Home  /  Allescontent marketing  / Hoe u uw contentmarketing kunt opschalen om betere resultaten te behalen tegen lagere kosten

Hoe u uw contentmarketing kunt opschalen om betere resultaten te behalen tegen lagere kosten

Digitale marketing is altijd dynamisch en de beste technieken, praktijken en technologie veranderen zo snel dat het een race is om bij te blijven. Met het juiste inzicht kunt u echter uw contentmarketing opschalen om meer leads te genereren zonder tijd te verliezen.

In een onderzoek onder 1000 digitale marketeers in 2017ontdekten onderzoekers dat een van de grootste uitdagingen die ze ervoeren was hoe ze hun marketing konden opschalen.

Als je bedenkt hoeveel tijd, middelen en mentale energie er wordt gestoken in het creëren van hoogwaardige, effectieve inhoud, zijn deze cijfers niet verrassend. Hoewel outsourcing misschien een optie voor u is, brengt dit ook een aantal unieke obstakels met zich mee. Met andere woorden: het kan voor u het beste zijn om uw strategie te bedenken voor het opschalen van uw contentmarketing terwijl u binnen het budget blijft.

In dit artikel leiden we u door enkele beproefde praktijken die u kunnen helpen de gewenste resultaten te behalen. Je ontdekt waardevolle tips over hoe je contentmarketing kunt opschalen en stelt een checklist op die je moet afvinken terwijl je je voorbereidt op de contentproductie.

Zes stappen om u voor te bereiden op de productie van inhoud

Zoals veel bedrijven zich op de harde manier hebben gerealiseerd, is het creëren van inhoud van hoge kwaliteit geen garantie grote rendementen in contentmarketing. Toch is kwaliteit cruciaal voor succes. Door uitstekende inhoud te produceren, is de kans groter dat u de gewenste resultaten behaalt wanneer uw inhoud uiteindelijk zijn weg naar uw klanten vindt. 

Dat gezegd hebbende, is het noodzakelijk om de tijd te nemen tijdens de productie van inhoud – overhaast het proces nooit. Met de volgende stappen kunt u uw beschikbare bronnen gebruiken om de meest relevante en effectieve inhoud te produceren.

1. Kies het type inhoud dat u wilt produceren

De eerste stap bij de productie van inhoud is uitzoeken met wat voor soort inhoud je moet komen. Om deze vraag te kunnen beantwoorden, heeft u echter adequate informatie nodig over uw publiek: hun wensen, de problemen die zij tegenkomen, de oplossingen die zij nodig hebben en het type inhoud dat zij prefereren.

Met andere woorden: u zult grondig onderzoek moeten doen en uw zakelijke niche helemaal opnieuw moeten analyseren – de trends, uitdagingen en zelfs uw concurrenten moeten identificeren – maar vanuit een andere hoek. Zodra u over al deze informatie beschikt, kunt u beslissen welk soort inhoud de grootste gewenste impact op uw doelgroep zal hebben.

Voor de meeste bedrijven zijn de gebruikelijke eerste keuzes blogs en video's. Deze zijn relatief eenvoudig te implementeren in uw content marketing strategie, en ze geven het publiek een duidelijk inzicht in uw merk.

Wat betreft bloginhoud zijn er veel subtypen, waaronder maar niet beperkt tot:

 • Long reads – om uw expertise en autoriteit in het veld te tonen en essentiële kennis over een onderwerp te presenteren.
 • Casestudies – om een ​​case-analyse aan te bieden met gegevens en resultaten
 • Checklists – stimuleer betrokkenheid met licht verteerbare informatie
 • Infographics – om gegevens in een leuk, gemakkelijk leesbaar formaat te presenteren
 • White papers – om gegevens en expertise te tonen bij het lezen ervan
 • eBooks – om uitgebreide en goed gestructureerde informatie over een breder onderwerp te presenteren

U kunt ook posts op sociale media schrijven die bij een herkenbare foto van hoge kwaliteit passen, of samenwerken met kleinschalige influencers in uw niche om uw publieksbereik te vergroten. Wat dit laatste betreft, zijn micro-influencers redelijk betaalbaar vanwege het kleinere aantal volgers (2 – 50 volgers), maar hebben ze een hoge betrokkenheid.

2. Beschrijf of visualiseer uw contentproductieproces en de betrokken entiteiten

Zodra je weet welk type content je wilt leveren, is de volgende stap het bepalen van de partijen die zullen deelnemen aan het contentcreatieproces en hoe dit zal verlopen.

