Home  /  AllesCRMe-mailmarketing  / 7 SendGrid-alternatieven die u aanmoedigen om over te stappen

7 SendGrid-alternatieven die u zullen aanmoedigen om over te stappen

E-mail is zeker belangrijk als moderne vorm van communicatie voor bedrijven. Het is essentieel om ze onder controle te houden, te weten wanneer u ze moet verzenden, en dat snel te doen. Zo krijg je betere reactietijden, meer efficiëntie, minder lasten en meer leads. 

Er zijn tal van opties, en SendGrid is populair. Het heeft echter misschien niet alles wat u wilt of nodig heeft, daarom hebben we SendGrid-alternatieven bedacht om u te helpen de beste ESP te kiezen voor uw e-mailmarketingbehoeften.

Wat biedt SendGrid?

SendGrid is een e-mailmarketingtool die helpt bij transactionele en andere soorten e-mails. Het is ontworpen om kopzorgen te elimineren en kan de infrastructuur bieden die u nodig heeft bij het maken en verzenden van elektronische post.

Waarom mensen overstappen van SendGrid

Hoewel SendGrid redelijk betrouwbaar is als aanbieder van e-mailmarketing, merken we dat veel mensen op zoek zijn naar SendGrid-alternatieven. In de eerste plaats heeft het te maken met de nieuwste prijsstructuur, wat het behoorlijk duur maakt. 

Bovendien zijn de functies die het biedt mogelijk niet ideaal voor uw bedrijf. Veel mensen willen niet per se transactionele e-mails, maar dit is het grootste deel van wat SendGrid biedt. Laten we eens kijken naar enkele van de beste SendGrid-alternatieven voor uw e-mailmarketingbehoeften.

1. ActieveTrail

ActieveTrail noemt zichzelf een alles-in-één aanbieder voor al uw e-mailmarketingbehoeften. Het is een webgebaseerde oplossing, dus u hoeft niets te downloaden om het te gebruiken. 

ActiveTrail Welkom

Voordelen

Met ActiveTrail heeft u toegang tot geavanceerde sjablonen, die allemaal mobiel reageren. Er is ook sms-verzending, marketingautomatisering,  enquêtetoolen verschillende optimalisatiefuncties. Bovendien kunt u landingspagina's bouwen en aanmeldingsformulieren maken, en het werkt ook voor e-commercesites. 

ActiveTrail-functies

Voors:

 • Gemakkelijk te navigeren en betaalbaar
 • Diverse optimalisatie- en testfuncties
 • Relevante integraties beschikbaar

nadelen:

 • Geen eCommerce-workflows zonder API
 • Geen 24/7 ondersteuning
 • Geen optie om bugs te testen of verbinding te maken met externe API's

Prijzen

ActiveTrail-prijzen

Hoewel er geen eeuwig gratis abonnement is, zijn de prijzen niet zo duur. Het basisabonnement kost $ 9 per maand voor 500 contacten. U kunt onbeperkt e-mails verzenden en één gebruiker hebben. Er zijn ook Zapier-integraties, A/B-testen, enquêtes, landingspagina's en zoveel andere voordelen.

Voor $ 14 kun je Plus krijgen, waarmee je ook 500 contacten krijgt en alles uit het basisabonnement. U krijgt ook 10 gebruikers, verbeterde beveiligingsfuncties en AI-gestuurde voorspellende levering. Slimme pixels en webhooks zijn ook beschikbaar.

Ten slotte heb je Premium, dat kan oplopen tot $ 351 voor 500 contacten. U krijgt echter alle beschikbare functies van de ESP. Hiermee beschikt u over een onbeperkt aantal gebruikers, prioriteitsondersteuning en on-demand training voor het hele team.

Voor wie is het?

ActiveTrail is uitstekend geschikt voor een verscheidenheid aan marketingprofessionals. Om er het maximale uit te halen, heb je echter codeerkennis nodig. Daarom, als u geen ontwikkelingsteam of de mogelijkheid om het zelf te doen, loopt u mogelijk nuttige functies mis.

