Home  /  Allescontent marketing  / Hoe u het klantverloop kunt verlagen door effectieve contentmarketing

Hoe u het klantverloop kunt verlagen door effectieve contentmarketing

In een ideale wereld zou iedereen die bij u heeft gewinkeld, terugkomen en keer op keer herhaalaankopen doen. Maar zelfs als iemand een positieve ervaring heeft met het uitgeven van zijn geld aan u, kan hij/zij de volgende keer nog steeds in de verleiding komen om met uw concurrenten mee te gaan om te zien hoe zij het doen.

Veel bedrijven maken de fout om al hun inspanningen te richten op het aantrekken van nieuwe klanten, maar werken aan het behouden van bestaande klanten moet ook deel uitmaken van uw strategie. 

image11

Het percentage waarmee u klanten verliest, wordt het klantverlooppercentage genoemd. Er zijn een aantal manieren waarop u dit kunt verlagen en verhoog uw klantbehoud. Hier ga ik je laten zien hoe je contentmarketing hierbij kunt gebruiken. 

Wat is contentmarketing? 

Contentmarketing omvat het publiceren van geschreven handleidingen, blogposts, video's, quizzen en meer op uw website. Al deze middelen moeten zich richten op onderwerpen die verband houden met uw bedrijf en branche, zodat ze uw ideale klanten naar uw website lokken, waar ze vervolgens meer te weten komen over uw producten of diensten.

Er zijn veel redenen waarom jij contentmarketing niet mogen verwaarlozen. Het kan u helpen uw positie in zoekmachines te verbeteren, de bekendheid van uw merk te vergroten, u in staat te stellen uw expertise te tonen en vertrouwen op te bouwen bij uw ideale klanten. Bovendien kan het, zoals ik ga bespreken, het klantverloop verlagen.

Hier leest u hoe u contentmarketing kunt gebruiken om meer klanten te behouden. 

Maak koopgidsen zodat uw klanten altijd de juiste aankoop doen

Eén type inhoud dat u zeker zou moeten maken, is het kopen van handleidingen of vergelijkingsstukken.

Als u klanten kunt helpen de best mogelijke aankoop te doen die aansluit bij hun behoeften, zullen ze u vertrouwen en is de kans groter dat ze in de toekomst terugkomen. Koopgidsen en vergelijkingsstukken helpen hierbij! Ze tonen alle voor- en nadelen van verschillende producten en diensten om de lezer te helpen een weloverwogen beslissing te nemen.

Laten we eens kijken naar enkele bedrijven die uitstekend werk leveren bij het maken van koopgidsen en vergelijkingsstukken om u wat inspiratie te geven.

InVPN is een website vol handleidingen waarin verschillende online tools en software worden vergeleken. Het is niet alleen bedoeld om mensen te helpen beslissen welk type programma het beste bij hun behoeften past, maar het vergelijkt ook een breed scala aan populaire producten om ervoor te zorgen dat lezers hun geld op de beste manier uitgeven.

image4

Mensen die op zoek zijn naar een specifiek type product zullen dit soort handleidingen bijzonder nuttig vinden omdat ze alle voor- en nadelen van elke optie tegen elkaar afwegen. U kunt dit op uw eigen website repliceren door vergelijkbare producten te groeperen en uw klanten door het proces te leiden om de juiste keuze voor hen te maken.

Als u bijvoorbeeld een computerwinkel heeft, kunt u alle nieuwste modellen op een rijtje zetten en de specificaties doornemen, terwijl u schetst voor welke toepassingen ze het beste geschikt zijn. 

Beste verpleegprogramma's doet iets soortgelijks. De website is ontworpen om aspirant-zorgprofessionals te helpen de beste trainingen en scholen te vinden om hen te helpen hun droomcarrière na te streven.

image7

Hun overzichten van scholen en klassen zijn zeer uitgebreid, wat belangrijk is, omdat het helpt aan te tonen dat het bedrijf een betrouwbare en deskundige informatiebron is. Ze vermelden elke school en cursus, samen met alle essentiële details, zoals eventuele toelatingseisen, de kosten en wat de resulterende kwalificaties van elke school zijn.

