Home  /  Allessocial media  / Het persoonlijke merk van een SaaS-oprichter opbouwen met behulp van sociale media

Het persoonlijke merk van een SaaS-oprichter opbouwen met behulp van sociale media

“Wees jezelf, alle anderen zijn al bezet.”

Oscar Wilde

Dit citaat van de bekende Ierse dichter Oscar Wilde laat perfect zien hoe belangrijk je personal brand is.

Het opbouwen van een persoonlijk merk is net zo belangrijk voor ondernemers en SaaS-oprichters, of misschien zelfs belangrijker dan het opbouwen van hun eigen merk SaaS-bedrijf. Voor nieuwe ondernemers is dit vooral cruciaal omdat potentiële klanten en prospects het persoonlijke merk van de oprichter gelijkstellen aan dat van de start-up of het merk. 

Veel oprichters van succesvolle bedrijven en bedrijven zijn zeer actief op sociale mediaplatforms en zijn een merk op zichzelf. Laten we een paar voorbeelden nemen.

Neil Patel, die wordt beschouwd als de meester van online marketing, heeft zijn persoonlijke merk opgebouwd met behulp van de kracht van sociale media. Het heeft zijn bedrijf ook aanzienlijk geholpen.

Neil Patel heeft meer dan 1 miljoen volgers op Facebook, 434.3k volgers op LinkedIn, 424.6k volgers op Twitter en 307k volgers op Instagram. Het heeft hem tot een thought leader gemaakt en brengt zijn bedrijf met zich mee 10 miljoen bezoekers per maand uit 180 landen. 

Rand Fishkin is een wereldberoemde SEO-expert die leiding gaf aan het extreem populaire SEO-bedrijf en blog: Moz. Toen hij het softwarebedrijf SparkToro lanceerde, hielpen zijn actieve aanwezigheid op Twitter en zijn persoonlijke merk het bedrijf onmiddellijk populair te worden.

Voordelen van Personal Branding met behulp van sociale media

Wat zijn, behalve dat je beroemd wordt, de voordelen van personal branding met behulp van sociale media, vraag je je misschien af? 

Een start-up in de beginfase heeft geloofwaardigheid nodig om te groeien en het persoonlijke merk van de oprichter kan een katalysator zijn voor het succes van de onderneming. Daarnaast dient het ook een aantal andere doeleinden. Sommigen van hen omvatten:

 • Sociale media laten uw thought leadership zien

Afgezien van het hebben van een eigen website, zoals de mede-oprichter van Poptin Gal Doebinski Als dat wel het geval is, kunnen sociale media u ook helpen uw status te verhogen tot die van een thought leader en een vertrouwde expert. Door weetjes, relevante artikelen, inzichten en nieuws uit de branche te delen, blijft u uw branchenetwerk aantrekken.

 • 2. Leg waardevolle verbindingen via sociale media

Door het juiste te kiezen social media platforms u kunt waardevolle verbindingen leggen met uw collega's, collega's, bestaande en potentiële klanten en andere belangrijke groepen

 • Sociale media vergroten de zichtbaarheid van uw bedrijf

De aandacht die u persoonlijk krijgt op sociale media heeft ook een sijpelend effect op uw SaaS-bedrijf en uw product/dienst. 

 • Via sociale media kun je anderen helpen

Zodra u als een vertrouwde hulpbron wordt beschouwd, kunt u anderen helpen die informatie zoeken of een vraag hebben. Het helpt ook bij het veiligstellen van toekomstige klanten. 

 • Sociale media kunnen u helpen antwoorden te krijgen

Mogelijk heeft u ook enkele vragen, zoals wat u nu moet doen, wat voor soort inhoud mensen leuk zullen vinden, of zegt u dat u van plan bent een ander SaaS-product of een andere SaaS-service te lanceren. U kunt vragen stellen aan uw volgers, een enquête uitvoeren, een enquête houden en waardevolle informatie verkrijgen.

 • Sociale media kunnen helpen bij het cureren van content

Via sociale media kunt u niet alleen uw originele inhoud delen, maar ook hoogwaardige inhoud van andere marktleiders en beïnvloeders. Dit vestigt uw positie als een goede buur op sociale media en een vertrouwde hulpbron.

