Home  /  Alles  / SaaS-statistieken-trackingtools: Profitwell versus Baremetrics versus ChartMogul

SaaS-statistieken voor het bijhouden van statistieken: Profitwell versus Baremetrics versus ChartMogul

U heeft waarschijnlijk al gehoord dat als u niet elk onderdeel van uw bedrijf kunt meten, u het ook niet kunt laten groeien.

Uiteraard mag dit niet als vanzelfsprekend worden beschouwd. Deze zin is grotendeels waar en moet serieus worden genomen.

Maar hoe komt dat?

Ten eerste omdat u zonder het meten van de resultaten en het observeren van de gegevens niet het volledige, realistische beeld kunt zien van alle gebeurtenissen die verband houden met uw bedrijf.

Ten tweede: als u de resultaten niet bijhoudt, zult u het moeilijker vinden om tot conclusies te komen als er fouten zijn gemaakt. Het zal lang duren voordat u ze hebt geëlimineerd, wat een groot risico voor uw bedrijf en uw inkomsten kan opleveren. Zonder deze risico's kan het bedrijf zelf op de lange termijn niet overleven.

Ten derde is het belangrijk om te weten hoe u ervoor staat ten opzichte van uw concurrentie. In welke niche u zich ook bevindt, het is belangrijk om te weten hoe concurrenten scoren. Wanneer u inzicht heeft in hun strategieën en resultaten, kunt u veel gemakkelijker een voorsprong op hen creëren.

Het bijhouden van verschillende statistieken met betrekking tot bezoekers en klanten, terugbetalingen en andere financiën, marktomstandigheden en dergelijke is een grote uitdaging als u dit handmatig doet.

Daarom zijn er tegenwoordig bepaalde tools voor het bijhouden van SaaS-statistieken op de markt waar u uw voordeel mee kunt doen en waarmee u enorm veel tijd kunt besparen. Houd er vooral rekening mee dat het soms onmogelijk is om alle belangrijke gegevens die u nodig heeft te verzamelen, lezen en analyseren.

In het vervolg van deze tekst maakt u kennis met drie uiterst krachtige hulpmiddelen die dit cruciale onderdeel van uw werk veel gemakkelijker zullen maken.

Dus laten we beginnen!

Winst goed

Deze tool voor het bijhouden van SaaS-statistieken is gemaakt met de bedoeling u te helpen bij de groei van het aantal abonnementen. Het bespaart u tijd en zorgt ervoor dat u zich kunt concentreren op uw producten en klanten.

ProfitWell biedt resultaatgerichte producten voor:

 • Verloop verminderen
 • Erkenning van auditbestendige inkomsten
 • Het optimaliseren van abonnementsprijzen

Saas-statistieken-trackingtool Profitwell-dashboard

In een ProfitWell-dashboard kunt u alle belangrijke statistieken en de recente activiteiten van uw klanten volgen door hun foto's, acties en labels te bekijken.

Aangeboden functies:

 • Rapportage en analyse van abonnementen
 • Verloving metrics
 • Acquisitiestatistieken
 • Opbrengststatistieken
 • Gegevenssegmentatie
 • ROI-analyse
 • Prijssoftware
 • Integraties

Prijzen: ProfitWell is een gratis SaaS-statistiektool met de mogelijkheid om een ​​onbeperkt aantal gebruikers toe te voegen.

Saas-statistieken-trackingtool voor winstgevende prijzen

Wat zijn de voordelen van ProfitWell?

ProfitWell verzamelt economische experts om u te helpen een krachtige prijsstrategie te ontwikkelen.

Door deze tool te gebruiken, kunt u uitgestelde inkomsten, complicaties, bundels en evoluerende standaardwijzigingen overlaten aan het ProfitWell-team.

Door het gebruik van geavanceerde AI en algoritmen zijn uw berekeningen foutloos.

Met ProfitWell kunt u hun eigen integraties gebruiken, maar u kunt ook hun Metric API gebruiken. Je kunt hem verbinden met Stripe, Google Spreadsheets, ReCharge en meer.

U kunt de mobiele app ook gebruiken, zowel op iOS- als Android-apparaten.

ProfitWell is een beveiligd platform dat voldoet aan de AVG.