 • Bepaal de entiteiten die verschillende taken op het gebied van de productie van inhoud zullen uitvoeren. Dit kunnen uw schrijvers en ontwerpers, journalisten, interviewers en redacteuren zijn.
 • Bepaal vervolgens hoe u met het team gaat communiceren. U kunt ervoor kiezen dit te doen via een email klant, een chat/video, of een samenwerking en productiviteit app, of een combinatie van verschillende tools.
 • Wijs vervolgens de verantwoordelijkheid toe voor het toezicht op en het beheer van het contentproductieproces. De taak van deze persoon is ervoor te zorgen dat het team op schema blijft met het plan en de deadlines.
 • Bepaal ten slotte wie er over inhoudsideeën brainstormt. In sommige gevallen komt het hele team samen om ideeën voor content te ontwikkelen, terwijl in andere gevallen een SEO-specialist de rol op zich moet nemen.

Door de verantwoordelijkheden en taken in uw team te schetsen en te verdelen en ook de basisregels vast te leggen die de communicatie sturen, heeft u het stroomlijnen van uw contentproductie veel eenvoudiger gemaakt. Wat nog belangrijker is, is dat u de kans op succesvolle contentproductie heeft vergroot. 

3. Verzamel makers – kies het juiste team

Nadat je hebt uitgezocht welke rollen je nodig hebt binnen je contentproductieteam, is de volgende stap het kiezen van wie wat doet.

Hier moet u specifieke rollen toewijzen aan mensen die deze kunnen afhandelen en de resultaten kunnen leveren die u nodig heeft. In de meeste gevallen kent u al bepaalde mensen die u de kwaliteit van de resultaten kunnen bezorgen die u nodig heeft. U kunt echter ook uw personeel en talentpool opnieuw evalueren om de verschillende taken toe te wijzen.

Hier is een professionele tip om u te helpen bij dit proces:

Als je een heel sterk team wilt opbouwen, raden we je aan om de teamleden de kans te geven in plaats van hen alleen maar nieuwe verantwoordelijkheden toe te wijzen. Dit komt omdat niet al uw werknemers mogelijk klaar zijn om nieuwe projecten aan te nemen of zelfs maar beschikbaar zijn om dit te doen. Als u ze dus met meer werk belast, kunnen ze mogelijk niet op het hoogste productiviteitsniveau functioneren.

Als ze het er echter mee eens zijn en zelf hun verantwoordelijkheid nemen, zullen ze waarschijnlijk gemotiveerder zijn in hun nieuwe rol. Dit kan betekenen dat u sommige taken opnieuw moet toewijzen en sommige taken moet verplaatsen, maar meestal is het de moeite waard!

Een ander ding waar u rekening mee moet houden, is de diversiteit van het contentproductieteam. Elke functie vereist verschillende talenten, vaardigheden, training en interesses die elkaar aanvullen. Sterke schrijfvaardigheden, aandacht voor detail, visie, ontwerpvaardigheden, leiderschap, teamwerk en tijdmanagement zijn enkele essentiële vereisten.

Soms beschikt u mogelijk niet over de beschikbare talentenpool binnen uw organisatie. In dat geval moet je overwegen om een ​​aantal bestaande personeelsleden op te leiden, iemand in dienst te nemen voor de functie, of specifieke rollen uit te besteden aan een freelancer of een bureau.

4. Bewerk, recycleer en verbeter bestaande inhoud 

Soms is het gemakkelijker om bestaande inhoud te bewerken en te verbeteren dan om nieuwe inhoud te maken. Dus als u al een paar berichten, originele afbeeldingen of infographics heeft, is dit een uitstekende plek om te beginnen met het stroomlijnen van uw contentmarketing.

Analyseer de onderwerpen waarover u in het verleden hebt geschreven en evalueer hoe de inhoud heeft gepresteerd. Als de resultaten bevredigend zijn, kunt u doorgaan naar de volgende. U kunt bijvoorbeeld zelfs een artikel in ‘How-to’-stijl omzetten in een webinar. Gebruik dezelfde inhoud, lever deze gewoon in een live videoformaat aan uw publiek. 

Als er echter een artikel is dat minder dan bevredigende resultaten oplevert, analyseer het dan om mogelijkheden voor verbeteringen te vinden. Enkele veelvoorkomende tekortkomingen zijn onder meer het ontbreken van de juiste visuele hulpmiddelen, het ontbreken van relevante zoekwoorden, uitspraken die niet meer feitelijk zijn of zelfs niet relevant zijn voor uw publiek. 

