Home  /  Allescontent marketingverkoop  / 5 manieren om uw verkooptrechter te voeden met slimme automatisering

5 manieren om uw verkooptrechter te voeden met slimme automatisering

Een verkooptrechter is een belangrijk gezichtspunt van elk bedrijf. Het vertegenwoordigt een raamwerk waarmee bedrijven de reizen van hun klanten kunnen visualiseren. Het stroomlijnt niet alleen de vooruitzichten om klant te worden, maar biedt bedrijven ook kansen om op te schalen door ruimte voor verbetering te identificeren en deze te optimaliseren.

In de datagedreven wereld van vandaag is het cruciaal om een ​​snelle en betrouwbare manier te hebben om je funnel aan te vullen met allerlei soorten data. Dit is waar automatisering van pas komt en u alle tools en brute kracht geeft die nodig zijn om uw verkooptrechter efficiënt te voeden. Slimme automatisering zorgt voor alle repetitieve en omslachtige taken die nodig zijn voor uw trechtervoeding.

Hier zijn de top 5 manieren om uw verkooptrechter effectief te voeden met behulp van slimme automatisering.

1. Voorspellende leadscores

Leadscores kunnen worden gebruikt om leads te rangschikken en hun aankoopbereidheid te meten door te vertrouwen op meerdere factoren, zoals:

 • De mate van interesse die ze toonden in uw bedrijf, producten of diensten
 • Hun achtergrond (beroep, branche, enz.)
 • Hun positie in uw koopcyclus

Deze scores zijn meestal in numerieke vorm en u kunt voor elk van deze factoren waarden toekennen met behulp van numerieke punten. U kunt dit proces ook automatiseren om alle benodigde gegevens te verzamelen en machine learning gebruiken om de meest potentiële leads te lokaliseren.

Juist, slimme automatisering helpt u bij het verzamelen van alle gegevens van uw interne leads uit automatiseringstools (bijv LinkedIn-automatiseringstools) en CRM en voer deze rechtstreeks door naar voorspellende software voor het scoren van leads. 

Voorspellende leadscores is gebaseerd op voorspellende analyses en grote bedrijven als Amazon en Netflix gebruiken het om gebruikersgedrag te analyseren voorspellen wat ze waarschijnlijk hierna zullen kopen of bekijken. Het werkt door zowel historische als huidige gebruikersgegevens te combineren om een ​​voorspellingsraamwerk te creëren.

Het hele doel is om uw leads te kwalificeren en prioriteit te geven aan de hooggeplaatste leads (gerangschikt op basis van door u gekozen parameters) om hen de rijkste ervaring te bieden tijdens de interactie met u. Dat verklaart de hypergepersonaliseerde inhoud die aan deze leads wordt geleverd en het creëren van een specifieke verkoopstrategie speciaal voor hen. 

Deze aanpak helpt u tijd te besparen en uw middelen optimaal te richten op de meest potentiële leads, klaar om een ​​aankoop te doen. Het gebruik van deze strategie om de meest succesvolle leads te verzamelen en op te sporen om uw verkooptrechter te voeden, zal resulteren in meer conversies. Er zijn verschillende hulpmiddelen, zoals Hubspot-leadscore, die u kunt gebruiken om dit proces eenvoudig en efficiënt te maken.

2. Pop-ups en geautomatiseerde e-mailcampagnes

Popups kan een effectieve manier zijn om uw verkooptrechters te voeden door leads naar uw website te converteren. Er wordt gezegd dat het bijna is 95% van de websitebezoekers neemt bij het eerste bezoek geen aankoopbeslissing, wat veel is.

Om dit te ondervangen, moet u pop-ups gebruiken om de namen en e-mailadressen van uw bezoekers vast te leggen voor outreach-doeleinden. 

U kunt pop-ups vrijwel overal gebruiken: op uw website, blog, productpagina, enz. Ze kunnen worden geactiveerd door bepaald gedrag of andere parameters die u vooraf definieert. Het doel is om warme leads vast te leggen en automatisering kan helpen bij het identificeren en vastleggen van gegevens over hen. 

Met automatisering kunnen ze zo worden ingesteld dat ze worden geactiveerd wanneer een lezer door een bepaald percentage (bijvoorbeeld 85%) van uw blogpost scrollt of tegen de tijd dat een bezoeker op de pagina van uw product heeft gesurft.

Pop-ups moeten een opvallend ontwerp hebben, met een krachtige punchline zoals “Sluit u aan bij een community van meer dan 50,000 SaaS-leiders”, enz. Het is belangrijk dat uw pop-uptriggers op het juiste moment en vergeet niet om ze niet te overdrijven, omdat je niet vervelend wilt overkomen.