Wat zijn de nadelen van ProfitWell?

Als u net met het bedrijf begint, kan het zijn dat u moeite heeft om alle statistieken te begrijpen en te analyseren. U heeft enige tijd nodig om al het potentieel uit deze rapporten te halen en deze bij uw voorbereiding te gebruiken.

Als u wilt integreren met andere tools en platforms, bestaat de mogelijkheid dat dit enige tijd in beslag neemt en niet slechts een paar minuten.

Op te sommen: ProfitWell is een zeer krachtige tool die u van echt belangrijke rapporten en analyses kan voorzien, maar het kan enige tijd duren voordat u vertrouwd raakt met alle functies en mogelijkheden die het biedt.

Baremetrics

Baremetrics helpt u alle belangrijke statistieken en inzichten uit uw controlecentrum te bekijken.

Saas metrics-trackingtool baremetrics-dashboard

Dit platform verzamelt uw dagelijkse uitsplitsing, maandelijks terugkerende inkomsten, cashflow en andere belangrijke gegevens voor uw dagelijkse activiteiten.

Er zijn dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse rapporten die rechtstreeks in uw e-mailinbox verschijnen en u informeren over uw gegevensstatus.

U kunt volgen wat er gebeurt terwijl uw klanten zich in een proefperiode bevinden, waardoor u hogere conversiepercentages kunt behalen.

Door Baremetrics te gebruiken, kunt u zien wat uw resultaten zijn in vergelijking met uw concurrenten.

Van iedere klant kunt u de betalings- en mutatiegeschiedenis inzien.

Aangeboden functies:

 • Slim dashboard
 • Segmentatie
 • toenemen
 • E-mailrapporten
 • Slappe gereedschappen
 • Controle Centrum
 • Uitbreiding en verloop volgen
 • Trial inzichten
 • Inzichten van mensen
 • Analytics-API
 • Integraties

Prijzen: Baremetrics hanteert prijzen op basis van uw MRR, wat staat voor Monthly Recurring Revenue. Het biedt ook een gratis proefperiode van 14 dagen.

Saas metrics-trackingtool baremetrics-prijzen

Wat zijn de voordelen van Baremetrie?

Baremetrics toont uw gegevens op een duidelijke manier. Het laat je niet achter met talloze afbeeldingen die je urenlang moet analyseren totdat je ze volledig begrijpt. Alles is al bij je afgeleverd.

Dankzij Baremetrics-segmentatie kunt u uw B2B-klanten eenvoudig scheiden van B2C-klanten en nauwkeurigere gegevens bekijken.

Als u in een team werkt, kunt u eenvoudig integreren met Slack en Slack-tools gebruiken waarmee u productiever kunt zijn en een eenvoudige en effectieve workflow kunt behouden.

Deze SaaS-tool kan worden geïntegreerd met Stripe, Braintree, Recurly, Google Play en nog een paar belangrijke platforms.

Wat zijn de nadelen van Baremetrie?

Net als de eerder genoemde SaaS metrics tool ProfitWell kan Barematrics ook een enorme hap zijn voor iemand die net begint met het analyseren van metrics en data.

Er is echt veel waar u rekening mee moet houden om optimaal te kunnen profiteren van het potentieel dat deze tools bieden.

Als u net een bedrijf start, past de prijsmethode van Baremetrics, die is gebaseerd op MRR, mogelijk niet helemaal bij uw behoeften, maar u kunt altijd de gratis proefperiode uitproberen en ontdekken of dit een goede oplossing voor u is.

Op te sommen: Dankzij Baremetrics kunt u het opslaan van talloze spreadsheetgegevens vergeten en in plaats daarvan alles op één plek combineren.

GrafiekMogul

ChartMogul is een ander hulpmiddel dat bedoeld is voor abonnementsanalyse en omzetrapportage.

Met deze SaaS-trackingtool kunt u alle activiteiten van uw gebruikers volgen, hun gedrag kennen, en een naadloze gebruikerservaring creëren.

Saas-statistieken-trackingtool chartmogul-dashboard

Met ChartMogul bevinden al uw gegevens zich op één platform, georganiseerd en klaar om deze met uw teamleden te delen.