Er zijn geen paragrafen na paragrafen over elke optie, wat belangrijk is; deze gids komt meteen ter zake en is erop gericht mensen de informatie te geven die ze echt nodig hebben om een ​​beslissing te nemen. Om uw lezers betrokken te houden, is het een goed idee om een ​​soortgelijke aanpak te volgen in uw koopgidsen of vergelijkingsstukken.

Als u slechts één product of dienst heeft, is het wellicht niet zinvol om koopgidsen te maken. Maar om ervoor te zorgen dat u het klantverloop laag houdt, moet u op zoek gaan naar andere manieren om uw klanten te helpen een weloverwogen beslissing te nemen over de vraag of uw bedrijf de juiste keuze voor hen zal zijn.

Haal indien mogelijk een blad uit het boek van InsightSoftware en bied uw klanten een reeks manieren aan waarop ze meer kunnen leren. 

image10

Het bedrijf is leverancier van software voor financiële rapportage, en ze bieden gratis demo's, een diepgaand overzicht van hoe hun service werkt en de kans om met een expert over hun platform te praten.

Als u wilt blijf competitief, moet u uw klanten tevreden houden door ervoor te zorgen dat ze alleen aankopen doen waar ze blij mee zullen zijn. Dit zal u helpen om meer positieve recensies, herhaalaankopen en mond-tot-mondreclame te verdienen. Het verstrekken van zoveel mogelijk informatie via koopgidsen, demo's en diepgaande overzichten kan daarbij echt helpen.

Produceer inhoud na aankoop, zodat klanten terugkomen voor meer informatie

Als u wilt dat uw klanten herhalingsaankopen doen, moet u laten zien dat u om hen geeft, zelfs nadat ze hebben afgerekend! Een geweldige manier om dit te doen is door hen na aankoop inhoud te bieden, zoals gebruikershandleidingen, onderhoudshandleidingen of handleidingen voor probleemoplossing. Bedenk welke vragen uw klanten mogelijk hebben over uw product nadat ze hun aankoop hebben gedaan, en ga van daaruit verder.

Hier zijn een paar bedrijven die geweldige content na aankoop produceren, waar je veel inspiratie uit kunt halen.

Bekijk hoe Lodge Cast Iron dit effectief doet. 

Gietijzer is, zoals het bedrijf weet, een lastig beest om schoon te maken. Je kunt het niet zomaar in de vaatwasser gooien en er een einde aan maken. In hun Gietijzeren schoonmaakgidshelpen ze klanten hun koekenpannen in drie eenvoudige stappen schoon te maken. 

image2

Bovendien hebben ze in het artikel links naar verschillende gietijzeren schoonmaakproducten. Dit zal niet alleen herhalingsaankopen aantrekken van mensen die al eerder geld bij het bedrijf hebben uitgegeven, maar het kan ook leiden tot verkopen van mensen die hun koekenpannen niet eens bij het bedrijf hebben gekocht. 

image1

Dell biedt inhoud na aankoop in de vorm van handleidingen voor probleemoplossing die kunnen helpen bij het oplossen van veel van de veelvoorkomende problemen die mensen kunnen tegenkomen met hun nieuwe computers.

Ze hebben bijvoorbeeld een gratis gids om mensen te helpen als ze dat nodig hebben Dell pc start niet goed op naar Windows. Dit biedt bruikbare stappen die mensen kunnen nemen om het probleem op te lossen. Als de zorgen van iemand met deze handleiding snel worden verholpen, is de kans veel groter dat hij het bedrijf positieve beoordelingen geeft en in de toekomst weer bij hem of haar winkelt. 

Bedenk wat voor soort vragen uw klanten kunnen hebben nadat ze een product bij u hebben gekocht. Stylinggidsen, onderhoudsgidsen, tutorials, artikelen voor probleemoplossing en gebruikershandleidingen zijn allemaal geweldige opties. 

Creëer inhoud die de veelgestelde vragen van uw klanten beantwoordt

Neem een ​​voorsprong door webpagina's met veelgestelde vragen te maken die alle veelgestelde vragen van uw klanten beantwoorden.

Denk na over welke vragen je hebt klantenservice team blijft antwoorden en gebruik deze als uitgangspunt. Als u deze op uw website beantwoordt, bespaart u uw werknemers tijd, laat u zien dat u uw publiek begrijpt en verbetert u de winkelervaring die u biedt. Uiteraard kan dit ook helpen om herhaalaankopen te vergroten.