Probeer, op basis van de problemen die u signaleert, dergelijke artikelen te verbeteren en ze in andere berichten en zelfs op andere platforms te gebruiken.

Het analyseren van uw eerdere werk is een essentiële activiteit, omdat het u waardevolle lessen kan opleveren over uw contentmarketing. Niet alleen dat, het legt ook de basis voor nieuwe projecten. Bepaal dus welke onderwerpen de meeste interesse en betrokkenheid bij uw lezers hebben gewekt en creëer aanvullende inhoud daaromheen. 

U kunt de best presterende inhoud ook hergebruiken op uw andere platforms, met enkele wijzigingen in het formaat.

5. Ontwikkel doelgroeppersona's 

Zoals bij alle vormen van marketing vereist effectieve contentmarketing dat je een persoonlijke band met je publiek creëert. Daarom is het van cruciaal belang dat je de persona’s van je doelgroep kent.

Spreken tegen datapunten in plaats van tegen een mens is niet inspirerend. Hoewel u nog steeds een overzicht moet hebben van wat de doelgroep is, is het van cruciaal belang om essentiële details over uw klanten te kennen (wie ze zijn, hun thuisadres, waar ze werken, hun gezinsstatus en, belangrijker nog, hun interesses).

Door uw klanten te leren kennen, begrijpt u ze beter en bent u op de hoogte van hun interessegebieden en uitdagingen. Met andere woorden, je ontwikkelt een persona voor hen.

Door een persona voor uw publiek of lezers te creëren, worden ze reëler en minder data-achtig. Als zodanig kan uw team meer inhoud creëren die relevanter is voor uw publiek en waar zij zich beter in kunnen vinden. 

In plaats van bijvoorbeeld te praten met 45-jarige ondernemers die in New York wonen en vaker dating-apps gebruiken, lever je inhoud aan Gregory, 'een selfmade ondernemer die moeite heeft om een ​​goed werk te behouden'. levenspartner vanwege zijn strenge schema, maar verlangt nog steeds naar een levenspartner.' Gregory kan zich hier meer mee identificeren en zal eerder uw CTA's gebruiken.

Afhankelijk van de grootte en kenmerken van uw doelgroep hoeft u mogelijk slechts één persona te ontwikkelen. Maar als je een grotere, meer diverse groep hebt, heb je misschien twee of drie gemiddelde vertegenwoordigers nodig.

Het type gegevens voor persona-ontwikkeling kan het volgende omvatten:

 • Demografische gegevens (leeftijd, geslacht, inkomen, locatie, ras)
 • Achtergrond (opleiding, beroep, gezinssituatie)
 • Identificatoren (interesses, doelen, voorkeurscommunicatiekanalen)
 • Uitdagingen (pijnpunten, veelvoorkomende bezwaren)

Op basis van het bovenstaande kun je een plan ontwikkelen om je publiek voor je te winnen.

6. Definieer uw inhoudsdoelen

Wilt u uw naamsbekendheid vergroten, nieuwe klanten aantrekken en converteren? Vervolgens is het belangrijk dat u uw bedrijfsdoelen goed schetst en vervolgens uw inhoud stroomlijnt om dergelijke doelen te bereiken. 

Elke informatie of inhoud die u publiceert, moet deel uitmaken van uw bedrijfsstrategie en bijdragen aan het bereiken van uw bedrijfsdoelstellingen. Door uw contentdoel te definiëren, kunt u dus een duidelijk doel en een meer gerichte benadering van contentcreatie bereiken. Wat nog belangrijker is, is dat u de resultaten kunt evalueren op basis van de doelen die u stelt.

Hier volgen enkele veelvoorkomende inhoudsdoelen:

 • Het vergroten van de naamsbekendheid en reputatie
 • Klanten opleiden en betrekken
 • Werven van nieuw talent en partners
 • Onderzoek van de markt (uitdagingen en angsten van de doelgroep)
 • Het overwinnen van bezwaren
 • Valideren van nieuwe ideeën en producten
 • Verbetering van de positie in zoekmachines
 • Meer verkeer en conversies genereren

Als u doelen wilt stellen voor de inhoud die uw bedrijf maakt, zijn er twee vragen die u moet beantwoorden: welke acties wilt u dat uw publiek onderneemt na het lezen of doornemen van uw inhoud? Hoe helpen de actie (of acties) die zij ondernemen uw bedrijf?

