Home  /  AllesCROe-commerceverkoop  / Hoe u uw online winkel kunt voorbereiden op de kerstperiode

Zo bereidt u uw online winkel voor op de kerstperiode

Veel mensen houden van vakantieshoppen. Het is de tijd van het jaar waarin ze alle tijd kunnen nemen om dingen voor zichzelf en hun dierbaren te kopen. Bedrijven moeten hiervan profiteren en een kerstmarketingcampagne voorbereiden om meer klanten aan te trekken. 

Hoe dan ook, er zijn enkele dingen die u moet overwegen voordat u dat doet. Marketingstrategieën zijn bijvoorbeeld anders dan jaren geleden. De meeste kerstcampagnes worden getoond via elektronische kanalen zoals online winkels, e-mail pop-upsen sociale media. 

Blijf deze pagina lezen om te weten hoe u uw online winkel kunt voorbereiden op de kerstperiode!

1. Maak uw vakantieplan en campagnes 

Je kunt niet van de ene op de andere dag een hele marketingcampagne plannen. Het kost tijd en moeite. Veel experts beginnen al maanden van tevoren met het plannen van hun kerstdeals. Winkelen met Kerstmis is anders dan winkelen op welk moment van het jaar dan ook. Daarom moet u een fatsoenlijk plan maken waarmee u uw detailhandelsverkopen tijdens de feestdagen kunt verhogen. 

Probeer een bericht en thema voor uw te vinden marketing voorstel. Daarna kunt u beginnen met het ontwerpen van uw advertenties, aftelpop-ups en e-mailpop-ups. Het doel van marketingcampagnes is om mensen uw producten en promoties te laten zien. Probeer te denken als een klant en maak uw vakantieplan met dat in gedachten. 

Bedenk dat klanten tijdens Kerstmis meer geneigd zijn om dingen te kopen. Dit is echter niet de enige feestdag die er toe doet in december. U kunt uw marketingvoorstellen starten vanaf Black Friday-campagnes om het af te sluiten met oudejaarsavond. Op die manier kunnen uw klanten weten dat u misschien kerstaanbiedingen voor hen heeft. 

Bedrijven als Apple of Samsung zorgen tijdens de kerstdagen voor talloze kerstdeals voor smartphones. Dat komt omdat mensen de neiging hebben om ze als cadeau te kopen. Dat is een voorbeeld van een goed vakantieplan. 

2. Kleed je winkel aan met kerstversiering

Je moet iedereen laten weten dat je all-in bent met Kerstmis. Dat kun je niet de detailhandelsverkopen tijdens de feestdagen verhogen als uw klanten niet weten dat u iets speciaals aanbiedt. De beste manier om hen dat te laten weten is door uw bedrijf er beter uit te laten zien voor Kerstmis. 

Elke bedrijfseigenaar heeft een andere manier om zijn promoties te tonen. Hoe u besluit dit te doen, bepaalt hoe winstgevend die campagne kan zijn. Probeer hulp te vragen aan experts die weten wat u kunt doen om uw online winkel aantrekkelijker te maken voor mensen die winkelen voor Kerstmis.

3. Verzamel uw verkoopteam

Tijdens de vakantie kunnen veel mensen je helpen. Je hebt alle hulp nodig die je kunt krijgen als je de beste kerstdeals op de markt wilt hebben. Het samenstellen van uw marketingteam is essentieel om uw marketingvoorstel voor te bereiden. Je hebt echter ook het verkoopteam nodig. 

Dezelfde campagne voeren als vorig jaar kan alleen maar tot nadelen en tegenslagen leiden. Dat komt omdat de tijden veranderen en er elk jaar nieuwe marketingstrategieën komen. Dat is de reden dat u uw marketingteam moet verzamelen om een ​​nieuwe strategie te ontwikkelen die nog meer klanten kan aantrekken dan vorig jaar. 

