Home  /  Allescontent marketing  / 5 geweldige redenen waarom je een blog moet starten

5 geweldige redenen waarom u een blog moet starten

Voor sommigen is bloggen slechts een hobby, voor anderen een baan en een manier om geld te verdienen. Maar feit is dat een zeer groot aantal mensen die vanuit huis werken zich bezighoudt met dit soort creatieve expressie.

Creatief schrijven is een geweldige manier om mensen te inspireren en te helpen, maar het kan ook worden gebruikt om een ​​reeds bestaande kernactiviteit verder te upgraden en extra inkomsten genereren.

Bloggen is geen gemakkelijke taak, omdat het meestal geen vast inkomen oplevert en het je een aanzienlijk deel van de dag kan ontnemen, maar tegelijkertijd is het een geweldige manier om te ontstressen en te ontspannen van je drukke leven. gebruikelijke huishoudelijke taken.

Zoals elk type bedrijf heeft ook dit type bedrijf zijn nadelen, maar we hebben voor u vijf geweldige redenen uitgekozen waarom u dit moet doen start een blog om je te helpen ook de goede kanten te zien, dus bekijk deze eens!

1. Je kunt mensen helpen en motiveren en nieuwe lezers aantrekken

Mensen lezen meestal blogposts als ze op zoek zijn naar een oplossing voor hun probleem, de ervaringen van anderen, een aantal interessante verhalen die hen zullen inspireren of motiveren, of iets dergelijks.

Dus als je besluit blogger te worden, let dan op wat mensen daadwerkelijk kan helpen en je zult zien dat het nemen van de tijd om anderen te helpen ook daadwerkelijk een positieve impact op je eigen leven heeft.

Je zult plezier hebben tijdens het schrijven en iets moois en nuttigs creëren waar je trots op zult zijn.

Als u een online bedrijf heeft en een publiek nodig heeft dat geïnteresseerd is in uw product of dienst, kan het regelmatig schrijven van blogs nieuwe klanten aantrekken en u helpen meer verkopen te genereren.

Als je alleen hoogwaardige, boeiende en relevante inhoud op je blog moet aanbieden, zorg er dan voor dat mensen het potentieel zullen herkennen en nog meer geïnteresseerd zullen raken in wat je te zeggen en te bieden hebt.

Als u op zoek bent naar een slimme manier om een ​​groot aantal bezoekers om te zetten in klanten en dit snel te doen, probeer dan eens De pop-ups van Poptin.

Met Poptin en de drag-and-drop-editor kun je eenvoudig geweldige pop-ups aanpassen en deze gebruiken om je lezers op het juiste moment te verrassen met speciale aanbiedingen.

image1

U kunt kleuren, grootte, lettertypen wijzigen, bepaalde elementen toevoegen of verwijderen en meer om prachtige pop-ups te maken die perfect bij het ontwerp van uw merk passen.

Door ze te gebruiken om bepaalde producten of speciale aanbiedingen te promoten, trekt u de aandacht van uw bezoekers.

Blogposts kunnen lezers uiteindelijk aanmoedigen om uw e-commercewebsite te bezoeken, maar daarvoor kunt u verschillende artikelen gebruiken om hen iets waardevols aan te bieden.

Je kunt ze aanbieden:

 • Tips
 • Trucs
 • Guides
 • hacks
 • ideeën

Deze kunnen allemaal een grote hulp voor hen zijn, en het presenteren van goed georganiseerde inhoud van hoge kwaliteit aan uw nieuwe lezers kan hen tot uw meest loyale klanten maken.

Je weet maar nooit.

Alleen al door anderen te willen helpen, kun je positieve energie de ruimte in sturen die bij jou terugkomt en later zijn vruchten afwerpt.

2. Je kunt je schrijfvaardigheid verbeteren en een aantal nieuwe leren

Als het om schrijfvaardigheid gaat, zeggen velen dat hoe meer je schrijft en oefent, hoe beter je erin wordt.

Dit is een beetje waar.

Kortom, als je genoeg tijd opzij zet en genoeg moeite steekt in wat je doet, is de kans groot dat je beter en succesvoller zult worden in wat dat ook is, wat in dit geval bloggen is.

Misschien voel je je in het begin een beetje ongemakkelijk en alsof je te hard je best doet, maar wees er zeker van dat doorzettingsvermogen, oefening en een beetje creativiteit tot fenomenale resultaten kunnen leiden.

