Home  /  Allesemail marketing  / Hoe u de reputatie van uw afzender kunt beschermen

Hoe u de reputatie van uw afzender kunt beschermen

Hoe u de reputatie van uw afzender kunt beschermen

Ondanks de overtuiging dat e-mails tot het verleden behoren, tonen onderzoeken aan dat een e-mailmarketingcampagne nog steeds de trend is beste manier om leads te genereren, naast directe klantbetrokkenheid, sociale media en pop-ups voor aanmelding. Hoe goed uw e-mails ook zijn, ze zullen niet veel voor uw bedrijf betekenen als ze de beoogde ontvangers niet bereiken.

Daarom moet u het belang van uw afzenderreputatie begrijpen en weten hoe u uw afzenderreputatie kunt beschermen.

Maar voordat we daarop ingaan: wat is de reputatie van de afzender?

Wat is de reputatie van de afzender?

Kortom, jouw afzender reputatie is een score die aan u wordt toegewezen door een ISP (Internet Service Provider). Deze score is uw ultieme score: als deze hoog is, worden uw e-mails veilig afgeleverd. Als ze onder een bepaalde drempel vallen, worden ze geclassificeerd als spam en in het ergste geval… Uw e-mails worden direct afgewezen en helemaal niet afgeleverd. De reputatie van uw afzender wordt bepaald door een aantal factoren, waaronder, maar niet beperkt tot:

  • Het aantal e-mails dat u verzendt
  • Hoeveel ontvangers markeren uw e-mails als spam
  • Hoeveel ontvangers klagen over uw e-mails
  • Hoe vaak activeren uw e-mails de spamval van de ISP
  • Staat u op een zwarte lijst?
  • Hoeveel e-mails worden teruggestuurd to you
  • Wat is uw open rate, click rate, conversie en unsubscribe rate
  • Hoe is de betrokkenheid van uw abonnees?

Op basis van al deze factoren en meer, waarvan sommige niet noodzakelijkerwijs openbaar zijn gemaakt, kennen ISP's u de reputatiescore van uw afzender toe en deze zal uw e-mailmarketingcampagne bepalen. Uw succes is volledig afhankelijk van het feit of u de reputatiescore van uw afzender boven een bepaalde drempel houdt.

De hierboven genoemde factoren zullen zeker uw afzenderreputatie schaden en dit artikel is bedoeld om u te wapenen met de kennis om terug te vechten tegen alles wat uw afzenderreputatie zou kunnen schaden.

Maak je lijst schoon!

Als u de bovenstaande lijst met oorzaken bekijkt, zult u merken dat ze bijna allemaal kunnen worden omzeild als u uw e-maillijst opschoont.

Het is zeer waarschijnlijk dat niet alle e-mailadressen op uw lijst geldig zijn, en van de e-mailadressen die wel geldig zijn, is het waarschijnlijk dat ze niet allemaal daadwerkelijk met uw e-mails omgaan. Deze e-mails zullen problemen veroorzaken, zoals het versturen van een groot aantal e-mails, waarvan er vele ongeldig zijn en nog veel meer die nooit zullen worden geopend, aangeklikt of op een andere manier zullen worden gebruikt. Verder zullen de ongeldige e-mails dat wel zijn kaatste terug, wat uw IP-reputatiescore schaadt.

Een ander punt om te overwegen is dat mensen die zich niet met uw e-mails bezighouden en toch merken dat u e-mails naar hen verzendt, zich zullen afmelden of, erger nog, een klacht zullen indienen. De eerste heeft invloed op uw domeinautoriteit en de laatste is een regelrechte aanval op de reputatie van uw afzender.

Al deze problemen kunnen heel behendig worden vermeden als u de stimulans neemt en maak je e-maillijsten schoon. Door uw e-maillijst op te schonen, krijgt u een lijst met contactpersonen die allemaal geldig zijn en waarschijnlijk met u in contact zullen komen – en zolang de geldige e-mails en consistente betrokkenheid behouden blijven, blijft uw afzenderreputatie ongedeerd. Het zal in de loop van de tijd zelfs groeien als u uw campagne goed beheert.

Boost uw campagne!