Als u meer ideeën nodig heeft voor de inhoud van veelgestelde vragen, kunt u ook trefwoordonderzoek gaan doen. Dit geeft u een idee van wat uw ideale klanten in hun zoekmachines typen. Door uw inhoud te baseren op trefwoordonderzoek, kunt u dat doen verhoog uw ranking in zoekmachines, bereik een breder publiek en genereer meer verkeer van hoge kwaliteit naar uw website.

Wanneer u onderzoekt wat u in uw veelgestelde vragen moet behandelen, moet u hier speciale aandacht aan besteden vraag trefwoorden. Deze geven u het beste idee van wat de pijnpunten van uw klanten zijn. Van daaruit kunt u video's, handleidingen en meer maken die deze vragen beantwoorden. 

Beantwoord het publiek is een hulpprogramma voor zoekwoordonderzoek dat is ontworpen om u te laten zien welke vragen mensen in hun zoekmachines plaatsen. Het is dus een geweldig hulpmiddel om mee te beginnen als je je publiek beter wilt begrijpen. 

Maak uw inhoud zo aantrekkelijk mogelijk, zodat uw klanten meer willen

U wilt dat uw doelgroep uw website keer op keer bezoekt, dus u wilt creëren boeiende inhoud dat zorgt ervoor dat ze terugkomen voor meer. Dit vergroot hun merkloyaliteit en de kans dat ze opnieuw bij u kopen.

Eén manier waarop u uw inhoud aantrekkelijker kunt maken, is door opvallende beelden toe te voegen. Volgens Venngagezegt 63.5% van de marketeers dat 71-100% van hun inhoud al beeldmateriaal bevat, dus als je deze tactiek niet toepast, kun je achterlopen op de concurrentie.

Infographics zijn ideaal om uw inhoud interessanter te maken, omdat ze kleurrijk en boeiend zijn en ideaal om veel informatie op een verteerbare manier over te brengen. Foto's, afbeeldingen of video's van hoge kwaliteit kunnen ook heel goed werken. 

U kunt ook leuke, interactieve inhoud voor uw klanten maken, zoals een rekenmachine of een quiz. Kijk hoe Nordstrom's Trunk Club, een kledingabonnementsbox, interactieve inhoud voor hun klanten implementeert door hen eenvoudige vragen te stellen die van invloed zijn op de producten die ze ontvangen. 

image9

Dit helpt Nordstrom bij het samenstellen van een kledingkast voor hun klanten. Het is persoonlijk en geeft de klant het gevoel dat hij persoonlijke aandacht krijgt. Als hun behoeften of stijl veranderen, kunnen ze terugkomen en de quiz aanpassen aan hun voorkeuren. Dit zorgt er niet alleen voor dat klanten betrokken blijven en terugkomen voor meer, maar zorgt er ook voor dat ze tevreden zijn met de bestellingen die ze ontvangen. 

image8

Neil Patel, een contentmarketingprofessional, gebruikt nuttige video's om zijn inhoud aantrekkelijker te maken. Ze helpen zijn ideale publiek aan te trekken door de komende vragen over digitale marketing, SEO en contentmarketing te beantwoorden.

Omdat zijn video's zo boeiend, informatief en echt nuttig zijn, moedigen ze mensen aan om op zijn website te blijven voor meer informatie. Hoe langer ze op zijn website staan, hoe groter de kans dat ze uiteindelijk voor zijn diensten betalen. Het kan dus een zeer effectieve techniek zijn. 

Is de inhoud van uw website zo aantrekkelijk als mogelijk is? Als er ruimte is voor verbetering, bedenk dan wat u zou kunnen missen: heeft u meer beeldmateriaal, interactieve inhoud of video's nodig? Hoe interessanter uw inhoud is, hoe meer tijd mensen op uw website zullen doorbrengen, en dit kan uw herhaalaankopen een boost geven. 

Laat uw klanten een kijkje achter de schermen van uw bedrijf zien 

U kunt uw klanten ook helpen zich meer betrokken te voelen bij uw bedrijf en meer verbonden te zijn met uw merk door hen inhoud achter de schermen te laten zien. Dit kan hen helpen zich te identificeren met uw bedrijf en een gevoel van vertrouwen op te bouwen met uw personeel, processen of producten. Als u deze band met uw klanten kunt opbouwen, is de kans groter dat ze weer bij u winkelen. 