Zodra u de antwoorden op deze vragen heeft, wordt het definiëren van uw inhoudsdoelen beslist eenvoudiger. Nadat u deze doelen heeft geïdentificeerd en de verantwoordelijkheden van de teamleden hebt gedefinieerd, kunt u uiteraard beginnen met het opzetten van uw contentpijplijn.

Hoe u uw inhoudspijplijn kunt stroomlijnen

Hier is een handleiding in vijf stappen om uw contentpijplijn te stroomlijnen en een consistente routine te creëren.

Stap 1: Houd brainstormsessies om onderwerpen te bedenken

Als u de beste resultaten wilt behalen met uw contentcreatie- en marketingprojecten, is het kiezen van het juiste onderwerp van cruciaal belang. 

Een vuistregel is om onderwerpen te onderzoeken en te kiezen die relevant en herkenbaar zijn voor een of meer van uw persona's. Houd een brainstormsessie met uw contentcreatieteam en schrijf zoveel ideeën op als u bedenkt. Vervolgens kunt u uw selectie maken op basis van de meest relevante onderwerpen.

Zorg er echter voor dat u van uw topkeuzes een prioriteit maakt, zodat u de best mogelijke resultaten kunt behalen.

Stap 2: Maak een contentkalender in het meest geschikte formaat

Vervolgens raden we u aan om voor dat doel een kalender te ontwerpen als u consistent kwaliteitsinhoud wilt creëren en verspreiden. Dit zal uw contentteam helpen deadlines te halen en op koers te blijven wat betreft uw bedrijfsdoelen.

Maak je geen zorgen als je veel aanpassingen in de kalender moet maken omdat je een onderwerp bent vergeten toe te voegen of een deadline hebt gemist. Probeer een punt te bereiken waarop u de kalender kunt plannen op basis van de middelen van het team. Na verloop van tijd zul je mogelijke problemen met het plan kunnen voorzien of momenten kunnen opvangen waarop je onderbezet bent. Dit helpt bij het opschalen van uw contentmarketing.

Stap 3: Onderzoek en definieer trefwoorden voor elk artikel

Met artikelen moet u ze optimaliseren voor zoekresultatenpagina’s (SERP’s) door de relevante trefwoorden voor uw artikel te onderzoeken en te identificeren die de ranking online zullen verbeteren. Op deze manier kunnen uw potentiële klanten u vinden wanneer ze online zoeken. Om dit te doen, moet je dat doen. 

Maar hier is iets om op te merken.

Bij trefwoorden moet u ook uw eerdere inhoud beoordelen, zodat u niet concurreert met uw eigen blogpagina's. Zorg er natuurlijk voor dat uw schrijvers de juiste trefwoorden hebben voordat ze beginnen met schrijven.

Stap 4: Gepubliceerde inhoud beoordelen

Contentmarketing stopt niet wanneer u uw inhoud online plaatst. U moet uw gepubliceerde inhoud controleren om te zien hoe deze presteert. Met andere woorden, analyseer hoeveel verkeer het verzamelt, de klikpercentages, conversiepercentages, leadgeneratie en zelfs bouncepercentages. Op deze manier weet u of u herzieningen moet aanbrengen en hoe u toekomstige inhoud kunt verbeteren.

Als u deze stap regelmatig uitvoert, kunt u ook in de toekomst opschalen, omdat u weet wat werkt en wat niet.

Stap 5. Maak van uw contentworkflow een continue routine

Creëer ten slotte een stroomcyclus voor uw inhoud. Zodra uw team de onderwerpen en het schema voor elk onderwerp op de kalender heeft staan, zou een nieuwe brainstormsessie voor de nieuwe batch moeten beginnen. Door dit te doen, zorgt u ervoor dat uw hele team productief blijft en krijgt u een consistente stroom hoogwaardige inhoud.

Laatste opname

Om online top-of-mind te blijven bij uw publiek, moet u regelmatig waardevolle inhoud publiceren. Het gaat echter niet alleen om het creëren van content, je moet er ook voor zorgen dat de content die je maakt je helpt de gewenste resultaten te bereiken. Helaas schieten veel bedrijven hier tekort. 

Hopelijk geeft dit artikel je het inzicht dat je nodig hebt om je contentmarketingresultaten naar grotere hoogten te tillen en tegelijkertijd de kosten laag te houden.

Auteur Bio

Isaac is een contentmarketeer bij Mailbird, met ervaring in het werken met wereldwijde teams en bedrijfsontwikkeling. Als hij niet over technologie, productiviteit of marketing schrijft, is hij druk bezig met het genieten van een goed sciencefictionboek.