 • Sociale media helpen uw merk te benutten om partnerschappen op te bouwen

U kunt in contact komen met andere mensen in uw branche met wie u toekomstige zakelijke relaties kunt opbouwen. U kunt ook in contact komen en samenwerken met bedrijfseigenaren en profiteren van een gemeenschappelijk publiek.

Toptips om aan de slag te gaan

Uitvoering is de sleutel. Daarom volgen hier enkele toptips voor het opbouwen van een persoonlijk merk met behulp van sociale media.

1. Vind uw passie om uw merkpersoonlijkheid te bepalen

Uw persoonlijke merk moet gecentreerd zijn rond uw expertise en passie die waarde toevoegt aan de levens van anderen. 

Begin met het vinden van de gebieden waarin u geïnteresseerd bent en beperk deze tot een specifieke niche. Laura Roeder, oprichtster van twee succesvolle SaaS-startups, vermeldt bijvoorbeeld dat haar niche het lesgeven in socialemediamarketing is.

Zorg ervoor dat uw persoonlijke merk aansluit bij en weerspiegelt uw voorkeuren en voorkeuren en die van het bedrijf. Omdat mensen uw persoonlijke merk gelijkstellen aan dat van het bedrijf, mag er ook geen mismatch zijn.

Een voorbeeld hiervan is dat van Elon Musk, wiens persoonlijke merk aansluit bij dat van zijn bedrijven Tesla en SpaceX. Hij is zeer actief op sociale media en zijn berichten resoneren met de merkpersoonlijkheid van zijn bedrijven.

2. Vergroot je sociale voetafdruk

Alles wat u op sociale media of buiten sociale media doet, draagt ​​bij aan uw sociale voetafdruk. Om een ​​persoonlijk merk op te bouwen, moet u uw sociale voetafdruk vergroten, zodat deze resoneert met uw publiek.

Enkele dingen waar u rekening mee moet houden zijn:

 • In plaats van actief te zijn op alle sociale mediaplatforms, kunt u zich concentreren op de relevante sociale mediaplatforms. LinkedIn wordt gezien als het meest geschikte platform voor SaaS-oprichters, maar in tegenstelling tot die overtuiging kunnen andere platforms zoals Twitter, Facebook, Instagram en zelfs TikTok worden gebruikt om duizenden volgers te krijgen en deze door te geven aan andere platforms. Jij kan gebruik tools voor beheer van sociale media om uw verschillende sociale mediaplatforms eenvoudig te beheren. 
 • Creëer sociale-mediaprofielen die uw passie en persoonlijkheid weerspiegelen. Je bio/profiel is het eerste wat mensen opmerken en dat moet warm en authentiek zijn. Gebruik een duidelijke afbeelding. Mensen willen visualiseren met wie ze verbinding maken.
 • Update uw sociale mediaprofiel volledig en zorg ervoor dat alle informatie accuraat is. Verwijder alle oude accounts die u niet meer gebruikt
 • Een aantrekkelijke kop kan bijdragen aan uw persoonlijke merk. U kunt die kop gebruiken als bannerafbeelding op sociale-mediaplatforms

3. Promoot uw persoonlijke website en andere sociale-mediaplatforms

Omdat u op meer dan één sociale-mediaplatform actief bent, is het belangrijk om uw netwerken te verbinden en te promoten. Op deze manier is het gemakkelijker voor uw volgers om verbinding te maken met andere platforms en de inhoud die u deelt te consumeren. 

Een goede tip is om uw persoonlijke website te bouwen en al uw links naar sociale media te promoten pop-ups met intentie afsluiten. Zorg er ook voor dat de website ook een andere USP heeft dan jouw bedrijf.

Een voorbeeld hiervan is de persoonlijke website van Des Traynor, oprichter van Intercom, een platform voor klantcommunicatie. Op zijn persoonlijke website consolideert hij zijn online aanwezigheid. Maar hij gebruikt het vooral om in contact te komen met zijn volgers over onderwerpen die niet relevant zijn voor zijn bedrijf. 