2.Emma

Emma is een ander type e-mailmarketingplatform. Het bevindt zich niet in de buurt van alle andere technologiecentra, maar is in plaats daarvan gehuisvest in Nashville, TN. Het heeft echter wel veel kantoren in topgebieden, zoals Portland, OR, New York City en zelfs Australië. 

Emma Welkom

De atypische focus op e-mailmarketing is de reden waarom het een van de beste SendGrid-alternatieven is. U zult het gemakkelijk en prettig in gebruik vinden, en het personeel staat klaar om u te helpen, ongeacht uw behoeften.

Voordelen

De functies die u bij Emma krijgt, zijn vergelijkbaar met die van andere e-mailmarketingproducten. Er is segmentatie, dynamische inhoud, A/B-testen en een paar integraties. U hebt ook toegang tot e-mailsjablonen, de drag-and-drop-editor en realtime analyses/rapportage.

Emma-kenmerken

Om het Emma-logo uit uw e-mails te verwijderen, moet u echter het hoogste niveau bereiken, wat voor de meeste ondernemers te duur is. U hebt het hoogste niveau ook nodig als u de machtigingen voor mensen wilt wijzigen en aangepaste sjablonen voor uw bedrijf wilt maken.

Voors:

 • Diverse sjablonen beschikbaar
 • Geweldige klantenservice
 • Makkelijk te gebruiken en te navigeren

nadelen:

 • Weinig integraties
 • Jaarcontract nodig

Prijzen

Emma prijzen

Bij Emma zijn er drie plannen, die allemaal een jaarcontract vereisen. De eerste is Pro voor $ 89 per maand voor 10,000 contacten. Hiermee krijg je de standaardfuncties, zoals API-toegang, integraties, A/B-testen en verschillende segmentatietools. Het is echter alleen goed voor één gebruiker en workflow.

Vervolgens is er het Plus-abonnement, dat je alles van Pro geeft met onbeperkte workflows en 10 gebruikers. Je krijgt ook de Landingspagina bouwer, aangepaste API-automatiseringen en inbox-preview. Het kost $ 159 per maand voor 10,000 contacten.

Ten slotte heb je Emma HQ, dat $ 279 per maand kost voor 10,000 contacten. Je krijgt alles van Plus, evenals onbeperkte managers en workflows. Het maakt ook private branding, aangepaste sjablonen, stijlvergrendeling mogelijk en geeft u een goedkeuringsdashboard.

Voor wie is het?

Emma richt zich voornamelijk op kleine bedrijven, maar de prijsstructuur maakt het voor deze bedrijven moeilijk om dit te betalen. Hoewel het voor middelgrote en grote bedrijven kan werken, beschikt het misschien niet over de gewenste automatiserings- en marketingfuncties. Bovendien is het jaarlange contract een afknapper voor bijna elk denkbaar bedrijf.

3. Zendloop

Als je geïnteresseerd bent in een beginnersvriendelijke e-mailmarketingtool, dan zit je bij Sendloop goed. Het is ontworpen voor kleine bedrijven en biedt verschillende diensten, van e-mailnieuwsbrieven tot marketingopties. 

Sendloop Welkom

Het richt zich vooral op het bieden van rijke functies die gemakkelijk te gebruiken zijn. Zo maak je snel e-mails. Bovendien biedt het lagere kosten dan sommige andere, zonder dat dit ten koste gaat van de schaalbaarheid en navigatie.

Voordelen

Stuurloop biedt veel functies. Vaak zijn de integraties bij e-mailmarketingproviders niet zo geweldig. Het is echter eenvoudig om integraties met deze service te gebruiken en u moet rekening houden met veel software-opties van derden.

Sendloop-functies

We houden ook van de e-mailbooster, die het aantal geopende e-mails verhoogt. Op die manier zien meer mensen uw e-mails en willen ze meer over u te weten komen.

Het echte voordeel hiervan zijn echter de meer dan 100 beschikbare e-mailsjablonen, waarmee u er één kunt kiezen en uw inhoud kunt plaatsen. De drag-and-drop-functie maakt dit nog eenvoudiger!