Er zijn verschillende manieren waarop u dit kunt doen, of het nu via uw social media kanalen, livestreams of maak kennis met de teampagina's. U kunt zelfs inhoud maken die het denkproces achter zakelijke beslissingen uitlegt.

Toen Powered by Search daartoe bijvoorbeeld besloot word een B2B SaaS-marketingbureau, stelden ze een artikel samen dat hun gedachtegang overbracht.

image6

Het schetst alle factoren waarmee het bedrijf rekening heeft gehouden, waarom zij dachten dat deze beslissing het beste bij hun expertise zou passen en wat dit betekent voor de klanten van het bedrijf. Dit soort inhoud kan helpen het vertrouwen bij klanten op te bouwen en laat zien dat u een goede mate van transparantie gaat bieden.

Als u grote veranderingen plant binnen uw bedrijf, overweeg dan om uw doelgroep erbij te betrekken door erover te schrijven, of zelfs vlogs te filmen die uw processen laten zien. Het zal hen helpen zich meer verbonden te voelen met uw werk, terwijl u ook laat zien dat u gepassioneerd bent over wat u doet. 

Purple, een uniek matrassenbedrijf, laat ook mensen achter de schermen van hun bedrijf zien. Deze keer doen ze dat door video's te maken laten hun productieprocessen zien

image5

Ze hebben ook een fabrieksrondleiding gefilmd die laat zien wat hun matrassen uniek maakt en je laat kennismaken met de wetenschappelijke geesten achter hun producten. Nogmaals, dit geeft potentiële klanten het gevoel dat ze een sterke band met het bedrijf hebben en creëert een gevoel van vertrouwen dat zowel nieuwe als loyale klanten zal aantrekken. 

Sociale media zijn ook een geweldig hulpmiddel om dagelijks een kijkje achter de schermen van uw bedrijf te nemen. U kunt de dagelijkse gang van zaken op uw werkplek laten zien, uw klanten laten deelnemen aan uw vergaderingen en uw personeel voorstellen.

Wees echter niet te dun: het maken van regelmatige inhoud achter de schermen kan erg tijdrovend zijn, dus u zult zich willen concentreren op de platforms die u de meeste betrokkenheid bieden.

Als je hulp nodig hebt bij het bepalen op welke sociale mediakanalen je moet posten, zijn er veel geweldige kanalen tools voor analyse van sociale media die u kunt gebruiken om uw accounts en berichten te controleren om te zien waar u het beste presteert. 

Als iemand een sterke band met uw bedrijf voelt, is de kans veel groter dat hij of zij bij u blijft terugkomen voor meer van uw producten. En door ze achter de schermen te laten en ze te laten zien hoe uw bedrijf werkt, kunt u ze echt helpen zich deel uit te maken van uw gemeenschap. 

Samengevat

Niemand zei dat zakendoen gemakkelijk zou zijn. Zelfs nadat u mensen naar uw gebied heeft gehaald en hen ervan heeft overtuigd iets bij u te kopen, moet u uw klantenloyaliteit opbouwen en uw klantverloop zo laag mogelijk houden. verhoog uw online verkoop

Contentmarketing kan je hierbij helpen. Kijk eens waar u aanvullingen kunt doen op uw website en begin met het opbouwen van die relatie met uw klanten: bied hen begeleiding, beantwoord hun vragen, zorg ervoor dat ze uw website aantrekkelijk vinden, of geef ze een kijkje achter de schermen van uw bedrijf.

U laat uw klanten zien dat u weet wie ze zijn en waar ze naar op zoek zijn. Uiteindelijk is dat wat de klantloyaliteit stimuleert. 

Auteur Bio

image3Adam Steele is COO en mede-oprichter van Loganix, een SEO-fulfilmentpartner voor digitale marketingbureaus en professionals. Het bedrijf levert de SEO-diensten die bedrijven nodig hebben om te groeien en hun doelen te bereiken. Als je dit artikel leuk vond, kun je meer SEO-handleidingen en sjablonen vinden op de Loganix-blog.