Nadat u hun e-mailadressen heeft verzameld, moet u naar maak geautomatiseerde e-mailcampagnes. Met automatisering kunt u plannen dat e-mails met bepaalde tussenpozen worden verzonden, terwijl u persoonlijk blijft. Er zijn verschillende opties om uw abonnees te categoriseren op basis van het kanaal waarmee ze op uw website terecht zijn gekomen of op basis van hun websiteactiviteit en interesses.

U kunt deze gegevens aan uw automatiseringstools toevoegen om gepersonaliseerde thema’s/sjablonen, inhoud en aanbiedingen te creëren die zijn afgestemd op elk segment.

3. Contentautomatisering

Contentmarketing is een belangrijk aspect bij het aantrekken van leads en het begeleiden ervan in de verkooptrechter. De enige uitdaging is dat je sterke, inhoud van hoge kwaliteit als u kwaliteitsleads voor uw trechter wilt genereren, en dat kan tijdrovend zijn.

U kunt niet alleen SEO-geoptimaliseerde inhoud van goede kwaliteit genereren met automatisering, maar u kunt deze ook gebruiken om uw inhoud te distribueren en veel repetitieve processen in de levenscyclus van de inhoud te automatiseren. 

Het werkt met behulp van NLP- (Neuro-Linguïstisch Programmeren) en NLG-technologieën (Natural Language Generation) die bedrijven kunnen helpen de creatie van inhoud te versnellen. U kunt inhoud meestal genereren in de vorm van tekst (rapporten, samenvattingen, verhalen of basisproductbeschrijvingen), audio- en afbeeldingsformaten. 

Het creëren van unieke en eersteklas artikelen die klaar zijn om te publiceren is echter nog niet mogelijk, omdat AI niet in staat is om volledig menselijke en emotionele diepgang aan artikelen toe te voegen. Proeflezen daarentegen kan volledig geautomatiseerd worden met geweldige opties om het betrokkenheidsniveau te meten, de tonaliteit aan te passen en grammaticale fouten te corrigeren (bijvoorbeeld grammaticaal). 

In onderstaande afbeelding zie je welke mogelijkheden geautomatiseerd parafraseren biedt en hoe je hiermee zinnen beter kunt structureren met behulp van meerdere filters.

Wat u ook kunt doen, is uw blogartikelen of andere soorten informatieve en waardevolle tekstuele inhoud eenvoudig omzetten in audioformaat, en podcasts maken, Bijvoorbeeld. U kunt deze podcasts gebruiken om leads te targeten via verschillende podcastplatforms en uw verkooptrechter aan te vullen met die leads.

Ten slotte kunt u contentautomatisering gebruiken om uw bestaande content automatisch te updaten met relevante informatie of deze te verspreiden over uw andere marketingkanalen. 

Samenvattend kunnen automatisering en AI u helpen om effectief:

 • SEO optimaliseert uw inhoud en verbeter je Google-ranking (zorg ervoor dat u eerst een website ranking checker uitvoert)
 • Converteer uw tekstuele inhoud naar audio- en videoformaat en distribueer deze op de juiste manier 
 • Klantervaring verbeteren
 • Te gebruiken Inhoudsinformatie om uw contentstrategie een boost te geven

Als resultaat van dit alles zul je een constante pool van leads aantrekken en genereren om je verkooptrechter te voeden, terwijl je het hele proces gedeeltelijk automatiseert.

4. Automatisering van sociale media

Leads genereren via sociale media is effectief, maar het gebruik van automatisering schiet het hele proces omhoog, zodat zelfs 77% van marketeers die automatisering gebruikten, rapporteerden een aanzienlijke toename in conversies.

U kunt automatisering gebruiken om leads te genereren die uw verkooptrechter voeden, terwijl u tijd bespaart en u zich op andere doelstellingen kunt concentreren.

Bijvoorbeeld, LinkedIn is tegenwoordig het go-to-kanaal voor de meeste bedrijven als het gaat om verkoop prospectie en outreach – van het maken van lijsten met potentiële prospects tot het extraheren en het exporteren van geverifieerde leads naar CRMautomatisering speelt een belangrijke rol voor betere resultaten.