Voors:

 • Uitstekende integraties
 • Eenvoudig te gebruiken interface
 • Kosteneffectieve e-mailmarketingoplossing

nadelen:

 • Problemen met rapporten en analyses
 • Weinig trainingsmogelijkheden

Prijzen

SENDGRID-ALTERNATIEVEN

Sendloop heeft een andere prijsstructuur dan de andere SendGrid-alternatieven. Als u regelmatig e-mail verzendt (elke dag of week), kunt u $ 9 per maand betalen, hoewel dit gebaseerd is op uw specifieke behoeften, en de initiële prijs is voor 500 abonnees.

Degenen die slechts af en toe e-mail verzenden, kunnen $ 10 uitgeven voor elke 1,000 verzonden e-mails. Ongeacht uw verzendvereisten, u beschikt over alle beschikbare functies.

Voor wie is het?

Omdat Sendloop zo eenvoudig te gebruiken is, is het ideaal voor het MKB, maar het werkt ook goed voor e-commercebedrijven en creatievelingen (die in de digitale wereld). 

4. ZendX

Als u geïnteresseerd bent in betaalbare en functierijke software, is SendX wellicht ideaal. Hiermee kunt u uw e-maillijsten samenstellen, speciale e-mails ontwerpen en nog veel meer. Hoewel het zich richt op kleine bedrijven, vinden we dat het daarvoor misschien iets te duur is.

SendX Welkom

Voordelen

Als het SendGrid-alternatieven betreft, zou SendX ideaal kunnen zijn. U kunt onbeperkt e-mails naar uw abonnees sturen en er worden alleen kosten in rekening gebracht voor de contacten die u heeft. Bovendien vinden we het leuk dat het platform uw campagne optimaliseert op basis van meer dan 30 verschillende parameters. Deze omvatten tijdzone, e-mailclient en meer.

SendX-functies

Als je nieuw bent in het spel van e-mailmarketing, heb je hulp nodig. Het ondersteuningssysteem is 24/7 beschikbaar om met alles te helpen. 

Voors:

 • Makkelijk te gebruiken
 • Eenvoudig aan te sluiten integraties
 • Uitstekende klantenondersteuning (24/7 beschikbaar)
 • Diverse handleidingen en tutorials

nadelen:

 • Vrij duur voor wat je krijgt
 • Heeft betere e-mailtrackingfuncties nodig

Prijzen

SendX heeft een gemakkelijk te begrijpen prijsstructuur. Ongeacht uw abonnement ontvangt u onbeperkt e-mails per maand en alle functies die het biedt.

SendX-prijzen

Voor 1,000 abonnees betaal je $ 9.99 per maand. Wanneer u uitgroeit tot 2,500 contacten, betaalt u € 19.99 per maand. U kunt verwachten dat u $ 39.99 per maand betaalt voor maximaal 5,000 abonnees. Vervolgens springt het naar $ 59.99 voor maximaal 10,000 contacten. Ten slotte kun je 15,000 abonnees hebben voor $ 79.99. 

Als u meer contacten heeft, kunt u aangepaste tariefplannen aanvragen. Hiermee krijgt u ROI-beoordelingen en meer geavanceerde training.

Voor wie is het?

Wij zijn van mening dat SendX goed werkt voor degenen die alleen e-mailmarketingdiensten nodig hebben. Het is geen optie voor meerdere kanalen en bevat geen CRM-functionaliteit. Daarom werkt het voor het MKB en creatievelingen, maar het is misschien niet ideaal voor gevorderde marketeers die zich specifiek op een bepaalde groep of doelgroep moeten richten.

5. Moosend

Moosend werd in 2011 opgericht als een betaalbaar platform. Met de krachtige en gebruiksvriendelijke e-mailmarketingtool kunt u uw e-mailcampagnes beheren, creëren en monitoren. Veel bedrijven gebruiken het zelfs omdat de e-mails op het juiste moment naar de juiste mensen worden verzonden.

Moosend Welkom

Voordelen

Je krijgt veel functies met Moosend. Hoewel e-mailmarketing de beste keuze is, zijn er ook marketingautomatiseringsmethoden die gemakkelijk te volgen en te gebruiken zijn. Als dat nog niet genoeg is, heeft u ook toegang tot de nieuwsbriefeditor en kunt u de e-mails personaliseren om aan uw behoeften te voldoen.