Zorg ervoor dat u beschikt over een team van gekwalificeerde, erkende en ervaren marketingprofessionals. Investeren in de beste mensen die u kunt inhuren, kan ertoe leiden dat u tijdens Kerstmis een eersteklas online winkel heeft. U kunt uw investering terugverdienen als uw detailhandelsverkopen tijdens de feestdagen na Kerstmis stijgen. 

4. Stel kerstinhoud samen voor uw publiek

Jouw webshop hoeft zich tijdens deze feestdag niet te beperken tot het aanbieden van producten en promoties. Veel bedrijven hebben blogposts en artikelen om een ​​nauwere band met hun klanten te creëren. 

Hierdoor komen klanten naar uw website als ze geïnteresseerd zijn in een van uw artikelen. Zodra ze daar zijn, kunnen ze je zien aftelpop-ups en vakantiepop-ups. U kunt altijd een artikelschrijfbedrijf inhuren om de artikelen voor u te schrijven, dus aarzel niet om het te doen!

5. Optimaliseer uw winkel voor maximale verkoopconversies tijdens de feestdagen 

Je moet er alles aan doen om meer mensen te bereiken. De beste manier om dit te doen is door uw online winkel te optimaliseren voor verkoopconversies tijdens de feestdagen. Daarmee bedoelen we het bijwerken van de manier waarop u uw advertenties weergeeft, met behulp van een chatplug-in, en hoe uw winkel ervoor kan zorgen dat mensen deze kunnen zien in de vorm van aftelpop-ups en aanverwante zaken. 

Facebook marketing, e-mailmarketing en elektronische marketing zijn in het algemeen fundamentele onderdelen van het verhogen van uw detailhandelsverkopen tijdens de feestdagen. Mensen investeren elke dag meer in sociale media, dus hiervan profiteren kan u tal van voordelen opleveren. Een voorbeeld van een merk dat zijn winkel heeft geoptimaliseerd voor verkoopconversies is Netflix.

Deze streamingdienst is wereldwijd bekend en populair onder volwassenen en jongeren. Dat komt omdat het moeite steekt in socialemediamarketing en verkoopconversies tijdens de feestdagen. Wat Netflix deed, was zijn diensten aan iedereen laten zien, de marketing van sociale media optimaliseren en talloze vakantiealternatieven voor Kerstmis toevoegen. 

6. Bied nieuwe verzend- en betaalmethoden aan

Niemand houdt van een koopproces dat langzaam en complex is. Wat mensen willen, is zo snel mogelijk krijgen waar ze voor betaald hebben, zonder dat ze er veel moeite voor hoeven te doen. Daarom moet u proberen het uw klanten gemakkelijker te maken. Om dat te doen, moet u veel dingen aan uw website bijwerken. 

Hoe dan ook, het grootste deel ervan bestaat uit betalingsmethoden en verzendprocessen. Probeer eenvoudigere betaalmethoden toe te voegen waarmee mensen op een snelle en gemakkelijke manier voor uw producten kunnen betalen. Je kunt zelfs een nieuwe en innovatieve betaalmethode bedenken die niemand anders heeft. 

Als het over verzending gaat, worden de zaken iets ingewikkelder. Dat komt omdat online verkopen niet alleen aankopen van mensen in uw stad opleveren. Als uw website dit ondersteunt, kunt u zelfs klanten uit andere staten of landen hebben. Bied verzendalternatieven aan die mensen uit andere plaatsen helpen. 

7. Simuleer uw klantenondersteuning ter voorbereiding op de kerstdrukte

Klantenondersteuning is een van de belangrijkste onderdelen van een bedrijf. Daar kunnen klanten klagen of aanbevelingen doen. Kerstmis is echter een moeilijke feestdag voor klantenondersteuningsteams. Dat komt omdat de kerstdrukte gepaard gaat met veel klanten en veel zorgen over producten en het koopproces. 

Bereid uw klantenserviceteam voor om tijdens Kerstmis hun best te doen. Het hebben van fatsoenlijke medewerkers die de zorgen van uw klanten kunnen wegnemen, is van onschatbare waarde. Daarnaast kan het klanten ervan weerhouden producten van andere bedrijven te kopen. Je kunt proberen bepaalde situaties voor je team te simuleren, zodat ze zich op alles kunnen voorbereiden. 