4. Beschouw jezelf ook als een zakelijke entiteit

Tom Peters, een bekende managementgoeroe, had terecht gezegd: 

"We moeten allemaal het belang van branding begrijpen. Wij zijn CEO's van onze eigen bedrijven: Me Inc. Om vandaag de dag zaken te doen, is het onze belangrijkste taak om hoofdmarketeer te zijn voor het merk You. '

Om een ​​persoonlijk merk op te bouwen, beschouw jezelf ook als een zakelijke entiteit. Bouw een kalender en een divers inhoudsplan om te zorgen voor variatie in de soorten berichten die u publiceert. Om uw inhoud en digitale middelen eenvoudig en efficiënt te beheren, kunt u een Digital Asset Management oplossing. 

Lid worden van de juiste groepen op platforms zoals LinkedIn en Facebook kan ook helpen bij het vestigen van uw persoonlijke merk. Positioneer uzelf als een betrouwbare stem waar mensen terecht kunnen voor hulp of advies. 

Als je eenmaal een aanzienlijke tractie in groepen hebt, kun je ook een privégroep openen om je volgers te koesteren. 

5. Maak contact met influencers en ga naar influencer-marktplaatsen en listingsites

Maak contact met de influencers uit uw branche en zelfs met mensen buiten uw vakgebied. Een eenvoudige manier is om naar een lijst met aanbevolen mensen te kijken als je naar het profiel kijkt van een influencer die je bewondert. 

Om opgemerkt te worden, kunt u terecht op influencer-marktplaatsen en listingsites. Een Influencer-marktplaats is een online platform waarop influencers worden vermeld en in contact wordt gebracht met marketeers en andere relevante doelgroepen. 

6. Betekenisvolle betrokkenheid bij het publiek

Het type inhoud dat u plaatst, is een bepalende factor bij het opbouwen van uw persoonlijke merk. Deel zoveel als uw oorspronkelijke gedachten, ervaringen en meningen. Mensen verwachten ook dat opinieleiders over actuele kwesties spreken. Schroom niet om uw mening over belangrijke kwesties te delen. Wees hoffelijk en fatsoenlijk en waardeer ook dat mensen verschillende standpunten hebben.

De communicatie hoeft niet slechts eenzijdig te zijn. Zorg voor een betekenisvolle betrokkenheid door mensen terug te volgen, op opmerkingen te reageren, vragen te beantwoorden en zelfs constructief op kritiek te reageren. 

Ankur Warikoo, een ondernemer en een Indiase auteur, maakt veelvuldig gebruik van sociale media om op zinvolle wijze met zijn publiek in contact te komen. Hij tweet regelmatig om zijn ongefilterde gedachten te delen en betrekt zijn publiek ook actief door middel van opiniepeilingen, wedstrijden en berichten over belangrijke kwesties. 

Conclusie

Voor SaaS-oprichters is het opbouwen van een persoonlijk merk net zo belangrijk als het opbouwen van hun bedrijf. De bedrijven waarvan de oprichters een sterk persoonlijk merk hebben, hebben het heel goed gedaan, omdat mensen een succesvol persoonlijk merk gelijkstellen aan hun onderneming of start-up.

Het opbouwen van een sterk persoonlijk merk met behulp van sociale media is hard werken en vereist consistente inspanningen. Dit artikel zal je helpen de basisprincipes en voordelen van personal branding te begrijpen en hoe je dit kunt aanpakken, met handige tips en relevante voorbeelden. 

auteur Bio:

Tim Ferguson is schrijver en redacteur van Marketing Digest. Hij helpt marketingbureaus met SEO, linkbuilding, contentmarketing, online reputatiemanagement en blogger-outreach. Als hij niet aan het schrijven en redigeren is voor Marketing Digest, besteedt hij tijd aan het leren van meer over contentmarketing en om er beter in te worden.

Converteer meer bezoekers naar klanten, leads en e-mailabonnees met Poptin's prachtige en zeer gerichte pop-ups en contactformulieren.