De simpele waarheid is dat uw afzenderreputatie, domeinautoriteit en IP-reputatie – dit alles zal organisch verbeteren als u e-mails verzendt naar mensen die daadwerkelijk met uw e-mails zullen omgaan. Maar je kunt ook proberen het aantal te vergroten betrokkenheid van uw campagne. Onderneem dus stappen om uw betrokkenheidspercentages te verhogen en doe uzelf een plezier door zowel uw afzenderreputatie als de kracht van uw campagne veilig te stellen.

Het mooie is dat er veel manieren zijn om dit eenvoudig en effectief te doen. U kunt manieren verkennen en de nodige stappen ondernemen verhoog uw openingspercentages – er zijn er verschillende categorieën onderwerpregels die u kunt verkennen om de aandacht van uw ontvanger te trekken.

U zou ook aan segmentering voor uw lijsten moeten doen, waardoor u alleen e-mails kunt verzenden die relevant en waardevol zijn voor uw mogelijk duizenden en duizenden abonnees. Door alleen inhoud te sturen die betekenisvol voor hen is en aansluit bij hun smaak en behoeften, vergroot u uiteraard de kans dat zij uw e-mails openen en met hen communiceren. Naast segmentatie moet u ook aan targeting en retargeting doen.

Targeting en retargeting zijn beide processen die ervoor zorgen dat u de juiste e-mail op het juiste moment naar de juiste persoon stuurt, door hun activiteiten te monitoren. Als u een chocolatier bent, zal het sturen van zoiets eenvoudigs als het sturen van een e-mail met de titel “25% korting op pure chocolade” wanneer u merkt dat ze uw website hebben bezocht op zoek naar pure chocolade, onmiddellijk een positief effect hebben op uw campagne en dus op uw afzenderreputatie. .

Dit zijn dingen die u sowieso met uw campagne zou moeten doen, en ze hebben het mooie voordeel dat ze ook de reputatiescore van uw afzender verbeteren en verstevigen.

Ken uw klanten!

Het spreekt voor zich dat het rekening houden met de menselijke aard van uw klanten ook voor u voordelen oplevert. Bij elke stap moet u gefocust zijn vertrouwen met hen opbouwen. U kunt het succes van uw campagne vergroten en de reputatie van uw afzender verder beschermen door uw klanten te kennen. Als u erachter komt wat ze leuk en niet leuk vinden aan uw marketingstrategie, kunt u hun zorgen wegnemen voordat ze zich afmelden.

Dit kunt u doen door gebruik te maken van een enquête e-mail en misschien uw abonnees een stimulans geven om de enquête daadwerkelijk in te vullen, door hen de kans te bieden iets te winnen door de enquête in te vullen. Als leuke bonus kunnen de gegevens die u uit de enquête verkrijgt, voor meer doeleinden worden gebruikt dan alleen het aanpassen van uw strategieën om de reputatie van uw afzender te beschermen. U kunt deze gegevens gebruiken om uw e-maillijst nauwkeuriger te segmenteren en uw abonnees effectief te targeten.

In het ideale geval kunt u een opt-in-systeem met veel functies gebruiken, zoals dat van Poptin om een ​​opt-in-pop-up te maken die meteen een paar details over de klanten verzamelt. Met Poptin kunt u verschillende pop-ups voor verschillende bezoekers ontwerpen door hun gedrag en targeting te volgen met behulp van een aantal verschillende methoden. Met een dergelijk systeem kunt u belangrijke gegevens verkrijgen wanneer abonnees zich aanmelden, zodat u vanaf het begin van de campagne e-mails kunt sturen die voor hen relevant zijn.

Elke e-mailmarketeer moet zijn statistieken scherp in de gaten houden om er zeker van te zijn dat hij of zij de goede kant op gaat met zijn e-mailmarketingcampagne. Daarom is een van de belangrijkste statistieken die u in de gaten moet houden uw afzenderreputatie. Als de andere, zoals open- of conversiepercentages, dalen, kun je relatief eenvoudig actie ondernemen. Als de reputatie van uw afzender achteruitgaat en u geen e-mails kunt verzenden, komt u vast te zitten in een paradoxale positie waarin u niet wilt verkeren.

Houd bovenstaande punten in gedachten bij het monitoren van uw campagne, zorg voor een respectabele afzenderreputatiescore en zorg ervoor dat u het succes behaalt dat u verdient met uw e-mailmarketingcampagne.