8. Betrek meer door gegamificeerde pop-ups, opiniepeilingen en wedstrijden te creëren

Een nauwe relatie hebben met uw klanten is een van de beste dingen die u voor uw bedrijf kunt doen. Dat helpt je om hun loyaliteit en aandacht te trekken. Mensen willen altijd producten kopen van iemand die ze vertrouwen. Jij kunt die iemand zijn. Zorg ervoor dat uw bedrijf altijd vriendelijk en aanspreekbaar is. 

U kunt proberen meer met potentiële klanten in contact te komen door dynamische activiteiten te creëren waarbij zij betrokken zijn, zoals draai aan het wiel pop-ups, opiniepeilingen, quizzen en meer. Dat kan bijvoorbeeld gebruik sociale media om enquêtes te maken waaraan zij kunnen deelnemen en hun mening kunnen geven. Daarnaast hebben sommige bedrijven zelfs wedstrijden georganiseerd met als prijs een product uit hun bedrijf. 

9. Bereid de begroting voor

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is dat wel nodig bereid uw budget voor de kerstperiode voor zelfs als u degene bent die de producten verkoopt. Dat komt omdat meer klanten meer producten of diensten vertegenwoordigen die u te bieden heeft. Als u niet genoeg producten of mensen heeft die uw diensten aan uw klanten kunnen leveren, kunnen ze voor een ander bedrijf kiezen. 

Probeer uw begroting maanden vóór Kerstmis op te stellen. Doe alle investeringen die u nodig heeft om uw detailhandelsverkopen tijdens de feestdagen te verhogen en de best mogelijke vakantiecampagnes te maken. Die investering vertegenwoordigt op de lange termijn een winstgevend voordeel. 

10. Warm uw crisismanagement op 

Crisisbeheersing is een van de belangrijkste vraagstukken van veel bedrijven. Ze zijn niet altijd bereid om met zoveel vraagstukken tegelijk om te gaan. Dat probleem wordt met Kerstmis alleen maar groter. Zoals we al zeiden toen we het hadden over het verbeteren van uw ondersteuningsteam, heeft u een fatsoenlijk crisismanagementteam nodig dat de problemen van uw klanten kan aanpakken. 

Probeer vóór Kerstmis met ze te oefenen, zodat je zeker weet dat ze voorbereid zijn op de feestdagen. U kunt veel activiteiten ondernemen om ze te laten wennen aan eindeloze berichten, klachten over kapotte producten en verzendproblemen. Zelfs als uw bedrijf deze problemen niet vaak heeft, geeft het kunnen oplossen ervan u een voordeel ten opzichte van mensen die dat niet kunnen. 

Conclusie 

Aan het einde van dit artikel willen we dat u in gedachten houdt dat elk bedrijf van elkaar verschilt. Jouw bedrijf werkt niet op dezelfde manier als anderen. Dat is geen slechte zaak. Het betekent echter dat u de eerder gegeven tips moet aanpassen aan de manier waarop uw bedrijf werkt. 

Bereid je zo goed mogelijk voor op de feestdagen. Kerstcampagnes zijn meestal uitstekend voor bedrijven en bedrijven, dus mis de kans niet om uw verkoop tijdens de feestdagen te verhogen en de productiviteit van uw bedrijf te verhogen! 

Profiteer van de kracht van pop-ups om uw kerstvakantiecampagnes een boost te geven en de detailhandelsverkopen te stimuleren. Ze kunnen u over het algemeen helpen om met zoveel gemak meer bezoekers om te zetten in verkopen, leads en abonnees. Meld je aan bij Poptin om uw ontwerpen voor de kerstperiode te maken.

Zij is de marketingmanager van Poptin. Haar expertise als contentschrijver en marketeer draait om het bedenken van effectieve conversiestrategieën om bedrijven te laten groeien. Als ze niet werkt, verwent ze zich met de natuur; het creëren van unieke avonturen en het verbinden met allerlei soorten mensen.