Gewoon schrijven, schrijven en schrijven.

Als je over een jaar of een paar jaar naar sommige van je stukken kijkt, zul je zien hoeveel je als schrijver bent gegroeid en dat zal je een groot gevoel van voldoening geven.

Nadat je onderzoek hebt gedaan naar een bepaald onderwerp dat je wilt behandelen en een plan hebt gemaakt van hoe je wilt dat je blog eruit ziet en georganiseerd is, is het uiterst belangrijk om de grammatica, interpunctie en soortgelijke details met betrekking tot de algemene geletterdheid te controleren.

De tool die u kunt gebruiken om uw spelling, grammatica en interpunctie te controleren, maar die u ook kan helpen de juiste stijl en toon voor uw stuk te vinden, is Grammarly.

image3

Het benadrukt en onderstreept alle gedetecteerde fouten, of het nu gaat om grammatica, interpunctie of spelfouten, maar het helpt schrijvers ook beter te worden door hen bepaalde suggesties te geven en hen in staat te stellen een unieke schrijfstijl te creëren.

Het is belangrijk om een ​​artikel zonder typefouten of soortgelijke fouten te maken voordat je besluit het als blogpost te publiceren, omdat het laat zien hoe professioneel en toegewijd je bent.

Bovendien helpt bloggen bij het leren van nieuwe vaardigheden, zoals technologische vaardigheden, omdat een typische blogger enorm veel tijd op de computer doorbrengt.

Het leren van enkele technische basisvaardigheden is onvermijdelijk, en naarmate u meer ervaring krijgt, krijgt u meer kansen om te experimenteren en aan uw creativiteit te werken als het niet alleen gaat om wat u schrijft, maar ook om de esthetiek die u op uw website gebruikt.

Je leert afbeeldingen bewerken, thema's wijzigen met behulp van codeervaardigheden, krijgt les in SEO-optimalisatie, opmaak en meer.

Natuurlijk komt dit allemaal met de tijd, en als je nog maar een beginner bent, hoef je je geen zorgen te maken.

Je hoeft alleen maar de nodige wil te hebben en voortdurend nieuwsgierig te zijn naar nieuwe dingen.

3. U kunt inkomsten genereren en de volledige controle hebben zoals u dat bij andere banen niet kunt doen

Als je je volledig aan bloggen wijdt, kan het je fulltime baan worden en een enige bron van inkomsten.

Maar eerst moet je wat ervaring opdoen, en het helpt als je het leuk vindt om op die manier te schrijven en je creativiteit te verkennen en het niet alleen doet om geld te verdienen.

Er is veel experimenteren, oefenen en moed voor nodig om van bloggen je enige bron van inkomsten te maken, en je moet ook heel erg geduldig zijn.

Hoe meer lezers u krijgt, hoe groter uw kansen zijn om meer geld te verdienen.

Je kunt geld verdienen via blogs door:

 • Bied uw lezers uitgebreide tutorials
 • Inclusief informatieve video's
 • Gelieerde producten verkopen
 • Verkoop van eBooks en online cursussen
 • Sponsoring doen
 • ADVERTISING

Als je advertenties op je blog wilt verkopen, maar dit doet met de hulp van een derde partij, BuySellAds is de juiste keuze voor u.

image2

Dit is het advertentienetwerk waar u het formaat en de locatie van uw advertenties kunt kiezen zodra u ze heeft gevonden, en vervolgens de juiste prijs kunt instellen.

Als u een meer winstgevende niche kiest om u op te concentreren, betekent dit dat u sneller een groot publiek bereikt en vanaf het allereerste begin dichter bij het doel bent.

Als u zich echter al in een bepaalde niche bevindt en een bedrijf runt dat een bepaald product of een bepaalde dienst verkoopt, kunt u blogs gebruiken om uzelf te promoten en lezers kennis te laten maken met wat u aanbiedt.

Het kost veel tijd om een ​​doelgroep op te bouwen die waarschijnlijk geïnteresseerd is in wat u te bieden heeft, dus doe het stap voor stap.

Blogs schrijven als je enige bron van inkomsten en er de enige baan van maken die je hebt, betekent dat ook automatisch jij en alleen jij bepalen wanneer u werkt, waar u werkt en hoeveel u dagelijks werkt.

Dit maakt bloggen speciaal in vergelijking met sommige andere banen.