Moosend-functies

Voors:

 • Gratis proefperiode inbegrepen
 • Ingebouwde automatisering
 • Aanpasbare sjablonen

nadelen:

 • Laadt soms traag
 • Geen live online training
 • Verbeterde aanmeldingsformulieren nodig

Prijzen

Met Moosend krijgt u een eeuwig gratis abonnement voor 1,000 contacten en kunt u onbeperkt e-mails verzenden. U hebt ook toegang tot analyses en rapportage, evenals abonnements- en aanmeldingsformulieren.

Op Pro-niveau geeft u $ 10 per maand uit voor 1,000 contacten. Je krijgt alles van het gratis abonnement en ook vijf teamleden, een SMTP-server, transactionele e-mails en landingspagina's.

Van daaruit kunt u Enterprise kiezen, een prijs op maat op basis van uw behoeften. Je krijgt alle beschikbare functies en maximaal 10 teamleden. Aangepaste rapportages zijn inbegrepen, evenals SLA's.

Moosend prijzen

Voor wie is het?

Het bedrijf beweert dat het door alle soorten bedrijven kan worden gebruikt. Dat betekent dat het ideaal is voor e-commercesites, beginners, creatievelingen en iedereen daartussenin. De prijzen zijn niet zo hoog, dus het is ook betaalbaar, waardoor het een van de beste SendGrid-alternatieven is.

6. Gekke Mimi

Mad Mimi hanteert een andere benadering van e-mailmarketing. Het is ontworpen om interessant en modern te zijn, hoewel het op een paar belangrijke gebieden kan ontbreken.

Mad Mimi Welkom

Voordelen

Met Mad Mimi krijg je opties voor e-mailontwerp, lijstbeheer en analyses. Bovendien kunt u HTML-sjablonen gebruiken, mailinglijsten maken en uw contacten categoriseren.

Mad Mimi-functies

Voors:

 • Schone interface
 • Uitstekend lijstbeheer
 • Makkelijk te gebruiken

nadelen:

 • Minder sjablonen
 • Beperkte integraties

Prijzen

Mad Mimi-prijzen

Met Mad Mimi zijn er vier plannen beschikbaar. Basic kost $ 10 per maand voor 500 contacten, maar Pro stijgt naar $ 42 per maand en geeft je 10,000 contacten.

Op Silver-niveau betaal je $199 per maand voor 50,000 contacten, en Gold is de laatste optie met $1,049 voor 350,000 contacten. Ongeacht het abonnement dat u kiest, u krijgt alle beschikbare functies.

Voor wie is het?

Als u liever uw eigen sjablonen maakt en niet veel integraties nodig heeft, is Mad Mimi wellicht ideaal voor u. Het is gericht op het MKB en we denken dat veel mensen hiervan kunnen profiteren.

7. E-mail Octopus

EmailOctopus is een topplatform omdat het innovatief en spannend is. De krachtige oplossing helpt u geld te besparen en de ROI te verhogen.

E-mail Octopus Welkom

Voordelen

Je zult de kracht van Amazon SES waarderen. Het is al ingebouwd en kan met zoveel dingen helpen. Ook de integratie met 500 verschillende bedrijven en diensten bevalt ons. Het is echter de krachtige automatisering die het tot een topkeuze maakt.

EmailOctopus-functies

Voors:

 • Geweldige verzendtarieven
 • Eenvoudig e-mails maken
 • gratis trial

nadelen:

 • Er zijn maar weinig sjablonen om te overwegen
 • Geen live-training

Prijzen

Met EmailOctopus krijgt u een gratis optie voor altijd voor 2,500 contacten en 10,000 e-mails. Hiermee krijgt u 30 dagen lang rapporten, maar de bedrijfsbranding staat op de e-mails.

Op Pro-niveau betaal je $ 20 per maand voor 5,000 abonnees en 50,000 e-mails. Je krijgt alle functies voor beide abonnementen. Met Pro krijgt u echter prioriteitsondersteuning, zijn de rapporten altijd beschikbaar en zijn er geen merklogo's.

