggesties krijgen en hands-on service verlenen, net zoals we dat al doen met Poptin.

Dus hoe zeggen 'coole' mensen?.. Blijf op de hoogte! 😄

Zeer toegewijde ondernemer, mede-oprichter van Poptin en Ecpm Digital Marketing. Negen jaar ervaring op het gebied van digitale marketing en internetprojectmanagement. Afgestudeerd met een diploma economie aan de Universiteit van Tel Aviv. Een grote fan van A/B-testen, SEO- en PPC-campagnesoptimalisatie, CRO, growth hacking en cijfers. Houdt er altijd van om nieuwe advertentiestrategieën en -tools te testen en de nieuwste startende bedrijven te analyseren.