4. Je kunt nieuwe mensen ontmoeten en lid worden van de geweldige bloggemeenschap

Als het gaat om het ontmoeten van nieuwe, gelijkgestemde mensen en het delen van uw ideeën met hen, lijkt bloggen een geweldige kans om dat te doen.

Er is niets beter dan praten over iets dat je leuk vindt en waar je gepassioneerd over bent, met iemand die er hetzelfde over denkt, en ideeën, ervaringen, enzovoort uitwisselen.

Door buiten te zijn en actief te zijn, is er ook een grotere kans op het krijgen van meer vacatures die u nog meer kunnen motiveren en uitdagen.

De bloggemeenschappen kunnen ook erg behulpzaam zijn, omdat andere bloggers je veel beter kunnen begrijpen en je zelfs goede suggesties kunnen geven in de vorm van opmerkingen, met je kunnen chatten via het forum en meer.

Hoewel ze in feite uw concurrentie zijn, kunt u nog steeds belangrijke zakelijke contacten leggen, uw collega's ontmoeten en vriendelijker met hen worden, en dergelijke.

Bloglovin' is een van de populairste bloggemeenschappen, vooral nuttig voor creatieve schrijvers, waar mensen de volledige vrijheid hebben om commentaar te geven, meningen en ervaringen te delen, maar ook inspiratie op te doen voor hun eigen artikelen.

image4

Door contact te maken met mensen met dezelfde of soortgelijke interesses kun je niet alleen nieuwe vriendschappen sluiten, maar ook de nodige inspiratie opdoen en je schrijven zoveel mogelijk verbeteren.

Het stimuleert ook je creativiteit, motiveert je en is zo leuk dat je soms urenlang met mensen praat die je niet echt kent en niet merkt hoeveel tijd je hebt doorgebracht!

5. Je kunt het gebruiken om je expertise te laten zien en aan je zelfvertrouwen te werken

Als je jezelf wilt positioneren als expert in jouw niche, kun je door blogs te schrijven die daar direct verband mee houden, laten zien over welke kennis je beschikt.

Door te schrijven over belangrijke onderwerpen die relevant zijn voor uw lezers en hen voortdurend te voorzien van hoogwaardige inhoud, bouwt u een solide basis en laat u uw publiek weten dat ze op u kunnen vertrouwen.

Naast het laten zien van je expertise, kun je bloggen gebruiken als een manier om aan je zelfvertrouwen te werken en uit je schulp te komen als je meer een verlegen persoon bent.

Het hebben van een eigen blog betekent dat je kiest welke onderwerpen worden behandeld, je eigen ideeën, tips en nog veel meer deelt, maar het creëert ook een veilige plek waar je kunt experimenteren en verschillende dingen kunt proberen en op die manier vooruitgang kunt boeken.

Naarmate de dag verstrijkt, zul je steeds meer aan jezelf werken, en naarmate de successen volgen, zul je beseffen hoe onnodig het was om bang te zijn aan het begin van je blogcarrière.

Het is altijd de moeite waard om achteraf te denken en te vergelijken waar je vroeger was met waar je nu bent, toch?

Opsommen

Bloggen is een prachtige hobby die na verloop van tijd kan uitgroeien tot een serieuze business als je er moeite voor doet en voortdurend werkt aan het opdoen van nieuwe kennis en ervaring.

Hoewel er een paar nadelen aan bloggen kleven, kun je er alleen maar van profiteren als je er echt van geniet en het goed doet.

U kunt het gebruiken om uw expertise te laten zien, nieuwe mensen te ontmoeten, inkomsten te verwerven, maar ook mensen te helpen en nieuwe lezers aan te trekken die mogelijk geïnteresseerd raken in uw bedrijf en ook uw klanten worden.

Om snel bezoekers te trekken met geweldige aanbiedingen, kunt u gebruik maken van De pop-ups van Poptin en pas ze aan zodat ze visueel bij uw merk passen.

Begin zo snel mogelijk aan je reis als blogger en je zult zien hoe mooi het kan zijn!

Aazar Ali Shad is een ondernemer, groeimarketeer (geen hacker) en een doorgewinterde SaaS-man. Hij houdt ervan om inhoud te schrijven en wat hij heeft geleerd met de wereld te delen. Je kunt hem volgen op Twitter @aazarshad of aazarshad.com