E-mailOctopus-prijzen

Voor wie is het?

Het is ontworpen om te werken met Amazon's SES, dus het is het beste als je dat al gebruikt. Het kan echter voor elk MKB werken.

*Bonusalternatieven

brievenbus

Mailtrap is een e-mailbezorgplatform waar ontwikkelaars dat kunnen doen e-mail testen, verzenden en beheren, allemaal op één plek. Het bestaat uit de E-mail API/SMTP-service en de E-mail Sandbox.

Voordelen

Met Mailtrap Email API/SMTP krijgen ontwikkelaars een stabiel werkende e-mailinfrastructuur die e-mails aflevert in de inbox van de ontvangers en uitgebreide monitoring van de leverbaarheid via dashboards, logs en wekelijkse rapporten. En voor het geval er zich problemen voordoen, zijn er ook dagelijkse en wekelijkse deliverability-waarschuwingen.

Email Sandbox wordt ook geleverd met tal van functies die het veilig inspecteren en debuggen van e-mails tijdens de fasering vergemakkelijken, met als meest opvallende meerdere inboxen voor verschillende projecten en projectfasen, e-mailvoorbeelden, HTML/CSS-analyse, spam-analyse, zwarte lijstrapportage, e-mail doorsturen en inzicht in gedetailleerde technische informatie. 

Voors:

 • Uw volledige e-mailinfrastructuur op één plek
 • E-mail API en SMTP als verzendopties
 • Eenvoudige installatie
 • Uitgebreide kennisbasis

nadelen:

 • Geen 24/7 ondersteuning 
 • Met het gratis e-mail-API/SMTP-abonnement is het niet mogelijk om extra e-mails aan te schaffen

Prijzen

Er zijn aparte prijzen voor Email API/SMTP en Email Sandbox, maar beide hebben een gratis abonnement.

Met het gratis abonnement van Email Sandbox ontvangen gebruikers 1 account met beperkte functies en kunnen ze tot 500 test-e-mails per maand verzenden. De betaalde abonnementen bieden maximaal 999 accounts met alle functies inbegrepen en 10 miljoen test-e-mails/per maand voor slechts $ 299.99/maand.

Gebruikers van het gratis Email API/SMTP-abonnement ontvangen ook 1 account en kunnen tot 1 e-mails per maand verzenden, maar hebben geen toegang tot speciale IP's of de mogelijkheid om extra e-mails te kopen. Met de betaalde abonnementen kunt u extra e-mails kopen en speciale IP's gebruiken (vanaf het Business-abonnement) en bieden ze tot 5 miljoen+ e-mails/per maand, e-maillogboeken van 60 dagen en 1K-accounts tegen een aangepaste prijs.

Voor wie is het?

Hoewel het vooral gericht is op ontwikkelaars, kan Mailtrap uitzonderlijk geschikt zijn voor QA's en managers die slechts één platform en niet meerdere services willen gebruiken voor het beheren van hun volledige e-mailinfrastructuur. 

Conclusie

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk e-mailmarketing is voor bijna elk bedrijf. Omdat er zoveel opties beschikbaar zijn, kan het lastig zijn om de juiste ESP te selecteren.

Deze zeven plus SendGrid-alternatieven zijn uitstekend en kunnen u helpen e-mail op het juiste moment naar de juiste ontvanger te sturen. Ze zijn echter allemaal iets anders en kunnen verschillende kenmerken en prijsklassen hebben. 

Toch kun je ze nu makkelijker allemaal met elkaar vergelijken, zodat je de juiste keuze kunt maken. Dit is een grote stap voor u, dus u kunt er het beste de tijd voor nemen. Op die manier maakt u geen fout en moet u voor uw e-mailmarketingbehoeften overstappen naar een nieuwe ESP. 

Zij is de marketingmanager van Poptin. Haar expertise als contentschrijver en marketeer draait om het bedenken van effectieve conversiestrategieën om bedrijven te laten groeien. Als ze niet werkt, verwent ze zich met de natuur; het creëren van unieke avonturen en het verbinden met allerlei soorten mensen.