Dit platform toont u verschillende delen van abonnementsanalyses, zoals MRR en de bewegingen ervan, jaarlijkse terugkerende inkomsten, cashflow en meer.

Aangeboden functies:

 • Abonnementsgegevens
 • Analyse van mobiele abonnementen
 • Omzetherkenning
 • Ontwikkelaarshub
 • Analyse en rapporten
 • Grafieken en lijsten
 • Integraties

Prijzen: ChartMogul biedt drie verschillende pakketten en de prijzen zijn ook gebaseerd op uw MRR. Maar als u net met het bedrijf begint, kunt u het Launch-pakket gratis kiezen en later upgraden naar betaalde pakketten.

Saas-statistieken-trackingtool chartmogul-prijzen

Wat zijn de voordelen van ChartMogul?

Met ChartMogul kunt u eenvoudig informatie delen met andere werknemers en hen helpen het bedrijf beter te begrijpen.

Veel grote bedrijven gebruiken ChartMogul al voor een beter inzicht in omzet, prijzen en klantverloop.

Deze tool heeft native integraties met Stripe, Braintree, PayPal, Shopify, Google Play en andere belangrijke platforms voor uw bedrijf. Het bevat ook integraties van derden.

Als sommige van uw klanten niet via deze platforms betalen, kunt u ze vanuit Google Spreadsheets in uw analyses importeren.

Voor elk bestand dat in ChartMogul wordt gemaakt, kunt u het als CSV-bestand downloaden en een diepgaandere analyse uitvoeren.

Door de Metrics API te gebruiken, heeft u toegang tot het ChartMogul-account en kunt u gegevens ophalen voor bepaalde klanten die u kiest.

Wat zijn de nadelen van ChartMogul?

Er kunnen enkele bugs optreden wanneer u probeert te integreren met Google Spreadsheets, wat erg vervelend kan zijn.

Soms kan het moeilijk zijn om de klantenondersteuning te bereiken en snel antwoord te krijgen.

ChartMogul is een krachtig platform, maar er zijn minder statistieken om bij te houden dan ProfitWell en Baremetrics. Hierdoor is het een betere oplossing voor starters dan voor degenen die bekend zijn met SaaS-statistieken en nog diepgaandere data willen.

Op te sommen: ChartMogul is een van de eerste platforms die is gemaakt voor abonnementsanalyse en het is heel eenvoudig te gebruiken, wat geweldig is als u net begint met uw bedrijf.

De bottom line

Elk van de bovengenoemde tools voor het bijhouden van SaaS-statistieken heeft een soortgelijk doel, maar uit de lijst met functies kunnen we zien dat er bepaalde verschillen zijn.

Bovendien kunnen ProfitWell en Baremetrics een beetje ingewikkeld zijn voor startups, dus op basis van wat u nodig heeft voor uw bedrijf en afhankelijk van de ontwikkelingsfase waarin het zich bevindt, kunt u gemakkelijker een definitieve beslissing nemen op welk platform u kunt vertrouwen.

Wat zeker is, is dat ze u kostbare tijd kunnen besparen en aanzienlijk meer gegevens kunnen weergeven dan u handmatig zou kunnen verzamelen.

Op basis van deze statistieken krijgt u een realistischer beeld van de algemene toestand van uw bedrijf.

Een ander hulpmiddel waarmee u kunt zien hoe uw websitebezoekers zich gedragen en hoe zij in de praktijk op bepaalde acties reageren, is Poptin.

Poptin is een hulpmiddel voor het maken van pop-upvensters die effectief de aandacht van uw doelgroep kunnen trekken en uw conversiepercentages kunnen verhogen.

Profiteer zo snel mogelijk van deze tools voor het bijhouden van SaaS-statistieken. 

Ongelooflijk krachtige tools zijn nu meer dan ooit beschikbaar en staan ​​klaar om informatie te leveren die voor u van groot belang zal zijn!

Aazar Ali Shad is een ondernemer, groeimarketeer (geen hacker) en een doorgewinterde SaaS-man. Hij houdt ervan om inhoud te schrijven en wat hij heeft geleerd met de wereld te delen. Je kunt hem volgen op Twitter @aazarshad of aazarshad.com