Bovendien helpt Automatisering bij het behouden van uw aanwezigheid op sociale media en het uitvoeren van repetitieve taken voor u. Dit kun je doen met automatisering op sociale media:

 • Het plannen van uw postactiviteiten – Dit is waar automatisering van sociale media op het basisniveau meestal voor wordt gebruikt. Het bespaart echt tijd en kan alle postactiviteiten op vooraf gedefinieerde tijden nauwkeurig beheren.
 • chatbots voor effectieve klantenservice: het hebben van een chatbot die is verbonden met uw FAQ of de kennisbank van uw bedrijf is een geweldige manier om de klantenservice gedeeltelijk te automatiseren. Je kunt het niet alleen gebruiken om de basisvragen van je volgers te beantwoorden, maar je kunt het ook gebruiken om ervoor te zorgen dat ze 24/7 onmiddellijk antwoord krijgen. 
 • Je volgers betrekken – Met zoveel manieren om je volgers te betrekken, zal automatisering je helpen de beste te identificeren en uit te voeren, speciaal afgestemd op jouw publiek.
 • Contentbeheer – Het beheren van inhoud is belangrijk, maar kan uitputtend zijn als u dit handmatig doet. Het vereist het verwerven van kwaliteitsinhoud die bij uw publiek past. U kunt automatisering gebruiken om automatisch de meest relevante en op maat gemaakte inhoud voor uw doelgroep te vinden, wat kan resulteren in meer betrokkenheid. 

Het hebben van een slimme automatiseringsstrategie voor sociale media is een eenvoudige aanpak om merkaanwezigheid via sociale media te vestigen en de betrokkenheid effectief te stimuleren.

Automatiseringsstrategie helpt uw ​​publiek geïnteresseerd en bewust te houden en kan rijke rapporten genereren (met behulp van verschillende statistieken) die u kunnen helpen slimmere beslissingen te nemen.

Het resultaat is dat u een pool van betrokken leads heeft die klaar staan ​​om naar uw verkooptrechter te worden gevoerd, met grotere kansen op conversie in de toekomst.

5. PPC-automatisering

Het uitvoeren van PPC-campagnes (Pay per Click) is een goede tactiek als u het aantal gegenereerde leads wilt vergroten.

Met PPC-advertenties kunt u veel verkeer naar uw website genereren en het hebben van winnende PPC-campagnes is een must.

Er is echter meestal veel tijd en trefwoordonderzoek nodig om die winnende PPC-campagne te maken die converteert.

Gelukkig kun je automatisering gebruiken om vele fasen in het proces van het maken van succesvolle PPC-campagnes te dekken, zoals:

 • Geautomatiseerd bieden: u kunt biedingen aanzienlijk optimaliseren door gebruik te maken van geautomatiseerde biedstrategieën (aangedreven door machine learning) die passen bij uw bedrijfsdoelstellingen.
 • Automatisering van A/B-testen – A/B-testen is een proces dat veel iteraties vereist (die geautomatiseerd kunnen worden) om de meest succesvolle versie van een PPC-advertentie te vinden.
 • Naadloze rapportcreatie – Automatiseringstools kunnen u helpen rijke rapporten over uw PPC-campagnes te creëren, via meerdere kanalen. 
 • Effectief trefwoordonderzoek – U kunt verschillende automatiseringsopties gebruiken om de best presterende trefwoorden te ontdekken
 • Optimaliseer uw advertentietekst: Automatisering kan helpen bij het genereren van datagestuurde advertentieteksten door zoekwoorden of de inhoud van uw website te matchen met zoekopdrachten op Google.

Automatisering moet worden gebruikt om uw PPC-campagnes te verbeteren en te versnellen, zodat u meer tijd kunt investeren in het monitoren van hun succes en het aanpassen van de automatiseringsparameters wanneer dat nodig is.

Niettemin zijn ze een geweldige manier om uw PPC-leadgeneratie te optimaliseren en te vergroten, zodat uw verkooptrechter met meer leads wordt gevoed.

Laatste woorden

Het gebruik van automatisering is een van de beste manieren om uw bedrijf snel en efficiënt op te schalen. Het versnelt niet alleen het hele proces, maar het kan u ook helpen uw trechterfeedingproces te automatiseren door uw leadgeneratie te verbeteren en kostbare tijd te besparen.

Automatisering geeft u de veelzijdigheid en de mogelijkheid om te experimenteren en een aantal van uw eigen manieren voor het genereren van leads te bedenken. 

Probeer enkele van deze vijf benaderingen die we hebben besproken te combineren om uw verkooptrechter effectief te voeden. U moet zich ook vrij voelen om ze aan te passen of te wijzigen, zodat ze het beste bij uw bedrijf en de specifieke kenmerken van uw verkooptrechter passen. 

Auteur Bio

Becky Hallen

Becky Halls is mede-oprichter van Hyperiseren, een hyperpersonalisatietoolkit voor B2B-marketeers. Ze is een ervaren Growth Marketeer, gepassioneerd door productontwerp/ontwikkeling en online marketing.